-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtos365
tag
válasz
VágniValó #10808 üzenetére
Mármint erre gondolok, nem néz ki flakonnak, inkább valami zacsinak. Eddig ezt használtam, talán mind a kettő jó lehet.
-
FőDudu
veterán
válasz
VágniValó #9632 üzenetére
Nem vagyok nagy kave szakerto.
Nekunk a Corsini a masik ami bevalt - de mi az ilyen kremes jellegut szeretjuk es egyebkent is maximum tejes kave vagy cappuccino amit iszunk.Letezik valahol iz/aroma/stb osszehasonlito tablazat a kavekrol?
(tudom, sokszor szubjektiv egy kave ize e nagyon sok parametertol fugg az elkeszitese soran)Gondolom ezert akkora siker a Descent nevu Kickstarteres tortenet, mert ott annyira szabadon tudod felparameterezni a kavegepet amennyire csak akarod.
Szinte mar remiszto, hogy mennyi dolognak kell klappolnia ahhoz, hogy az eredmeny egy jo kave legyen. Es meg az sem jo mindenkinek
-
FőDudu
veterán
válasz
VágniValó #9628 üzenetére
Ha ilyenre gondolsz, akkor legkisebb potty. Az talan a legfinomabb orlesu.
(allitolag csak orles kozben szabad allitani a finomsagot szabalyozo tekerentyut)De ez nem egy eros izu (karakteres) kave. Inkabb kremesen lagy.
Ehhez kepest a Lavazza piros Decaf, na az karcos. Pedig az decaf.A 9/10 az megteveszto, mert ha jol remlik van belole 14-es erossegu is.
Egyszer vettem, anyosnak, aki az eroset szereti. -
-
-
válasz
VágniValó #9115 üzenetére
Reggel meg iszok egy kávét, iszom még két pohár teát, majd egy órára még egy kávét. Tíz, tizenegy körül iszok még egy kávét. Ebéd után is iszok egy kávét. Az ebéd utáni kávétól már el szoktam aludni. Ezért már kettő-három óra körül iszok még egy kávét. Majd öt-hat óra körül egy kávéval zárom.
Este nyolckor már nagyon álmos vagyok.
A nyugalmi pulzusom 50-55 körül van. Este alvás közben ez lemegy 40-re. -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
VágniValó #8996 üzenetére
A központi egység mosható vízzel, nem az őrlő, vagy laikus szóval daráló. (Ezt úgy lehetne érzékelni, hogy a búzamalom sem darál, hanem őröl, például.) Német rajzokon eleve úgy szerepel, hogy "mühle" (malom), illetve angolban grinder.
Az őrlőnek esetleg egyes alkatrészei moshatók, de ahhoz szét kell szerelni. Egyszerűbb esetben az őrlő marad a helyén, csak a kiemeljük a felső gyűrűt, utána porszívó és ecset segít.
Vagy szétszerelés nélkül csak porszívó, de az nem hozza ki az olajos betapadásokat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
VágniValó #8915 üzenetére
Ez a lavazza? Mert ez nálam is kívánságlistán van, esélyes, hogy nagyon ízlene
. Ez a másik kiszemelt. A Jacobsot megkóstolnám, de úgy vagyok vele, hogy anno kotyogósban szerettem és eddig amik a kotyogósban "jók" voltak, azok az automatában a legrosszabb kávék, amiket kóstoltam
. Pl. Omnia, Eduscho, sárga Tchibo, Meo... ezek után nem merek Jacobsot sem venni. Nekem tetszik amúgy a Lidl-ös BIO is, de a lila Kauflandost amióta megkóstoltam, azóta nem látom értelmét a Lidl-ösnek, kb. egy árban vannak és a lila K-Favourites sokkal aromásabb. a Piros és a lila Segafredoban amúgy az tetszik, hogy teltek, a lilának a cremája is brutális, először azt hittem, hogy elállítódott a gép és több kávé jön le a szokásosnál, de aztán 5 másodperc múlva beesett a vaskos crema teteje
. Ha a barna Sega is hasonló, akkor valszeg az sem rossz.
-
Jenne
őstag
válasz
VágniValó #8797 üzenetére
Szia!
A Tied az 3/6 intenzitás ahogy látom, az én általam linkelt meg 4/6. Szerintem nagyon hasonlóak lehetnek ízben, aromában...
Most jártam bevásárolni és az egyik Azur üzletben megláttam ezt a Krönung Selection 1 kg-os szemes kávét. Levettem a polcról, megnéztem közelebbről is. 2025/02 a lejárati ideje és 4190 Ft az ára. Szerintem ennyiért ki fogom próbálni majd, miután elfogy a most fogyasztott Pellini Break Rosso Espresso Intenso(még kábé a fele megvan az 1 kg-ból) és a Segafredo Passione Espresso Intenzo is.
Szerk.: közben már itthon azon agyaltam, hogy akár meg is vehettem volna ott ennyi erővel, ha már ott jártam. -
Jenne
őstag
-
mpo
veterán
válasz
VágniValó #8692 üzenetére
A kávéval még lehet játszani otthon, hogy mit lehet belőle kihozni automatával, plusz egyesek cukrot, tejet, tejszínhabot, kakaót, stb. tesznek bele (sok olasz verzió van).
A kávét natúr fogyasztom, van kedvenc söröm, whiskey-m, vörösborból több is.
Mindenkinek más ízlik, ezért nincs legjobb.
A húskészítményeknél más a helyzet, a nagyüzemi gyors-pácolt, nátrium--nitrites és a hagyományos között óriási a különbség, ott egyértelmű, hogy mit kell választani. -
törölt tag
válasz
VágniValó #8608 üzenetére
Mieléről mindig ez jut eszembe.
James Hoffmann Miele CM7750
-
válasz
VágniValó #8238 üzenetére
Tchibo Esperto PRO
Update: Hazajöttem lenyomni a vízkövesítést (érted mintha 2 nap használat után rászorulna, na mindegy utolsó mentsvár) ugyanaz történt, 2 másodpercre elkezdi a programot majd leáll és csak az autoclean villog.
Tchibo ügyfélszolgálat azt mondta ott próbálkozzak, ahol vettem. Végülis nem jogtalan a komment, de azért hívtam hogy áttud-e kapcsolni olyanhoz aki telóban tech segítséget adna. OK, Emag felhív azt mondta a hölgy hogy már nem forgalmazzák a készüléket és nem tudja lesz-e újra, mivel natúr 30 napon belül vagyok és online vettem kártyás fizetéssel, ezért csak vigyem be valamelyik üzletbe, visszaveszik és 2 munkanapon belül visszakapom a pénzem. Ez lesz, 'szom a Tchibo-ba. Minden esetben dühös lennék, de ez ajándék volt/akart lenni.
Jelenleg úgy állok kommentek és vidik alapján, hogy Saeco Lirika Plus vásárlás lesz. Remélem azzal majd nem szívjuk meg a méterest. Árukeresőn valami 61 komment van róla. ¯\_(ツ)_/¯
Kívánom nektek, hogy soha ne járjatok úgy mint én! (azaz csóri anyám) -
törölt tag
-
válasz
VágniValó #8069 üzenetére
Nagya21, Dr Szilikát, Dluinet, Kiskutya
Mindenkinek köszönöm az ajánlókat és tanácsokat! Olvasgattam értékeléseket, pörgettem a youtube-ot.Végül Tchibo Esperto Pro lett: menü helyett világító ikonok, amiket csak meg kell nyomni. Gondoltam egyszer megy anyám nyugdíjba, megvettem neki a Pro-t, tegnap a cappuccino módot is kipróbáltuk, ma már teljesen egyedül készítette el magának és használta az autoclean-t + a csövet levette, átmosta és visszatette tök magától.
Az espresso amit ad nem jó, hanem a "b@zdmeg de finom!" kategória, a hosszú kávéja simán jó. (Őrlési fokozatot a legnagyobbra vagy 2. legnagyobbra tekerve adja a mi ízvilágunkat, az alapbeállítás, a 2. legkisebb volt, ami túl vizes nekünk).A cappuccino-ba csak belenyaltam, de nálam az is 10/9, egyszóval na: izgultam hogy jó kávét csinál-e, de le vagyunk döbbenve mennyire finom minden (eddig csak Szarvasin és dolce gusto kapszuláson éltünk, amik jók de ez a gép mégiscsak egy másik szint). Szerintem ha nem is a Pro-t de a sima változatát megveszem magamnak is Budapestre.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
VágniValó #8069 üzenetére
Olvastam olyat, valahol a békés nagyszülőkkel meggyűlöltette magát egy kijelzős Krups. A probléma: folyton zaklatta őket.
- Ürítsd a zacctartót!
- Tisztítsd meg a tisztítólapot!
- Tedd vissza a tisztítólapot!
- Tedd vissza a víztartályt!
- Kiürítetted a zaccfiókot? Igen / nem / OK.
- Megtisztítottad a tisztítólapot? Igen / nem / OK.
- Nemsokára tisztítóprogram kötelező, 40 főzésed van még hátra!
- Nemsokára vízkőtlenítés kötelező!Nem szó szerint idézem a gép akadékoskodásait, míg a nagyszülőknek egyszer elege lett és megszabadultak tőle.
Ismerem egyébként magam is, van benne egy kis igazság, csak én talán toleránsabb vagyok vele. De van egy kijelző nélküli Krups is, aminek csak a tekerőgomb van csak a közepén. Ez már barátságosabb tud lenni, egyszerű kezelés, külön kirakták még az öblítőgombot is, nem kell menübe menni, mint a másiknál.
Más kérdés, hogy lehetnek problémái a gépnek, illetve időnként nem árt szakemberrel kitakarítani a belsejét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged