-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
https://allegro.hu/ajanlat/kimbo-szemes-kave-caffe-crema-classico-1-kg-ajandek-videobook-13864683767
De ha jól látom elfogyott. Ez azért érdekes, mert itthon se találtam. Kár.
Itt találtam. Nem olcsó, allegro olcsóbb volt, valami 5.6k.
-
FőDudu
veterán
Nekem egy Amazonrol rendel 10 Euros van (nem akkus) - szerintem ugyanaz mint valamelyik tobbszaz euros darab. Legalabbis kinezetre. Valaki mar egyszer linkelte, hogy melyik dragabbnak a masolata (vagy ugyanazon soron keszult masa).
Ha talalsz ilyet, vegyel egyet. Kurvajo. Keramia orlos, kb 1 adag 4 szamalyes Bialetti kotyogost daral egyszerre. Allithato orlesi fokozatok - amik meg is maradnak, nem kell allitgatni.
-
z123456z
őstag
Szerintem ilyet vettem aldiban 6k-ért. Csak a nejem miatt nem porszívózom ki belőle, neki ízlik. Életem egyik legrosszabb kávéja. Hármas vagy négyes finomság, legmelegebb víz, legerősebbre és legnagyobb mennyiségre állítva az eszpresszó. Pontosan az az alap íz, mint az OMV kutakon, csak nem annyira savanyú. Valószínűleg a végén oldódik ki, mert ristrettoként nem annyira rossz. Ilyenkor kéne igazán a cserélhető tartály.
-
atala
addikt
Nekem most ez a top kávém.
[Tchibo BARISTA CAFFE CREMA]
Én az Ázsia centerben szoktam venni 5200 Ft körül. -
FerNandor
őstag
-
DrDobos
őstag
Azert erdeklodtem, mert en iszom egyedul itthon a szemesbol, napi 1-3 kave, ugyhogy sokáig eleg 1 kg, en is az N82 Pellinit iszom, nemsoka elfogy. Aztan proba cseresznye utjan erdekelne ezek a kisebb kiszerelesek, hogy tudjak tobbfelet kostolni. Bar ha elfogy a Pellini, vsz Lavazza Qualitá Orot veszek
-
z123456z
őstag
Érdekes, nekem pedig erősnek tűnik. Szerintem nekem kettesen vagy hármason van az őrlés finomság és a legmagasabban a hőfok. Föl sem merült, hogy elajándékozzuk, nem úgy, mint a Bravosnál. Végül azt is megszoktuk, így elfogyott. De nem vennék én sem mégegyszer, vannak azért jobb olcsó kávék, ezt tapasztaltuk.
-
atala
addikt
Én is az Ázsia Centerből veszem a kávékat. Nem hamisítvány. Legalábbis amiket én veszek. Látni lehetne a szemek minőségéből, és főleg az ízéből.
Az egyik árussal régebben beszélgettem, és azt mondta, hogy Németországból hozzák be, ami igaz is lehet, mert német felirat van rajta. -
z123456z
őstag
Azért mertem megvenni, mert volt itt valaki, aki Costa vagy Dellmayr kávét vesz kínai üzletben és nincs vele gondja. Jó lenne, ha többen is megosztanák a tapasztalataikat a kínais kávékról, hogy tisztában legyünk vele. Én annyit tudok, hogy amíg a karost használtuk, akkor vettünk őröltet ugyanebből itt is és a Sparban is, és a szemcseméret is más volt meg a szín is, de a kínai jobban ízlett. Tehát vagy kamu, vagy egyszerűen más piacra készült kávét hoznak be, nem tudom. De le kell állnom ezzel a vásárolgatással, mert most láttam, hogy 6 kiló figyel a szekrényben.
-
Dr. Szilikát
őstag
Használtam karos gépet egy ideig, amikor pár éve rászoktam a kávéra, tisztán eü. okból, miután azt vettem észre , hogy csökkenti a fáradt közérzetet, javítja a gyenge vérnyomást. Egyébként soha nem érdekelt a kávé, még a technika is ismeretlen volt, pedig TV-videó-audio szervizem volt korábban, de ilyen témába nem rándultam ki soha.
Karosnál kedveltem a hőmérőt, mivel itt a bimetálos fűtés elég nagy hiszterézissel kapcsolgat ki-be, így nem mindegy, mikor indítjuk a főzést. A bojler tetején érzékelő, kapillárcsöves hőmérő ebben segít, illetve a gőzgomb nyomásával tudom befolyásolni a kívánt ráfűtést is.
Viszont egy idő után azt vettem észre, hogy a monoton ismétlődő pancsolások, manuális rítusok egyre unalmasabbak, ezért vettem egy szép állapotú Saeco gépet, amit darabokra szedtem, áttisztítottam minden részét, hogy kipróbáljam ezt a világot is (ennél még a bojler is kétfelé szedhető, belseje tisztítható).
Kiderült, hogy tényleg sokkal egyszerűbb gombnyomásra italozni és a többi része (néha lezuhanyozni a főzőegységet), sem nagy kaland. Itt a kifolyó rész is könnyen szétkapható egy mosásra, meg a további alkalmi dolgok is, még mindig jobb, mint a karossal állandóan pancsolni.
A topikban felmerülő problémák a jéghegy csúcsa valószínűleg, az emberek többsége csak használja, de valamit, valamiért. Komplikáltabb szerkezet, több hibaforrás.
-
jjeahh
nagyúr
Itt sokan ajánlják ezt a kávét, de a gyártó azt írja róla, hogy:
"Specific DARK roasting for each individual origin, so as to exalt the aromatic profile"
Nekem eddig soha, egyetlen sötét pörkölésű kávé sem ízlett igazán, ezért nem mertem megvenni, ráadásul ez a "belépő" kávéjuk. De a márkától megvettem volt a legolcsóbb kávét, ami már mindenben jónak tűnt papíron: az N9-et. Annyira finom volt, hogy ezek után már valszeg az összes kávéjukat ki fogom próbálni
. Az N82 a topikban amúgy szerintem egy dolog miatt ennyire népszerű azon kívül, hogy valszeg finom: lehet kapni a Lidl-ben occóé
.
Más, közben kipróbáltam a Lavazza Gusto Pieno-t, egyben ez az első "Expert" kávé, amit kóstoltam tőlük, szerintem nem rossz, dohányos, pirított kenyeres, gabonás, van neki egy kis karamell utóíze. Bírom, hogy a Lavazza nem kamuzik az ízjegyekkel, mindíg azt írják a kávékra a weboldalukon, amit érezni vélek
.
-
Jenne
őstag
Elértem közben a LIDL Ügyfélszolgálatát is, azt a választ kaptam, hogy ebbe a régióba való kiszállításkor logisztikai hiba történt. Többet nem tudtak mondani és elnézést kértek.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy lemaradt a kamionról, magyarán - elfelejtették felrakni....
Ilyen esetben nem tudom mi a további megoldás a LIDL részéről, lehet hogy a következő szállításkor majd esetleg pótolják? Mondjuk erre kevés esélyt látok, mert erre a kávéra az akció 02.05-02.07 közötti három napra volt meghirdetve. -
kchris78
veterán
https://kavearuhaz.hu/termek/szemes_kave/kimbo/kimbo-espresso-napoletano-szemes-kave-1kg/ Ez egy fokkal jobb sötét pörkölés
. (Főleg Nápolyban fogyasztva
)
-
jjeahh
nagyúr
Én úgy tudom, hogy a drum roast = dark roast, szal sötét pörkölést jelent, de lehet tévedek és simán csak "ütős" pörkölés, ami nem jelent semmit. Ha a drum sötétet jelent, akkor viszont furcsa, hogy a drum roast Bellarom kávé csomagolásán oldalt közepes pörkölést ír. Mindegy, hamarosan megbontom és kiderül.
-
z123456z
őstag
Igen, köszönöm azt láttam. Csak az nem esik útba. Tervben van a 82-es kipróbálása, csak jobb lenne, ha előtte pontozás szempontjából is össze lehetne hasonlítani, ha már kávéáruházban van ilyen. Csak elég igénytylennek tűnik, hogy az egyik kávénak 3 szempontját is értékelik, a másiknak egyet sem, egy harmadiknak csak egyet. Így mi értelme van ennek? Kínai üzletekben is lehet találni jó árakat, de ők külföldről szerzik be mindenüket, és mint tudjuk, a minőség nem egyforma még eu-n belül sem. Ezért ott nem merek venni, kivéve, ha valaki megerősíti, hogy nincs velük baj.
-
törölt tag
Köszi hogy leírtad, ez jó teszt a vízhez, akkor viszont mégiscsak van értelme a vízkőmentesítésnek, ha kevés lerakódás is van, befolyásolja a hatékonyságot, lerontja a hőstabilitást, legalábbis nálam extrém vízkővel már gőzölni se lehet olyan jól.
Kéne egy vízforraló nekünk is, sok mindenre jó a kávézáshoz, csésze előmelegítéshez, filteres kávéhoz, stb... Ha lenne, akkor már csak egy Flair kéne meg egy jó kézi őrlő.
-
törölt tag
Ilyen vízzel nem is kell vízkőteleníteni, mert nincs. A felsőszűrőt azért szokták zsírtalanítani, attól függ mennyire könnyű leszerelni, van amikor vannak alátétek amik csak akkor tűnnek fel, amikor már leesett minden a szűrő alól és nem tudni mi volt a sorrend. Szóval ha nem muszáj, tényleg nem kell mást csinálni, csak amit mondtak.
Még a DeLonghi Dedicát szeretik sokan, hasonló ehhez a Krupshoz, de mintha ez kisebb lenne pár centivel, jól mutat.
-
jjeahh
nagyúr
Milyen gépetek van és be van-e állítva? Mert egy rosszul beállított géppel, vagy kotyogóssal úgy tűnhet, hogy az arabica gyenge és csak a robusta vagy arabica&robusta keverék elég ütős. Kotyogóssal nekem is a dark roast robusták voltak a kedvenceim, de a presszó gép jól beállítva már előcsalogatja az ízjegyeket és a robusta sajnos nem az ízjegyekről híres, hanem az erejéről. Presszóban is szeretem mondjuk én is a robustát, de minimum 50% arabicával keverve, a legtöbb Lavazza ilyen, csak a belépő legolcsóbbak 100% robusták, a legdrágább, legfinomabb Lavazzák meg már vagy 100% arabicák, vagy max 20% robusta van bennük (Tierra sorozat). Ha megfigyeled a drága kávék többsége arabica vagy keverék, 1-2 kivételtől eltekintve a speciality és a frissen pörköltek szintén, "minőséginek" nevezett kávék között 100% robusta már nincs is, az csak olcsó kategóriában általános. De persze ízlés kérdése is és ízlésen nem lehet vitatkozni
. Nekem pl tetszik a lila Segafredo, pedig itt sokan nagyon lehúzzák
.
-
Dr. Szilikát
őstag
Media Markt De-Caf tabletta nagyon jól old és 100 db nem volt 3000 Ft sem, ha jól emlékszem.
Talán túlzottan is jól leszedi a zsírt még a tömítésekről is, de ez automatánál érdekes, nem karosnál. Karosnál egyszerűen megkenhető szűrőkar tömítése.
Krups automatánál viszont a zsíroldás miatt megszorult a dugattyúszártömítés, ami már amúgy sem volt valami jó állapotban, ezért egy kezdődő repedése tovább repedt. Meg a fődugattyú alsó szilikongumiját is megtámadta, amikor a lúgos zsíroldó és a kávémaradványok reakcióba léptek egymással, apró bemaródások képződtek a gumin.
Lehet, hogy Krups automatához eredeti Krups tablettát kellene használni, de az is lényegében zsíroldó, elvileg mindegy.
-
Dr. Szilikát
őstag
Más típusnál úgy oldottam meg, hogy a kart és szűrőt időnként alkatrészeire szedtem és lemostam a lerakódásokat.
A felső szűrőt (ami a gép aljában van) szintén ki kellett néha szerelni, mert lerakódás képződött a belsejében.
Ennek másik lehetősége szerelés nélkül, egy zsíroldó tabletta a szűrőbe, majd forró vizet nyomatunk át, szakaszosan be-ki kapcsolgatva. Így a zsíroldó állás közben visszahatol a felső szűrő alá is. Végül öbliítés.
-
FőDudu
veterán
En rendeltem mar 3 Cosori-t az Amazonrol.
Elsot a nejem kerte, akkor epp akcios volt, igy 120 Euroert az 5,5 Literes Wifis verzio hazajott.Aztan jottek hozzank sogoromek, rajottek, hogy milyen jo, elvittek, rendeltem masikat.
Majd meg1x ugyanez lejatszodott.A nejem naponta hasznalja, meg meleg szendvicset is abban csinal.... (raolvasztja a sajtot a kenyerere)
-
vodrosjozsi
addikt
Marketplace-en néztem, én is 30-40 között árulom egy őrlővel de sehol senki
Persze, hogy nem sok érte, csak kb ezek elnyűhetetlenek, és könnyen lehet az alkatrészeket cserélni ha valami elromlik, de nem nagyon szokott. Emiatt is vettem ilyet anno használtan, akkor az új ára 70-80 ezer ft volt. Annyit azért nem ér meg.
A krups automata gépei használtan is potom pénzekért mennek, de ahogy látom azok gyorsan meghibásodnak, ezért is ennyire olcsók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest