- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberbeni
addikt
Kávégéphez ne használj ilyet. Olyat használj, amire valami hasonló van írva:
NSF által regisztrált H1 kategóriájú termék: "Ez a termék élelmiszerekkel véletlenszerűen kapcsolatba kerülő (H1) kenőanyagként alkalmazható az élelmiszer-előállítás közvetlen és közvetett környezetében."
-
kchris78
veterán
Bevezettek 2008-ban a masodik Gyurcsany kormany alatt, es nem az egesz eura kotelezo?
"Wer muss ein HACCP Konzept umsetzen? Die Antwort zu dieser Frage gibt die Verordnung (EG) 852/2004. Nach den Vorgaben der Verordnung müssen alle Betriebe, in denen Lebensmittel verarbeitet (behandelt) oder vertrieben werden, ein solches Konzept umsetzen." pl nemetorszag, ugyanez Ausztria.
Abban mondjuk hogy nagy resze bullshit egyetertek, ugyanaz lehet mint mas teruleteken az iso.
-
FőDudu
veterán
Bator lepes a gyartotol - bar lehet a mostani HACCP szabalyok tulzottan ovatoskodok.
Nejemnek jobban izlik ez az uj Bellarom az elozo Lavazza-nal.
Epp most keresi mibe toltsuk ki - mert a kave tarto meg tobb mint felig van Lavazza-val.Termeszetesen csak 1 olyan aromazaros 3L folotti tarolonk van amibe egy kilo szemes kave belefer. (kisebb van par darab, de azokban a daralt decaf van jelenleg.)
Mondtam neki, vakuumozza le a Lavazza -t
(gyarilag is aroma zaros (azaz valoszuinuleg vakuumozott)).
Amelyik puha az gyanus, bar mostanaban terjednek a szeleppel ellatott csomagolasu kavek is.
-
FőDudu
veterán
Nalunk 2 macsek van. Egyik sajat, masik szomszede.
Egyik sem issza meg a csapvizet ha talban van.
Ha berakjak a csapvizet a csobogoba, akkor megisszak.Vagy elmegy a klor - amugy nalunk nem kloros a viz, mert pl. a medence labmosojaban biztosan tobb klor van - vagy szimplan kell nekik a csobogas.
Ugy tunik nem viz fuggo mit isznak meg - barmilyen koszos pocsolyabol kepesek inni.
-
FőDudu
veterán
A macskak mar csak ilyen genyok.
A mienk sem hajlando csapvizet inni, de kint a medence labmosojabol vagy eppen a zold szinu ebihalakkal teli akvariumbol iszik. Szoval nem azert nem issza meg mert nem jo, csak azert, mert genyo.
(fiam februarban osszeszedett egy csomo beka petet, berakta egy 50 literes terrariumba, rakott bele novenyeket, majd szepen vissza hordta a kikelt kis bekakat ahonnan a peteket begyujtotte. Volt, hogy 200 ebihal uszkalt benne es halvany zold volt. Na ebbol hajlando volt inni a macska, de a kutyaknak kirakott csapvibol juszt se.).
Tehat semmit nem jelent, ha a macska nem issza meg a csapvizet. Mert sokkal koszosabbat meg megiszik.
Szomszedek vettek neki csobogot (egy virag alaku akarmibol csorog ki a viz - abbol megisszak a csapvizet).
-
Voice24
őstag
A linked alapján úgy gondoltam, kipróbálom végre az itt sokat dicsért Kimbo 100% Arabicát, mert az eredeti árát én már sokkalom, még egy kávéért sem fizettem 5 ezernél többet (per kiló). A nagykanizsai Euronicsba beugrottam ma, de azt láttam, hogy ennek a fajtának 2022. március a gyártási ideje, vagyis holnap már biztosan elmúlt másfél éves. Így maradtam az Espresso Prestige-nél, az egy kicsivel "fiatalabb", októberben lesz egy éves, egy próbát megér.
-
-
Hogy mi?
3 db dupla espresso az 6 adagnak felel meg, kemény vagy. Én kora reggel megiszom a duplámat öntök rá ~1 ujjnyi langyos tejet és cső, nagyon ritkán még ebéd után 1 cortado-t csinálok, de inkább ezt is kerülöm, hogy éjszaka tudjak aludni.
A 6 adagtól nem is tudom mi történne a szervezetemmel. -
-
Ahha, akkor hétvégi látogatásom során ezért kaptam egy ilyen thermo bögrét anyámtól XD ( a sötét kékes zöld mintásat). Nem hiszem hogy kihasználnám egyelőre, de az anyaga egyébként jó.
Más: Jacobs Krönung valami Isteni, nem bírok betelni vele. (2. Legnagyobb őrlési fokozat azaz pötty, és vízhőmérséklet max-on) kellemesen kesernyés mégis nagyon krémes kávé, a hab mennyisége és kinézete pedig szinte reklámba illő.
-
kchris78
veterán
az hogy kinek mi ízlik az teljesen ízlés kérdése... en Napolyban nem nagyon vagyok kibekulve a caffe macchiatoval. kellene egy kicsit tobb tej, de nem capuccino hogy erezzem meg a karaktert. de ezt keptelenseg elmagyarazni. egyreszt mert nem tudok ennyire se olaszul masreszt meg egyszeruen ez a kombinacio szamukra felfoghatatlan kb olyan mintha gulyaslevesbe sult krumplit tennel... de van olyan hely azert ahol a capuccino is eleg karcos tud lenni
. viszon a capuccinot itt nők isszák plusz csak délelőtt
.
-
Winnie The P
őstag
Én is használtat vettem Magnifica S-t. Nem tudtam az előéletét, felújított/feljavított készülékként vettem meg, kb. egy éve. Amikor kellett megcsináltam a vízkőoldást, takarítottam a központi egységet heti rendszerességgel. Egyszer elindítottam a vízkőoldást és abban a programban ragadt. Akkor vittem vissza, sok ezer pénzért csinálták meg. Most megint a vízkőoldás után lett a gond. Nem minden alkalommal főzte le a kávét (darált, szivattyúzta a vizet), de kávét nem adott. Meguntam, hogy megint vigyem, várjak rá, meg költsek sok ezer pénzt (persze ha javítható). Vettem újat 2 év garanciával.
-
Brekecs
senior tag
Szia!
Nekem kb 8-évig volt egy saeco hd8763, panel hibás lett tavaly ősszel, akkor vettem egy delonghi esam 5556 b gépet használtan, (4800-kávét főzött addig,)volt mellette egy másik ezüst színben az 23ezer kávét készített már, csak ezt választottam 🙂 eddig tökéletes, sztem krémessebb kávét készít, plusz tud latte macchiatot, cafélattét, magyar menüs, 75 eft volt, kíváncsi leszek mennyit fog bírni!
Üdv -
zacci
aktív tag
Igen, ott is lehet kapni. A durva az, hogy Philips-ből ekkora mennyiség 50e huf lenne. Ez meg 2850huf oszt ua. a tabi mint bármelyik másik. A Philips 6db-os (összesen kb. 10 gramm) tabi ehhez képest mocsok drága.
Sokat nem találtam erről a tabiról, de ami fellelhető, az mind pozitív. Lehet veszek még egy 100-ast tarcsiba... -
Dr. Szilikát
őstag
Amelyiknél a főzőegységbe befér nagyobb adag (azaz képes tágabb határok között rászabályozni a pogácsa vastagságára), az beőrölhet másfél vagy dupla adagot is egyszerre és egy menetben lefőzheti, több vízzel. Volt ilyen Jura típus is, ha jól rémlik, illetve De'Longhi.
Ez kitűnik értelemszerűen a végtermék vastagságából és az őrlési időben másodpercekben is mérhető.
Saeco és Krups egy menetben szimpla adagot őröl be, illetve az erősségen lehet változtatni, hogy valamivel többet őröljön, mondjuk a normál 7 grammhoz képest 9 grammot.
Krupsnál 5 másodperc az alapérték, 6 az erős fokozat. Vagy korrigálhat is automatikusan (nem mindegyik).
-
Dr. Szilikát
őstag
Citromsav magában bánthatja a szilikon tömítéseket.
Az ecetsavra szokták mondani, de igazság szerint szilikongumi is létezik többféle, láttam olyan gépkönyvet, amiben még az ecetet is megengedte a gyártó. De arra meg azt is szokták mondani, hogy az embernek lehet gondja, a nehezen távozó ecet illatával / aromájával. Persze, az is igaz, hogy a biológiai ételecet vagy étkezési ecetsav eltérő gyártástechnológia, utóbbi nem olyan aromás.
Citromsavat ajánlják a gyártók önmagában is, csak két példa:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_5100-5100.html
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_4857-4857.htmlSzerves savak kombinációit, illetve felületaktív adalékokat valószínűleg azért szokták preferálni, mert a bojler belsejében tisztább felületet lehet elérni, mint szimplán citromsavval. Továbbá a vízkő összetétele is lehet helyileg eltérő, akár olyan is, ami ellen a citromsav kevésbé hatékony, míg egy kombináció jobban leszedheti.
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem tudom, milyen állapotban lehet, sajátom úgy kaptam, hogy be volt állva a vízkőtől és/vagy raktározástól, így csak zümmögött, de nem működött. Ahhoz képest elég sokat tudtam rajta javítani. Van benne egy gumigyűrű például, aminek lényegi szerepe van a működésben és folyamatos kopásnak van kitéve, annak nem lett baja, csak megzsíroztam.
Mindenesetre szétszedésnél oda kell figyelni, bár nem egy komplikált szerkezet, de azért megjegyezni, hogy mi, hol volt. Videók is vannak róla.
#3449 Carasc0
Állítólag néha elromolhat ilyen gépekben az átfolyásmérő, ami a gép "vízórája" lényegében, csak kicsiben. Egy kis vízkerék forog benne, mágnes + Hall-szenzor. A bojler előtt beiktatva ez indikálja a víz mozgását, illetve pontos mennyiségét.
A kerék beállhat éppen a vízkőtől is, de a Hall-elem is lehet hibás. Időszakos hibás is. Természetesen bármi kiderülhet még a szervizben, ez csak egy lehetőség.
-
Dr. Szilikát
őstag
Többszöri oda-vissza próbálkozás után én már nem használok sem rugót, sem golyóbist. Nem csak azért, mert néha enyhén letapadt és olyankor kilőtt a nyomás, fröcskölve a kávét is, de azt vettem észre, hogy a felső fémszűrő jobban letisztul, ha a visszacsapó szelepként is szereplő golyó nincs ott.
Golyó nélkül ugyanis azon a részen a maradék kávé visszaenged, ami jobban elősegíti a zacc leválását a felső szűrőről. Míg ellenkező esetben több maradványt tapasztaltam a szűrön, ami bár lehet, hogy nem olyan kritikus, de nem is valami szimpatikus.
A golyó szerepe egyrészt a habosítás, illetve a nyomást is növeli, de azt növelni tudom az őrlési finomsággal is, egészen olyan szintre, hogy már recseg-ropog az egész szerkezet, miközben megy bele a nyomás, illetve látszik a kifolyó kávén is, hogy már alig csordogál, erőlködik a pumpa is.
Nem így használom, de eszerint a pumpa nyomásával nincs probléma szerintem, van benne erőtartalék. Szét is szedtem annak idején a vízpumpát, kitisztítottam, zsíroztam. Előző gazdája csapvízzel használta, aminek persze volt is nyoma, én RO-vízzel.
Van egy másik gépem (csak alkatrész céljára), abban üveggolyó helyett a másik fajta megoldás van, de nekem ez sem vált be. Plusz habosítás hiánya viszont különösebben nem zavar, anélkül is képződik valamennyi, úgyhogy jelenleg feladtam ezt a golyós dolgot.
-
andrasferenc
tag
Köszönöm. Sokkal jobb felvétel.
Milyen méretű trox csavarhúzó kell?
A belső kifolyórész kiemeléséről, amikor az egészet kiemeli, arról nincs részletesebb video?
Az előbbi videonál az örlőrész fogaskerekének kicsavarozásánál - 2:31 résznél - kiemel egy szürke színű alkatrészt. Végén nem láttam, hogy vissza lett volna téve.
A - 2:34 résznél - egy sárga alkatrészt mozgat meg szerszámmal. Gondolom a kávéörlési finomság beállítója. Óvatosan csarvarja a csavarhúzóval, és kézzel óvatosan a nagy fogaskereket is mozgatja. A csavarhúzóval szerelt rész rögzíti többek közt a géphez az örlőművet? -
andrasferenc
tag
A főzőegység video szerinti szétszedés könnyen elvégezhető.
A gép szétszedése már komplikált, főleg, amikor leemeli a burkolatot. Különböző csövek, vezetékek szerelését e video alapján felvállalni bátorság és gyakorlat kell. Sajnos, nincs eléggé megvilágítva a gép.
Persze kell speciális csavarhúzó. Milyen fajta és méretű csavarhúzók kellenek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged