- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi70
senior tag
válasz
Palesztin994 #8902 üzenetére
Az én Philipsemnél a szenzor ment tönkre ,amit a tartályból való vízadagolásért felelős . Legalább is ez volt a munkalapon .
-
mazsi70
senior tag
válasz
Palesztin994 #8900 üzenetére
Öblítés van ?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Palesztin994 #4658 üzenetére
Az enyém nem ez a típus, de hátha.
Nekem úgy tűnik hogy csak forró vizet adagol. Nálam a gomb egyszeri lenyomása sima forró víz, kétszeri megnyomásával adagolja á tejet is. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #4656 üzenetére
Ez gyakori műszaki megoldás, porlasztás és egyéb trükköknél, amikor egy nagyobb sebességgel áramló közeg nyomásesést hoz létre, ezáltal beszívja a másik közeget és viszi magával. Itt a gőz húzza magával a tejet.
Youtube-videókon is látni hasonló mellélövést, csak egy példa:
https://youtu.be/TmvjccObuAU?t=270
...ezért magasabb poharat használnak, vagy itt például egy terelőlemez is látszik:
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #4655 üzenetére
Nem tudom nem-e innen hiányzik valami (szerintem innen folyik), de szerintem feltűnt volna, ha kiesik. Vagy direkt nincs ott semmi, hogy a nyomás ne legyen túl nagy, vagy hiányzik 1 alkatrész. Mindenesetre mondjuk fura, hogy amin átfolyik a tej, az nem egy folyamatos cső.
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #4448 üzenetére
Gyárilag nagyon bezsírozzák. Én tényleg csak annyira kenem be félévente relatíve folyós szilikonzsírral, amennyire megmarad halványan ecsettel. Eloszlik, a felesleg lejön papírtörlővel. És csak a fontos helyeken használok több zsírt, a dugattyú tengelye, csúszópályák. Így nem ragad annyi kávé a főzőegységre, szárazon ecsettel lejön hátul, a többi szűrt vízzel.
Szóval ahogy öregszik, karcolódik a műanyag, jöhetnek elő az ilyen fura hibák.
Most inkább a hideg idő lehet az ok, gőzölés után is sok víz lecsapódik mikor lehűti a termoblokkot belül gőzt kieresztve.Szervizbe nem vinném ezért, úgyse foglalkoznak vele ilyen szinten sehol, ez már fanatizmus, de ugyanilyen alapossággal lehet kotyogóssal is foglalkozni, nem gépfüggő...
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #4446 üzenetére
Nálam is csinálja néha, ha túl sok a pára és nem tud lefolyni ott a főzőegység alatti kis tálcába, sajnos ez a minuto-rendszerű elrendezés ilyen, ront még rajta ha vízköves a főzőegység, nem tud a víz lecsorogni, megtapad a műanyagon. Írják is hogy konyharuhával nem szabad törölni, de igazából a csapvíz miatt változik meg a műanyag felületi feszültsége, hidrofób jellege a vízzel szemben, könnyű rendberakni egy alapos tisztítás után leheletvékony szilikonzsírral. Vagy a másik lehetőség ha fűtesz alatta-körülötte és nem csapódik le a hideg műanyagon a pára.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #4305 üzenetére
Ahogy már jeleztem:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3988-3988.html
- 95 liter után a betét ioncserélő képessége gyengül (vízkőcsökkentő hatás romlik).
- 3 hónap után a szénbetétben baktériumok szaporodhatnak, amit ezüstadalékkal igyekeznek mérsékelni.Ha a gép nem figyelmeztetne, a betét gyártója akkor is ajánlja a fentiek betartását (vagyis cserét).
Ha a gépet úgy állítod be, mintha betétet nem alkalmaznál (amiről nem tud a processzor, az nincs), akkor amiatt nem fog jelezni. Vízkőtlenítésre fog figyelmeztetni az alábbiak szerint:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3987-3987.html
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #4305 üzenetére
Nem törődik vele hogy milyen vizet töltesz bele, ez csak egy számológép, ami átfolyt mennyiséget mér, meg hónapokat is talán.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #4177 üzenetére
A hőtehetetlenség miatt néha túllő a hőmérséklet, gőz keletkezik a bojlerben, ami kilő. Esetleg a vízkövesedés is befolyásolhatja, de teljesen tiszta bojlerél is van ilyen.
Annak dacára, hogy a processzoros PID-szabályzás igyekszik kivédeni a túllövéseket, de a gyakorlatban mégis néha begőzöl. Az öblítés is kiviszi a gőzt, bár az nem zárja ki, hogy utána megint ráfűt és kicsit túllő. Alapos átmelegedés után jobban stabilizálódik.
#4178 MegalodonS
Mármint a külső fém, az általában extra áras (ha túlzásba is), esetleg belsőleg is plusz mágnesszelepek, kisebb eltérések, de pontosan nem ismerem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #3986 üzenetére
Illetve volt szó korábban még erről is:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3164-3164.html
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #3986 üzenetére
Alábbi kép egyik Saeco szervizdoksiból van, de általában ezt szokták ismételgetni több típusnál is.
Az impulzusokat a gép "vízórája" adja, ami egy kis forgó lapátkerék egy mágnessel, Hall-elemes érzékelővel, így számolja a fordulatokat a processzor. Ez az átfolyásmérő a tartály után, a vízpumpa előtt van beiktatva, ahol még alacsony a nyomás.
Mivel ugyanaz méri a kávéhoz szükséges vízmennyiséget is, ha hiba lenne vele, akkor azt sem mérné rendesen.
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #3901 üzenetére
Ugyanaz, csak a /22 két darabos csomag.
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #3899 üzenetére
Pedig attól függ, mire állítod, egyszerű számítást végez az átfolyó vízmennyiséget mérve a beállított vízkeménységtől függően. Nem érzékel mást, csak az átfolyó vízmennyiséget.
Állítsd 1-esre, annyi haszna van a beépített szűrőnek, hogy megfogja a kancsós szűrőből kioldódó szenet, így nem rakódik le a gépben.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #3282 üzenetére
Egy átfolyásmérő van ilyen gépekben (vízóra kicsiben). Egy kis lapátkerék, apró mágnessel ellátva, Hall-szenzor érzékeli a fordulatokat, így méri az átfolyó vízmennyiséget.
Eddigi információk szerint a Laica kávé/tea szűrője nagyon jól véd a vízkövesedés ellen. Már amíg ki nem merül az ioncserélő gyantája.
A gép gyári betétje viszont csak részlegesen csökkenti a vízkövet, mert a jó kávéhoz hivatalosan az kellene, hogy valami maradjon is benne. (Nem mintha én ehhez tartanám magam, csak ez az elmélet.)
Tehát itt van elvileg egy kis ellentmondás, ha egyik szűrő nagyon kiveszi a vízkövet, akkor utána a másik, mintha nem is lenne. Ráadásul egy igazi ínyenc még azt is mondhatná, hogy nem jó a kávé.
Amellett van még persze az aktív szén is, ami a szagokat, ízeket, klórt megköti. De az van mindkettőben.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Én miután megtudtam, hogy 3 havonta mindenképp ajánlott az Aquaclean cseréje (baktériumok elszaporodása miatt), inkább kivettem. Én is szűrt vizet használok bele, bár én RO szűrő vizét, de ha csak nem cseréled 3 havonta az Aquacleant (nem olyan olcsó azért) akkor szerintem több gondot okoz mint amennyit megold.
Azért érdemes lehet lemérned a kancsó által szűrt víz keményését és ezt beállítani a gépen is (ahogy előttem írták). És arra is figyelj, hogy a kancsóban mindig időben cserélj betétet az előírtaknak megfelelően.
-
viktorhu
veterán
válasz
Nem tudja, mit teszel bele, a beállított keménységet és a készített kávék számát veszi figyelembe. Ha mindig szűrt vizet teszel bele, akkor a szűrt víz keménységét kellene megmérned, és azt beállítanod a gépnek.
-
jambiyya
őstag
válasz
Nekem 100%-ot ír 3 hetesen, vízkeménység 4-esen, és napi 2-3 KV.
dethroner: kibontottam, egyenletes pörkölésűnek tűnik, nemsokára az íze is meglesz
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #3151 üzenetére
Sőt, a Británál le is volt írva valahol, hogy a betét alatti részben megálló víz célja éppen a folyamatos nedvesen tartás, így tud hatékonyan működni. A baktériumok esetleges szaporodását ezüstadalék védi ki, a megadott időtartamon belül legalábbis. Ugyanakkor ne tegyük ki napfénynek, hőhatásnak.
Noha a Brita sem zárja ki, hogy elutazás esetén a vizet eltávolítva, majd a betétet lazán visszatéve hagyjuk kiszáradni, de akkor később ismét át kell áztatni és kétszer öblíteni, mintha először aktiválnánk a betétet.
Egyébként szerintem kávés témákban a háztartási vízkezelés ilyen alapvető tudnivalói nem igazán mondható offtopiknak, hiszen annyira szorosan hozzátartozik:
- Ízhatások befolyásolása.
- Gép vízkövesedése.
- Gépek beépített víztisztító betétei a kancsók betéteivel azonos elven működnek (aktív szén + ioncserélő gyanta + ezüstadalék).#3134 dethroner
Esetleg, amit a topikleírásban láttam, hátha lehet még kísérletezni:
"Jól beállított szemcseméret mellett könnyen szabályozhatjuk a kávé keserű-savanyú egyensúlyát rövidebb vagy hosszabb őrléshossz kiválasztásával, ezt általában kávéerősség, aroma beállításnak hívják automata gépeken és 1-5 kávészemmel jelölik. Kevesebb kávéval keserűbb, túlkivonatolt, több kávéval savanyúbb, alulkivonatolt kávét főzhetünk. "
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #3151 üzenetére
Szabad, erre van tervezve.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994 #3137 üzenetére
Sőt, zuhanyzással még alaposabban tisztítható. Valaki mondhatná ugyan, hogy erős zuhanyzás a zsírzást is leviheti, de szerintem a szilikonzsír elég jól ragad, vagy lehet pótolni is.
Ráadásul ez annyira kopásálló konstrukció, hogy amelyiket egyáltalán nem keni a gazdája, az is csak végzi a dolgát rendületlenül. Nem azt mondom, hogy mindenki hanyagolja el, csak érezzük, hogy mennyire igénytelen a szerkezet, amit egyébként főzőegységnek neveznek az angol és német leírások is. A magyar forgalmazó / fordító terjesztette el a "központi egység nevet", nekem úgy tűnik, hogy csak saját kitaláció alapján. (Szerintem a gép processzora / panelja "központibb" egység, de kinek, hogyan tetszik jobban.)
Amint látom a képeden, ezeknél már tisztán műanyagból készül az alsó szűrő. Voltaképpen mindegy is, sőt valószínűleg megkönnyíti az öblítővíz visszafolyását a csepptálcába.
Korábban volt itt szó a zacctartályba ürített öblítővíz problémájáról, amit okozhat a fémszűrő alatt beálló kávézsír is, amit időnként tisztítani kell.
Akinek gondja van a zacctartályba ürített vízzel, esetleg nem árt ellenőrizni: ha a főzőegységet leteszem és vizet öntök a hengerbe, annak lent szabadon vissza kell folyni, akkor jó.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Palesztin994 #3137 üzenetére
Igen, minden részét érheti víz, csak szárazon tedd vissza. Nincs benne elektronikus alkatrész. Miután elöblítetted érdemes lehet megforgatni rendesen, hogy mindenhonnan kicsorogjon belőle a víz.
Az én Saecomon, ha hosszan nyomod pl a Cappucino gombot, akkor elkezdi enegedni a tejet és ahol leokézod, azt a mennyiséget eltárolja és legközelebb annyit fog (Cappuccino esetén) engedni tejből. Utána nyilván ugyanez a kávénál.
-
AttiMM
csendes tag
válasz
Palesztin994 #3056 üzenetére
akkor már áruld el lécci, hogy hol találtál itthon!
-
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994 #3053 üzenetére
Oké, azt meg én nem kalkuláltam bele, hogy a 86 Euró nem feltétlenül egy csomagot jelent.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz
Palesztin994 #3053 üzenetére
Ha különböző eladóktól rendelted biztosan külön csomagban fog érkezni és ~45usd/csomag (pktsggel együtt) alatt vámmentes.
-
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994 #3050 üzenetére
Igen, a végösszeg tartalmazza a szállítási díjat, viszont az Áfát, vámot nem. Nem tudom, ezzel tisztában voltál-e, vagy ezt belekalkuláltad-e, de 86 Eurónál esélyes, hogy fizetned kell még rá ezt-azt, ugyanis 22 Euró alatt vám- és Áfa mentes a Kínából érkező cucc.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #3050 üzenetére
Na megnéztem, 3 helyről rendeltem, 2 ingyen 30 napon belül, egyik 0.44 dollár szintén 30 nap, szóval jó vagyok. :D
-
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994 #3047 üzenetére
Én is javaslom az ali-t, rendeltem onnan már több darabot is, mind épségben megérkezett. De tüzetesen nézz körül a rengeteg ajánlat között, mert van, ahol a pohár maga olcsó, de magas a szállítási díj, van, ahol fordítva van, de meg lehet találni a kedvező megoldást.
-
dethroner
veterán
válasz
Palesztin994 #3045 üzenetére
Ha olcsón kéne és ráérős, akkor alit meg lehet próbálni. Pl. [link] és hasonlók elég szép számmal vannak.
-
anadroid
senior tag
válasz
Palesztin994 #2932 üzenetére
Kancsós szűrésnél a szűrőkön kívül minden más. Most rendeltem készletet az aqua.hu-tól, több ezressel olcsóbb, mint amit linkeltél.
-
erzol
őstag
válasz
Palesztin994 #2836 üzenetére
Philips webshop mindenben ilyen gyors.
Minden megrendelő mellett van egy gyár... -
this_is_why
csendes tag
válasz
Palesztin994 #2826 üzenetére
Nincs mit! Ez egy ilyen közismert kupon amúgy, szerintem mindig működik.
Majd kérünk beszámolót a gépről! -
törölt tag
válasz
Palesztin994 #2811 üzenetére
Érdemes. A Philips megvette 2009-ben a Saeco brandet de a professzionális termékvonalat a Gaggiával együtt eladta 2017-ben egy Evoca nevű olasz cégnek. Szóval kusza, nem tudom most a kommersz Saeco hol készül, ki fejleszti, de jelenleg kb. ugyanaz. Viszont már az is megéri ha normálisan öblít, mintha az olcsóbb modellekben elrontanának funkciókat hogy bosszantóak legyenek, idővel, vagy akár azonnal. A PicoBaristo hosszú távon is megbízható.
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Palesztin994 #2811 üzenetére
Amúgy akkor most megrendelted a DeLonghi 23.460.W-t végül?
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #2806 üzenetére
Mi 2016 szeptembere óta használjuk a PicoBaristo automatát, 215 ezerért vettük anno. Itt a topikban legelőször a #1737-ben írtam a tapasztalatokról. Keress rám, általában ezzel összefüggésben szóltam néhányszor hozzá a témához.
A lényeg: még mindig szuperul működik, az állapota is szép, nem 4-5 éves gépre utal, igaz napi szinten gondozom, és nagyjából az előírás szerint karbantartom.
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #2799 üzenetére
Kb. 2-3 bar lehet, még annyi se a Philipseknél amikor átzubog a víz, annyira gyenge a nyomásfokozójuk, a kávé meg nem tart vissza nyomást. Az, hogy hány baros pumpa van a gépben, kb. olyan adat, hogy hány amperes a biztosíték.
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Palesztin994 #2804 üzenetére
Itt egy ízelítő video, amit ma reggel készítettem egy dupla espresso készítéséről a DeLonghi ECAM350.55.B gépemen. Elég közel áll a valódi espresso-hoz szerintem (tuning GC tulajként is mondom).
2020 novemberi pörkölésű Barbera Classico-ból készült. Ez egy igazi nápolyi kávépörkölő üzem REMEK terméke!
5 éves gari van a gépemen nekem is. -
this_is_why
csendes tag
válasz
Palesztin994 #2798 üzenetére
Azért az biztos, hogy a DeLonghit egyszerűbb karbantartani. Központi egységet hetente vízbe áztatni, öblíteni és ennyi. Philips/Saeco-nál kell szilikonozni, alaposabban tisztítani. Nézz videokat mindkét gépről.
DeLonghi jó kávét főz azt tanusíthatom. Philips/Saeco nem tudom, de többeknek is van itt. -
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994 #2796 üzenetére
Ez a Philips azért már nem az alsó kategória, bár konkrétan nem ismerem, de valószínűleg komolyabb beállítási, finomhangolási lehetőségei vannak, mint a 23.460-nak. Az, hogy melyik főz jobb, finomabb kávét, más kérdés, de ezt sem tudom, nem hasonlítottam össze őket.
Én azért, ha most állnék vásárlás előtt, a Philipset választanám a kettő közül. -
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994 #2794 üzenetére
Szerintem ebben az árban bőven jó, de van a Philipsnél is most egy komoly gép, egy tízessel többért: PicoBaristo
-
Voice24
őstag
válasz
Palesztin994 #2787 üzenetére
Nekem ugyanilyen fekete van, de this_is_why fórumtárs egy másik színvariációval (talán sb) nemrég pórul járt. A feketéhez képest annyiban le volt butítva, hogy nem tudott önmagában csak tejhabot adni, illetve hátul fixen van bent a tápkábel, nem kihúzható, és nincs főkapcsolója sem. Az én feketémben ezek még megvannak, nem tudom, a w, azaz fehér verzió hova tartozik a szériában.
Amúgy tényleg jó gép, finom kávét főz, könnyen és gyorsan elkészíti a capuccinot, a tejhab minősége állítható, és ami még lényeges, a gép minimális karbantartást igényel (persze a szükséges dolgok időben elvégzése mellett).Ó, közben a fórumtárs megelőzött
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Palesztin994 #2787 üzenetére
Mindenképp írd meg itt, ha meglesz a gép hogy:
1. Van-e főkapcsolója hátul
2. Kihúzható-e a tápkábel a gépből
3. A “Cappucino” gomb kétszeri megnyomásával készít-e csak tejhabot (kávé őrlés nélkül)A W csak a színt jelöli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest