- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beni2360 #14434 üzenetére
igen, az 5400-es sem éled fel. azert volt, hogy néha túl korán vagy túl későn sikerült a zaccot üríteni. visszanéztem a beszélgetést. a képen az új gépemről írok a hsz végén, ami már nem a philips. ennél nincs ilyen probléma. a gép folyamatosan számolja/követi a főzetek számát amíg kap áramot. sőt hétvégén kicsit rendezgettem a konyhapultot és ki kellett húznom a kábelt egy rövidebb időre és még az órát sem felejtette el.
-
válasz
Beni2360 #14044 üzenetére
szerintem figyeli, hogy mikor húzod ki a tálcát és akkor újrakezdi a számlálást. nekem ilyet még egyszer sem írt ki. ha ki van kapcsolva a gép és úgy húzod ki a tálcát akkor is feléled a kijelző és jelzi, hogy épp mit csinálsz. ebből is gondolom ezt.
illetve kikapcsolt állapotban jobb is tisztítani, mert a főzőegység a kivehető állásban van. én ki szoktam húzni a tálca helyét is egy konyharuhával, mert előfordul kávépor. ha bekapcsolva tenném ezt akkor nem lehet annyira benyúlni neki, mert a főzőegység még le van engedve a hátra/lentre a menetesszáron. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Beni2360 #13457 üzenetére
Ha túl kevés az őrlemény, a maradék helyet víz tölti ki a főzőkamrában, így nem lesz szilárd végtermék és azzal együtt a folyadékot is lenyomja végül a zaccfiókba.
Saeco főzőkamra méréseim szerint 13-18 mm között között képes rugalmasan tágulni, vagyis 13 mm-nél összébb nem megy. Ha azt nem tölti ki rendesen az őrlemény, nem jó a minőség általában.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Beni2360 #13449 üzenetére
A szokásos, a gép ezt érzékeli (hogy túl könnyen jár a hajtómotor) és néhány ciklus alatt lassan növeli a beőrölt fordulatok számát. Hacsak nem szorul a főzőegység, ami félrevezetheti a processzort. A szemcseméret manuális növelése szintén növeli a kamra telítését, úgy egy fordulat alatt többet hány bele az őrlő.
-
Pá
addikt
-
blueye
veterán
válasz
Beni2360 #12695 üzenetére
Megoldódott a problémám az őrölt kávéval, ez a videó segített:
[tiktok videó]
Biztos másnak egyértelmű, csak én bénáztam -
blueye
veterán
válasz
Beni2360 #12707 üzenetére
Beszereztem egy kémcsőmosót, alkalmasnak tűnik
-
FőDudu
veterán
-
-
Nagya21
addikt
válasz
Beni2360 #12424 üzenetére
Ezt inkább ne.......
Ezt javasolnám:
linkhttps://zegkave.hu/termek/premium-minosegu-elelmiszeripari-szilikonzsir-100g/
Üdv Nagya -
vond
MODERÁTOR
válasz
Beni2360 #12416 üzenetére
Mi ezeket isszuk mostanában. Mindkettő nagyon finom.
Caffé Vergnano Gran Aroma
Lavazza Super CremaA Lavazza ára most egy kicsit felment, pár hete még az is hatezer alatt volt.
-
Jenne
őstag
válasz
Beni2360 #12409 üzenetére
Szia!
Ha még jól emlékszem, mert elfogyott már és nincs meg a csomagolása, akkor 224.02 hó volt ráírva a csomagolás dátumához és az eltarthatóság: 2025.08 hó.
Nem volt rossz, de nekünk kicsit lágyabb volt mit a Lidl-ben akciósan vett Pellini N82E espresso Bar Vivace, Én az erősebb, karakteresebb kávékat szeretem inkább. -
Jenne
őstag
válasz
Beni2360 #11391 üzenetére
Szia!
Megnéztem közben én is, nálam is ilyen különbözőek a pörkölési színek. Vélhetően azért és csak saját véleményem, mert a Pellini válogatott 70% arabica és 30% robusta kávékeverék és ezért nem egyformán barnulnak.
Én vettem néhány alkalommal Lavazza Expert Gusto Forte kávét is, abban szinte teljesen azonos színűek voltak a kávészemek pörkölése.
Pellini n82 -
Winnie The P
őstag
válasz
Beni2360 #11264 üzenetére
Szerintem a növény szárának része lehetett. Olyan mint ha meg lett pörkölve a szemekkel együtt. Kifogyott a tartályból a szem, kibontottam a Segafredo kávét, és ahogy öntöttem a tartályba pont akkor lett tele, amikor az ágdarab a zsakó nyílásához ért. Csak ezért vettem észre. Írtam a cégnek ahonnan vásároltam (elküldtem a képet is), nagyon rendesek voltak. Azonnal felajánlották, hogy vagy visszaveszik, vagy küldenek egy másik csomag kávét. Írtam nekik, hogy nem ezért csináltam, hanem csak jelzés volt részemről. Annyit írtak még, hogy tájekoztatják a gyártót is. Eddig nem láttam semmi idegen anyagot a szemek közt.
-
jjeahh
nagyúr
-
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #11060 üzenetére
Café bombónhoz is az kell, de rég csináltam...
-
FőDudu
veterán
válasz
Beni2360 #11056 üzenetére
Nalunk lehet kapni Nestle markaju suritet tejet. Nejem nezett is, hogy miert vettem, mikor en nem iszok ilyet es o meg tejszinnel issza.
Ilyen cukrozott, majdnem majonez surusegu cucc.
Egesz jo... Majd elfogy valamire... Rizskoch-ba vagy valami tejszint igenylo cuccba jo lesz. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Beni2360 #11046 üzenetére
Nem ízlés szempontjából közelítem meg, hőre károsodik a méz, már 40 °C felett is. Ez nem csak "hiszti", ifjabb koromban rászoktam a teában túlhevített mézre (vagyis még túl forró állapotában pakoltam bele), egy idő után szinte beteg lettem tőle.
Normál meleg teába mehet éppen.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Beni2360 #8772 üzenetére
Aqua Clean betét cseréje 95 liter vagy 3 hónap után ajánlatos, ugyanakkor vízkőmentesítés ritkábban szükséges, a vízlágyítás miatt.
Méri a litereket (anélkül főzni sem tudna rendesen), így bizonyára nem felejti el a szoftver, fog jelezni valamikor.
#8770 Geri89
Amit szoktak ajánlani, próba szűrőbetét nélkül, hátha az akadályozza a légtelenítést. Illetve, ha már nem indul a pumpa, talán reset is kellene, de ezt most nem tudom pontosan.
-
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #8167 üzenetére
Piacon 5e szokott lenni, pár hónapja még 3e volt........(!)
Betankoltam, kell neki a max hőfok, szerintem szar ez a gép, tervezésétől fogva, még sose volt jó közepes hőfokkal pláne nem alacsonnyal. De ha meg rátolok egy soros ellenállást a hőérzékelőjére, hogy beálljon normális hőfokra, a gőzölésnél túlhevül. -
törölt tag
válasz
Beni2360 #8160 üzenetére
Rejtély hogy milyen arányban van benne robuszta. Viszont egészen biztosan nem erősen koffeines fajta, mert a napokban rengeteget ittunk (kb. nyolc, fejenként) és nem nagyon éreztem a hatását. Bár lehet hogy már a végsőkig kimerültek az adrenalintartalékaim és csak nem érzem már a túlhajtást koffeinnel. Ezért ma még nem ittam kávét.
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #7466 üzenetére
Az SBS egy tizes körül van, de amikor kezd fáradni az EX5-ös pumpa, már gyenge lesz hozzá, ilyenkor érdemes EX4-re cserélni.
Nálam most visszaállt a rend, őrlő a gyári kalbrált középállás mínusz kettőn, SBS, gyári rugó, üveggolyó és EX4 pumpa, plusz egy kapcsolható 330 ohmos ellenállás a hőérzékelőn. Max hőfokon tud még emelni, mert úgy érzékeli, mintha még alacsonyabb lenne a hőmérséklet. Gőzölésnél lekapcsolom, így egyből el is kezd gőzölni. Közepes pörkölésekhez jó a max hőfok, nincs fanyar utóíz 30 ml-nél. -
törölt tag
válasz
Beni2360 #7466 üzenetére
Sziasztok, a szomszédasszonyomnak is azt mondta a helyi vasboltos, hogy Jancsi kályhájához nincs könyökcső (füstcső) de ne is keressen sehol, már nem gyártják. A neten szétnéztem és tőlünk kb 50 km-re Törökszentmiklóson van a kályhacső gyár, minden méretben minden fajta (fekete valamint zománcozott stb) azaz könyök és különböző egyenes stb idomokat gyártanak. Pár nap múlva itt volt a megfelelő.
Hogy az ilyen vasboltos és társai hány embert csaphattak már be?!
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #7427 üzenetére
Én is az arabicát, többet lehet inni belőle, kevesebb a koffein meg ízekben is összetettebb mint az átlag robusta keverékek, de azért van még az is, zöld robustából is egész jókat lehet pörkölni, nem túl sötétre. Nem is tudom, lehet-e venni pörkölve közepesre, világosra, pedig tényleg érdekes ízélmény egy single origin robusta. Nem érezni, hogy csak feleannyi kromoszómája van mint az arabicának...
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #7405 üzenetére
Szia! Hát ilyen, csak itt bent kell hagyni a főzőegységben a rugót meg a kerámia pöcköt alatta. Esetleg kicserélni a kerámia pöcköt is üveggolyóra.
Xsmall-nál leginkább ez a fontos ha használtan veszed, vagy eladod: How to clean SAECO Xsmall Coffee Dispenser -
Bullitz
aktív tag
válasz
Beni2360 #6718 üzenetére
1) Kávét már mindenfélét próbáltam. Való igaz frissen őrülteket még nem, de vettem már LIDL bio arabikát (úgy tudom ez vakteszten első lett), Auchan arabikát is, lavazzat és még prémiumabb kávékat is de már nem emlékszem mert egy idő után feladtam és nem vettem már drágát inkább maradtam a budget vonalon. Talán a La Rosa volt a legjobb a lavazzatól de az pl. nem is 100% arabika.
Vízhőfok majdnem a maxon van.
Daráló is a legkisebbre van állítva.
(Kávémennyiség meg 3/4-re kb.)Gyakorlatilag amit neten / videókba leírtak kipróbáltam, de valahogy nem az igazi
-
Real_Necro
veterán
válasz
Beni2360 #6434 üzenetére
220ml körülit kerestem. A 300ra írtam, hogy nagyon nagy.
A Luminarc-os tetszik, pont megfelelő cappuccinohoz, most mosogatógép teszt van éppen. Ha bírja, veszek még párat.A kávé 5600 körül volt. Arra is kíváncsi leszek, az itteni ajánlás után vettem, de a Mövenpicket is ki dogom próbálni.
Néztem az Auchan Espressot, nekem túl olajosnak tűnt. -
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #6231 üzenetére
Szálka? Az most nekem is, egy fagyihoz adott fakanalacskából, de ami miatt mindig van nálam kanál, az a Starbucks fapálcikája, aminek az íze teljesen átalakítja a tejes italt amibe belekerül, nem a kellemes fajta fás jelleget adja hozzá az összképhez...
Kicsit módosítanom kell a Mövenpick aromáit illetően a véleményemen, közepesre állított hőfokon a fás jelleg helyett frissen sült kenyér illata van, nem is csak a héja, hanem az az élesztős tészta, ami még gőzölög... Vagy inkább shitake gomba!!! Igen, ez most ugrott be...
Visszaállok max. hőfokra, mert az a fűszeres jelleg jobban tetszik, ami csak úgy jön elő, de erre nem képes minden kávégép, lehet hogy automatával pimpelés nélkül csak ez a kenyeres jelleg jön le, majd kipróbálom a Philipsszel is, csak az most pihen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Formula-1 humoros
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- Medence topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest