- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
válasz
mazsi70 #14743 üzenetére
És esetleg ehhez is lenne alternatíva?
Softballs, vízkőképződést gátló golyócskák kávégépekhez, 2 csomag DLSC551
Köszönöm előre is! -
TheProb
veterán
válasz
mazsi70 #13975 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, mivel amúgy is fel kell oldani vízben. (bedobod a víztartályba és megvárod amíg feloldódik) Mi tud különbség lenni?
Philips ennyit ír csak. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy ki mindja meg, hogy eredeti philips cuccal takarította a gépet vagy sem...
"Semmilyen körülmények között ne használjon olyan vízkőmentesítő szert, amely kénsavat, sósavat, szulfonsavat vagy ecetsavat (pl. ecet) tartalmaz, mivel ezek károsíthatják a készülék vízkörét, és előfordulhat, hogy nem oldják fel a vízkövet megfelelően. Ha nem a Philips vízkőmentesítőt használja, a jótállás érvénytelenné válik. A vízkőmentesítés elhagyásakor a jótállás szintén érvénytelenné válik."
-
z123456z
őstag
válasz
mazsi70 #13841 üzenetére
Köszönöm. Most otthagytam, de így legközelebb megveszem, kipróbálom.
Más.
Tegnap önszorgalomból csináltam egy nagy karbantartást, olaj/vízkő oldással, szűrő cserével és kenéssel ( most elölről kezde a szűrő számolást, ezt nem tudtam ). Ma reggel és most az előbb a szokásostól eltérően + extra shot-tal csináltam a presszót, ez két adag darálását és főzését jelenti és a mennyiséget is levettem 30 ml-re a szokásos 70-ről, bár az extra adaggal szerintem ugyanannyi lett, tehát pont jó nekem. De a lényeg: mindig a pogácsa vastagságával vergődtem, erre most kis túlzással nagylábújj vastagságúakat csinált, tehát már őszinte a mosolyom. Ez a változás mitől lehet? A karbantartás eredménye lenne, vagy a megvariált eszpresszó miatt?
-
válasz
mazsi70 #13819 üzenetére
Érdekes, hogy pl 3as őrlő állítás mellett espresso lungo esetén tökéletesen egybeáll a pogácsa, de nem az igazi az íz, szerintem túl sok tannin és egyéb savas anyag oldódik ki. Espresso esetén a pogácsa szét esik, de az íz jó. De az is csak akkor, ha 4 vagy 5 intenzitásra rakom. Bean adapt mellett vékony a pogácsa és laza vizes a presszó. Még 2x finomhangolás után is. Már azt írja, az extrakcio így tökéletes, ha nem tetszik az eredmény váltsak másik kávé babra.
asszem marad az, hogy bean adapt off es en állítom be, mert ez így nem az igazi.
-
Gaben92
őstag
válasz
mazsi70 #13710 üzenetére
Megrendelte a főni az ECAM220-at, annyi, hogy nem .21 hanem .22 (mert ez volt). Köszi szépen a segítséget.
Ha esetleg valakinek hasznos, ha már úgy is itt vagyok:
Nemrég volt nálam a Jura ENA 8 harmadik születésnapja. Mikor kéri kap szűrőt és tablettát, évente egyszer descaling a biztonság kedvéért és még minden szupi szuper.
-
-
Nagya21
addikt
válasz
mazsi70 #12819 üzenetére
Hali!
Ezt használom, eddig nagyon jó, a tömítések nem puhulnak dagadnak tőle.
Prémium minőségű élelmiszeripari szilikonzsír - 100g - Zegkávé - Kávégép és alkatrészek (zegkave.hu)
A műanyagokra meg teflonos élelmiszer szilikon zsirt:
OÉTI minősítésű élelmiszeripari teflonos szilikonzsír T-500 E (500 g) - Sári Szilikonfeldogozó Kft. Webáruháza - webáruház, webshop (szilikon-webaruhaz.hu)
Üdv Nagya -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
mazsi70 #12819 üzenetére
Egyértelműen kiderült, hogy az Oxett A2 szilikonolajtól megduzzadnak a lágy szilikongumiból készült tömítések. Ez nem zsír, hanem olaj, hiszen szobahőmérsékleten (is) elfolyik, nem áll meg egy darabban.
Ha valaki fog két egyforma tömítést, egyiket megkeni, vagy épp beleteszi az olajba, egy idő után tapasztalhatja, hogy az eredetihez képest meghízik. A hízás persze csak egy dolog, indikálhat lágyulást, anyaggyengülést (erre is utalnak jelek).
Hogy ecetsavat adalékoltak hozzá (azért ilyen folyékony?), vagy valami oldószert, azt nem tudom bevizsgálni, de a jelek és tapasztalatok alapján nem zárható ki. Ettől függetlenül lehet felhasználási területe, csak nem pont ilyen tömítésekhez.
-
Winnie The P
őstag
válasz
mazsi70 #12075 üzenetére
Naaa. Eddig ment rendesen egy másik aljzatba, viszont ma kora délután gondoltam egy, hogy csinálok egy capuccinot. Amikor elkezdte a tejet habosítani, már furcsa volt a gép, nem úgy nyomta a habot ahogy korábban, majd egyszer csak gép megáll áram lekapcs. Utánna akár melyik aljzatba dugtam be, mindig lenyomta a relét. Holnap megy visssza az Eu-ba gariba.
-
FőDudu
veterán
-
-
donmackó
addikt
válasz
mazsi70 #11618 üzenetére
Ok, akkor szerintem 2-esen hagyom és megnézzük mennyi ideig engedi a szűrőt üzemelni. A másik kérdés hogy az összefoglalót böngészve olvastam, hogy az örlőt 1-ről kell beállítani, de nekem gyárilag kb. középállásban volt (nem számoltam meg a pöttyöket). Valójában nekem így jó mert a menüben is lehet valamennyit állítani az erősségen, de így is érdemes az örlőt beállítani?
-
RobotNick
újonc
válasz
mazsi70 #11316 üzenetére
Köszi.
Őt is néztem.Csak nem nagyon találtam, róla bővebben véleményt sehol.A kávé típusokon kívül van valami lényegi különbség a kettő között?Az első egy 20-al olcsóbban is elérhető,de a 290.61.SB ezüst színben jobban tetszik,bár erről le tudok mondani ha ECAM 220.60.B jobb.Gondolom nagyon nem lövök mellé egyikkel sem.
De'Longhi Magnifica Start ECAM 220.60.B
DE-LONGHI Ecam 290.61.SBKöszönöm.
-
atala
addikt
válasz
mazsi70 #9902 üzenetére
Mindenki írja, hogy a Philips sok vizet használ az öblítésnél. Nekem az 5400-as széria van, de nem látom, hogy sok vizet használna. Sőt, kikapcsoláskor sokkal kevesebb víz jön ki elöl a csövön. Bekapcsoláskor kicsit több.
De inkább öblítse ki jól a csöveket, mint hogy bele rohadjon a kávés trutyi. -
jjeahh
nagyúr
válasz
mazsi70 #9457 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem
.
Más: ez a Tierra megint nagyon egyedi, most kóstolgatom. Nagyon rózsa ízű, olyan, mint a húgom doterra rózsa illóolajai
. Enyhén csokis, szárított gyűmölcsös, datolyás. Eléggé egyedi karakter volt a Tierra for Planet is, az egyetlen citrusos-almás kávé, amit eddig kóstoltam, mindezt úgy, hogy közben nem savas
. Még van egy Tierra, amit nem próbáltam, következőben azt is megrendelem
. Részemről az Africa és a Planet ajánlottak.
-
-
A-Bag
tag
válasz
mazsi70 #9147 üzenetére
Néztem ezt is, de a mobil app és a kényesebb szürke szín nem éri meg a felárat. Euronicsnál 260 ezer, ami jó vétel lenne amúgy, de házhoz nem szállítanak, a bolti ár pedig mindig magasabb náluk mint a webes ár. ( a hűtőm a boltban 30-al került többe mint a weboldalukon. Ott szerencsém volt mert rendelhető volt házhozszállítással. )
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
mazsi70 #7877 üzenetére
Amelyik gép csak időre őröl, az nem is veszi észre.
Saeco / Philips figyeli a fordulatot is, üresen felpörög, az alapján érzékel. Időzítést is korrigál a pogácsa vastagságának stabilizálására.
Krupsnál kétféle megoldás van, a korábbiak egyszerűen csak időzítik másodpercre az őrlést.
Később beépítettek egy mikrokapcsolót, amivel detektálja a dugattyú süllyedését. Ha túl vékony pogácsa jön létre, következő őrlésnél növeli az időt és így tovább. Ez persze okozhat hibát is, de ha egyszer kifogy a bab, az még nem gond. Többszöri üres főzésre viszont úgy elkalibrálja magát, hogy legközelebb telehányja őrleménnyel a gépet, amitől meg ki is feküdhet. -
Per Degaton
tag
válasz
mazsi70 #7867 üzenetére
És ez jobban tetszik mint a Philips?
Ha jól emlékszem te írtad korábban, hogy macerásabb takarítani és hogy kevésbé meleg a kávé mint a Philipsnél. Ebből mindkettő zavarna mondjuk.Az a baj, hogy kicsit inkább a Delonghi felé hajlok
Főleg mert te is azt írod, hogy a Philips gyakrabban elromlik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
mazsi70 #7858 üzenetére
Erdélyi vagyok, ezek nem biztos szállítanak ide értelmes áron
. De pl. az Olivo-t ki akarom próbálni.
Közben leteszteltem az utólsó linken lévőt is, azt hittem nem fog tetszeni, de nem rossz, jó a crema, telt íze van, egyáltalán nem érzem savanyúnak, inkább füstös-dohányos. Szal Bellaromtól eddig csak a fekete Cremoso nem jött be, szerintem túlpörkölt.
-
Jenne
őstag
válasz
mazsi70 #7858 üzenetére
Talán meg ez is: Kávéáruház
-
Skizz
addikt
válasz
mazsi70 #7751 üzenetére
Hát ez nagyon kávéfüggő.
Hőmérséklet: akkor legyen magas, ha világos a pörkölés. Pl a korábban említett 82 vivace az alacsony hőmérsékletet igényli - csak, hogy legyen viszonyítási alap.
Aroma: a Pacific Yellow Brasil Bourbon-je 3/5 volt a legtöbb, ahol még tudott kivonatolni max. hőmérséklettel a Dinamica Plus. Pedig az még nem is volt egy különösebben világos pöri. Most a Rome-ot iszom, 5/5-ön mehet alacsony hőmérsékleten, tök jól kivonatolja (alacsony hő kell, met 65%-a robuszta és sötét pörkölés). Ezt érzésre be tudod állítani.Darálás: 2-2,5 körül tartom - nekem még nem volt kávé, ami itt befullasztotta volna. Sőt, jelentősen széthúztam a crema rugót és még így sem fulladt be viszonylag finom őrlésnél.
Ha nagyon nem akaródzik kivonatolni, akkor lehet kávét cserélnék... -
-
Till@
aktív tag
válasz
mazsi70 #7751 üzenetére
Szia !
Nekem igaz Philips, de az őrlés legfinomabb alá van állítva
az aroma pedig közepesre, de erős arománál sem keseredik meg.
Nem írtad hogy milyen kávékat próbáltál, de nekem szinte csak attól függ hogy mennyire lesz kesernyés a kávé.Ami nekem tuti : Lavazza Qualitá Rossa
Lavazza Caffé Crema Classico
Segafredo Passione Lungo
Ezek mind Arabica és Robusta keverékek, szép kremával rendelkeznek, mogyorós - pörkölt magvas ízek jönnek nekem, ránézésre közepes pörkölésű (inkább világosbarna) nagyobb szemek. -
PioDVD
senior tag
válasz
mazsi70 #7736 üzenetére
Erre, kösz!
Közben véletlenül már megcsináltam. Megesküdnék rá, hogy én lefelé hajtottam, de ahogy nézem, az kb. kizárt. Érdekes.
De ha már itt járok: másnak is agyig volt szilikonozva gyárilag? A videók szerint töröljem szárazra, de kizárt, ragad mindenhol a központi egység.
-
Jenne
őstag
válasz
mazsi70 #7691 üzenetére
Van vízszűrőkancsónk és használjuk. Olvastam az Összefoglalót és ott azt javasolják, hogy:
Vízszűrő kancsókkal jó tapasztalataink vannak, kivéve a mineral balance, magnesia stb. típusú betéteket, melyek visszasózzák a lágy vizet, ezáltal vízkövesedést okoznak.
Mi itthon éppen ezt a kétfajta vízszűrő patront használjuk ezért az nem a legjobb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kutya topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- MSI CYBORG 15 A13V
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest