- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Köszönöm, de mindenképpen vasrlas es megoldott a felügyelet. Viszont a felvetésed nagyn jo hogy ezek szerint vannak egyeb költségek, mint rendszeres szurocsere, vizkomentesites.
Ha ezek is szempontok, marmint hogy napi 20 kávé esetén a legkoltseghatekonyabb legyen a karbantartás akkor melyik gép javasolhato 260k-ig? -
z123456z
őstag
Azért baromi röhejes, hogy egy listaáron 200+ ezres gépnél ilyenekkel kell kísérletezni. Kihagyom, már lesz@rom, de köszönöm. Inkább ici-picit megbillentem előre, hogy a hátsó fogpiszkálók ne érintkezzenek a pulttal, így csendesebb. Darálásnál lecsukom az őrölt kávé betöltő ajtaját, és ráteszem a tenyeremet, így még csendesebb a "csendes" daráló. Mondjuk az kézrátétel nélkül is vállalható, még hajnalban is, csukott konyha ajtónál.
Nem mondtam, hogy nem létezik vastagabb munkalap, de szerintem az extrém, ritka és gondolom horror árú.
-
z123456z
őstag
Gyerekkoromból emlékszem a táncoló energomat alá vettek anyámék, az volt kb 2cm vastag. Ma ilyeneket kapni:
6mm: https://euronics.hu/moso-es-szaritogep-tartozekok/wpro-ant-100-rezgescsillapito-gumiszonyeg-p2888001cm: https://www.praktiker.hu/lakberendezes-haztartas/szonyeg/darabszonyeg-csuszasgatlo/quadrat-mosogep-alatet-gumi-50x62-5x1cm/p/301163
A 4 centiméteres munkalap pedig ma is a vastagabbak közé tartozik, ikeában mindenképp. Szerintem nincs is vastagabb náluk. A 2-2.5 centisek a vékonyak.
-
Gaben92
őstag
Finnek, mindenki a semmirekellő filteres kávét issza, azt is virágföldből főzve. Még a szaga is rossz. Ahhoz ad mindent IS a cég. De vagyunk kb 5-en az irodában akik rendes kávét isznak, köztük az egyik vezír, ő veszi a gépet a saját költségére, a cégnek semi köze hozzá. A Saeco Xsmall már évek óta megy pedig nem sok törődést kapott mielőtt oda kerültem. Az új hetente kap egy tisztítást majd tőlem, meg tablettát, stb. amit kér de kb ennyit tudok tenni. Mikor mondta a főni, hogy kéne gép mondtam is neki, hogy jöhet a Giga 6 mert nekem otthon bejöttt a Jura, de annyira nem szívlelte az árát.
-
Nem. Ha egy főzésre rakom fel, akkor hopper nyit, majd zár és pont egy adag van benne. Írja is, hogy tovább darál, hogy teljesen üres legyen a daráló.
Ma megjött a promóciós.csomag, nem kellett 6 hetet várni.
Azt a softballs dolgot nem vágási. Az a víztartályba kell?Egyébként Pécsen a Danettiben, ahol a bean on pörkő üzemel, 80ft/L a szűrt lágy víz. Vettem 2x5L, terv szerint ezzel fogom használni a gépet.
-
werszomjas
addikt
Próbáltam már mindenfélével. Sima Mizo, laktózmentes lidl-s, barista zabital több márka. A végeredmény ugyanaz, nem elég krémes a hab.
De igazából a kávéval sem vagyok elégedett, munkahelyen egy régebbi egyszerű Jura van, ami sokkal jobb presszot főz, ugyanazzal a kávéval.Jó lenne kipróbálni egy DeLonghi-t.
-
FerNandor
őstag
Köszi! Közben beszéltem egy helyi szervizzel, 12500 egy alap karbantartás, amire majd elviszem mindenképp. Úgyhogy megpróbálom megvásárolni a kinézett gépet. A munkahelyemen van és nekem tetszik és a kollégák azt mondják tényleg, hogy nem volt baja még, pedig azért volt már használva a pár év alatt. Ellenben a philipsekkel. Feleségemnek lesz, én nem kávézom, szóval sajnos egyáltalán nem ismerős terep ez nekem
-
BB9360
aktív tag
DeLonghi Dinamica géppel kapcsolatban kérdezek.
Így néz ki a mostani örlemény 1 eszpresszó:
Illetve 2 után:
A két eszpresszó örlemény lefőzés utáni tömege 34 gr, állaga:
Hőmérséklet maximumon, darálási mennyiség auto-n, daráló ebben az állásban:össz. kávé 857 db, tej 391 db...
ez most Vergnano Granaroma (egyébként ez az állag engem is meglepett, zacctartó ürítésekor azért eddig pogácsákat is láttam...)Min lenne érdemes változtatni?
-
Jenne
őstag
Ennyit találtam....:A Tchibo Holding AG 1997-ben felvásárolta az Eduscho-csoportot
A Tchibo/Eduscho 1969-ben lépett piacra Ausztriában. Ma a bécsi székhelyű Eduscho Ausztria piacvezető az osztrák piacon a Tchibo és az Eduscho márkáinak rendkívül széles pörkölt kávé választékával, nem élelmiszer jellegű termékeiel és kávébárjaival. A termékek körülbelül 150 Tchibo-üzletben, bevásárlóközpontokban és szupermarketekben, valamint az interneten kaphatóak. -
z123456z
őstag
Nem tudom, én nem értek hozzá. Most értem haza, ittam még egyet a Bravos-ból, annyira most nem is volt rossz, de kétségtelenül rosszabb, mint az eddigi Lavazzák és Pellinik. A szájban maradt utóíz is kesernyésebb, nem kellemes. Pedig nem is annyira sötét pörkölésű. A többi sötétebb volt. Az igazság az, hogy nem olcsóbb annyival ( sőt ), hogy csak azért is eröltessem. Egy expert forte sokkal jobb, és talán néhány százas a különbség. A Pienohoz sincs egy ezres különbség, az pedig kimondottan ízlett. Száz szónak is egy a vége, nem éri meg.
-
z123456z
őstag
Már mindegy, vettem egyet. Ha nem jó, ledarálom és anyáméknak adom.
fecke78
Én meg Lavazza Gusto Forte-t iszom most, ezt 3.xxx forintért vettem , és vár még egy Pieno, azt jobban szeretem, 4200 volt. Nem vagyunk annyira kifinomult ízlésű kávérajongók, hogy 5000 fölé menjek. Sose váltogattuk a kávékat, legfeljebb 2-3 fajtát, most is ez van. De ennyiért kipróbálom ezt is.
Brekecs
Az melyik is? Egyszer már kérdeztem, de elfelejtettem.
-
Jenne
őstag
Nekem sem jött be. Ittam három fajtából is, Classic/ Classic Espresso és Classic Espresso Rosso. Karos 15 baros kávéfőzőnél (nekem) nagyon kesernyés, égett, túl pörköltes íze volt. Szomszédom, aki issza Ö egy szintén karoson főzi, de csak 5 baros és Szarvasi. Azon viszonylag iható lenne, de inkább nem.
-
törölt tag
-
Most találtam egy Lattego 3243/70- et fehér színben, új, garanciával, 125 ezerért. Ezen az áron már elfogadható (ugyanez emagon 199 ezer).
Feleségemet kell meggyőznöm, hogy ne vacakoljunk töltögetősekkel (van kapszulás és átcsorgatós) ilyen kényelmes kell nekünk Ezzel persze nem fogom meggyőzni. De ha azt mondom neki, hogy milyen krva jól fog kinézni a színben ugyanilyen Cosori airfryer mellett a konyhapulton, ennek az érvnek nem tud majd ellenállni 😀 -
joocek
aktív tag
Ja nem jön ki vigyem be!
A szaktudás az igen igaz. én is én elkérek nettó 2000-5000ft óránként ha olyan a meló. de én megpróbálom leggyorsabban megoldani és nem pihentetem a gépet a raktárban. A nagyobb számlázás érdekében....
Jó példa
HP 3 őrá alatt kicserélte a garis alaplapot.
Dell házhoz jött kijelző 20 perc.
Rossz példa Horizont távirányitó bedöglött 35 nap és mindent be kellet küldeni.
Philips 9 napig volt szervizben tömítés csere meg nagytakarítás. ami nem nagyon látszott rajta. 23 ezer ha jol emlékszem. mikor haza vittem nem indult el. vissza vittem még 1 hét állítólag a táp hiba. +15 ezer
Ezért köszi a PH minden segítőkész tagjának. -
Dr. Szilikát
őstag
Nem folyhat ki víz szerintem, csak meghibásodás esetén. Savazás csak a gőzkört szokta érinteni, a főzőegységet nem, bár a tiédben a szokottól eltérő, hidraulikus főzőegység van. Mint a Krupsnál is, de ott is csak a gőzkörbe megy a sav, legalábbis a szabályos eljárásnál, amit a program intéz.
Viszont ezt a rendszert én is csak képen láttam, így konkrétabbat nem tudok róla:
-
BullZeye
veterán
Köszi, ez valóban olcsóbb és DM több van mint philips márkabolt
Szilikonzsírból akkor maradjak a gyárinál? Őszintén még nem használtam és nem is néztem hova kell kennem ezeket.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahogy a Krups csinálja, talán jobb, mert közvetlen a bojler tetejében lévő fémes üregbe őröl, így a hőátadás / hőtartás jobb elvileg. Ezt szorítja le a hidraulikus dugattyú, megfelelő erővel.
A hidraulikus Saeco ehhez képest félmegoldásnak tűnik, noha személyesen nem tapasztaltam ki, de préselési erő szempontjából bizonyára jobb, mint az átlag Saeco. Viszont a főzőegység a szokásos műanyag, amiben kicsit eshet a vízhőmérséklet, bár az is igaz, hogy legalább rövid úton ér oda a víz.
#6860 Dudee
Úgy vettem észre, ha szilárd, formázott a pogácsa (szinte éle van), a kávé is jobb lesz. Az persze előfordul, hogy leesik és törik, de akkor is látszik, hogy aránylag száraz volt, nem elfolyó.
-
Dr. Szilikát
őstag
Az inkább a ritka kivételnek tekinthető, egészen másképp működik, mint a régóta alkalmazott és nagyon elterjedt Saeco-Philips, amivel a legtöbben találkozni szoktunk:
https://www.google.com/images?q=Saeco+brew+group
https://www.google.com/images?q=GranBaristo+brew+group
https://www.google.com/images?q=GranBaristo+boiler
Utóbbi a Krups hidraulikus megoldásához hasonló elven működik, ha jól vettem ki, ami a vízpumpa erejével végzi a tömörítést, illetve egy hajtómotor is van külön.
Míg az átlag Saeco csak egy motorral működteti a mechanikát (felső link).
-
mpo
veterán
A táblázatod alján ez van:
Német keménységi fokra történő átszámítás: 10 mg CaO/l = 1 nk° ( dH )Nálunk 160 CaO mg/l = 16 nk°.
Szűrő nincs a Philipsemben, 2-3 kg kávé után (260-390 adag kávé) után szoktam vízkőmentesíteni.
A hétvégi háznál 228 CaO mg/l = 23 nk°.
Azt írja a szolgáltató a táblázat alján: Határérték 50-350 CaO mg/l. -
Dr. Szilikát
őstag
Érdekes mindenesetre, nem láttam még ilyet, hogy nem kapná el a szemeket, kivéve, amikor szétszedés után fordítva dugtam rá a csatlakozót és visszafelé forgott a motor (DC-motor lévén polaritásérzékeny).
Talán ráférne egy belső tisztítás, bár a késeknek akkor is el kellene kapni elvileg, ha belül sok a lerakódás, de ki tudja, ez már alaposabb megnézés után derül ki. Esetleg sérült benne a kihordólapát, csillagkerék vagy nem tudom már, milyen neveken fut.
Csillag formájú kerék lényegében, aminek letörhet / kophat a lapátja.
-
Dr. Szilikát
őstag
Saeco jelen generációi az őrlőmű fordulatát számolják (forgó mágnes --> Hall-szenzor), egyrészt így méri az adag nagyságát, amit korrigálni is képes egy öntanuló folyamatban. Ehhez pedig a főzőegység motoráramát méri: nagyobb adag --> nehezebb betekerni --> nagyobb áram --> legközelebb visszavesz az őrölt mennyiségből.
Másrészt bab nélkül az őrlő jobban felpörög, a nagyobb fordulat jelzi vissza a processzornak, hogy üres az őrlő.
alig akarja őrölni a kávét
Ez mit takar voltaképpen, belassult, megszorult, nehezebben jár?
-
törölt tag
Lehet hogy tudsz venni hozzá alkatrészeket és akkor fullos.
-
Kbali
nagyúr
85 lett a vége, teljesen pöpec a gép (Németországból kukázott). Vannak persze apróbb hiányosságok: a víztartály fedeléneka zsanérja törött, meg hiányzik a víztartály kiemelő fogója, de minden egyéb tartozéka megvan. Elsőre teljesen jó kávét főztem vele, szóval elégedett vagyok eddig.
-
Tiédetis
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest