Aktív témák

• ladybug
    őstag

Nagyon rosszul aludtam az éjjel. Minden apró neszre felébredtem, és nem tudtam mélyen aludni. Nem szeretem ezt az állapotot. Olyan, mintha nem tudnám kikapcsolni az agyamat, mintha dolgoztatni akarna, pedig hiába gondolom százszor végig, nincs min gondolkozzak. Aztán amiatt, hogy elkezdek azon agyalni, hogy mi is kéne, hogy eszembe jusson, nem tudok aludni rendesen. Ördögi kör. Reggelre pedig mosogatórongy vagyok.

Borka nagyon meg akar felelni. Az irigységről már ezerszer beszéltünk, és igyekszem vele megértetni, hogy ez miért is rossz dolog. Azt hiszem kezdi kapizsgálni. Tegnap nagy büszkén mondta, hogy odaadta az egyik játékát Rékának. Aztán ma is sikerült vele megoldást találnunk egy problémára, ami szintén az irigységből fakadt. Szóval, úgy veszem észre, hogy érti miről van szó. De sokszor nem az eszére hallgat, hanem a szíve iránytja, és akkor bizony veszekedés és sírás lesz a vége a vitának.
    Nagyon ösztönember az én drágám, és mellette a makacs konokság is benne van. Úgyhogy ha nem akarja, hogy kiközösítsék, kompromisszumokat kell kötnie, és nagyon remélem, hogy megteszi. Nem is a család miatt aggódom, inkább az iskola miatt. De addig még van 1 év, és ezalatt még sokat fog változni.

Réka szépen fejlődik a szobatisztaságra szokás terén. Reggeltől estig csak bugyiban van, pelust csak a délutáni alvás során adok rá. Nem szól, hogy pisilni kell, vagy csak nagyon ritkán, de ha pisiltetetem, mindig pisil. Egy kis odafigyelés az egész. Ott kell vele lenni, és bizonyos időközönként meg kell pisiltetni. Ha iszik akkor gyakrabban, de alapjában véve félóránként meg lehet próbálni.
    Az esti wc-be pisilés pedig már természetes neki.

[kép]

Vendégeset játszottak, és úgy főztek, ahogy a TV Paprikában. - Borka elmondása szerint.

[kép]

Aztán traktoroztak.

[Szerkesztve]

Aktív témák