Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oszy
veterán
válasz
z123456z
üzenetére
Nekem 8190.-
Neked céges fiók? -
-
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Mesterséges intelligencia:
Szemeskávé között találunk egy szemet, ami a pattogatott kukoricához hasonlóan szétrobbant, fehér a belseje, fekete a héj. Mi lehet ez?
Válasz:
...egy jól ismert jelenségre utal a kávéfeldolgozás és -pörkölés világában. Ez az úgynevezett “quaker” vagy “popped bean” (magyarul: „felpattant”, „robbanó” vagy „hibás” kávészem). A jelenség magyarázata bővebben:
https://iask.ai/q/szemesk-v-sz-trobbant-fekete-h-j-feh-r-belsej-61khrfg
-
Cblacksmithc
aktív tag
válasz
z123456z
üzenetére
hol lehet ilyet venni ?
én allegro-ról rendeltem legutóbb pellini-t, nyitáskor talán elfogadható volt, de a 2. adag betöltésnél már büdös volt a kávé illata. Szó szerint.
eladó váltig bizonygatta, hogy hivatalos forrásból van, már amikor megérkezett is láttam a tasakon a nyomat minőségén, hogy nem ugyanaz, amit előzőleg használtam.
azóta nem veszek pellini-t allegró-ról
-
Memmaao
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Semmi hibát nem kovetsz ely ha kened, de most még biztosan felesleges. Az enyém már több, mint egy éves, még nem kentem. A fura hangok teljesen normálisak. Mozgó alkatrész, ami nem mindig ugyanúgy fekszik össze. Ha pl a pogácsa nem esik le egyben, a benne maradó zacc miatt elereszt vizet mosás során.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
A szilikongumi annál sokkal rugalmasabb. Kinyúlni, lágyulni nem ettől szokott. A különböző kávéolajoknak is lehet bizonyos hatása, amit a használt babok is befolyásolhatnak.
Láttam lekopott gumit is, de ahhoz sok idő, használat szükséges, illetve a Krups sajátos technikája is hozzájárult: a fűtött főzőkamra pereménél rászáradt maradványok koptató hatása (de nem ég rá egyébként, vízzel könnyen oldódik, mint a cukor).
Leginkább látványos hatása az Oxett A2 szilikonolajnak volt, amiről írtam korábban, kinyúlt tőle a Saeco dugattyúgyűrűje és más gyűrűk is beduzzadtak. Tesztekkel is igazolható, ha összehasonlítunk egy kezelt és egy nem kezelt gumit, egy idő után.
A gyárilag ajánlott szilikonzsír kompatibilis bizonyára.
-
8
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
simán lehet, hogy egyik kancsó gagyi habot készít, másik fajta tökéleteset
víz a zacctárolóban engem is idegesít
egyébként csak összehasonlításképpen (nem hergelésként): a 30 ezres, svájci lomiból való melitta solo gépben sose egy csepp víz sincs a zaccpogácsák mellett -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Valószínűleg az is a gőz erejét használja munkára, csak kisebb arányban, illetve kisebb melegítő hatással. Vagyis az sem teljesen hideg, a gőz nyilván nem is lehet 100 °C alatt, mert az már víz lenne.
A klasszikus habosítás sem úgy működik, hogy bemegy a gőz a tejbe, mert ott rögtön lecsapódna és vízzé válik. A gőz áramlása (nyomáskülönbség) a Venturi-elv alapján, egy kis résen beszív még levegőt is, azt viszi magával a tejbe, tehát a légbuborék habosít, nem a gőz.
Amikor a légbeszívó nyílás eltömítődik, a gőz csak melegíti a tejet és vizesíti, az már nem (nagyon) lesz habos, mint sokan tapasztalhatták is.
Elvileg lehetne azt is csinálni, hogy a gőz ereje egy kis turbinát teker, majd utóbbi habosít, így a gőz nem érintkezne a tejjel. De pontos leírást nem látni a működésről, a gyártó is igyekszik ködösíteni. Ha valaki átnézné a működését és feltenné a netre, akkor tudnánk, túl bonyolult nem lehet.
-
N.otorious
senior tag
válasz
z123456z
üzenetére
LatteCrema Cool technológia
Ez a legújabb fejlesztés, amely kifejezetten a hideg tejes italokhoz készült. A hagyományos gőzöléssel ellentétben itt a gép nem használ hőt.
A folyamat: A gép egy speciális kancsót és egy belső rendszert használ, amely nagyon gyorsan keveri össze a levegőt, a tejet és a vizet (vagy gőzt, de hűtött formában).
Fizika: A titok a kancsó fedelében lévő szelepekben rejlik. A gép apró buborékokat présel a tejbe, miközben az alacsony hőmérsékleten marad. -
Lolek02
lelkes újonc
válasz
z123456z
üzenetére
Én készítettem videót (vagy én is). Nálam még mindig meg van ez a hang. De olyan is előfordul, hogy nincs hangja. Azóta sem kentem meg semmit a főzőegységnél. Már megszoktam és nem zavar. De amúgy teljesen jogos a meglepődöttséged, hogy ilyen árkatekóriában ilyen előfordulhat.
-
Peaceliker
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
A bekapcsnál az öblítésnél a nyekergés?
Szerviz azt mondta semmi problémát nem okoz, szerintük amikor öblítésnél átmegy a víz a főző egységen, akkor abban mozdul valami és az nyekken. Állítólag kenés a főző egység körül (menetes orsó (vagy mi a tök a neve
) meg főző egység dugattyú) javíthat rajta.
Én végül nem foglalkoztam vele. A 3 öblítésből az elsőnél nyikkan picit. Semmi változás nincs ebben azóta sem -
Peaceliker
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Örlést állítsd sztem durvábbra. Kávé függő hol jó. Persze ha intenzitást vissza veszel is segíthet.
Amúgy igen, első pogácsa nekem is nedves vagyis inkább félig elfolyik. Lehet csöpög víz a zacctartályba és alsó pogi felszívja? Passz. De kávé szerencsére ugyan olyan mindig
-
-
vicces
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
A delonghi minimum egy fokkal jobb kávét csinál mint a philips. De inkább sokkal jobbat. Volt philipsem is. Illetve mindezek előtt volt rendes karos eszpresszó gépem. Na nem az a szarvasi főző, hanem egy rancilio mindenféle tuninggal, külön őrlővel. Azt egyik sem tudja utánozni.
Viszont a philips egyrészt hangos, a mechanikat macerás karbantartani, illetve a penészképződést nem tudod kivedeni. Volt már téma itt, ki lett teljesen vesézve.
Ezért is olyan nagyon támogatott a delonghi.
De mindenki azt csinál amit akar. -
Pá
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Nincs erre dedikált program szóval csak a favágó megoldások maradnak.
Én összetörve szoktam bedobni 2-3 tablettát(mindenképp 1-nél több kell, mert az olyan könnyű, hogy nem érzékeli és hibát dob) és a leghosszabb kávé programját benyomom.Kb féltávnál ki szoktam húzni a konnekorból és hagyom ázni 5-10 percet. Aztán meg lefőzök 1-2 kávét a kukának, hogy átöblítsem. Ilyenkor lehet kisérletezni pl az őrlő állítással meg ilyenek.
-
Peaceliker
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Tejes kancsót elvileg 72 óránként illik átöblítebi, de erre is figyelmeztet a gép. Ezt lehet picit előbb is érdemes megtenni, mert azt látom hogy ennyi idő alatt tehet már néha jobban meg kell kérni, hogy jöjjön ki innen onnan
de lehet ez tej függő is.
Főző egységet néha ki kell szedni, beáztatni és leöblíteni. Elvileg ennyi, gyakorlatilag picit meg kell majd mosni szivaccsal és tiszta is -
Peaceliker
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Én már rendesen izgultam mit szólsz majd, az alapján, amit sikerült "kiborulnod" még mielőtt hozzád ért a gép

Műanyagok tényleg botrány karcolódnak és a kijelző is. Finoman megtöröltem és már karcos a kijelző is
lehet veszek majd rá valami vágható tablet kijelző védő fóliát.
Kijelző elhelyezkedése miatt én is agyaltam magnifica plus on is, de abban meg az nem tetszett ahogy babot kell betölteni
Gép minden karbantartásról szól, sőt kijelzőn végig mutogatja mit hogy.
Pohár volt inkább az ajándék, mintsem a kávé (számomra legalábbis)
-
mekker
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Sajnos én ritkán vagyok otthon, de talán menni fog előbb-utóbb.
A másik gondom vele az, hogy meg se tudom nézni a pogácsákat, mivel eláztatja. Ezt nálad is csinálta? Talán meg tudom oldani, hogy aláteszek egy bögrét öblítéskor, csak fura. Van külön zaccdoboz, nem túl kényelmes, hogy mégis eláztatja. Egyébként 12-esen vállalható kávét csinál, csak gondolom főleg sötét pöekölésű babok lesznek belétöltve, így nem túl praktikus. Remélem, tényleg csak be kell tanulnia. -
Nagya21
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Hali!
Naszóva hogyasszongya!!!
A tejtartály elöblítésére a gép minden használat után felhívja a figyelmet, a tetején levő ki tekerntyű elfordítására meg is csinálja.
A tejtartály alapos eltakarítása hetente vérmérséklettől függöen 2-4alkalommal pár mozdulattal elvégezhető....
Ha nincs benn a tejtartály akkor a gép tetején levő fedél felhajtásakor láthatóvá váló kis cső bepattintásával forró vizet adagol. (Ez a cső kell akkor is, mikor vízkőtleníted a gépet)
És ne parázz az újtól.....
Üdv Nagya -
-
jlaci74
senior tag
válasz
z123456z
üzenetére
Remélem jóban lesztek...
A videoban direkt szerencsétlenkedik a faszi, nem gép mögött ülve végezzük azt a heti 1-2 tisztítást, nem bonyolult a sorrendet sem megtanulni, másodjára magától megy majd,
ill. nem dörzsis szivaccsal mossuk a műanyag tartályt ... baszkiiii
ne parázd túl, jó lesz...
-
jlaci74
senior tag
válasz
z123456z
üzenetére
...a tejeskancsót is minden használat után tisztítani kell?
Ez fogjuk cáfolni páran, pontosabban bűvészkedés nélkül egy forgókapcsoló elfordításával kigőzölöd és kész. Elég heti kb. 2 alaposabb tisztítás ami szintén pár mozdulat.
Szerintem ez egy kávéfőző, azt csinálja jól, a többi másodlagos nekem.
A vásárlás előtti tájékozódás lehetősége mindenki előtt nyitva áll, pláne hogy nem 10e ft-ról beszélünk, én pl. még annyit sem költök el úgy hogy nem nézek utána, hogy mire is... -
Memmaao
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Nem kell a drágább hideghab kancsó hozzá. Tesóm ezt vette hozzá és ezzel is tökéletes.
A így az a különbség, hogy ez hidegen habosít. De így is kell bele jég.
-
Peaceliker
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Tud, csak az plusz befektetés.
Amúgy őszintén érdekel, hogy hogyan lesz más egy "jeges" kancsós jeges kávé vagy a sima? Hideg vízzel tolja át a tejet vagy csak hűvösebb?
Illetve miben más egy jeges kávénak gyártott kávé mint egy sima amibe tettem jeget /fagyit?
Nem jöttem rá, pedig érdekel -
-
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Geminit nagy nehezen rávettem, hogy keressen mérési eredményeket a zajról, és érdekes eredményt hozott. Itt mindenki, aki philipsről váltott azt nyilatkozta, hogy csendesebb minden tekintetben a Rivelia. Gemini első körös kutatása is ezt erősítette meg, aztán mutatott egy mérési eredmény összehasonlítást, ami érdekes. Ennek ellenére én simán elhiszem, hogy halkabb a Delonghi. Mondjuk két külön tesztből kukázta.

-
vicces
addikt
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Sziasztok. Nem tudták megjavítani, kaptam egy csereutlaványt ( Philips Lattego 5549/70 ). Vajon hogy járok jobban:
A; elhozok egy vadonatúj cserekészüléket és használom
B; -||- és eladom bontatlan csomagolásban
C; visszakérem a vételárat és veszek egy Rivelia-t ( vagy egyszerűen ráfizetek egyre )Utolsóval annyi a bibi, hogy piszok olcsón vettem ( alza, 136e ) kb egy százast kéne rádobni a Rivelia-ra. Aprón nem tudom mennyiért tudnék kiszállni belőle, talán többért, de bizonytalan az idő és az összeg is. Egyébként a Philips-szel nagyon elégedett vagyok a hangját és ( most már ) a javíthatatlan folyást leszámítva, ezért visszatartó a 100e+ kiadás.
Úgyhogy fel van adva a lecke.
Szerintetek?Még annyit, hogy delonghi-nál görbepalkónak van e utódja?
-
syler123
veterán
válasz
z123456z
üzenetére
Nekem is van egy ilyen gépem, nekem már orrán száján folyik a víz
Az alján vízkőmentesítéskor konkrétan ömlött a víz. Meg ahol jönni kellene a víznek, az állítható adagolónál is folyik.
Nekem nem garis, elengedtem a gépet.Azt mondta a szerviz, hogy el van deformálódva a főzőegység, én semmit nem látok rajta, meg nem tudom mi köze van annak ahhoz, hogy mindenhonnan jön a víz ahonnan nem kellene...
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Visszakaptam a gépet, kicserélték a pipacsovet és a központi egységen lévő ellendarabját is, valamint a nagy O gyűrűt is. Ugyanúgy folyik a tejes italoknál, állandóan törölgetem. A legszebb az egészben, hogy az átvételkor próba, és ott is láttam már ugyanezt a folyást. Kihívták a szerelőt, megnézte, azt mondta, hogy ez normális. Hiába mondtam, hogy másfél évig egy csepp víz nem volt alatta, szerinte az a nem normális. És azt sem tudta megmondani, hogy mi az az elem, ami itt nagyjából a kép közepén fönről lóg be egy picit. Azt tudom mozgatni, én arra gyanakszom. De a szerelő nem tudta. És a finomság is el volt állítva, valamint az eddiginél is hangosabb lett. Hogyan tovább?
( Nagyon sajnálnám a gépet, mert egy hétig a régi karost használtuk, és vagy megszoktuk ezt, vagy tényleg jobb, mindenesetre a philips kávéja sokkal jobban ízlik. Amúgy meg görbepalkót is lelőtték. Nem mondom, hogy pech, de ha ettől megválnék, rivelia lett volna. ) -
Memmaao
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Az ilyen kérdéseket egyébként miért nem a chatGPT-nek teszed fel fotóval? Tök jól meg tudja válaszolni.
Befotóztam neki a kommented:
Igen. A fotó és a leírás alapján tipikus Philips/Saeco konstrukciós „betegség” ez: a csepegő víz a főzőegység mögötti vagy melletti víz/gőz elvezetésből jön, és nem a tartályból vagy tálcából szivárog.
Néhány konkrét tipp:1. Leggyakoribb ok: a gőzszelep (steam valve) vagy annak O-gyűrűje elöregedett, illetve a szelep részben nyitva marad.
Ha a gépen a gőzcsap „szokásosan” kicsit nehezen zárható, vagy a gőzcső végét szokta „nyálazni”, akkor biztosan ez.
Ilyenkor a gőzszelep mögötti műanyag házban a kondenzvíz lassan lecsorog a burkolat alá — pont ahogy a képen.
2. Másik gyakori pont: a főzőegység és a leeresztő cső (drain valve) közti O-gyűrű.
Ha a főzőegység alatt nedves minden ciklus után, akkor ez a gumi már nem zár jól.
A javítás házilag is megoldható: a főzőegységet ki kell venni, a mögötte lévő gumigyűrűt (piros vagy fekete) szilikonzsírral bekenni vagy cserélni.
3. Ritkábban: a cseppvízcsatorna eldugul, és a víz „visszatorlódik” a burkolat közé.
Ezt egy vékony, hajlékony műanyag pálcával (pl. kábelszigetelőből) ki lehet pucolni a csepptálca mögött.
Mit tehetsz most:
Húzd ki a főzőegységet, tisztítsd meg, szárítsd ki, zsírozd újra a tömítéseket (szilikonzsír, nem WD-40).
Ellenőrizd a gőzcsap állapotát — ha mindig enyhén nyitva van, próbáld meg néhányszor teljesen elzárni/kinyitni, hátha csak leragadt.
Ha továbbra is szivárog, akkor a gőzszelep blokkot vagy drain szelepet érdemes cserélni — ezek kb. 4-6 000 Ft-os alkatrészek, YouTube-videó alapján 20 perc alatt házilag is cserélhetők.
Ha a garancia még él, érdemes szervizre bízni, mert a vízcsorgás hosszú távon oxidálja a belső fémrészeket és motorokat.
De ha lejárt, ez egy klasszikus, otthon orvosolható Philips-hiba. -
vicces
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Ezt személyesen lehetne a legjobban megallapitani. Valakinél a központi volt elrepedve, asszem a dugattyú résznél. Lehet az is hogy a kazán körül van a bibi.
Nálam az a pipacső folyt ami a központiba nyomja bele a vizet. Dupla gumigyűrű van rajta, egymás mellett és azok voltak szetkopva, mert sohasem szilikonoztam. Asszem 2 imbusz tartja.
Viszont már nekem nincs meg a gép és emlékezetből kicsit nehéz.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Én a gőzre gondolok, hogy ott lehet a bibi. Állandóan nyitva volt eddig az őrölt kávé betöltő fedele, de mostanában csukva van, párásodik is rendesen. És talán már az O gyűrük is csereérettek, az alsó pici az nem is annyira, de a felette lévő kék, nagyobb átmérőjű az lötyögősnek tűnik. Ez okozhatja vajon? Érdemes leszedni az egészet, és úgy cserélni, vagy ügyeskedni kell?
-
Jenne
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Szia!
Honnan rendelted ezt a Kimbot?
Mi most ezt isszuk: [link], még kb. 3 napra való van belőle, utána bontjuk a másik kimbo-delonghit [link] Ez utóbbi nem 100% arabica.
Én többnyire nem a 100% arabica kávékat kedvelem, de az elsőnek belinkelt kávé egész jó. Biztos, hogy fogok rendelni belőle, de megvárom milyen lesz a robusta-arbica delonghi keverék.
Karos 15 bar nyomású Krups főzőben főzzük, nem automatában...
-
Jenne
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Szia!
Valami gond lehet a rendszerrel, mert tegnap (vasárnap) délelőtt megrendeltem 2 x 1 kg ilyen Lavazzát, áruházi átvétellel, visszaigazolásban az volt, hogy átvehető aznap 11:29 órától...mivel úgy is mentem volna délután az Árkádba, gondoltam el is hozom rögtön. [kép]
Polcon nem volt kitéve csak a 6099Ft-os árcédula árválkodott az üres rekesz/polc előtt. Eladót kérdeztem, furán nézett rám. Elment rákérdezni, jött egy másikkal vissza, hogy nincs raktáron csak holnap azaz hétfőn nyitásra lesz belőle. Ma bement a feleségem érte, mert bankot is intézett, kávé sehol, a válasz az volt, hogy majd csak február 20-22 között lehet érte menni, akkor lesz csak majd átvehető.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Béta iOS-t használók topikja
- EA Sports WRC '23
- HBO Max
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) meg főző egység dugattyú) javíthat rajta.
lehet veszek majd rá valami vágható tablet kijelző védő fóliát.