-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
Memmaao #14513 üzenetére
Szia!
Én a közeli Nemzeti Dohányboltban szoktam venni, 70 méterre van tőlünk az út másik oldalán, de közvetlenül mellette 15 méterrel a TomMarketben is van ilyen víz.
Szerintem ezekben az üzletekben Pécsett bármelyikben van a kínálatban. Viszont szépen megemelték az árát, egy éve még 760 Ft volt, most (éppen a héten) amit vettem a ND-ben már 920 Ft lett... -
Gasparius
aktív tag
válasz
Memmaao #14493 üzenetére
Hogy érted, hogy egy kifolyó van mindegyiken?
Két kifolyócső van általában, amivel vagy egy csészébe, vagy kettőbe engedsz nem?
Ahogy írod, ha kettőre van szükséged, akkor duplát.
[Mint ez pl.] -
TheProb
veterán
válasz
Memmaao #14181 üzenetére
Pont ilyen hsz-ekre várna az, aki tanácsért jár ide... Leírtad, hogy volt x év tapasztalatod Saeco-val, majd utána váltottál Delonghi-ra és ég és föld. Szerintem senki nem azt várja, hogy xy mondja meg, hogy ezt vagy azt vegyed, hanem tapasztalatokért, a kettő miért ugyan az? Mikor én bekérdeztem pár héttel ezelőtt, nem sok érdemi tanácsot, tapasztalatot kaptam. Ami alapján meg érdemben dönteni tudtam volna, olyat még kevesebbet. (volt egy fölényeskedő, lekezelő, sértődős emberke, aki még kikérte magának, hogy nem köszönöm meg a szarkasztikus, 0 hozzáadott értékkel rendelkező kommentjét.) Ha pl ezt, amit leírtál a vásárlásom előtt olvasom, lehet mégsem a Saeco-t veszem.
-
válasz
Memmaao #14183 üzenetére
"Ha Frei ízesített kávét teszel bele, mindegy milyet veszel, az összesnek tönkre vágod a darálóját és a központi egységet."
Miért? Őrölttől lesz baja?
"Ha szempont az is, hogy a két másfél éves gyerkőc meg aludjon reggel, amikor kávét főzöl,. nálunk a Saeco Pico baristo hangjára 3/3 gyerek kelt fel. A Rivelia annyival halkabb, hogy egy sem kel fel rá"
Azért fogy sok kávé, mert már hajnalban fent kukorékolnak.
200 k a teteje melyik típust ajánlanád, akkor a Delonghiból? (minél többet italt tudjon és minél modernebb legyen.)
-
válasz
Memmaao #14181 üzenetére
Mi leginkább tejes italra használnák és klasszikus presszó ritkán készülne vele. A legtöbb ismerősnek kotyogos/Szarvasi gépe van. Nekem anno volt automata meg kapszulás. A válás után otthagytam az automatát, mert kb hétvégén csinált volna napi 2 lattét. A kapszulás használtam. Majd a második feleségem évekig dolgozott iskola mellett Frei kávézókban, de neki is csak kotyogósa volt otthon. Most egy karos Blitzwolf van itthon. Nekem mondhatod milyen a jó presszó….
Egyszer járok olyan helyen ahol van “macskaszaros” kávé abból is lattét fogok inni. Jah és a karosba most is sokszor úgy csinálom a kávét, hogy dallmayr kávét keverem Freies ízesítettel. A cégnél van egy Delonghi magnafica relatíve sokat használják, de csak azt látom mikor arra járok, hogy mindig piros LED világít rajta valami miatt. (Kifogyott a víz, teli a zaccos…) Én inkább maradtam a nyuggerekkel akik Szarvasit isznak. Nekem az a fontos a másféléves ikrek mellett, hogy minél kevesebbet keljen foglalkozni vele.(nyilván azon kívül, hogy vizet/kávét öntök bele és a zaccot kidobom belőle) Mikor “nagy takarítani” kell, akkor az alkatrészeket amit könnyen szét lehet kapni bedobom a mosogatógépbe és kész. Szűrt vízzel használnám. Tudom hogy időnként kell majd vizkőtlentíeni, meg olajozni de gondolom akkor majd szól vagy ilynek. És informatikusként szeretem a dolgok kütyű voltát. Nyilván nem halok meg ha fizikai gomb van rajta, de azért 2025-ben már legalább érintős legyen és az sem baj ha színes. Oledtől még el tudok tekinteni.
Ezeknek az “igényeknek” melyik a jobb? -
válasz
Memmaao #13820 üzenetére
szerintem ez erősen függ a kávé minőségétől. én finomabbra vettem az őrlőt, mint ahogy a gép javasolta és úgy lett jó az eszpresszo. és attól is függ, hogy a gyárban mit gondolnak, milyennek is kéne lenni az eszpresszónak.. a philipsnél is és a delonghinál is szerintem vizesebbre van beállítva. nálam a pogácsák egy darabban maradnak, de nagynéha előfordul, hogy nem. eleinte a pogácsa is vékonyabb volt, most kicsit vastagabb.
a többi kávét nem nagyon próbálgattam még eddig. de ha több vizet kell áttolni a kávén akkor logikusan nem biztos, hogy egyben fog maradni. nálam az eszpresszó a szint, az legyen jó. a többi meg az extra amit a gép ad.. és végre nem nekem kell csinálni.
évekig játszottam itthon a baristát, de egy idő után rohadtul átfordult a lelkesedésem negatív irányba a sok pepcselés miatt. ez a gombnyomogatós - számomra - szinte tökéletesen kényelmes kávézgatás több mint tökéletes.
a gép is írja, hogy legalább 3 kávét csináljunk vele, mielött utánaállítunk. youtube bemutatóban volt aki 20-30 kávét mondott, ha nem tetszene az eredmény. és persze ha kávéváltás van akkor újra az egész -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Memmaao #13721 üzenetére
Van erről valami mérés vagy dokumentáció? Nem nagyon szoktak ilyet csinálni, vagy másképp. Lényegi összetevők az aktív szén és az ioncserélő gyanta.
Gyanta a Ca / Mg ionokat H+ ionokra cseréli (nem nátriumra, mint a régebbi megoldások). Volt valahol elejtett infó, hogy komolyabb kávégépek gyártói az ízminőségi problémát úgy oldják meg, hogy az ioncserélő gyanta mennyiségét alulméretezik, így az nem veszi ki az összes Ca / Mg iont, már az elején sem. Később egyébként is gyengül a hatás, ahogy merül a gyanta.
Ilyen esetben RO-készülékhez felesleges a gép szűrője pluszban, ha nem csinál szinte semmit.
-
-Solt-
veterán
válasz
Memmaao #13562 üzenetére
Akkor ehhez nem kell tabletta meg ilyenek? Kiszedtem a főzöegységet, elöblítettem... a "duggatyú" teteje már vízköves egy kicsit, legközelebb kezelésbe veszem. Viszont a "hüvely" falán azért van zsír, a sok öblítés biztos eltűnteti majd... szerintem azt majd pótolni kell.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13545 üzenetére
Hazudtam, bocsánat, 138 volt. Még nyár elején volt. Nehezen indult a barátság, de már beállt, jókat főz. De én se veszek többet philipset, de én kizárólag a hangok miatt.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13543 üzenetére
Akkor jól gondoltam, hogy alapvetően elégedett voltál vele, tehát az, hogy jobb kávét csinált, csak egy extra, pozitív hozadéka a váltásnak. És milyen igazad van, én is ezektől a hangoktól vagyok rosszul. Ez a profit maximalizálása érdekében történő silány anyaghasználatnak és a spórolásnak köszönhető sajnos. Ha egyszer lesz véletlenül olyan, mint a tied, ilyen jó árban, mint az 5500 volt ( alzánál szerintem elárazták, valami 136k volt, ismételten köszönöm a szemfüles fórumtársnak, hogy megosztotta, vettünk is páran ), akkor nem fogom kihagyni, az biztos, de a mostani árát számomra nem éri. Pedig a csendessége, látszólagos masszív felépítése, a vadiúj tervezése miatt biztosan megérné.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13540 üzenetére
Amikor kijött a 3300 a csendesebb darálóval, a YouTube -on volt zajteszt, összehasonlították elődmodellel és De'Longhi val is. A De'Longhi és az előd is jóval hangosabb volt. És nem himi-humi influenszer teszt volt, hanem kávés oldal tesztje. Hozzáteszem, hogy és személyesen soha nem hallottam mást, se philipset de De'Longhi-t, de elhiszem nekik. Neked minden bizonnyal a hangosabb Philips modellek voltak, ezért halkabb az új, biztos fejleszt a De'Longhi is. Ennek ellenére gyűlölöm a hangját, még így is kellemetlenül hangos nekem.
Már többször írtam, hogy a lefőzött italokkal tökéletesen elégedett vagyok, szerintem nagyon jók ( már a 3300 is remek volt, de az 5500 szerintem jobbakat főz, azonos szerkezet ide vagy oda, vagy placebo, de mindegy is ), és amíg nincs másikkal tapasztalatom, ez így is marad, ezért nem is keresem a próba lehetőségét. Egyébiránt soha nem adnék ekkora összeget egy kávéfőzőért, De'Longhi sem vonz különösebben, kivéve a te modelled, egy olyat a cserélhető kávék miatt elfogadnék. De feltételezem, ha 12 évig használtad a philipseket, te is elégedett voltál, nem ez indokolta a váltást.
Összefoglalva elhiszem, hogy jobb a De'Longhi, a tiéd különösen tetszik, de nem tervezek jó darabig váltást, pláne ilyen áron. De azért köszönöm.
-
válasz
Memmaao #13437 üzenetére
Az íz jegyek is inkább közepes pörkölés mellett szólnak. A presszó egyértelműen mogyorós, csonthéjas ízeket mutat. A bean adapt mellett csak enyhén savanykás, és egyáltalán nem savanyú.
Nem tudom, hogy használjátok e a chatGPT-t, de megadva neki a fotókat, tök jól ki tudja elemezni a kávét.
-
reflxx
aktív tag
válasz
Memmaao #13352 üzenetére
Emailben el kell küldened a számlát és küldik majd a kávét: https://www.delonghi.com/hu-hu/extra-garanciaNekem mondjuk még nem ért ide 2 hét alatt.
Látom már írták lent is -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Memmaao #10603 üzenetére
Vissza kell állnia néhány ciklus után, de ehhez az is szükséges, hogy ne szoruljon a főzőegység. A meghajtómotor áramát figyeli, illetve az átlagérték maximumát, továbbá az őrlő fordulatait számolja egy Hall-szenzor és mágnes segítségével:
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2023-08/20/1005616_ts74pjqq8wf4wzk0_1005616_2021-05-28_164252.png
Viszont a Granbaristo kivételes Saeco technika, nem a szokásos főzőegység van benne. A Krupshoz hasonló hidraulikus nyomással működik dugattyú, amit a vízpumpa tol be. Hogy itt mi szabályozza a pogácsa vastagságát, annyira nem ismerem.
Krupsnál kétféle megoldás van: fix idejű őrlés két fokozatban, ami csak szervizmódban korrigálható.
Újabb típusoknál egy mikrokapcsolós jeladóval figyeli a dugattyú süllyedését, miközben méri a süllyedési időt (meg az üres végállást is gondolom), ezek alapján módosítja az őrlési időt, így elég jól sikerül stabilizálni a vastagságot.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Memmaao #7892 üzenetére
Nekem a régi Saeco Magic / Roma még nem ilyen elven működik (adagolórekeszes), mindenesetre kár, hogy nem lehet resetelni, mint a Krupsnál, vagy legalább a gyári alaphelyzetbe való állítás nem tudom, mit csinál ezeknél. De ha a szerviz szerint is tárolja, akkor ők tudják.
Le kell főzni néhány ciklust, hogy stabilizálódjon. A főzőegységet kézzel átforgatva is célszerű ellenőrizni, hogy nincs-e szorulás, illetve a gép hangján is érzékelhető általában, hogy mennyire fut könnyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Chrome
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged