Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Rivelia-nál szabad ezt megkenni?
-
z123456z
őstag
A rendes forró italos kancsó tökéleteset csinál, a hideg csinál gyengébb minőségűt. Bár amikor megjött, és kipróbáltuk, lattét csináltam nem cappuccinot, ott nem tűnt fel, hogy ennyire vacak lenne. Mindegy, együtt tudok élni vele, nem gond.
A vízre viszont nem emlékszem, hogy lett volna eddig. Bár nem is figyelgettem. Tulajdonképpen mindegy, csak alatta ne legyen.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao
üzenetére
Talán mégis van eltérés a drágábbik, kimondottan Rivelia-hoz való hideg kancsó és az olcsóbbik, máshoz készült kancsó között? Hiába aktiválja az is, ha nem olyan jó a habja.
Más.
Mostanában észrevettem: zacc ürítés után főzök egyet, kíváncsiságból kiveszem ismét a tálcát, hogy megnézzem a pogácsát, és víz van a zacc tárolóban ( pedig szárazra volt törölve ). Ez normális, csak eddig nem nézegettem, vagy kezdjek aggódni? -
z123456z
őstag
Szóval, ez a "hideg kancsós" cappuccino ( és gondolom a többi is ) egy vicc. Ez a hab nem hab, egy keveréssel oda az egész. Pusztán lustaságból nem küldöm vissza 30 napon belül. Én a helyetekben nem adnék pénzt érte, a közel 40 ezres variációért pláne, 15e az benyelhető, de ez sem esik jól. A Philips ebben jobb volt. Az sem volt hideg és ez sem hideg, mindkettő igényli a jégkockát, de az hab volt. Na mindegy, tanulópénz.
-
z123456z
őstag
válasz
Revesz
üzenetére
"Van a családban 3 Rivelia, de csak a miénk csinálja"
Majd fogja a többi is, úgy tűnik, csak idő kérdése. Egyébként belegondolva, mintha az első ( múlt hétvégi) tisztítás után kezdte volna. De ez nem biztos, összemosódik minden emlék. Nagyon ritkán csinálja, egyszerűen nem tudom, mitől függ. Naponta kb 5x van bekapcsolva, van, hogy 1-2 napig semmi. Érdekes jelenség. Nekem szivattyúnak tűnik. Majd kiderül egyszer.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm, de elengedtem a témát. Csak úgy felmerült bennem, hogy esetleg meg lehetne cserélni a kettőt, de nem próbáltam ki, talán nem is felcserélhető.
-
z123456z
őstag
Köszi, akkor nem próbálom ki. Igazából csak unalmamban eszembe jutott.
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Pedig ugyanoda csatlakozik, onnan mi tud még jönni? Jön a forró víz, a gőz, és még? Tud simán levegőt is nyomni, ami habosít? Én nem értek hozzá, nem tudom.
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, ilyen nekem is szokott lenni. Most épp arra lennék kíváncsi, hogy a normál kancsó és a hideg kancsó csatlakozása felcserélhető e, és ha igen, azt hogy értékelné a gép. Ezen múlik vajon a felismerés, és alkalmas e mindkét kancsó mindkét típusú ital készítésére, vagy teljesen más a belső kialakítás és a technológia? Utóbbinak kellene igaznak lennie, ellenkező esetben színtiszta lehúzás, vagy nevezhetjük üzletnek is. Szóval itt van mindkettő, és lusta vagyok kipróbálni, mondjuk a hideget el is raktam, elő kéne venni.
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Egy biztos: Lattego-nál kis eltérések voltak a pogácsa vastagságánál, itt már láttam papírvékony és ujjnyi vastag pogácsákat egyszerre. Az átfolyás szerintem a kávétól is függ, olcsó piros Lidl eszpresszó 5-ös finomság/5 intenzitás simán folyik, tartály és kávé csere után ugyanez csak csöpög.
-
z123456z
őstag
válasz
Lolek02
üzenetére
Igen, most visszaolvasva már megvan. És ezekszerint a szűrő légtelenítés után visszajött? Egyébként feltételezem, hogy ugyanúgy étkezési szilikonzsírral kenhető, mint a philips. De mintha írta volna valaki, hogy ritkán ugyan, de megken valamit, valahova felnyúl és még valamit. Talán pont ezért?
Igen, vicces volt, most megkerestem. Mintha ő is írta volna ezt a hangot.
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Az az bizony. Hiába nem okoz bajt, én azért mindig meglepődök, amikor bizonyos árkategóriákra nem jellemző dolgokkal találkozok. Egyelőre ellen sem zavar különösebben. Amúgy mennyi garancia van rá?
-
z123456z
őstag
Hiába keresem, nem találom, pedig két fórumtársunk is panaszkodott a Rivelia-nál jelenlévő furcsa hangra, sőt, videó is készült róla. Na mindegy, nálam is megjelent az 1 hetes készüléken. Nem esek tőle kétségbe, de azért kérdezném, hogy megoldódott e , vagy legalább az oka kiderült e, esetleg rosszabbodott e azóta?
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Urak, a Rivelia központi egység a fürdetés után elég, ha lerázó és fújkálom, és mehet vissza, vagy hagyjam egy darabig száradni?
-
z123456z
őstag
Én nem találok Ristretto-t az italok között, elnézek valamit?
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao
üzenetére
Megjött ez a kancsó, köszönöm a tippet. Így teljes a Rivelia szett.
Annyi a különbség a Rivelia kancsóhoz képest, hogy a tartály picit rövidebb ( néhány mm ), így amikor csatlakoztatom, a tartály annyit lejjebb csúszik, amíg ráül a csepptácára ( majd kap valami szilikon tappancsot ), és a kifolyó is más szögben áll. De aktíválta a hideg italokat és működik, 15e alatt, szállítással.
-
z123456z
őstag
Rivelia karbantartásról nincs valami videó?
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, a lekváros pogiból is gyönyörű színű, krémes kávét főzött szerencsére. De megnyugodtam, nem nálam van a hiba. Amúgy a legrosszabb időpontban vettem. A gép is csúszott ugye, most meg a hideg kancsó. Ma hozták volna, de UPS bedobta a törülközőt, egyelőre új időpontom sincs. Várok.
Itt is úgy van, mint a Philips nél, ha ddurvábbat akarok, akkor növelem a fokozatot, finomabbnál pedig csökkentem?
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Tapasztalta más is Rivelia-val, hogy tartály csere után az első pogi vizes, lekváros? Aztán jó, de az első nem. És mi érdekes, ebből a lekvárból is nagyon jót főz. Azonban még egy tulajdonságára fény derült, nagyon érzékeny a kávéra. Olcsó piros Lidl volt itthon, az elejétől azt tettem bele. Tegnap kipróbáltam a tartály cserét, abba kisüzemi arabicát tettem. A beállítások maradtak ugyanúgy ( 5-ös őrlés 5-ös intenzitás ), mint Lidl-nél. Lidl kávé simán és szépen lefolyik, ez a fajta arabica pedig épphogy lecsöpög. Intenzitást, vagy finomságot állítsak ilyenkor, ha azt akarom, hogy ez is szépen jöjjön?
-
z123456z
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Vagy tök üresen állítsd be nekik 2-4-re, aztán egyszercsak jó lesz, majd beáll. Bár nekem nem lett jó, vissza kellett mennem 12-re, de ezt már írtam. Azért mondják, hogy egyesével és működés közben, mert van ha a két fél között egy nagyobb szem, megfeszül és annyi lehet a kerámiának. Vagy valami ilyesmi.
-
z123456z
őstag
Én nem osztom teljesen vicces véleményét, szerintem 5500 is jó kávét tud, de kétségtelenül jobb a Delonghi Rivelia, ami váltotta. Kinek mi az igénye/ízlése.
Kicsit visszaolvasva leírtam a friss élményeimet, aminek a lényege, hogy nem ér 80-100 ezerrel többet ( nekem ), de hasonló áron tényleg a Rivelia a jobb választás, sokkal. Mondjuk olyan áron ( amennyiért itt vettünk páran az alatt a néhány óra alatt ) soha többet nem lesz. De miután többen sz@rozzák, mint dícsérik a Philips-et, elhiszem, hogy én megyek szembe az autópályán. De ezt betudom annak, hogy nem vagyok nagy kávés.Jobb italokat készít, sokkal csendesebb, kompaktabbnak tűnik és sokkal esztétikusabb.
-
z123456z
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
De a 3300-ast ki kellett húzni 10 percre, az 5500 is csinálta egy darabig a programot elindítva, ezzel meg csak lefőzök egy kávét? Bár ha amúgy sincs előírva, talán ez is elég neki.
Vagy esetleg törjek össze párat, és úgy beletölteni? Mehet bele az olcsó, piros/fekete 100 darabos?
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Kávéolaj tabletta?
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Jé, ma már nem tűnik komplikáltnak a leírás. Tényleg csak hetente elöblítem és visszateszem? Semmi szárítás, semmi zsírzás? Kávéolaj eltávolításáról nem találtam semmit. Ennyi lenne?
-
z123456z
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Jó kérdés. Mindenki, és a használati szerint is igen, egyesével és őrlés közben. De, amikor az enyém másodszor a szervízben járt, az átvevő/kiadó/főnök megkérdezte milyen kávét szoktunk beletenni, és ezután álló helyzetben - úgy, hogy már volt benne egy kevés, általa betöltött bab, és kérés nélkül - elkezdte csavargatni a szerinte ideális fokozatra. Azt nem tudom, hogy növelte vagy csökkentette a finomságot, mert az első szervíz látogatás után is el volt állítva, tehát nem tudom, hogy min állt. Szintén ebben a szervízben az első alkalommal amikor mehettem érte, kértem bele egy vízlágyító patront, aminek ugye megvan a menete, hogy beszerelés előtt mit kell csinálni. A hölgy egyetlen oda-vissza legyintés ( nem az előírt 1 perces rázogatás) után simán a helyére illesztette ( nem a leírtaknak megfelelően áztatás/forgatás/légtelenítés ) és elindította az aktíválást. Én ezt szóvá tettem,.azt felelte, felesleges, így is jó. És jó lett. Ezt csak azért mondom, hogy egy dolog, mi van leírva, nem biztos, hogy úgy is kell. Úgyhogy passz. De az biztos, hogy sok főzés kell neki ugyanazon a fokozaton, míg beáll.
Hú de hosszú lett. -
z123456z
őstag
Na túl vagyok a kávéfőző cserén. Hát, ez a Rivelia tényleg jobb kávékat készít, színre, külleme és talán ízre is, de mivel nekem a Philips is tökéletes volt, ebben nem tudok nyilatkozni. Őrléskor más a hangja, viszont főzéskor lényegesen csendesebb. Tehát összességében ezt mondanám jobb gépnek, de...
A Philips szerintem lényegesen egyszerűbb és praktikusabb. Eleve jóval nagyobb a víztartálya, előre jön ki, és szerintem a csepptálcája is nagyobb, és sokkal könnyebb üríteni. Azt kihúztam , kiöntöttem és visszaraktam, ez meg millió elemből áll. Biztos van egyszerűbb megoldás rá, én szétszedem, majd összerakom ürítéskor. Apropó, ez kilöki a csepptálcát, ha itt az idő, vagy valamelyik családtag piszkálta ki a helyéről? Lattego tartály nekem jobban bejön, hiába jobb ennek a habja.
És ami nagyon nem tetszik, az az őrölt rekesz fényes fekete anyaga: a tiszta, pormentes felületről az ujjammal letörölgettem valami szösz félét, és a bőröm is hajszálkarcokat képzett. Pedig kenem a kezem, nem babapopsi, de nem is kőműves vagy öntő kéz.
Amivel még hadilábon állok, az a használati útmutató. Nagyon hosszú, komplikáltan van leírva sok minden, ezért unalmas és abbahagytam. Nyomkodva sokkal egyszerűbb. De pl a vízlágyítót hiába próbáltam úgy csinálni, ahogy írva vagyon, folytattam bele a vizet, de nem éreztem, jéhohy telne, és nem is bukott ki a réseken. Szóval néhány perc játszadozás után úgy tettem be, de ott is hiába nyomkodtam, levegő nem jött. Mindegy, működik, remélem jó így. A kijelző a másik problémám: fölötte van a konyhapult világítás, ha fel van kapcsolva, pont úgy tükröződik, hogy rontja a láthatóságát. Mindenesetre nagyon klassz kis gép. Szerintem ennyit nem ér, de jó. Viszont ha valaki nem hc kávés, szerintem a Philips egyszerűbb, és az is jó. Bár a bolti áruk közel azonos.Egyébként megköszönném, ha valaki összefoglalná a karbantartás gyakoriságát és folyamatát, műveleteit. Lusta vagyok elolvasni.
Ja, és még valami: sajnos az ajándékokat benéztem, nem 4x1kg kávé volt, csak 4x250g. Azért így nem egy nagyvonalú "ajándék".
-
z123456z
őstag
Rivelia tejtartály mindenkinél ilyen könnyen szétjön, vagy nálam nem jó valami? A tetejét megfogva nem bírja el az alját.
-
z123456z
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Ez új készülék amúgy?
Ha jól emlékszem, a 3300 egyből pogácsát csinált, olyat amilyet, de az volt, az 5500 lekvárt. A 12-n tért magához, onnantól kezdve szépeket csinált. De ha a zaccdobozban eláztazja, és nem csak odafossa, az szerintem nem normális. Lehet benne némi víz, nem sok, de nekem egyik sem áztatta szét. Viszont odahányja neked a hígra sikerült pogit, az nem elázott.
De ne minden főzés után gyere lejjebb, hagyjál néhányat mindegyiken. -
z123456z
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Szia. Nekem volt 3300 és 5500 is. 5500-nál én is megküzdöttem vele, nekem is vissza kellett mennem 12-re, és onnan egyesével, mindegyiken jónéhány főzés után 2-4-ig eljutva lett a legjobb. A gép állítólag különböző érzékelők segítségével tanulja meg az optimális beállítást, örlemény mennyiségét és a tömörítés mértékét. Szép masszív pogácsák lettek. Én szerettem nagyon, de nem két nap volt sajnos, amíg jó lett. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy fájó szívvel adtam el.
Szóval a lényeg, nem szereti az összevissza tekergetést, jó lesz az.
-
z123456z
őstag
válasz
konzumpro
üzenetére
De. De plusz helyet foglal és egy-egy pohárral sokkal egyszerűbb két gombnyomásra a kívánt mennyiséget elkészíteni.
Tudom, hogy ezek önmagukban nem nagy problémák, vagy igazából nem is problémák. Sajnos a megszokások embere vagyok, riasztanak a változások. Viszont a kíváncsiság is hajt, ennyi ember nem tévedhet. Talán egyvalaki volt itt fórumon, aki visszaküldte a Rivelia-t, bár ebben sem vagyok biztos. Valószínűleg én lihegem túl így látatlanban, a valóság más lesz, de ösztönösen ellenállok egy darabig mindig. De leginkább a lassú szállítás visel meg. Ha már itt lenne, ahogy az oldalon szereplő 2-3 nap alapján elvárható lett volna, nem idegeskednék. Bár még az is lehet, hogy a szállítmány indítása 2-3 nap, aztán már nem rajtuk múlik. -
z123456z
őstag
válasz
jlaci74
üzenetére
Egész pontosan nem a gőzölésre gondoltam, hanem amit ebben a videóban láttam a tippeknél. Azzal az átkapcsolással nincs bajom, nem több, mint a Lattego-nál kitörölni a kifolyót, aztán be a hűtőbe. Akkor a videó félre vitt, vagy félreértettem. A hideg kancsóval is megbarátkoztam már, láttam szintén egy videóban, amit Memmaao ajánlott. Működik, nem vészes az ára, de szokni kellett a gondolatot. De a videóban látott forróvizes bűvészkedés megint elgondolkodtatott, nekem már kezd sok lenni a kompromisszum. Ennek tükrében univerzálisabbnak tűnik a Philips, azon sajnos már túladtam, a visszaküldés már nem játszik. Még az italok meggyőzhetnek, de abban meg pont nem vagyok az a kifinomult ízlésű. És igen, igazad van, előtte kellett volna tájékozódni, de én csak innen tájékozódtam, megfogott a formavilága, a cserélhető tartálya és az itteni dícséretek a hangjáról. Aztán már csak az árakat néztem. Ennyi a történet, biztosan megszokjuk majd.
-
z123456z
őstag
Hozom a szokásos formám, persze, hogy késik a fedex. Addig is néztem egy videót Rivelia-ról. Jól láttam, hogy tea főzéshez ( sima forró víz ) is bűvészkedni kell vele, és valamit ki kell szedni belőle? Előbb a hideg italok, most meg ez? És még a tejeskancsót is minden használat után tisztítani kell? Kezdek elbizonytalanodni, hogy mit is vettem, kellett e ez nekem. Talán nem gondoltam végig. De optimistán várom a holnapot, hátha ideér végre. Azért jobb lett volna tudni ezekről hamarabb.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao
üzenetére
Akkor még egy ilyet lehet, hogy beszerzek, köszönöm. Csütörtökre ígérik amúgy, nagyon kíváncsi vagyok.
Apropó. Elvitték a Philipset, maradt még két szűrőm és egy vízkőoldóm, gyáriak. A vízkőoldót fel.lehet használni a Rivelia-hoz, vagy mások a mennyiségek? Vagy inkább megpróbáljam eladni őket és vegyek ehhez delonghit?
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nem tudom, nem ittam, de a Philips valahogy másképp csinálta, mint a normál forró társait. Főzéskor sokkal folytottabb, visszafogottabb hangja volt, hogy ez belül hogy zajlott, azt nem tudom. És ingyen, nem horror áron vett műanyag kancsóval ( és még azt hittem , a Philips a rabló ). Most már mindegy, erre nem gondoltam, majd megbarátkozunk vele, ezért nem mondom le a vevőt. Csak meglepett.
mazsi70
Nem vagyunk akkora kávésok, hogy annyit beleöljek. Így is a sima, szivattyú nélküli karostól jutottunk idáig.
-
z123456z
őstag
Bakker, a Rivelia nem tud jeges cuccokat? Hát az baj, a csajok egész nyáron azt isszák. Erre nem gondoltam, és a Philips-ért ma jönnek.
-
z123456z
őstag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
-
z123456z
őstag
Delonghi.hu-ról rendelt Rivelia "beszerzés alatt" státuszban van, ha most akarnék venni, akkor készlethiányt ír. Kezdjek izgulni, hogy hiába fizettem ki, visszamondják? Járt már így valaki, vagy felesleges az aggódásom? Hülyén jönne ki, ha nem kapnám.meg, az új Philipset meg eladnám közben.
-
z123456z
őstag
válasz
lala666
üzenetére
Az ízét mint írtam, nem lehet képről megmondani, így azt elhiszem, hogy jobb, de küllemre a kép alapján a ristretto extra shot-tal pont így nézett ki. Nem fogom bizonygatni, mert csak ezért nem bontom ki a csomagolást, de mivel napi rendszerességgel ez volt a második kávé ( hajnal fél 3 egy espresso, aztán 6-9 között a ristretto), tudom. Engem már nem kell meggyőzni a Delongh-ról, hiszek nektek, már úton van, de a philips is jókat csinál(t).
-
z123456z
őstag
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Sajnos nincs ilyen poharam, de szerintem a philips is tudja ezt ilyen kis mennyiségben ( ránézésre, nyilván nem lehet megmondani képről az aromát ). A ristretto alapbeállítása ez a 30-40ml, nekem is az ízlett a legjobban. Nem volt olyan kávé, amiből rossz ristretto készült volna. Most itt figyel az új készülék, nem bontom ki, hátha elviszik. A héten jön a Rivelia. Ügyfélszolgálat azt mondta, használjam nyugodtan, 45 napig visszaküldhetem. Ha a Philips elmegy, marad a Rivelia, ha nem megy el, marad a Philips. Érdekes lesz.
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi. Egyelőre nem tudom mit tegyek. Most ha jól láttam van hozzá 4 dupla falú pohár és 4kg kávé.Így nem olyan rossz.
N.otorious:
Én is szeretem az italait, de javíthatatlan lett, cserélik. Úgyhogy ha kis ráfizetéssel akarok váltani , most van itt az ideje. -
z123456z
őstag
216e jó ár egy Rivelia-ért, vagy szokott lejjebb is menni? A fehér milyen élőben, látta már valaki? Szép, vagy gagyi hatású? Esetleg 10%-nál jobb kupon?
Mennyire lehet nehéz eladás egy bontatlan, 2 év garis ( talán még megy a +1 év a regisztrálással? )Lattego 5500? Most ezt kellene kitalálnom. 160 körül elmehet vajon?
-
z123456z
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Hagyd a csudába, miattam nem szükséges. Engem valóban ez izgat legfőképpen döntésnél, de akkor lenne igazán mérvadó, ha a két készülék azonos körülmények között azonos műszerrel lenne mérve. Mert gemini is talált eredményt, de nem egy tesztben mérték, talán még csak nem is ugyanaz az oldal mérte, ezért nem is nagyon hiszek neki.
De köszönöm azért a felajánlást. -
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Geminit nagy nehezen rávettem, hogy keressen mérési eredményeket a zajról, és érdekes eredményt hozott. Itt mindenki, aki philipsről váltott azt nyilatkozta, hogy csendesebb minden tekintetben a Rivelia. Gemini első körös kutatása is ezt erősítette meg, aztán mutatott egy mérési eredmény összehasonlítást, ami érdekes. Ennek ellenére én simán elhiszem, hogy halkabb a Delonghi. Mondjuk két külön tesztből kukázta.

-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Sziasztok. Nem tudták megjavítani, kaptam egy csereutlaványt ( Philips Lattego 5549/70 ). Vajon hogy járok jobban:
A; elhozok egy vadonatúj cserekészüléket és használom
B; -||- és eladom bontatlan csomagolásban
C; visszakérem a vételárat és veszek egy Rivelia-t ( vagy egyszerűen ráfizetek egyre )Utolsóval annyi a bibi, hogy piszok olcsón vettem ( alza, 136e ) kb egy százast kéne rádobni a Rivelia-ra. Aprón nem tudom mennyiért tudnék kiszállni belőle, talán többért, de bizonytalan az idő és az összeg is. Egyébként a Philips-szel nagyon elégedett vagyok a hangját és ( most már ) a javíthatatlan folyást leszámítva, ezért visszatartó a 100e+ kiadás.
Úgyhogy fel van adva a lecke.
Szerintetek?Még annyit, hogy delonghi-nál görbepalkónak van e utódja?
-
z123456z
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szerintem ez van nekik , és erre mondott 200e forintos akciós árat. Az már nincs messze a 150e-től, bár én se szívesen adok egy kávégépért ennyit. De valószínűleg más szint, mint az automata.
-
z123456z
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Sage. Állítólag csendes, automatán adagol ( beállítható őrlési mennyiség ) és beépített tamper. Nem ittam, nem hallottam, a szervízben ( üzlet is ) mondta a tulaj.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Visszakaptam a gépet, kicserélték a pipacsovet és a központi egységen lévő ellendarabját is, valamint a nagy O gyűrűt is. Ugyanúgy folyik a tejes italoknál, állandóan törölgetem. A legszebb az egészben, hogy az átvételkor próba, és ott is láttam már ugyanezt a folyást. Kihívták a szerelőt, megnézte, azt mondta, hogy ez normális. Hiába mondtam, hogy másfél évig egy csepp víz nem volt alatta, szerinte az a nem normális. És azt sem tudta megmondani, hogy mi az az elem, ami itt nagyjából a kép közepén fönről lóg be egy picit. Azt tudom mozgatni, én arra gyanakszom. De a szerelő nem tudta. És a finomság is el volt állítva, valamint az eddiginél is hangosabb lett. Hogyan tovább?
( Nagyon sajnálnám a gépet, mert egy hétig a régi karost használtuk, és vagy megszoktuk ezt, vagy tényleg jobb, mindenesetre a philips kávéja sokkal jobban ízlik. Amúgy meg görbepalkót is lelőtték. Nem mondom, hogy pech, de ha ettől megválnék, rivelia lett volna. ) -
z123456z
őstag
válasz
Memmaao
üzenetére
Köszönöm.
Nem is gondoltam rá, hogy erre is alkalmas, egyébként nincs ChatGPT-m, de talán az ingyenes Gemini is megbírkózna vele. Legközelebb megpróbálom.
De szerintem beviszem a szervízbe, garis még másfél évig. Én kicseréltem a szokásos és elérhető 3 gyűrűt, nincs változás. Néztem robbantott ábrákat, nem mondanak semmit. Lehet, hogy valóban egyszerű házilag is, de segítség nélkül meghaladja a képességeimet, és a garanciát sem akarom bukni. -
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Én a gőzre gondolok, hogy ott lehet a bibi. Állandóan nyitva volt eddig az őrölt kávé betöltő fedele, de mostanában csukva van, párásodik is rendesen. És talán már az O gyűrük is csereérettek, az alsó pici az nem is annyira, de a felette lévő kék, nagyobb átmérőjű az lötyögősnek tűnik. Ez okozhatja vajon? Érdemes leszedni az egészet, és úgy cserélni, vagy ügyeskedni kell?
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Másfél éves Philips 5500 alatt mostanában látok némi vizet. Eddig is láttam, hogy a csepptálca és az alsó burkolat között gyűlik össze, és onnan kerül a gép alá, de ma reggel végre felfedeztem a helyét is. Ez mi lehet, szervíz, vagy akár házilag is elhárítható? Központi egység, vagy meg kell bontani?
Köszönöm.
-
z123456z
őstag
https://allegro.hu/ajanlat/kimbo-szemes-kave-caffe-crema-classico-1-kg-ajandek-videobook-13864683767
De ha jól látom elfogyott. Ez azért érdekes, mert itthon se találtam. Kár.
Itt találtam. Nem olcsó, allegro olcsóbb volt, valami 5.6k.
-
z123456z
őstag
válasz
DrDobos
üzenetére
KIMBO CAFFE CREMA CLASSICO, nekem ez nagyon ízlett. Pedig az első kimbo nem győzött meg, aztán volt pár ( most aroma gold van benne ), de ez kiemelkedik mind közül, szerintem. Gyönyörű a színe, ránézésre is krémes és az íze szenzációs. Szerintem!
Említett lavazza-t még nem írtam.
-
z123456z
őstag
Volt már valakinek szerencséje ehhez a Lavazza-hoz? Mediamarkt-ban 4990, és novemberi pörkölés. Úgy tűnik, hogy jó ár.
[kép] -
z123456z
őstag
Szerintem ilyet vettem aldiban 6k-ért. Csak a nejem miatt nem porszívózom ki belőle, neki ízlik. Életem egyik legrosszabb kávéja. Hármas vagy négyes finomság, legmelegebb víz, legerősebbre és legnagyobb mennyiségre állítva az eszpresszó. Pontosan az az alap íz, mint az OMV kutakon, csak nem annyira savanyú. Valószínűleg a végén oldódik ki, mert ristrettoként nem annyira rossz. Ilyenkor kéne igazán a cserélhető tartály.
-
z123456z
őstag
Én ilyen mennyiségnél hanyagolnám a tejtartályt. Azt állandóan töltögetni kell. Olyat nem néztél, ami a tejesdobozból dolgozik közvetlenül? A Saeco készülékei ilyenek. Nem kell töltögetni, gőzzel átöblíti a pálcát és a csövet, előbbit elég eltörölni a használat után. És tud egyszerre két tejes italt klszíteni. Van itt néhány fórumtársnak, talán ideálisabb ebből a szempontból egy irodában, mint egy lattego.
-
z123456z
őstag
Philips oldalán 3300 lattego 150k. Szerintem egész jó ár, bár nem követtem mostanában az árak alakulását.
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
Itteni sugallatra vettem ilyet. Használata után hallottam először gumis nyikorgást a gépből, ezért elkezdtem a gyári philipset használni. Na, attól ugyanúgy nyekereg, úgyhogy szerintem ezzel sincs gond. Használtam is múltkor, mikor elfogyott a philips. Nincs vele gond, eddig.
-
z123456z
őstag
Azért baromi röhejes, hogy egy listaáron 200+ ezres gépnél ilyenekkel kell kísérletezni. Kihagyom, már lesz@rom, de köszönöm. Inkább ici-picit megbillentem előre, hogy a hátsó fogpiszkálók ne érintkezzenek a pulttal, így csendesebb. Darálásnál lecsukom az őrölt kávé betöltő ajtaját, és ráteszem a tenyeremet, így még csendesebb a "csendes" daráló. Mondjuk az kézrátétel nélkül is vállalható, még hajnalban is, csukott konyha ajtónál.
Nem mondtam, hogy nem létezik vastagabb munkalap, de szerintem az extrém, ritka és gondolom horror árú.
-
z123456z
őstag
Gyerekkoromból emlékszem a táncoló energomat alá vettek anyámék, az volt kb 2cm vastag. Ma ilyeneket kapni:
6mm: https://euronics.hu/moso-es-szaritogep-tartozekok/wpro-ant-100-rezgescsillapito-gumiszonyeg-p2888001cm: https://www.praktiker.hu/lakberendezes-haztartas/szonyeg/darabszonyeg-csuszasgatlo/quadrat-mosogep-alatet-gumi-50x62-5x1cm/p/301163
A 4 centiméteres munkalap pedig ma is a vastagabbak közé tartozik, ikeában mindenképp. Szerintem nincs is vastagabb náluk. A 2-2.5 centisek a vékonyak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- sziku69: Szólánc.
- Depresszió, szorongás, pánik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest