- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
addikt
válasz
nagyfejü #14351 üzenetére
Nekünk is volt ilyen gépünk.
Nem kap elég vizet. Ilyenkor írja ki, hogy nyissa ki a gőz csapot.
Nálam az volt a gond, hogy el volt kopva a betöltő nyílásnál lévő kis pöckök, amik felnyomják a tartály szelepét. Ilyenkor nem kap vizet a rendszer.
Én be raktam egy 1 cm-es kis gyűrűt oda, így már felnyomta a szelepet. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
nagyfejü #8314 üzenetére
Menüben be kell állítani a vízkeménységet, illetve szűrőbetétet, a gép méri az átfolyt litereket, adagszámot és attól függően figyelmeztet a savazásra, zsíroldásra.
Bár utóbbi a DeLonghi gépeknél valamiért nem megy, de ezeket közelről nem ismerem. Ami általános szerintem, ha használat után, még mielőtt beszáradna a lé, nyomunk egy öblítést (vagy őrlemény nélküli főzést), az sokat tud segíteni a tisztán tartásban, de még akkor is keletkezik bizonyos lerakódás.
https://www.delonghi.com/medias/Machine-Care-Guide.pdf
https://kavegepbolt.hu/shop_ordered/9160/pic/Saeco/DELONGHIESAM5500.pdf
Topikban előfordult olyan, amikor a savazás végén nem érzékelte az oldat elfogyását, de az a szintérzékelő hibája és ebben az esetben rendes főzéskor sem érzékeli, azaz leszívja a vizet teljesen.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
nagyfejü #8290 üzenetére
Az ott zsíroldó tabletta, azaz detergens, lúgos anyag, ami a főzőegységbe való.
Vízkő ellen viszont sav használatos, ami a tartályba kerül. Legegyszerűbb módon citromsav 10 %-os oldata is megfelel, a Krups ajánlása szerint is.
Vagy lehet fokozni is:https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_7912-7912.html
-
kchris78
veterán
-
törölt tag
válasz
nagyfejü #8152 üzenetére
Itt azt írja bekapcsolás is programozható.
-
itldj
aktív tag
válasz
nagyfejü #8056 üzenetére
Nem tudom ezen van-e már ótomata kikapcsolás x perc inaktivitás után mint az újabbakban. (Ilyenkor a legtöbb nyom egy öblítést is)
Ha főzés után csinálsz egy öblítést, hogy ne kezdjen beleszáradni a cucc, akkor mindegy, hogy bekapcsolva hagyod-e.
Ha ki / bekapcsoláskor magától öblít, akkor én ~15 perc nemhasználat után kikapcsolnám. -
válasz
nagyfejü #7929 üzenetére
Mondjuk a képen egy F50-,es van.
Amúgy egy Jura gép javítása filléres. Én Szentkirályra hordom az enyemet ha baja van. De eddig plafon 10 ezer volt.
Ezeknek a belseje nagyon azonos, minden alkatrész adott, max az F70/F90 érintős része a drágább móka, de nekem nem volt vele bajom.
Az AEG Cafamosa 400-ast lassan 8 éve vettem használtan, azóta volt egy 6 ezer forintos alkatrész csere. ( Ez is Jura belsős)
-
Kiskutya
veterán
válasz
nagyfejü #7929 üzenetére
Így már simán beválalnék egy használtat. Többek között azért vettem újat mert amikor én néztem max 6 hónapot vállaltak a legtöbb helyen. Nem mintha megbántam volna nekem delonghi 290.81 van és azóta is tökéletes! Kávéházakat megszégyenitő presszót főz természetesen jó kávé babból!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged