- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokerone
tag
-
8
senior tag
válasz
TheProb #14522 üzenetére
Tényleg nem teljesen egyértelmű.
Ha azt veszed, hogy bárhol van egy igazodási pont (a két végállást kipróbálva meg is tudod találni, hogy hol van, és szerintem tényleg a pirossal bekarikázott jelölésnél), akkor az óramutatóval megegyezően nagyobb a szemcseméret, ellentétesen finomabb.De könnyen kiderítheted, hiszen a két végállásban néhány kávé különbséggel egyértelműen kell látszódnia a zaccban.
Vagy ürítsd ki teljesen a kávétartót (őrlőt is, úgy, hogy kidaráltatod vele a maradékot), és szemmel is láthatod az őrlőben ahogy állítod. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
TheProb #14524 üzenetére
Nincs ilyen általános szabály, a mechanika kialakítása hozza magával, ahogy egyszerűbb. Ha például további alkatrészeket kellene beépíteni, hogy fordítva tekeredjen, ami plusz költség, helyfoglalás, hibaforrás, akkor valószínűleg nem fogja bonyolítani a tervező, felesleges.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
TheProb #14319 üzenetére
Sav nem jó, lúgos vegyszerek képesek oldani a zsírokat. (A mosó- és mosogatószerek is lúgok.)
Vízben feloldott zsíroldó tablettát szoktak esetleg javasolni (már amikor folyadékra van szükség), csak itt a koncentráció kérdéses. Ha rajta van a csomagoláson, hogy 1 tablettához mennyi vizet javasolnak, az már egy kiindulási pont legalább.
-
válasz
TheProb #14193 üzenetére
De én ezt itt leírtam, szerintem vagy 6x biztosan. Én minden számomra érdekes csoportban a keresőt használom először és ha itt nem találom a választ, akkor teszem fel a kérdésem. Nem.tudom naponta olvasni a fórumokat, nem láttam, hogy korábban mit kérdeztél.
#INGJOKE: a daráló nem szereti a különböző aromákat. Annak sem és a gép egyik belső alkatrészének sem tesz jót a kávé szemekre jutatott íz adalék. Nem mellesleg kb lehetetlen kiirtani a maradványát a gépből. Ez a Frei féle kávé ízesítés a kávézás megcsúfolása.
-
válasz
TheProb #14175 üzenetére
Szerintem maradok a a saeconál, de alszok rá egyet és holnap megrendelem.
Holnapig még meggyőzhettek, de olyan érzésem van kicsit, mint a Milyen tv-t vegyek? topicban ahol csak a TCL ajánlják szinte.
Biztos jó az is, de amire én használnám nem tudja és szoftveres én se acélos. Biztos a Delonghi nem ilyen, de külföldi tesztekben se nagyon hasonlítanak ilyen gépeket össze főleg nem azt a kettőt amit kinéztem. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
TheProb #13974 üzenetére
Ezek is csak szerves és szervetlen savak, mint a gyári is. Megadhatnák pontosabban is, de ha még valami jó felületaktív összetevője is lenne, az külön hasznos lenne, elősegítve a hatékony tisztítást. Vízben teljesen fel kell oldani, ugyanott vagy elvileg.
#13975 mazsi70: Igazából másoknak nem szívesen ajánlok bizonyos dolgokat, még akkor is, ha magam ki fogom majd próbálni, csak nem is tudtam, hogy a LIDL-ben van ilyen. Egy vízpumpa tönkremehet más okból is, amúgy nincs benne savra érzékeny tömítés vagy egyéb kritikus alkatrész. Az ismert lágy szilikongumi helyett keményebb, kopásállóbb gumigyűrűket találunk ezekben, EPDM valószínűleg.
Kép forrása:
-
atala
addikt
válasz
TheProb #13915 üzenetére
A Philips őrlője nem hangos. A szivattyúja ami hangosabb az őrlőnél.
Egyébként a Philips Saeco egy cég, lehet, hogy még az alkatrészek is azonosak.
Egyik sem tud olyan habot adni mint a gőzölt habok, de nekem megfelel a LatteGo habja.
Azt neked kell eldöntened, hogy akarasz-e szarakodni a mosogatással, én nem akartam. -
z123456z
őstag
válasz
TheProb #13917 üzenetére
A #13899-et illett volna megköszönni, ha már segítséget kértél és kaptál. Amúgy meg egyszerűen arról van szó, hogy ki nem állhatom a nyámnyila, döntésképtelen embereket, akik azt várják, hogy idegenek megmondják neki, hogy mit vegyen. Minden információt megkaptál és megszereztél a döntéshez. A többit meg előzőleg leírtam, amit végül is segítségnek szántam, de az infantilis önérzetességed vagy szimpla paranoiád meggátol a megértésében. Amúgy meg leszarlak, azt csinálsz, amit akarsz.
-
z123456z
őstag
válasz
TheProb #13915 üzenetére
Nem értelek.
A #13901-es hozzászólásodban te magad levezetted az állást amit én tömören összefoglaltam neked, mire te jól megsértődtél. Pedig ezt írtad:
"inkább a Saeco felé húznék talán. Igazából tesztek alapján inkább valami Delonghi lenne a legjobb választás, de azok meg inkább a 300hoz vannak közel..."
Tehát önmagadtól eljutottál odáig, hogy tulajdonképpen 2 versenyzőt kizártál, egyiket ugye a tesztek miatt:
"Philipsekre amúgy több tesztben láttam, hogy nem annyira jó kv-t főznek és "vízesek" is. "
másikat az áruk miatt. Amit szintén nem értek, hiszen a Delonghi is kínál 200 alatti készülékeket.
A #13905-ben még meg is erősíted a nyomozásod eredményét:
"saeco is tudja ugyan azt, mint az 5x-es philips-ek, talán még nagyobb is a feature set-je."Ennek ellenére, hogy meggyőzted magad, visszakanyarodsz a philipshez és a saecohoz. És ismét megindokolod, hogy miért jobb a Saeco a Philipsnél, egy csomó pluszt és pozitívumot felsorolsz, de mégis azt várod, hogy más mondja meg neked, hogy mire költsd a pénzed, pedig itt már állításod szerint nincs nagy különbség. Aztán majd nem tetszik, amire rábeszél egy idegen, és majd ő lesz az oka. Ki a fene érti ezt?
Az kétségtelen, hogy a lattego habjába nincs beleszólásod, saecot nem.tudom, de talán van, Delongi állítható minőségű. A Saeco.őrlő csendességéről nem tudom, hol olvastál, de a tavalyi 3300-as modellel debütált a Philipsnél a silent brew vagy micsoda, amivel mérések szerint a legcsendesebb őrlőt hozta létre. Valahol volt egy lista a dB-ben mért hangerőkről, és egyedül egy Siemens csúcs gép volt 1 dB-lel csendesebb, az összes többi hangosabb. Egyébként egy videó is van róla, ott Delonghi a vetélytárs. Viszont azóta kijött a Delonghi is új modellel, írták is itt a többiek, hogy valóban csendes. Én még a 3300-nál leírtam, hogy szerintem olyan siralmas a philips anyagminősége vagy tervezése, ami nagyban befolyásolja a hangját. A darálás valóban nem veszélyes, de a főzés nálunk hangos. És ezért nem is ajánlanék senkinek philipset. Az italok minőségével viszont én elégedett vagyok, különösen a tejes italokkal és a ristrettoval.
A vizes pogácsákról pedig a philips oldalán is találsz némi támpontot. -
atala
addikt
válasz
TheProb #13905 üzenetére
A felszívó csöves rendszernél a központi tejhabosítót elvileg elég gőzzel átmosatni, és csak a csövet elmosni, de kétlem, hogy ez 100%-ra elmosná az egészet. De nem használtam ilyet, lehet, hogy elég csak pár havonta szétszedni, és kézzel elmosni.
Nekem egyszerűbbnek tűnt a LatteGo, és nem is bántam meg.Dr. Szilikát
Igen, ezt én is akaratm írni, hogy nálam kemény, szilárd a pogácsa.
A videóban egy teljesen új gépet használtak. Ráadásul a vízszűrő is tök ferdén ált benne. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
TheProb #13901 üzenetére
Philipsnél nem lett beállítva a szilárd pogácsa, így érthetően vizes. Normális esetben a gép ezt egy öntanuló folyamatban érzékeli, majd néhány főzés során növeli a beőrölt mennyiséget. Ha az ember változtat a beállításokon, esetleg ismét várni kell, míg a szoftver hozzáigazítja az őrlési fordulatok számát.
Mint említettem párszor, itt a főzőkamra 13 mm magas, ami 18 mm-ig képes rugalmasan tágulni. Ez a rugóerő adja a tömörítést. Ha az őrlemény nem tölti fel a 13 mm üres helyet, csak vizes lé fog kavarogni benne, ami általában nem ad jó eredményt.
A gép a préselési erő alapján (motoráram) tud következtetni arra, hogy kevés vagy sok őrlemény került be a főzőkamrába. Ez az automatika okozhat néha zavarokat is.
Nekem az öreg Saeco ilyet nem tud, azaz én kontrollálom, hogy milyen legyen a pogácsa. Rajtam múlik, milyen őrlési mennyiséget állítok be, ennél más rendszer van. Egyfajta mérőkamrát tölt fel az őrlő, ahonnan egy elektromágnes engedi le a főzőegységbe, a kimért térfogatú adagot. De ez csak érdekesség, ilyet már nem gyártanak.
-
atala
addikt
válasz
TheProb #13901 üzenetére
A Tartályt egy pillanat alatt elmosom, míg a csöveket és a tejhabosító rendszert macerásabb elmosni.
Valamiért olyan érzésem volt a videóval, hogy az emberünk már előre eldöntötte, hogy a Delonghi mindenben jobb lesz.
A Delonghi több kávét használ, talán ezért főz erősebb kávét. A Philipsnél is lehet extra erős kávét főzni, de ott két menetben főzi le, kétszer darál.Ettől függetlenül lehet, hogy tényleg jobb a Delonghi.
Én a LatteGo, és a 4 egyéni program miatt választottam a Philipset. -
atala
addikt
válasz
TheProb #13896 üzenetére
Sok vita van erről itt a topicban, melyik a jobb tejhabosító.
Szerintem mindenképp higénikusabb, és egyszerűbb a Philips LatteGo rendszere.
A másik belógatósnál a tej habosító részért lehet, hogy átmossa gőzzel a rendszer, de még mindig ott van a cső, amit már nem ér a gőz, azt külön el kell mosni.
A 3300-as Philipset kicsit nehezebb kezelni, macerásabb a kávéolaj oldás, nincsenek előre beállítható programok.
Nekünk 5400-as van. Négyen vagyunk a családban, és mindenki másképp issza az esspresszót, a cappuccinót..stb.
Nagyon praktikus, hogy mindenkinek meg van az előre beállított programja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest