- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Netfone
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Semmiféle ilyen alternatívára nem volt szüksége a kérdezőnek, ha elolvasod még1x mit írt. NEM a DVD-felvevőről akarta kinyerni a korábbi felvételeket, hanem kazettát digitalizálni. Erre ment az ajánlás a DVD-felvevőre, mint opcióra. Ezért nem is érettem az elejétől fogva, miért kell ide keverni a valós időben történő felvételt róla, ha egyáltalán nem az a cél.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Tehát mos megmagyaráztad azt, h lehet megoldani vmit, amit amúgy nem lehet, de mást másképp igen?
Meg persze a linket is most kell berakni, az elején nem bírtad volna, meg leríni, h kb. te totál másról beszélszMég1X, hátha megérted. Az egész "beszélgetés" onnan indult, hogy ha programmal nem tudja kiszedni a konkrét fájlokat a DVD-felvevőről, akkor totál felejtős a használata.
Hülyeség, a SCART-on analóg jel megy ki, a DVD felvevőre SCART-on analóg jel megy be, a DVD felvevő komponens kimenetéről analóg jel megy ki, a capture cucc komponens bemenetére analóg jel megy be, amit közvetlenül lehet rögzíteni a behelyezhető SSD-re. Tehát egyszer konvertálja a jelet digitálissá, amikor rögzíti azt.
És mi értelme van ennek az egésznek úgy mégis a lent kérdezett Thomoson felvővel, ha a HDD-ről nem tudja lementeni a fájlokat? A büdös nagy semmi!
Egy Panának lehet értelme, ha átvezetés (passtrough) módban használja stabilizálásra, de persze ezt nem írtad már le.
Tehát még1x, szájbarágósan: Ha a HDD-re vesz fel, majd a DVD-ről lejátssza és onnan rögzít vmivel, HDMI-n kívül minden más totál fölösleges konverziót visz a láncba, totál fölösleges és értelmetlen. Gondolom a HDD-re nem az analóg jel kerül mentésre (A/D konverzió nélkül.)
Egyébként ránézve ez a Conrados cucc gondolom csak kompozit jelet tágomat, ha meg van már S-video kimenetű eszköze a kérdezőnek, érdemesebb azt használni.
"De tudja. Mármint a fájlokat nem" -> Tehát NEM
De ezek után amennyire lehet megpróbállak ignorálni, mert parttalan a vita ha te direkt belemagyarázol egy "B" dolgot az "A" dologba...
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #3332 üzenetére
Mert már rég leírtam:
PC-n lehet a legkönnyebben darabolni, szerkeszteni nagy méretű fájlokat.
Szerinted én mit csinálok, ha elkészültek a felvételeim? Nagyban megy a reklámok kukázása. Az, hogy a felvevő PC nélkül használható, nem zárja ki, hogy a fájlok átkerüljenek PC-re.
A komponens is egy analóg jel, ergo megint megy az oda-vissza ana/digi átalakítás többször is,
Hülyeség, a SCART-on analóg jel megy ki, a DVD felvevőre SCART-on analóg jel megy be, a DVD felvevő komponens kimenetéről analóg jel megy ki, a capture cucc komponens bemenetére analóg jel megy be, amit közvetlenül lehet rögzíteni a behelyezhető SSD-re. Tehát egyszer konvertálja a jelet digitálissá, amikor rögzíti azt.
A másik eset, ha a DVD felvevőnek van HDMI kimenete, akkor meg az konvertál digitálissá, ami aztán mehet a capture cucc HDMI bemenetére. Tehát ez megint 1 konverzió.
De hát 1 konverzió a többi módszerrel is történik, hogy digitalizált legyen az anyag. (A linkelt példában kicsit más az útvonal, de ott is 1 konverzió történik!)
de ha nincs kimente/passtrough,
Hol írtam, hogy nincs?
persze ehhez célszerű egy normális HDMI grabber eszköz.
És mit értesz normális alatt?
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Miért nem írod már lesz eszköz nevét/típusát, ahelyett hogy tippelgetnék, mire gondolsz?
De továbbra sem változtat ez egész alapfeltevésemen, hogy ha nem tudja az IsoBuster vagy más program kiolvasni a HDD-t, a fileokat PC-re nem tudod átvinni, csak vmilyen külső/belső/PC-s/Pc nélküli akármilyen grabber eszközzel. Így meg totál értelmét veszti a DVD felvevő, mert a cél a HDD-re történő, lehetőség szerint minél jobb minőségű archiválás.
Az meg, hogy PC totál megkerülhető, nézőpont kérdése. Alapvetően itt pont az a cél a topikban is, mert PC-n lehet a legkönnyebben darabolni, szerkeszteni nagy méretű fájlokat. De nem kívánok belemenni vitázni erről, lehet ez elvi meg mittoménmilyen kérdés is.
A komponens is egy analóg jel, ergo megint megy az oda-vissza ana/digi átalakítás többször is, totál fölöslegesen. Tehát ez is fejeltős.Egyébként meg a külső eszközzel felvétel (amit nem írtál milyen) de ha nincs kimente/passtrough, akkor pl nem is igazán látod mit sikerül felvenni vele, PC-n meg minden grabbernek van előnézete, hogy lásd mit is csinálsz.
Egyébként van sok DVD ami tud felskálázni, pl. DMR-EH57, persze ehhez célszerű egy normális HDMI grabber eszköz.
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #3330 üzenetére
és PC-n felvéve
Nem PC-n.
és van HDMI capture kártyája
Nekem majdnem ez van, csak külső. Tehát a PC kompletten megkerülhető.
Hát tény, hogy elég kevés DVD felvevőt láttam HDMI kimenettel és nyilván aminek van is, annál is csak SD minőségben megy ki a jel HDMI-re.De analóg kimeneten semmiképp nincs értelme.
Olyan van még, hogy ennek a cuccnak nemcsak HDMI bemenete van, hanem komponens is, így ha a DVD felvevőn csak komponens kimenet van (mármint úgy mond legjobb), akkor közvetlenül az analóg jelet tudja rögzíteni, más kérdés, hogy megjeleníteni csak HDMI-n keresztül tudja.
-
garga01
őstag
"De tudja. Mármint a fájlokat nem"
Tehát nem tudja lemásolnia fájlokat
Az meg, hogy rögzíti HDD-re (ana->digi konvertálás), majd utána a DVD felvevőről lejátszva és PC-n felvéve nem sok értelme van, hacsak nem HDMI kimentes az a Thomson és van HDMI capture kártyája a kérdezőnek. De analóg kimeneten semmiképp nincs értelme.A legjobb az lenne, ha Tigerclaw megírni milyen eszközei vannak most (pontos típust), és akkor lehet konkrétabb választ írni, mit-mivel-hogy kössön össze, stb...
Lent leírtam hol nézze meg, hogy a DVD felvevője jó-e pl. a HDD kimásolásra. De ha ezt az irányt akarja, akkor egy Pana, Sony, Pioneer felvevő lenne a legjobb.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz
zapkorte #3328 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam. De volt/van 2 SVHS videóm, egy Panasonic és egy JVC, mind a kettőn CVBS/S-Video között lehet váltani mit adjon ki. Lehet volt RGB-t kiadni tudó VHS de én nem olvastam sem láttam ilyet. DVD-VHS kombónál tudnám elképzelni, ahol a DVD miatt amúgy lehet RGB kimenet.
-
zapkorte
tag
Digitális TBC-t is tartalmazó VHS adhat ki magából komponens jeleket, hiszen a digitalizáláshoz fel kell bontani RGB komponensekre a szalagra rögzített anyagot.
Az analóg készülékekben csak csak chroma (ff kép) és luma (szín információ) van. Ha ezt a kettőt összekeveri egy vezetékre, akkor CVBS-nek hívjuk, ha meg külön-külön vezetékekre adja ki, akkor S-Videonak.
Az összekevert jel elektronikus szűrőkkel való szétválasztásánál romlik a képminőség. Márpedig azt mindig szétválasztják, ugyanis ahhoz, hogy a szalagra lehessen venni, a luma jel frekvenciáját csökkenteni kell, a chroma jel felső határfrekvenciáját limitálni, és egy segédvívőre ültetni. Lejátszáskor persze ugyanez a konverzió visszafelé, hogy szabványos chroma és luma jeleket kapjunk a kimeneten. És pont e miatt az oda-vissza konvertálgatás miatt romlik egészen botrányosra a 3.-4. generációs VHS másolatok minősége. -
cocka
veterán
válasz
kikinda2 #3321 üzenetére
Szerintem elég ritka lehet a komponens (YPbPr) bemenetes merevlemezes DVD felvevő. Tudom, hogy a többségén van ilyen kimenet, de a bemenetek inkább csak a szokásos RCA és SCART szoktak lenni.
Sima VHS lejátszó meg tuti a sima kompozit jelet adja SCART-on is, max. talán az SVHS-ek tudhatnak RGB-t kiadni SCART-on is, bár efelől is vannak kétségeim.
Szerintem a maximum "minőség" amit egy SVHS is képes kimenetre nyomni az az S-video jel. Slussz.Az is megoldás a számítógépre történő átvitelnél, hogy a rögzített felvételt kiírod újraírható DVD-re és PC-n az tökéletes lesz a további feldolgozásra.
De hiába gagyi minőség, 4.37 giga mpeg2-ben gyorsan teleszemetelődik. Egy 4 órás kazetta tartalma tuti nem fér rá 1 lemezre.
-
garga01
őstag
válasz
kikinda2 #3321 üzenetére
Egy kis pontosítás. VHS-nél totál fölösleges az RGB-t erőltetni, mert egyik sem ad ki RGB jelet, scarton sem. Scarton is csak kompozit jel (CVBS) - RCA-n a sárga dugó- megy.
Egyedül az SVHS (Super VHS) magnók tudnak S-Video jelet kiadni (4 pin-es dugó)
Egy jobb fajta (vastagon árnyékolt) RCA kábel ugyanolyan jó tud lenni mint egy scart kábel, kompozit jel esetén. S-Video ugyanúgy tud menni scarton, vagy a 4 pin-es csatlakozón.@Tigerclaw: Pár hsz-t visszaolvasol belinkeltem az ISOBuster támogatott DVD felvevők listáját, nézd meg a tiéd közötte van-e. Ha nincs, akkor nem tudod kiszedni a HDD-ről a fájlokat, keress másik DVD-felvevőt, vagy másik megoldást.
Itt a topikban a preferált a FireWire kimenetes kamera, amin van kompozit vagy S-video bement. Ezek nagyon jók digitalizálásra, de kevés típus van. Itt a topikban is találsz típust rá (Sony-nak biztos van, nekem is ilyenem van).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
kikinda2
tag
válasz
Tigerclaw #3320 üzenetére
A legjobb a komponens bemenet lenne (RGB) de ilyen kimenet nem biztos, hogy van a VHS lejátszódon és nem biztos, hogy van ilyen bemenet a Thomsonon. Ha európai modellek vannak nálad, akkor Scart biztos van rajtuk. Ha azon keresztül kötöd össze a készülékeket, akkor nyitott szinte minden lehetőség. Fontos, hogy a full Scart kábeled legyen. Ha szétnyitod a Scart csatlakozót, akkor látod, hogy minden lába be van-e kötve. Ha ilyened van, akkor a VHS lejátszón múlik mit képes kiadni a Scart csatlakozón, illetve a Thomsonon, hogy mit tud fogadni. Lehet, hogy a menüben be tudod az RGB Scart-ot állítani, az tökéletes lesz. A Thomson szinte biztosan MPEG2-ben fog rögzíteni. Érdemes a legjobb minőséget beállítani.
Az is megoldás a számítógépre történő átvitelnél, hogy a rögzített felvételt kiírod újraírható DVD-re és PC-n az tökéletes lesz a további feldolgozásra. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
kikinda2 #3319 üzenetére
Elvileg van egy új Thomson DVD-s, HDD-s recorderem amit kb semmire nem használtam, de azt nem tudom milyen formátumra képes. Köszi a tippet, megnézem. Remélem nem csak standard VHS bemenete van.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
kikinda2
tag
válasz
Tigerclaw #3318 üzenetére
Én vennék egy HDD-vel rendelkező DVD felvevő, írót. Ez 16-35 ezer között beszerezhető használtan. Ezeket főleg azért találták ki annak idején, hogy a meglévő VHS kazettákat át tudjad játszani DVD-re.
Én azt csináltam, hogy egy SONY HDD DVD felvevőre kötöttem S-VHS-en keresztül a VHS lejátszót és a merevlemezre felvettem a bemeneten jövő jelet a lehető legjobb minőségben. A felvevő elvégzi a szükséges időkorrekciókat is és ezzel sem kell bajlódnod többet.
A nehezebb rész ez után jön. Ki kell venni a merevlemezt és le kell róla olvasni, át kell PC-re másolni az MPEG2 fájlokat, hogy a deinterlacet és tömörítést meg tudjad csinálni.
Utána kell olvasni, hogy melyik lejátszó merevlemezét, melyik szoftver olvassa. Az ISOBuster például boldogul a Sony DVD felvevők formátumaival.
Szóval ez az eljárás jelentős számítógépes ismeretet igényel, így vágjál bele.
Amit semmi esetre ne tegyél, ne vásárolj USB video digitalizálót. Én többet is próbáltam, mindegyik vacak minőséget tudott, minden egyéb nyűggel. -
Tigerclaw
nagyúr
VHS illetve SVHS videókat szeretnék digitalizálni. A kamera még megvan, illetve van egy 6 fejes szinte új lejátszó is, mindkettő Panasonic.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
zaskar
senior tag
válasz
garga01 #3312 üzenetére
Köszönöm. Közben a kérdésem egyik fele megoldódott. Ismerősnek megvan még az LG felvevője, azzal megoldom a digitalizálást. A másik része sajnos már nem fog, ugyanis rájöttem, hogy valamikor, jópár éve formáztam a Pana HDD-t, mert úgy gondoltam, úgyse tudok hozzáférni a rajta lévő adatokhoz. Persze csak utána kellett volna nézni jobban. Így van egy üres 160 gigás IDE HDD-m, ami hatalmas értéket képvisel
-
garga01
őstag
A támogatott eszközök listáján ott van a felvevőd, elvileg ki tudod akkor szedni róla.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Visszaolvasva valószínűleg már unalmas lehet a kérdésem, de azért felteszem. Kettő is van.
1. Régi videokazettáimat selejteztem tegnap. Szinte mind kidobható, talán három tartalmaz olyasmit, amit elmentenék magamnak. Régen volt egy Pana EH57 felvevőm, azzal oldottam meg az ilyet. Már nincs meg, tönkrement, úgyhogy más módszer kellene. Ez az EasyCap tényleg egy kalap sz.r.? Nincsenek nagy igényeim, de ha abszolút használhatatlan, akkor még azt a 2000 Ft-ot se pocsékolom rá.
2. A régi Panából megőriztem a 160 GB-os IDE winchestert. Van esély ennek a tartalmát kiolvasni az isobuster-el? Régebben már rendeltem hozzá USB adaptert, de mivel nem láttam rajta semmit, felhagytam az egésszel.
Köszönöm előre is. -
cocka
veterán
válasz
garga01 #3308 üzenetére
Ha csak HDMI van a tv-n, hogy kötötted össze a videóval? Tényleg nem értelek.
Végül is a két átalakítóval qrva körülményesen megoldható, csak semmi értelme.
Az Android boxnak nincs saját távirányítója?
Nem is ez a neve, hanem valami Odriod box. Az meg Androidon kívül sok minden más is lehet.
UI: Amúgy elsőre azt hittem, hogy azért akarja mindenáron VHS-re, mert régen voltak olyan TV-k, amiknek az aljára volt kombózva egy VHS lejátszó és akkor nem kéne átjátszani semmin keresztül, hanem csak kazetta betesz, lejátszik és már mutatja is a TV a képet, nem kell külön VHS magnó.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Arra adjál már légy szíves végre választ, hogy miért VHS kazettára akarsz felvételt készíteni egy feltehetően 16:9-es képerarányú minimum HD képet?
Első gondolat a dvd ről VHS re de akadozik randon időnként a dvd olvasása .
Az mondjuk nem teljesen világos, hogy hogy akarod DVD-ről egy másik, vélhetően HDMI-s eszköz képét beolvasni.
A tv elindítottam pendriverol a filmet de nem ment át az anyag a VHS re.
Ahhoz a TV-n kéne lennie valamilyen videokimenetnek (ami általában nincs).
Egyrészt két HDMI bemenet persze, hogy nem érti egymást, de annak sincs értelme, ha az adatfolyamok elsődleges irányát figyelmen kívül hagyod. Magyarul a TV-s HDMI bemenetet összekötöd a SCART-HDMI átalakítoddal, annak reményében, hogy majd arról "átugrik" a kép a VHS bemenetre.A miértekre a válasz mert van pár eredeti VHS tokom amibe nincs meg a kazi így potolnam ezeket.
És biztosan nem lehet letölteni azokat a filmeket?
-
garga01
őstag
Ha csak HDMI van a tv-n, hogy kötötted össze a videóval? Tényleg nem értelek.
"Harmadik ami nem sikerült hogy a tv vel van összekötve a VHS. A tv elindítottam pendriverol a filmet de nem ment át az anyag a VHS re."
Ez biztos nem fog működni, sosem és egyik tv-vel sem! Amit pendriveról lejátszol, a tv jeleníti meg, nem fogja neked kiküldeni egyik kimenten sem. HDMI-n max a hang megy ki, házimozi erősítőre.
Mondjuk az egész szenvedés azért, hogy egy kvázi másolt kazettád legyen egy eredeti tokban, amit jó eséllyel soha többet nem játszik le senki, hát nem tudom... persze ez egyéni döntés kérdése.
De hogy egyszerűsítünk, pontos típust nem írtál csak h dvd-vhs kombó.
De ha van kimenet és még scart is ráadásul, neked meg van 2 féle átalakítód, sztem sejted a megoldástEgyik átalakítóval a Daewoo-ra kötöd az Android boxot, másikkal meg a Daewoo-t a tv-re. Így látni kéne a tv-n is a VHS képét/menüt akármit.
Az Android boxnak nincs saját távirányítója? Mert a nélkül nehezen fog menni... mivel nincs rajta csak 1 kimenet....mondjuk az Android box pontos típusát sem írtad meg. Jó lenne pontos típusokat írni, akkor könnyebb lenne egzakt segítséget adni.
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
válasz
garga01 #3306 üzenetére
Nincs olyan csak HDMI tv .
Samsung q60
Hardkernel Android box
Daewoo VHS DVD kombó
Még a két átalakító amiről a képet küldtem .Első gondolat a dvd ről VHS re de akadozik randon időnként a dvd olvasása .
Második a Android boxal kotöm össze működne de ugyebár jelenleg nem látom mit veszek fel illetve a tv távirányítóval irányítom így ha a HDMI kábel nincs bedugva nem is lehet irányítani
.
( Esetleg a film elé vágok 2 perc fekete képernyőt így meg lehetne oldani hogy elinditom és gyors vissza rakom közé az átalakítot )
Harmadik ami nem sikerült hogy a tv vel van összekötve a VHS. A tv elindítottam pendriverol a filmet de nem ment át az anyag a VHS re.
Negyedik laptoppal kötöm össze úgy mint az Android boxal , így alapból látnám ... Ezt akarom majd kipróbálni.
Ötös hatos megoldás : megjavítani a kombo dvd lejatszojat vagy egy új kombót venni .
A miértekre a válasz mert van pár eredeti VHS tokom amibe nincs meg a kazi így potolnam ezeket. -
garga01
őstag
Nincs scart bementes tv-d? Vagy én nem értem akkor miért nincs kép a tv-den. Ha videóba egy bementen megy a jel, a kimenten is kiadja (csak persze a videót is AV-re kell kapcsolni!).
Kicsit pontosabban fogalmazz pls., mert a fél mondatokból lesz a félreértés, vagy már az is vanNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pruzsi
őstag
-
cocka
veterán
Amúgy a SCART kimenetes DVD lejátszóknál/felvevőknél szoktak különböző módokat a cucc szoftverébe írni, hogy ne csak a fos composite jel menjen ki, hanem DVD esetén az RGB jel is játszik.
De nyilván kazettára csak a fos composite jelet tudod venni.
A nagy kérdés továbbra is az, hogy mit és főleg MINEK?
Eszembe nem jutna, hogy bármit is VHS kazettára vegyek, még akkor se, ha az vadiúj.
Ha az egész cirkusz azért történik, mert van egy régi képcsöves tévéd és csak egy SCART bemenete van, akkor nem tudom minek a cuccot VHS-re rögzíteni, elég lenne csak átjátszani ezen a HDMI-SCART cuccon.
Mondjuk azt írja, hogy scaler, ha a downscale-nek része az is, hogy a képarányt 4:3-ra állítja, akkor nyert ügyed van.
Ha nem része, akkor meg csak az összepréselt képet fogod tudni felvenni. -
garga01
őstag
"És így azt sem látom mit vesz fel"
A videónak nincs külön egy scart/rca kimenete? A jobbakon 2 volt régen, egy bement és egy kimenet. Egyikre kötöd az átalakítót, másikra tv-t."vagy elég ha tv vel kötöm össze nem pedig magával a boxal ?"
Ezt nem is értem teljesen, de szerintem nem működne[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
A 2 átalakító közül a fölső HDMI-ről SCART-ra alakít, legalábbis a nyíl szerint. Az kell neked.
Ha a felvevőn nincs scart, akor meg egy scart-rca átalakítót kell dugni bele.
Ha van scart és kábeled is van, esetleg nem menne elsőre, fordítva dugd be ebbe az átalakítóba meg a videóba.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
VHS kazik digitalizálására keresném a legjobb módot! Van egy Sony videómagnóm, meg van egy erős számítógépem! Családi felvételek digitalizálásáról lenne szó!
-
meglepetés: 4:3.
van az a megszokás, hogy 720x576, ami a d1-ből, dv-ből és dvd-ből jön (azok meg a rec.601-ből), de azokban a pixelek nem négyzet alakúak, ezekre valóban mondhatjuk, hogy 4:3-ra vannak széthúzva. de az analóg videóban nincsenek pixelek, semmit húz szét senki sehova.hanyas vagy, te disznó?
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #3291 üzenetére
Hmm... érdekes nekem két androidos boxom is van, egyiken sincs AV kimenet.
Vhs kazettára szeretnék felvenni
Nekem ennek az oka sem világos. Mert ha maradunk az őskövület kategóriánál, de továbblépünk egyet a 2000-es évek elejére, akkor nem teljesen értem, hogy miért nem lehet mondjuk DVD-re írni az anyagot, aztán egy DVD lejátszóval lejátszatni?
Arról nem beszélve, hogy a VHS képaránya ugye 5:4, 4:3-ra széthúzva. Az androidos box képe meg tuti 16:9.
Akkor mi történik konvertáláskor a képpel? Levágja a széleit vagy meghagyja a teljes képet, de két oldalról lapított lesz? Esetleg letterboxszerűen alul-felül fekete sávot hagy?SCART->HDMI irányban azért jóval egyszerűbb a helyzet, mert
1. Vagy széthúzza a képet 16:9-nyire, ez utólag metaadattal javítható újrakonvertálás nélkül,
2. vagy marad a képarány, de két oldalt fekete sávok lesznek -
garga01
őstag
Milyen boxról vennél fel? A legtöbb cuccon szokott lenni egy jack csatlakozós AV kimenet, a tiéden nincs véletlen?
De amúgy van HDMI->Scart átalakító is, veszel egy ilyet és menni fog. Nagy képminőségre mondjuk nem kell számítaniNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pruzsi
őstag
Sziasztok.
A fórum cím ellentettjet szeretném véghezvinni
Vhs kazettára szeretnék felvenni egy androidos eszközről.
daewoo dx 9840e van itthon hozzá.
Hdmi - Scart konverterem van de ugye az csak a VHS ről visz át kepet.Van megoldás ?
-
zapkorte
tag
Olyan szempontból váltak be, hogy a Panasonicok volt azok, amelyek szinte bármelyik ügyfél rissz-rossz kazettáját lejátszották, és sosem ugrált vagy csíkozódott a képük, sosem kerregett a hifi hangjuk, sosem vibráltak a piros színek stb.
Más típusoknál előfordultak kép- és hanghibák bizonyos felvételeknél, és/vagy valamelyik műanyag alkatrész rendszeresen eltört, pl. a Samsungnál a csévéző fogaskerék, jvc-nél a capstan motoron lévő bordásszíj-kerék, Sonyinál a kék töltőfogaskerék... a Panasonicok jól szolgáltak. Képminőségről meg amatőr kamerás felvételek esetében úgysem volt szó, mert azok a kilencvenes évekbeli CCD-k a maguk 420.000 képelemével, silány jel/zaj viszonyával, gyenge objektívekkel, risszrossz megvilágításban alapból nem produkáltak értékelhető eredményeket. -
elistvan
őstag
Sziasztok!
A munkahelyenmen egy iskolában akadnak régi vhs kazetták műsorokkal stb amit digitalizálni kellene. Mi lenne a legolcsóbb működőképes megoldás amivel jó minőségben megoldható? A Dazzle Dv-100as adaptert nézem de melyik videót? Jófogáson nézelődök készülékek között. Köszi a segítséget.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
wéercé
junior tag
Szia!
Rendben, ennyit tényleg nem érne a dolog.
Először jól működött, aztán nem, ahogy írtam.
Közben aztán nem nagyon volt időm tovább foglalkozni vele, majd a hétvégén újra próbálkozom.
Sok veszíteni valóm nincs, megnézem a forrasztásokat, meg amit tudok, kipróbálom az s-videó csatlakozást is.
Mondjuk érdekes, hogy kölcsön géppel tudtam működtetni, valamiért csak a sajátommal nem működik.
Végső megoldásként egy másik géppel megoldom a hátralévő videók digitalizálását, már nem maradt sok kazetta hátra.
Köszönöm!
Üdv. -
-
cocka
veterán
válasz
sellerbuyer #3271 üzenetére
mert minden lett csak jó nem.
Remek, de ha valaki megoldja egyféleképpen, biztos nem lesz összehasonlítási alapja. Tehát feltehetően alapvető dolgok nincsenek rendben a felvétellel, ha összehasonlítási alap nélkül képesek azt mondani, hogy rossz lett.
barátom, eleve teljesen értelmetlen amit csinálsz!
De ez a te értékrended szerint az! Honnan tudod, hogy neki nem felel meg? Meg egyébként mi ez a bizalmaskodó megszólítás vadidegeneknek, hogy "barátom"? Gyorsan összebarátkoztatok. LOL
(a fenti részt még azelőtt írtam, hogy a 3274-est olvastam volna)
Figyeld csak mit válaszolt wéercé!
Amit az első nap sikerült összehozni, az nekem teljesen megfelelő lenne minőségre.
-
wéercé
junior tag
Szia!
Köszönöm hogy foglalkozol az "ügyemmel" és próbálsz segíteni!
De emiatt ne szállj vitába senkivel, ennyit nem ér a dolog.
Amúgy, ahogy Te is írod, a program nevében van a VHS to DVD és én sehol nem írtam hogy DVD-t készítek vele.
Amit az első nap sikerült összehozni, az nekem teljesen megfelelő lenne minőségre.
Biztos igénytelen vagyok, de nekem maradnak a fentebb sellerbuyer úr által leírt, "ehhez hasonló nevetséges és szánalmas próbálkozások".
Hát én is szoktam segíteni amihez én értek, de nem egészen így, ahogy ő tette.
De hát nem vagyunk egyformák.
Köszi még egyszer!
Üdv.
U. I.: Természetesen nem fogok felhagyni vele, hiszen ezt nem haszonszerzésből csinálom, csak a saját családi felvételeinket szeretném másképp is megőrizni. -
válasz
sellerbuyer #3272 üzenetére
pedig de. ha végigolvasod, kiderül belőle, hogy ez a program a neve ellenére nem csak dvd-t tud készíteni.
egyébként fogalmam sincs, hogy jó-e, és sokszor leírtam itt, hogy egyáltalán nem vagyok híve ezeknek a mostani olcsó (vagy egyáltalán nem olcsó) usb-s digitalizálóknak, mert az esetek nagy részében nem alkalmasak jó minőségű vhs digitalizálásra. viszont az állításod, hogy wéercé elavult adathordozót akar készíteni, szimplán nem igaz.hanyas vagy, te disznó?
-
sellerbuyer
őstag
Teljesen megértem azt a le nem írt felvetésed, hogy miért kötözködöm, ahelyett, hogy segítenék. Még akkor is ha nem helytálló a megállapításod. Én sem szeretem ezt a hozzáállást, de hidd el, ebben az esetben helytálló és ha felhagy ezzel amit csinál, akkor máris segítettem neki. 2001 óta foglalkozom cégszerűen digitalizálással, médiás és informatikus szakember vagyok, így akad némi rálátásom a témára. Pont azzal a céllal vagyok ebben a topicban, hogy ha esetleg épp rákattintok és látok valami olyat, amiben tudok segíteni, akkor segítsek. Aki úgy dönt, hogy saját maga akar belevágni, az úgysem fog eljönni hozzám, csak az után (nagyon sokan jönnek így!), miután rájött, hogy amit csinált, annak semmi értelme, mert minden lett csak jó nem. Sajnos csak csupa butaságot látok itt a topicban és az ehhez hasonló nevetséges és szánalmas próbálkozásokat, mint ez is. Ha valaki szeretne kiásni egy gödröt csak azért, hogy újra betemesse és abban kér segítséget, hogy a csorba ásót hogyan kellene helyrehozni, akkor én meg fogom írni neki, hogy barátom, eleve teljesen értelmetlen amit csinálsz! Én azt gondolom, hogy ezzel segítek neki és nem azzal, hogy megoldom a problémáját.
-
wéercé
junior tag
válasz
sellerbuyer #3267 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hozzászólást! -
cocka
veterán
válasz
Most halljuk a te megoldási javaslatodat vagy legalább találgatásodat, hogy a problémáját mi okozhatja!
-
válasz
honestech VHS to DVD Deluxe is a program that provides everything you need to easily convert your videos to digital formats. You can capture old VHS, Beta, 8mm or camcorder tapes and convert them to DVD, Blu-ray or other digital formats
hanyas vagy, te disznó?
-
wéercé
junior tag
válasz
garga01 #3263 üzenetére
Szia!
Köszönöm Neked is a választ!
A hardver működik, az eszközkezelő látja, az eszközillesztő szoftver rendben települt, egy napig nem is volt gond vele.
A hozzá kapott szoftver feltelepítettem, azt bármikor most is meg tudom nyitni, de sem a kazetták lejátszásakor, sem ha webkamerára állítom akkor sem ad képet a program.
Ha elindítom a felvételt ugyanazt a kék vagy fekete képernyőt rögzíti.
Első nap a kazetták lejátszásakor már látható volt a kép, csak a felvételt kellett indítanom és rendben mentette is a felvételt.
Most a kép nem jelenik meg, pedig semmit nem állítottam át sehol.
A program az eszköz mellé volt csomagolva, azt használtam, Honestech VHS to DVD a neve. -
wéercé
junior tag
A gépen van 4 db USB port, mind a négyet kipróbáltam, minden más tökéletesen működik a portokkal.
A digitalizáló eszközt is bármelyikbe csatlakoztatom, a gép felismeri, eszközkezelő látja, azt írja rendben működik.
Az első csatlakoztatáskor rendben települt az eszköz illesztőprogramja.
A gépet többször is újraindítottam, nem változott semmi.
Akkumulátor rendben, de táppal csináltam a digitalizálást amikor működött, mert azért több órás videofelvételek vannak, még az esélyét sem szerettem volna megadni hogy véletlenül lemerüljön az akksi a művelet közben.
A digitalizáló szoftverjét is többször töröltem és újra telepítettem, de sajnos nem hozott változást.
Tényleg úgy van ahogy már írtam, megjött az eszköz, kipróbáltam, egy napig tökéletesen működött, csak nem végeztem az összes kazettánkkal.
Másnap szerettem volna folytatni, de sajnos nincs kép, pedig mindent ugyanúgy csináltam. -
garga01
őstag
Nekem az nem egyértelmű, hogy maga a hardver nem műxik a gépeddel (avagy eszközkezelő látja, digitalizáló progirban elérhető mint forrás?) vagy csak a kazetták nem adnak képet a gépeden? Nem mindegy melyik a kettő közül.
Szóval rádugva a gépedre, eszközkelőben minden ok, látszódik az eszköz? Milyen programot használsz hozzá?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
wéercé
junior tag
Szia!
Köszönöm a választ!
A kazetta nem MESECAM , hanem PAL.
Az összes kazettánk PAL rendszerű.
Megpróbáltam azokat a kazettákat is újra, amelyeket már sikerült digitalizálni, de sajnos most azokkal sem működik.
A digitalizáló kütyü működik, most már többszörösen tesztelve, csak sajnos valamiért az én saját gépemmel nem akar működni.
Én már arra gondolok, hogy az én gépemmel "történt" valami, de semmit nem állítottam át rajta, minden úgy van, ahogy működött a digitalizáláskor.
A gépem egyébként rendben működik, minden megy rajta, ahogy eddig is, csak ezzel a digitalizáló programnál most nincs kép valami miatt.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Merő véletlenségből a most lejátszandó kazetta nem MESECAM PAL helyett?
Az ilyen kis digitalizáló vackok nem mindegyike támogat MESECAM-ot.
Esetleg megpróbálnád a hibátlanul működő kazettát is újra, hogy azzal van-e kép? Gyanús, hogy ha kazettafüggő, hogy van-e kép, akkor a MESECAM mizériáról lesz szó. (ez asszem csak egy másik színséma a PAL-hoz képest)
-
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Honestech VHS to DVD digitalizáló eszközt, a régi családi videofelvételek digitalizálására.
Az eszközhöz kapott dvd-ről a programot feltelepítettem és szerencsére azonnal működött minden gond nélkül, így elkezdhettem a régen várt digitalizálást.
Mivel ez egy viszonylag sokáig tartó művelet, így csak pár kazetta digitalizálása fért bele a napba.
A következő nap szerettem volna folytatni a megkezdett munkát, de sajnos jelenleg nem működik a digitalizálás.
Az első nap hibátlan működése után, sajnos nem tudom működésre bírni az eszközt.
Annyit kiderítettem közben, hogy a munkahelyen kölcsönkért próba számítógéppel működik a dolog, így nem az eszköznek van hibája.
Valami a saját laptopommal történhetett, mert csak ezzel nem akar működni újra.
Semmit nem változtattam a gépen, semmit nem változtattam a kábelezésen, csak szerettem volna folytatni az előző nap megkezdett digitalizálást.
Annyit közben megfigyeltem, hogy a videofelvétel hangját lejátssza, csak kép nincs, vagy kék, vagy pedig fekete a kép.
Kettő választás van a programban, vagy a beépített webkamera képe, vagy az AV kábelen bejövő kép közül lehetne választani, de egyiknél sem jeleníti meg a képet.
Sajnos én kifogytam az ötletekből, tegnap egész nap próbálkoztam vele, sajnos sikertelenül.
Tudnátok ebben segíteni esetleg?
Lenne valakinek ötlete, tanácsa, a megoldással kapcsolatban?
Köszönöm!
Üdv. -
-
sellerbuyer
őstag
Srácok, ha valakinek kell egy újszerű Corsair Elgato Cam Link 4K Pro (10GAW9901) capture kártya, keressen meg privátban!
-
imangasta
csendes újonc
Sziasztok.
Csak az miatt írom ide ezt a kérdést mert akik digitalizálással foglalkoznak gondolom szokták a videókat TV-n lejátszani.
Magas bitrátájú (25000-55000 kbit/s)mov és avi videókat melyik TV tud lejátszani? Nekem jelenleg egy 2018-as Full HD-s LG tv-m van itthon de az nem viszi sajnos. Nem tudom hogy a formátum vagy a magas bitráta miatt. Mesterszalagról, beta szalagról... és egyéb adathordozóról bedigitalizált tömörítetlen 80-as 90-es évek 4:3-as és 16:9-es (nem HD) képarányú zenei videóklippek lejátszása lenne a cél anélkül hogy konvertálgatni kéne őket. PC-ről rárakom pendrivre-ra a videókat , azt rádugom a TV-re és úgy próbálom lejátszani. Vagy inkább jobb lenne beszerezni valami médialejátszót hozzá és úgy TV-n lejátszani? -
nutella1
őstag
Sziasztok!
OBS studio-val szeretnék képernyőfelvételt/videót rögzíteni. Viszont, amikor a Telekom TV-ről szeretnék felvenni valamit, csak a hangot rögzíti, és fekete képernyő fogad a videó visszanézésekor. Ha youtube-ról veszek fel bármit, minden stimmel. Kódolva lehet/van a Telekom tv? Ha igen, mivel tudom ezt a problémát megoldani?
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
-
-szabi-
addikt
válasz
zapkorte #3247 üzenetére
Linkelt fórumon a minőséget a digitalizálásra fogták.
Hang ezeken nincs a zenéket én válogattam alá.
Nagyon sajnálom mert ígéretesek a teszt videók és nagyon szerettem volna jobb minőséget, mint 10 évvel ezelőtt.
Összesen 6 szalag van lehet annyit rászánok és egyikkel próbát teszek, mert tényleg jó lenne.
Köszönöm a segítséget.ChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
zapkorte
tag
válasz
-szabi- #3242 üzenetére
Sokat csináltam. Nagyon-nagyon kevés filmen volt korrekt élesség. A nyersanyag szemcsézettsége prímán látszott HD-ben, de a kép kontúrjai általában életlenek. Nem állítom, hogy soha egyetlen filmet se láttam, amit gondosan nem vettek fel... de az kb. 2%
Általában még a fényelés is el van cseszve, túl sötét, vagy túl világos... vagy ezek váltakoznak, és lehet percenként utána menni a digitalizáló kütyüvel. A színes filmek persze össze-vissza vannak már fakulva (kivéve kodachrome és az orwok egy része), sokszor penészesek is. És persze nincs hang se. Ha van, akkor meg egy zagyvaság a snittelés miatt. Különösen akkor rossz, ha valami zene szól a helyszínen. Szóval nincs benne sok köszönet, és a HD-ért sem kell nagyon kaparni, hacsak nem volt nagyon-nagyon profi, aki felvette őket.
Ja, hát igen, a film kontraszt aránya sokkal nagyobb, mint a kijelzőinké, de vannak olyan kamerák, amelyek össze tudják kompresszálni (állítható gamma)... de csak a helyesen exponált felvételeknél működik, ha a film sötét, és fel kell emelni a megvilágítást, akkor a fényes részek könyörtelenül elégnek. No szóval egy nagy kínszenvedés az egész, a végeredmény meg a leggondosabb munka mellett is nagyon-nagyon messze jár attól, amihez manapság hozzászokva vagyunk. Mondtam is mindig az ügyfeleknek, hogy hát azért nem véletlen, hogy a moziforgalmazásban nem super-8-at használtak, ne várják ugyanazt a minőséget, mint egy hollywoodi szuperprodukció blueray kiadásától... -
-szabi-
addikt
Közben meglett, 10 éve készült a digitalizálás a szalagokról.
Nem tudom milyen módszerrel és technikával.
Ő volt akit neten felleltem 50km körzeten belül.
Annyit variáltam, hogy nem dvd kértem hanem dv-avi, mert azzal tovább tudok dolgozni.
Akkor futottam pár kört doom9 fórumon de a konklúzió az volt, hogy jobb transzfer kellene, illetve ahogy a kép mutatja a minden nem megy ingyen szoftverekkel.
Azért gondoltam nekifutnák újra, nem néztem a yt videó leírását, de az én felvételem újabb, 81-ből van.ChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
válasz
-szabi- #3244 üzenetére
biztos van cég, ami mindent megcsinál, abban is biztos vagyok, hogy van rá házilagos korrekt megoldás is, nem tudom, te melyik cég szolgáltatásait nézed.
a yt linken fekete a kép széle, a vimeon meg le van vágva valószínűleg alul-felül.
viszont ha megnézed a yt videó leírását, hogy milyen eszközökkel forgatták a videót és főleg milyen filmre... a hetvenes évekből örökölt házivideó valószínűleg a közelében nem lesz ennekhanyas vagy, te disznó?
-
-szabi-
addikt
Wikin a linkelt videók elég ígéretesek: Super 8 film, klikk és klikk. Kicsit talán túlságosan is.
Azt láttam árajánlatoknál, hogy a szkennelős módszer drágább.
Egyébként több helyen is 1920×1080 felbontást adtak meg.
Ami már azért is sántít mert itt 1,36:1 volt még a képarány, az kb 4:3.
Szóval az inkább 1464:1080.
Ilyenkor vajon belenagyítanak és tartalmat vesztek, vagy jobb és bal oldalon ott a fekete sáv?
Megoldják a kép stabilizálását is vagy csak színkorrekció meg némi zajszűrés?ChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
válasz
-szabi- #3242 üzenetére
meg lehet csinálni hd-ban, a 720-as felbontásnak még talán van értelme, de sokkal több képi információ nem lesz benne. többet számít a minőségben, hogy milyen eljárással digitalizálják, az hogy kezeli a csúcsfényeket-árnyékokat, stabilizálva van-e... nyilván szkennelve kapod a legjobb minőséget, de az a leglassabb és legdrágább.
hanyas vagy, te disznó?
-
-szabi-
addikt
Hi
Nem teljesen vág témába de jobbat nem találtam.
Normal és Super 8 szalagok digitalizálása érdekel.
Régebben már egyszer csináltattam ilyet akkor a kimenet 720×576 DV avi lett.
Viszont mostanában látom, hogy ezeket akár HD is meg lehet csinálni és a hibák is jól eltüntethetők.
Van ezzel itt tapasztalata itt bárkinek?üdv
szabiChatGPT is the first AI lost it's job to AI
-
konyi79
addikt
Sziasztok,
remélem, hogy jó topikba jövök, videorögzítés kapcsán kérnék segítséget.
Emberi áron szeretném megoldani fényképezőgép HDMI kimenetéről a videojel rögzítését.
Nem kell ProRes RAW, 4/8k, elég lenne most nekem fHD is, a lényeg a 60fps stabil legyen és mobil, azaz külső táp nélkül működjön a dolog, lehetőleg memóriakártyára vagy esetleg csatlakoztatott standard USB-s ssd-re.
Létezik egyáltalán valami ehhez, tudtok tippet adni, köszi! -
nyunyinga
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném összekötni a VHS lejátszómat a számítógéppel. Vettem EasyCap átalakítót, össze is dugtam rendben. Összeraktam a laptopommal. OBS programot letöltöttem. Kép volt, de hang nem. Aztán sikerült valahogy hangot elővarázsolni, de akkor meg a kép csúszott, a kép alsó része volt fenn, alsó része fenn és középen meg elválasztó vonal.Rádugtam számítógépre. Ott lett kép, de hang nem, és a hangot állítgatva a kép ugyanúgy elcsúszott, mint az előző esetben. Szeretnék segítséget kérni. Köszönöm -
petkow
tag
válasz
Tamás2310 #3234 üzenetére
Szerintem a scart adapter kötötted a lejátszóra és az s-video kábelt próbáltad meg használni. A legtöbb videókészülék nem tud s-video kimenetet a scarton, csak a komolyabb svhs készülékek, ezért lehet fura színtelen kép. Helyette a kompozitot kell használni.
A másik lehetőség, hogy egyszerűen a PAL/NTSC valahol nincs jól beállítva. -
Tamás2310
tag
Sziasztok!
Szeretnék régi VHS kazettákat digitalizálni EasyCAP-el. OBS Studiot használok és valamiét nagyon furák a színek szinte olyan mint ha fekete fehér lenne a kép. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a választ! -
"a belső hdd-jéről ki tudom menteni az adatot"
Nem tudom, hogy tudod-e, inkább írom, hogy ez nem megy "speciális eljárás" nélkül. Arra gondolok, hogy pl. a Pioneer íróban lévő hdd-t és így a rögzített anyagot NEM ismeri fel a számítógép alapból! A már említett IsoBuster kell hozzá állítólag, de ennek nem ismerem a menetét. Szóval sajnos ez nem olyan egyszerű, hogy beleteszed a felvevőben lévő hdd-t mondjuk egy dokkolóba, és onnan kimásolod az anyagot.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
dane
senior tag
Most mi a bajod velem? Kínáltál egy komplex megoldást amire nekem nincs igényem. Sopánkodásról szó sincs, azt sem írtam, hogy drága, de ha fáj a segítség nyújtás akkor miért csinálod? djnice-nak köszönöm a segítséget, ezt kerestem: [link]
1 eszközzel meg tudom oldani a rögzítést TBC-vel és a belső hdd-jéről ki tudom menteni az adatot.
-
cocka
veterán
Vagy tőle megveszed a C283-at:
Viszont ha HDMI-s TV-n vagy monitoron akarod nézni a képet, még egy YPbPr to HDMI átalakító is kell.
akkor az már két eszköz vásárlását jelenti.
Senki nem mondta, hogy egyszerű lesz. Én is kísérleteztem mindenféle átalakítókkal, többek közt komponens átalakítókkal is.
-
cocka
veterán
-
dane
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék néhány otthon VHS felvételt digitalizálni. Elég sokat olvastam és azt hittem egyszerűbb a dolog. TBC-vel szerelt videómagnóm nincs, ami van: Sony SLV-E9 és Sony SLV-757. Külső TBC-t nem szeretnék venni, viszont megoldás lehet egy asztali DVD/HDD író. Na és itt van az a pont ahol kicsit tanácstalan vagyok. Próbáltam utána nézni, hogy melyik gyártó/típus javasolt de sajnos nem találtam releváns infót. Az külön jó lenne, ha valahogy a beépített hdd-ről le lehetne másolni pc-vel a rögzített file-okat. Esetleg van javaslatotok erre? -
szabi325
tag
válasz
Padka23 #3216 üzenetére
Próbáld másik programmal, nekem ez vált be [link] , ebben az external devices-t válaszd (ha össze van dugva és be van kapcsolva a vhs csak akkor fog választható lenni) és ott a formátumoknál tömörítetlen .avi vagy "DV" .avi -val próbálkozz.
Amúgy én is ilyen USB-s digitalizálót használtam a videók a minősége kb az lett mintha a videómagnót dugnám a tv -re (hang se csúszott el), arra tök jó volt h a már nehezen nézhető (VHS lejátszó hiányában) 25 éves családi videókat kimentsemde nagy csodát nem is vártam tőle
-
garga01
őstag
válasz
Padka23 #3216 üzenetére
Olvass vissza itt vagy a VHS digitalizálás topikban, de valszeg az USB-s cucc a probléma forrása. 99% nem javasolt ezeknek a használata, borzasztó silány minőséget produkálnak (ha éppen működik). Mivel a videóban nincs TBC, így már alapból hátrányból indul az USB digitalizáló használata.
-
Padka23
csendes újonc
Sziasztok! Van egy Samsung SV-641X videólejátszóm, ami megfelelően működik. Erről szeretnék VHS-eket digitalizálni a laptopomon, sorban egy scart-rca átalakítón, rca kábelen és rca-usb átalakítón keresztül. A vhs képe OBS-ben megjelenik, azonban hang nincsen. Tudnátok ebben segíteni, hogy a hang problémát hogy lehet megoldani? Köszönöm a válaszokat
-
igen, de ennek a nem hallható búgás az oka. ha nem én állítom meg, hanem a végére érek, ahol a hullám visszatér a nullára, azt hallod. ha levágod az alacsony frekvenciákat, a pattanás is megszűnik.
viszont ha így digitalizálja a hangot, az a szintszabályzást is agyon tudja vágni.hanyas vagy, te disznó?
-
Vesa
veterán
Köszönöm! De neked is pattan, ha beletekersz? A búgást nem hallottam, mert már azzal voltam elfoglalva, hogy miért pattog. Viszont a búgás amit felfedeztél, a hangsávon van, a pattogás viszont nincsen rajta, ezért nem értem a dolgot. A zajt valószínűleg az USB-s grabber szórja rá, ez nem zavarna, mert ahogy írod is, orvosolható egy filterrel.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
nem csend van benne, hanem valami meglehetős káosz 50 Hz alatt. úgy tűnik, mintha csend lenne, de közben a hullámforma el van csúszva a középtől, és a kivezérlésmérő -8 dB környékén van.
ha levágsz mindent 50-60 Hz alatt, tényleg csend lesz (meg a kicsi zaj), és nem is pattog, amikor megállítod.
vagy állíts be digitalizáláskor egy low pass filtert, vagy derítsd ki, hogy ezt a furcsa brummot a digitalizáló teszi bele, vagy a forrásból jön így.hanyas vagy, te disznó?
-
Vesa
veterán
válasz
zapkorte #3206 üzenetére
Így van, de ha szerkesztem és utána kiírom egy új fájlba, akkor is öröklődik ez a probléma. Pedig nincs a hangsávon a pattogás, mert ebben az esetben mindig ugyanott pattogna, függetlenül attól, mit csinálok a lejátszóval (megállítom, elindítom, tekerek stb.). 30 éve használok PC-t (és dolgozom rajta), de ilyen hülye jelenséget még nem láttam. A lejátszó sem lehet a ludas, mert más fájlokkal nem csinálja, korábban soha nem is láttam még ilyet. MIndegy, nem fogom megfejteni, pedig próbáltam a neten is rákeresni mindenféle módon, de mindenhol csak a sima pattogásról van szó, ami ugye a hangsávon van rögzítve és ez egyértelmű lenne nekem is. Ez meg nem így működik, de erről semmi infó sehol. Ez van, végülis lejátszható a digizett anyag, szóval marad így.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz
zapkorte #3204 üzenetére
Igen, de az a baj, hogy ez a jelenség megmarad a vágást követően is. Szóval utána is pattog, de csak ha tekerem. Érthetetlen, mert nem a hangsávon van rajta, de akkor vajon hol?
Végülis maradtam OBS-nél a digizéssel, mert más progival is ezt csinálja, aztán Davinci-vel vágom meg véglegesre. Köszi!
-
Vesa
veterán
Amúgy Ti mivel digiztek? Mármint szoftver szinten? OBS?
Nekem semmivel nem működik jól a hang. Bedigizem a Hi8-ról az anyagot, és ha lejátszom, akkor minden egyes mouse klikkre, vagy megállításra, indításra, tekerésre pattog a hang. viszont ha csak hagyom menni a videót, akkor meg nem pattog. Tehát nem a hangsávon van rajta a pattogás. Olyan, mintha a konténerbe tenne valami nem tudom mit. Semmi más videóm nem csinálja, csak a bedigizett fájlok. Próbáltam már MKV-be, MP4-be, sőt, még azt is próbáltam, hogy Davinci Resolve-ba betöltve ezt a furcsán viselkedő fájlt, exportáltam valami másba, de semmi. Resolve-on belül is pattog de ott is csak akkor, ha bármit csinálok vele (indítom, tekerem stb.). Ilyen idióta hibát még nem láttam.Mondjuk ez a grabber egy óccsó sz*r, de sajnos a korábbi Asus MyCinema-t már nem tudom betenni a gépbe mert már nincs sima PCI slotom. Azzal nem volt ilyen gondom Megpróbáltam az audio interfészen keresztül rögzíteni a hangot (ez egy külső, studio minőségű interfész), de azt meg valamiért nem veszi fel az OBS. Kép van, hang nincs. Teljes agyrém. Mondjuk eleve nem értem, hogy a grabber miért a mikrofon bemeneten akar hangot felvenni (vagy oda hangot küldeni)?? Nem valami Line-In kéne ennek?
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz
zapkorte #3201 üzenetére
Davinci Resolve!
Ingyenes (otthonra), ipari, mindent IS tud...[ Szerkesztve ]
-
zapkorte
tag
Amíg csak hangosítani akarsz, addig nincs gond. De ha már mondjuk egy véletlenül elcsattant indulatszót vagy köhintést szeretnél eltüntetni, netán hangeffekteket, zenét hozzáadni frame pontosan, akkor azért már szofisztikáltabb eszközre van szükség. És az AVS azért jó, mert a hanghullám mellett egy bélyegnyi képen látod a videót is, tehát mindezt megcsináljhatod vele. Nekem nagyon bevált az ilyen kisebb szépítgetésekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Gitáros topic
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest