- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #14835 üzenetére
Szia!
Az még sokára lesz, mert elteszem 'csak' ünnepi kávénak, karácsonyra..húsvétra ...stb.
2027 márciusig talán el is fog fogyni a 2 kg....
Én már hozzászoktam az olcsó és átlagos ízű kávékhoz, Lids-s Bellarom vagy a Bravoshoz, és lehet ez miatt majd nem is fog ízleni, mert túl finom lesz az ízük. -
Till@
aktív tag
válasz
Nagya21 #14791 üzenetére
Megnéztem.Érzésre nem volt különbség, de mérve van 1 sec.
1 adag 5,7s , 2 adag 6,7s , aroma maxon.
ECAM350.15.B@Skizz
Szerintem a 7 sec egyébként jó lehet.Picit kutakodtam, de kb. az jött le, hogy aki nem elégedett, annak 3-4 sec a darálási idő a 7 helyett.
Esetleg, ha még nem volt, próbáld meg resetelni.Ártani nem használ
[link] -
Skizz
addikt
válasz
Nagya21 #14781 üzenetére
Köszi! OKS-el összemérve van tapasztalatod?
Hát az nem tudom melyik. Ami mozog/amin mozog valami, azt kenem, tehát a felsőszűrő fölötti egyetlen gyűrűt, amire ráhúzódik a főzőegység tömörítéskor, illetve magának a főzőegységnek a 2 gyűrűjét. Ezeket érem el.
Ezen felül fehér zsírt kapott a meghajtás orsója, illetve a főzőegységet mozgató műanyag platform hátoldala, amely megfigyelésem alapján hajlamos súrolni a mögötte lévő plasztik falat (amely mögött a gépészet lakik). -
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #14748 üzenetére
Szia!
"... vigan iszom a jó Szfvári kemény karsztvizzel készült finom KV-t....."
Megoldás: a Lágy mágneses golyó [kép] -- [kép]
Tavaly október óta használom, a pécsi - az országban az egyik legkeményebb - vezetékes vízre. Amíg nem volt, a vízforralónkat max két hetente citromsavaznom kellett, mert vastagon kialakult a vízforraló alján a vízkő. Nos amióta ezt használom, elég másfél,kéthavonta citromsav kúra, de ilyenkor még közel sem annyira vízköves. Éppen tegnap volt citromsavazva a vízforralónk, megnéztem a naptárban az előző dátumot (04.12) de kábé annyira volt vízköves mint előtte a mágnesgolyók használata előtt egy hét használat után. Napi 2x vízforralással.
Fürdőben is van egy ilyen a zuhany gégecsövön..[kép] ott havonta kellett a zuhanyrózsát citromsavaznom, mert a kemény víz szépen kezdte eltömíteni a zuhanyrózsa lyukakat. Most ott is elég 3-4 havonta és alig van vízkő a zuhanyrózsa lyukakban.
De ha már ennyire offolok...a WC tartályba is tettem anno 2 db ilyet és sokkal kisebb mértékű lett a vízkő a WC csésze belső peremében és anno akkor 1 hónap után már a vízöblítéseknél is tapasztalható volt, hogy kicsit kisebb sebességgel jön le a víz a lehúzáskor, mert kezd vízkövesedni a csésze belső pereme. Előtte max 4 hetente meg kellett tisztítanom műanyag henger alakú kefével és vízkőoldóval, most elég ugyan ezt 3-4 havonta és alig jön ki igen kevés vízkő a perem alól.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #14724 üzenetére
En is ezt latom itt az olasz hatarnal is.
Van meg 1-2 fajta regi aron, de inkabb a 20+ Euro/kg a jellemzo.
(regen 10-15 Euro/kg volt a jelemzo az atlag kavera (pl. Crema e Gusto vagy atlag Kimbo/Corsini).Most a negyed kilos orolt Crema e Gusto van 7-8 Euro koruli aron. (utolso emlekem kb 3,5 Euro/250g es az meg ebben az evben volt, mert ajandekba vittem valakinek Magyarorszagra).
Szoval legalabb 100% koruli emelkedesre szamitok.
-
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #14698 üzenetére
Ha jól emlékszem 290.81-ről váltottál?
Érdekelne, hogy ahhoz képest miben más/jobb. Akár 1- 2 hét múlva is, ha már jobban összebarátkoztatok.Jelenleg nekem is Magnifica Evo van és egyelőre ugyan nem aktuális a váltás, de idővel én is Riviela vagy hasonló felsőbb kategóriás Delonghi felé mozdulnék majd.
-
flash-
veterán
válasz
Nagya21 #14388 üzenetére
Koszi megoldodott. Igen dobja ki a tálcára.
Akartam is kérdezni hogy miert, de akkor így már ertem. Keresek egy szerelőt.
Egyébként még jó a gép egyedül a vizkotelenites resznel van még szerintem probléma, utána hetekig még savanyú a kávé, gondolom valamiért nem megy ki belole a dm-es vizkotelenitő lehetne mas fajta az ajánlott? Most mondjuk a xavaxot vettem hátha az hatekonyabb
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #13927 üzenetére
Szetkaptam, semmi nyoma a folyadeknak a belsejeben.
Pipacsovet is kiszedtem - a 2 also nagy O gyuru tokeletes (ez mar az uj, az egyik kek a masik narancs), illetve a pipacso felso tomitese a harom allasu szelepben maradt, de ranezesre tokeletes. Van beloluk tartalek, de ott szerintem nincs gond.
Szoval majd megprobalok rajonni hol folyik ki az oblitoviz - mert nem kave van a csepptalca alatt, hanem koszos viz.
Ami meglepett, szerintem egy csavar hianyzik a daralo rogzitesenel. az egesz szabadon mozog - holott van ott egy csavar feszek es luk is - de csavar nem volt benne. A kep felso reszen a motor feletti muanyag fulrol van szo.
Szerintem ez tiszta, csorgas sehol nincs. Also kepen latszik, mennyire ferden all az egesz orlo. Kezzel kellett vissza feszitenem amig a csavarokat beraktam es a finomsag allito tekerentyut a helyere dugtam. -
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #13921 üzenetére
Biztosan a lattego karon kijovo vizzel van a gond.
Ma nem vizeztek (se felhigitas, se tejes ital) es nincs tocsa alatta.Szerinted ebben van ami nekem kell?
Nem boritom szet, ha nincs hozza alkatreszem.(garis, de ha van hozza alkatreszem, akkor siman kicserelem.)
Amugy ennek az alkatresznek mi a neve?
-
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #13688 üzenetére
Köszi, ettől féltem, hogy teljesen szét kell bontani.
Sajnos a tölcsér is eltört, nem csak a rögzítési pont.Ezért is szeretnélek megkérni, vagy bárkit akinek ilyen gépe van, hogy fényképezzen be légyszi a tölcsérhez. Főleg az érdekel, hogy mennyire van rajta a tölcsér a "ledobó csövön". Mivel a felfogatási pont is letörött, lehet, hogy nem fogom tudni pont úgy rögzíteni, ahogy gyárilag volt, szóval jó lenne tudni, hogy pontosan hogy pozicionáljam.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #13688 üzenetére
Ha mar ennyire szet kell boritania, akkor az elso pillanat ragasztos rogzites utan en inkabb ramennek a kornyekere egy 5 perces 2 komponensu epoxyval is. (pont az ilyen kis csavar feszkeket szoktam vele megerositeni).
(gyerek Tomos motorjan a lampa uveg burajat 3 csavar fogja a muanyag hazhoz - azok mar a lampa 1 honapos koraban kirepedeztek. Hat csinaltam korejuk muanyag lapbol (pet palack anyaga) 1-1 rendes korivet, aztan az egeszet kiontottem 2 komponensu epoxival. Ugy tunik birja. Pedig ott nyaron pokol van, kotelezo a lampa.)
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #13688 üzenetére
Ez marmar Citroen C4 magassag, ahol a levego szuro cserejehez eloszor le kell venni az ablaktorlot
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #13160 üzenetére
Szia!
Az egyik amit kinéztem, hogy venni fogok, az ez volt amit linkeltél. A másik pedig a Caffé Crema lesz: [link]
Most a napokban kezdtük meg az 1 kg-os Pellini Espresso Bar n° 4 Crema tradizionale kávét. Szerintem finomabb mint az eddig használt Pellini N° 82, bár az is nagyon bejön nekem. Ha elfogy következik a Pellini N.9 Espresso Bar Cremoso. Majd ezek után lesz a két Mövenpick. -
-
Zaji
őstag
-
leslieearth
tag
válasz
Nagya21 #12972 üzenetére
2 éve vettem BF-akcióban a media marktban. de hogy a papírjai így hirtelen hol vannak...?
#12980 Dr. Szilikát:igazából el sem indult rendesen a vizkömentesítés. a kávékifolyót átmosta, aztán jött volna a habosító, amikor is megkotlott a jelek szerint. a vizköoldós oldatot mindig ugyanúgy keverem, echte gyári cuccból. áramtalanítva van lassan 1 napja, lehet rápróbálok hátha lesz vele valami, ha nem, hétfőn ráfekszem a szervizekere.
köszönöm a válaszokat! -
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #12847 üzenetére
Szerencsére szép masszív pogácsákat dobál most, szóval nem is szóródik még fölös zacc emiatt.
Arra esetleg tipp, hogy mitől alakulhatott ez ki? Nincs fél éves a gép és rendszeresen tisztítgatom, meg minden.
Vagy ha szétszedem, mit és hogy állítsak rajta, hogy visszaálljon. -
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #12127 üzenetére
Köszi. Igen, azt már a video közben kiszúrtam, hogy ott vigyázni kell, hogy pont jól tegyem vissza!
MÁS: Csináltam egy felvételt az éles, csikorgó hangról, ami picit zavar. Ezért is kezdtem kérdezgetni a kenést. Delonghi 290.81 - újkorától csinálja, szóval lehet, hogy normális.
Valaki ez alapján be tudja azonosítani, hogy épp melyik egység mozog, mi csikorog benne? Illetve ez normális vagy nem?
Bekapcsolás - A 2. másodpercnél csinálja egy nagyon rövid pillanatra. Aztán a legvégén a vízes öblítés után. 36mp - 40mp.
Kikapcsolás - itt nem volt öblítés, mert nem főztem most kávét. Szintén a legvégén nyikorog fémesen 8mp - 10mp körül.
-
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #12092 üzenetére
Abban tudsz, vagy bárki más segíteni, hogy honnan érdemes ezeket beszerezni? És pontosan milyen kenőanyag + mekkora "O" gyűrűket kell beszerezni?
Esetleg valami útmutató vagy videó, hogy mit és hogyan érdemes kenni/cserélni?
Enyém csak pár hete van meg, de kezdetektől fogva van egy nyugtalanító csikorgó hangja, mint, amikor fém surlódik fémhez. Szeretném kicsit megkenni, ha tudnám, hogy mit, hogyan és mivel kell.
-
skun76
csendes tag
válasz
Nagya21 #12048 üzenetére
Szia.
A fenti gumit ugyan nem vettem le de azt is megtisztítottam illetve megzsíroztam.
Viszont tény, hogy elég lötyögős. Mintha meglenne egy picit nyúlva.
Viszont emlékeim szerint korábban is hasonló volt.
Mindenesetre kicserélem. Ilyenem van itthon.
Ha szét kell szednem a kazánt, honnan érdemes tömítéseket beszerezni?
Úgy állnék neki, hogy már minden tipus legyen belőle itthon.
Látom, hogy van Delonghi-hoz tömítő készlet viszont sehol sem látom azt, hogy ehhez a konkrét típushoz 100% megfelelőek lennének.Köszönöm
-
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #11965 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni,
Azt tudja esetleg valaki, hogy a 292.81 és a 290.81 között mi a különbség?
A DeLonghi hivatalos oldalán, már csak a 292-t találom, másik fent sincs. A (magyar) boltokban meg csak 290-est látok (többnyire leakciózva). 292-t még nem nagyon.
Ez kicsit olyan, mintha a 292 lenne a kicsit updatelt, frissített modell.Esetleg tudja valaki, hogy ha így van, akkor miben változott? Főleg az érdekel, van-e esetleg valami kellemetlen hibája a 290-nek, amit javíthattak az újban.
szerk: igen, itt írja is, hogy a 292 1 évvel később jött ki. De más lényegi különbség nincs.
Azért gondoltam, hogy esetleg valami belső változást csinálhattak, mert a 290 esetleg valahol csöpög, vagy szorul vagy ilyesmi. -
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #11960 üzenetére
Még tart az akció, viszont kicsit belezavarodtam a különböző tipusokba, nem igazán értem mi a különbség. A végén a TB, SB vagy B gondolom Titanum Black, Silver Black vagy sima Black.
Viszont 290.81, 290.61 és a 292.81 között papíron nem nagyon látok különbséget, viszont árban meg pár 10ezer van. Ebben tud valaki segíteni, hogy miben mások ezek a tipusok?
-
Hőguta
csendes tag
válasz
Nagya21 #11874 üzenetére
Akkor az én gépemnek más problémája lehet,mert a gumigyűrü ép.
Nem jövök rá hogy mi a franc baja van,hisz a szétszedés előtt darált rendesen.Mit lehet rosszul összerakni?(nem először szedtem szét,sosem volt probléma)
Bárhová állítom a daráló nagyságát,ugyanaz a jelenség:elkezd darálni pár kávészemet de pár mp múlva olyan hangja van mint mikor kifogy a kávészem,és üresen megy majd jelzi is a kávébab hiányát a kontroll lámpa.
Következésképp a zacctartóban alig van "termék" és meglehetősen nedves,nem áll össze,a kávé pedig természetesen víz izü.Már próbáltam forgásirányt változtatni,úgy még rosszabb.Vagyis a forgásirány jó.(óramutatóval ellentétesen forog)
Szervíz lesz a megoldás? -
törölt tag
válasz
Nagya21 #11863 üzenetére
Köszi, egyszer majd összehozhatnánk, én jelenleg egy Philipset meg egy Sage Barista Pro-t tudok megmutatni, évek óta versenyeznek, most próbálom felhozni az automatát a karos szintjére és jól áll, már csak az OPV-t kéne 9 barra belőni, az bevált anno az Xsmallnál is. Lehet hogy ma szétszedem és lerövidítem a rugóját másfél menettel...
-
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #11283 üzenetére
Szia!
Jól tudod, 7 gr kell egy hagyományos eszpresszóhoz.
Én a karos Krupsba, 2 személyre főzve, 15 grammot tudok beletenni kicsit púposan a szűrőtartóba, azt tamperral tömörítem 15 kg-nak megfelelő súlyú nyomással, ez így pont jó mennyiség és tömörítés. .
Most hogy már hosszabb ideje isszuk itthon ezt a Pellinit, egyre jobban tetszik. Egy ideig maradunk is ennél a kávénál, nem váltogatok tovább.
Áthívtam tegnap Baravos imádó szomszédot egy Pellinire, hogy igyon végre egy valóban finom kávét is... -
z123456z
őstag
válasz
Nagya21 #11283 üzenetére
Hát én nem tudom mi mennyi, de már múltkor is írtam, hogy 18 grammot mértem egyetlen pogácsán. És már állott volt, nem frissen lefőzött, de nyilván nem csont száraz, úgyhogy én azt mondanám, ha figyelembe vesszük a konyhai mérleg pontatlanságát és a nedvességet, akkor is van 12-14 gramm.
-
z123456z
őstag
válasz
Nagya21 #10921 üzenetére
Azt láttam én is. Az jó? Mehet Philips Lattego-ba?
Bocsánat, ha hülyén hangzik a kérdés, de ugye vizkőeltávolitásnál az ecetre is azt mondják, hogy nem mindegyikben szabad használni, de a mi előző gépünk leírása kimondottan azt ajánlotta. Ezért merült fel bennem, hogy esetleg az olaj eltávolító tabletták is különböztetnek az összetételükben, és az egyikbe jó, a másikban kárt tehet. Soha nem használtam még olajeltávolító tablettát, nem ismerem őket, csak nem szeretném, ha ugrana a gari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged