- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Az csak egy megoldás arra, hogy amikor a főzőegységet kivesszük, alaphelyzetben reteszelődjön.
Mondjuk egy átlag laikus / háziasszony lemossa és úgy rakhatja vissza, hogy nem mozdul el semmi. Más a helyzet, ha mi szándékosan bele akarunk tekergetni és a reteszt kiakasztjuk. De akkor vissza is kell állítani.
-
mazsi70
senior tag
-
Dr. Szilikát
őstag
Ezeknél nincs külön fűtött csészemelegítő, legfeljebb a bojler melege áramlik arra. A bojler viszont működhet energiatakarékos módban, teljes leállással, vagy fenntartó fűtéssel (pl. 92 °C-on tart), vagy csökkent hőfokon is tarthat, így hamarabb tud felfűteni. Ezt pontosan nem tudom már követni, melyik típus, milyen beállítás, de ki lehet tapasztalni.
A főzőegységben maradó víz visszafolyik a csepptálcába, ez normális.
Lekvár jellegű pogácsa(?), amikor az őrlemény nem tölti ki a főzőteret. Saeco esetében ez kb. 13 mm, ami 18 mm-ig képes rugalmasan tágulni. Okozhatja a főzőegység szorulása is.
Öblítés felemás dolog. Jó átöblíteni a főzőegységet, így átmelegszik. Viszont az öblítővíz párája lecsapódik a még hűvös felületekre, utána az őrlemény beletapad a csúszda stb. felületeken.
Saeco és Krups esetében is tapasztaltam, főleg utóbbi nehezebben tisztítható (nem kivehető) és a különbség jelentős. Sokkal hamarabb telerakódik őrleménnyel, ha ez a párás effekt jelentkezik. De ez már a második főzésnél is jelentkezik, ha nem hagyunk időt a leszáradáshoz. Hajszárítóval be lehet fújni, de ez nem lehet állandó program.
Ha úgy használom a Krups gépet, hogy mindig előbb egy főzés, utána öblítés, majd szünet, akkor alig szennyeződik, tiszta marad a csúszda stb.
-
kchris78
veterán
Én szüleim is Nespressot használnak megelégedetten. Mivel a nyereség a kapszulákban van, az alapgépet beszerezték akciósan, és nem isznak sok kv-t sem. Napi 1-2 kv esetén megéri inkább... A nyomás a mennyiség az őrlés a fajtához van igazitva mindig olyat isznak amit szeretnének (gyengébb citrusosabb stb..).
-
Dr. Szilikát
őstag
de nem tudom, mikor érzi üresnek
A felpörgéstől érzi üresnek. De ezt nem kell kivárni, őrlés közben lehet szűkíteni, több fokozattal is, érzéssel. Nem is írnak ilyet sehol, hogy üríteni kellene, meg aki látott már ilyen elven működő őrlőt (akár kézit is), könnyen beláthatja, hogy ennek nincs akadálya.
Tágítani meg állóhelyzetben is lehet. Mellesleg a Krups még azt sem veszi zokon, ha állóhelyzetben szűkítek egy fokozatot. Nem kell éppen utánozni, de én többször is kipróbáltam (acélkéses). A kerámia őrlőt jobb nem kínozni.
-
vond
MODERÁTOR
Nálunk is lassan egy hónapos lesz a Philips 1200-as. Itt is kemény a víz, arra is állítottam be a gépet. De vettem bele "gyári" vízszűrőt is. Azzal használjuk. Egyelőre nem rinyált semmiért.
Ezzel elvileg jóval tovább el kell mennie vízkőtlenítés nélkül, mint nélküle. Meglátjuk.
-
Nagya21
addikt
HAli!
Igen az előáztatás annyi csak, pár mp-erc.
A tejesedény áll egy aljából, meg a tetejéből.
A teteje áll egy szilikon szívócsőből+ a fejből+ egy csatlakozó csőből, ami kivehető a fejből egy mozdulattal(az eltávolító gomb benyomásával), tehát a fej= szilikoncső-fej-csatlakozó müacső,+ a pohár =4db-ól áll
És ezek mosogatógépben moshatók(de minek)
Üdv Nagya -
kchris78
veterán
-
vond
MODERÁTOR
Ja, értem.
Az előre beállított három fokozatot szeretnéd még tovább állítani. Igen, azt csak a legnagyobb adaggal tudod megtenni. Itt be is mutatják, hogyan. Én nem igazán iszok espresso-t, de kipróbáltam, elég kevés a kis adag, de még a közepes is. Nem tudom, ez Neked mondjuk megfelelő lenne-e.
-
jjeahh
nagyúr
Nekem belépő (?) Magnifica S van, azon állítható a rövid és a hosszú is, ahogy tetszik, gondolom akkor a drágábbak is tudják. Azt még nem próbáltam, hogy a duplát át lehet-e állítani.
Más, amúgy van egy zavaró szokása, valamiért őrölt kávé lefőzése után random jelzi, hogy koszos a gép belül és ki kéne takarítani
. Szemes kávéval nincs gond.
-
Mike088
csendes tag
Latte Macchiatto és igen. Először kiöntöd a tejhabot egy tetszőleges pohárba (magas falú pohárba mutat jól) majd szép lassan ráfolyatod a kávét. A poharat be lehet rakni a gép alá is, de én kiöntőbe szoktam lefőzni, beízesítem a kávét és utána öntöm rá. A tejhabkészítés meg nem nagy mutatvány, rengeteg videó van fent youtubon magyar nyelven is. Én azért vettem gőzcsöves modellt mert olcsóbb. De ha valaki nem szeretne vele foglalkozni annak van tartályos is. Szerintem a Philipsek nem rossz gépek én Delonghit használok és meg vagyok vele elégedve.
-
Mike088
csendes tag
Én egyáltalán nem bántam meg, hogy nem tejtartályos modellt vásároltam. Ha akarom kemény habot készítek pl cappuccinohoz, ha olyan ital kell akkor lágyabbat. 4-5 használat után belejöttem a dologba azóta élvezet vele dolgozni. Egyszer már szívet is tudtam vele önteni, bár a latte arthoz nem vagyok valmi ügyes.
-
vond
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest