- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Alapértelmezés szerint a kancsó ugyanazt tartalmazza, mint a gépek szűrőbetétei: aktív szenet és ioncserélő gyantát. Utóbbi a Ca / Mg ionokat cseréli H+ ionokra. Ilyen a Tesco Oval betét is, ami nem drága, de a célnak teljesen megfelel.
De erről bárki meggyőződhet, ha nem tudja bemérni, akkor valamennyi vizet elfőzünk egy rozsdamentes edényben és látjuk a meszes maradékot, vagy nem. Még a gyanta kimerülése is ellenőrizhető idővel.
Később jelentek meg olyan betétek, ami nem veszi ki teljesen a vízkövet, de azt külön közlik, már a marketing miatt is:
-
FőDudu
veterán
Elkepzelheto. De nam vagyok benne biztos, hogy nem az en ugyetlensegem okozta, igy inkabb magam kicsereltem. 11 Euroert nem sok. 1 nap alatt megjott. A bele hullot kb fel kilo kave kipucolasa nem volt egyszeru. Dyson kis csove nem fer oda mindenhova mert nem flexi cso, a nagy porszivo meg a padlason van, mert alapbol ugye a robot porszivo csinal mar kb mindent...
Igy nagy levego, szem becsuk, belefuj, ismetel... Mukodott
Majd mehetett korbe a Conchita... -
werszomjas
addikt
Nálam sem volt vészes amúgy. Valószínű segít neki, hogy ki/be kapcsolásnál is van nálam öblítés. Kikapcsolásnál látszik is, hogy öblítésnél először kicsit zaccosabb víz majd tisztább jön, így nem rakódik le a kosz a kifolyóban.
Más:
Philips főzőegységet lehet mosogatógépbe tenni?? Szigorúan persze zsírzás előtt. Újra kenném és jó lenne egy alapos takarítás neki, simán csapvízzel elég nehezen jön le a kávéolaj. -
Dr. Szilikát
őstag
Pont a BWT az egyik kivétel, amelyik hagy benne keménységet, vagy más esetben van választási lehetőség is: Laica.
Egyébként ugyanazt tudják alapértelmezés szerint a kancsós betétek, csak nagyobb töltet, nagyobb kapacitás általában:
- Hálós szűrő
- Aktív szén granulátum.
- Ioncserélő gyanta granulátummal keverve, ami a vízkőképző Ca / Mg ionokat H+ ionokra cseréli.Mint említettem, ha valakinek nincs TDS-mérője, csak főzzön el egy kis vizet egy Inox edényben, gyönyörűen látszik a meszes maradvány. Már amikor kezd kimerülni a kancsós betét. Eleinte nem sok minden marad, mert jól kivette a vízkövet.
Korábban pont ellenkezőjére utaló részinformációk voltak elérhetők (nem egyértelmű, félszavakból kell következtetni, nem fogalmaznak világosan) miszerint egyes gépek gyártói olyan szűrőbetétet adtak, ami hagy a vízben Ca / Mg ionokat, egyszerűen azért, mert így az extrakció kémiája, minősége jobb, azaz profibb kávé készíthető.
Mindentől függetlenül RO-vizet használok az otthoni gépemhez, megfelel.
-
Mtex1
kezdő
Aha minden rendben ezek közül, a forróvíz a habosítós részén jön, ott jön szuperül. A kaves reszen nem. (Bocsi nem ertek hozza, en nem kavezom csak a felesegem)
Inditas elott is hallani valamit, kene atmossa kicsit? Csak nem folyik se viz se semmi.. de igazából tárgytalan is már, a gépet újrarendeltük, ez pedig megy vissza a raktárukba, beérkezés után 10 napon belül pedig visszautaljak a vetelarat. Nagyon rugalmasak és segítőkészek voltak. -
Dr. Szilikát
őstag
Diszpenzer néven is fut, a poén kedvéért bemásolom. Próbáltam szimpla csőkivezetéssel helyettesíteni, de előfordult, hogy "beleköpött" a pohárba, amikor kicsit jobban begőzölt.
https://topszotar.hu/angolmagyar/dispenser
• adagoló, elosztó, szétosztó, konyhafelügyelő
• gyógyszerész
• intéző, kezelő, alkalmazó, végrehajtó
• adagoló automatadispenser of law
igazságot szolgáltató -
TheProb
veterán
Ja, közben látom, hogy ezeknél az újaknál már "silent brew" van. A lényegi része szerintem 1:1-ben ugyan az a Philipsnek és a Saeco-nak, pont azért, amit te is írsz. A fő problémám igazából a döntésben, hogy nehéz összefésülni a két terméket. A philips-es összehasonlító feature teljesen useless, de a leírások sem egyértelműen sokszor. Pl. nem derül ki a Saeco esetében, hogy az tudja-e a "slient brew" vagy alapból olyan halkan darál/főz, mint a másik, stb. Az biztos, hogy egető verő különbség nincs a két típus között.
Ellenben a kevés elérhető GranAroma-s teszt közül, ezen fennakadt a szemem, konkrétan a kijelzőnél. Nekem elég "álmosnak" tűnik és mint ha az érintést is elég hektikusan érzékelné. Márpedig ez - számomra - drasztikusan rontja a UX-et, ráadásul ez a Xelsis, ami a legfelsőbb polcos modell. Olyan érzésem támadt, mint az autós infotainmentek 70-80%-nál. Ez jelenleg erős dealbreakernek jött most be a Saeco ellenében és az 5500 mellett.
Van itt esetleg valaki, akinek ilyen, 5+ collos kijelzős Saeco-ja van és meg tudná erősíteni/cáfolni a kijelző reszponzivitását?
-
TheProb
veterán
Ezt találtam az UFM-ben:
Ugyan ez LatteGo-nál:
Igazából a fő kérdés, hogy milyen tejhabot csinál egyik-másik. LatteGo csak vastag tejhabot tud, nem? Saeco-ról esetleg valaki nyilatkozni? Gépi úton lehet egyáltalán microfoam-ot várni vagy mindegyik csak ezt a sűrű, cappuchino kaliberű "thick foam"-ot tud adni?
Amit még olvastam, hogy a Saeco őrlője elvileg halkabb, illetve anblok valamivel jobb built quality-val rendelkezik. + ugye a full érintőkijelző, wifi capability (ami sw frissítésen kívül nemtom jó-e még vmire, illetve hogy érkezne-e egyáltalán hozzájuk frissítések).
Továbbra is vacilálok az 5500as lattego és a granAroma között, 20-30e a diffi, szeretnék jól dönteni.
-
FőDudu
veterán
Azt a vekony csovet szerintem lehetetlen rendesen elmosni. Tej tuti bele alszik. 2-3 hasznalat utan cserelnem. Nalam par ora alatt a lattego tejtartalyaban is megalszik a tej.
Ehhez kepest a Lattego biztosan elmosodik.A fentebb emlitett Eletta Explore kancsojat pedig hutoben lehet tartani - a tisztitasat sanjos nem probaltam. De pont olyan a kialakitasa, hogy bele boritod a liter tejet es utana berakod a huto ajtajaba. Az eleg jol atgondolt dolog.
De az mar nem az atlag gep amirol itt targyalunk. Van vagy 50 fele programja, hideg/meleg hab, cold brew, stb.
-
TheProb
veterán
A saeco is tudja ugyan azt, mint az 5x-es philips-ek, talán még nagyobb is a feature set-je.
Lehet rosszul gondolom, de Saeco-nál én azt gondoltam, hogy elég csak a csövet ellögybölni és megvan a takarítás. Ezek szerint nem ilyen egyszerű a dolog?#13903z123456z: Te neked most a lelkedve lett taposva azzal, hogy le lett írva, amit hallottam/olvastam? Vagy mire fel toltad túl?
-
TheProb
veterán
LatteGo-nál meg a tartályt kell takarítani, bár tény, hogy nem minden használat után. Nehéz kérdés. Amúgy egyelőre inkább a Saeco felé húznék talán. Igazából tesztek alapján inkább valami Delonghi lenne a legjobb választás, de azok meg inkább a 300hoz vannak közel...
Philipsekre amúgy több tesztben láttam, hogy nem annyira jó kv-t főznek és "vízesek" is. Konkrétan pl ebben az összemérettetésben: Why Delonghi beats Philips, period. Philips 5400 vs Delonghi Dinamica Plus - YouTube
Bár mivel a brewgroup 1:1-ben ugyan az a Saeco-ban is, így feltételezem ilyen téren az is ugyan ez.
-
Dr. Szilikát
őstag
Pult alatti víztisztító, ha reverz ozmózisos, annak résméretén a baktériumok nem férnek át, a membrán eltereli azokat a lefolyóba. Így az előtte lévő aktív szenes betétek használhatók 1 évig, míg maga a membrán több évig.
De pult alatti lehet RO-membrán nélküli is, ahol 3-6 hónapot szoktak ajánlani. Amikor nekem ilyen volt, pár hónap után már kaparta a torkom valami. Szétszerelve találtam is a szénbetét gumitömítésén nyálkás lerakódásokat. Vagy a betétben szaporodhatott el valami, ezt már nem tudni. Viszont ez nyári melegben ment és a szerkezet automatikus öblítő / frissítő technikával sem volt ellátva.
RO-víztisztítónál ezt már megoldottam egy saját építésű mágnesszelepes vezérléssel, óránként frissül benne a víz.
-
-Solt-
veterán
Persze, a gyári szűrő benne van a tartályban, arra öntöttem a szűrt vizet... viszont most vettem észre, hogy életem egyetlen értelme magnéziumos szűrőbetétet vett abba a nyomorult kancsóba... szerintem annak az áldásos hatása látható a duggatyú tetején, hogy a jó Isten húzná a ...
-
Dr. Szilikát
őstag
Saeco rendszerű Philips gépekben az őrlő fordulatait számolja, beépített mágnes és Hall-szenzor segítségével, ami elvileg pontosabb, mint az őrlő időzített vezérlése, amit a többi gép alkalmaz (Krups, De'Longhi, Jura).
Viszont mára utóbbiaknál is van általában negatív visszacsatolás, amiből képes következtetni a pogácsa vastagságára és korrigálni a beőrölt mennyiséget, ha szükséges. Seaco esetében a főzőegység motoráramának figyelése, többinél megfelelően elhelyezett jeladó mikrokapcsolók, illetve a présdugattyú haladási idejének mérése.
Ha egy teszt során leméri a teljes (üres) behajtási időt, utána ennek alapján kalkulálhatja, mekkora vastagra sikerült a pogácsa, mivel az hamarabb megakasztja a dugattyút. Ehhez képest korrigálhat a következő őrlési időzítésen.
Ha egy gép több ciklus után is túl vékony pogácsát képez (és a főzőegység sem szorul), az okozhatná elvileg az őrlő hibája (nem termel elegendő mennyiséget), esetleg túl finomra kalibrált gyári beállítás a legalsó fokozaton, vagy olyan kávébab használata, ami a szokásoshoz képest másképp "viselkedik".
-
törölt tag
-
jozsi252
veterán
Igen az nagyon jó dolog. Majd nézek videókat hogy adott kávénál pl először mi megy hozzá, mert az alapokon kívül van jó pár féle amivel még nem is találkoztam.
bteebi
Köszönöm a tanácsot!Ki akarom próbálni a Lavazza Super Cremat. Benne lenne esetleg valaki egy rendelésbe hogy egy 1kg-os csomit elfelezzünk?
Alzán 8890ft és ingyen szállításom van. Helyileg X. ker Szállás utcában tudnám odaadni a munkahelyemen, illetve Dányon a lakhelyemen. -
lala666
őstag
Fél évente átmosom a jurából maradt tejtisztítóval mintha forró tejet csinálnék, de az sem mos ki semmi komolyat. Olyankor elöblítem a szétkapott kifolyó egységet és ennyi. Azt is fél pillanat szét és össze rakni. Közben meg csak a gőzt használom tisztításhoz semmi baja.
-
-
hopeless69
csendes tag
Na igen, erre a következtetésre jutottam én is. Működött a motor, de nem adott le kávét, a tartályban kötött ki. Erre azt mondta, van ami egy év alatt behal ez is csoda, hogy négy évet ment.
Nem volt nekem ehhez kedvem. Legyen boldog vele. Egy ügyféllel kevesebb.20 helyett odaadtam végül 25 K-ba.
-
Dr. Szilikát
őstag
Mert a kerámia állítólag kisebb hőterhelésnek teszi ki a babot, míg a fém túlhevítheti, ami aromavesztéssel, módosulással is járhat.
Hogy a fém kopása is némely ínyencek szerint érezhető minőségromlással jár, vagy csak belemagyarázás, ők tudják. Az éleket tapogatva én még a régi bontott őrlők alkatrészein (ami van nekem tartalékba) sem érzékeltem különösebb kopást.
-
Bandus99
őstag
Akartam kérdezni mennyire vagy elégedett vele, de egyrészt utána olvasom, hogy nálatok 5400as széria van nem 4400, vagy mindkettő van? Illetve időközben el is fogyott az Alzanal, gondolom BF akció ideje alatt nem lesz belőle.
A másik ami felmerült kérdésként, nem feltétlenül tőled várom a választ, ha jól értelmezem a 13206-os hszt, akkor a delonghi ecam 380as jobb tejhabot készít? ez igaz úgy általában a delonghi hasonló módon működő tejkészítésére? -
FőDudu
veterán
Nekem Carraro kave van most a gepben. Ott az a gond, hogy vannak benne akkora szemek, ami konkretan nem fer bele az orlo gombaja melletti lukba (Philips Lattego).
Nem egyforma meretuek a kave babok benne.Neztem, hogy mi ez a fura hang, mintha uresben menne az orlo - erre utatja a nejem, hogy milyen meretes kave babok is vannak a tartalyban. Ugyhogy kezzel ra kellett segiteni, hogy szepen oda menjenek a kisebb szemek.
Nem baj, lassan elfogy a Carraro - tobbet nem veszunk ilyet.
Ma ugyis oliva bogyo szuret van a szomszedok egyik birtokan - fozott a nejem vagy 30 dupla eszpresszot egy termoszba (legalabb literes volt) - gondolta igy hamarabb meg lesznek, mintha a szomszed foz 4-5 kotyogosnyi kavet. (a minoseget nem tudom, remelem nem fujjognak majd). -
z123456z
őstag
Akkor ez eddig egy negatív és egy pozitív tapasztalat, nem leszünk előrébb vele. De én elengedem ezt a témát, mert hülyén néz ki, hogy tapasztalat nélkül okoskodok, mindenesetre én nem bízom benne, és nem akkora összegről beszélünk, hogy megérné kockáztatni. Nálunk is 4 pöttyös a víz, a 3300-as ment csaknem 7 hónapig, az eladás előtt egy héttel raktam bele új szűrőt ( a gyári után a 2. . Az 5500-ast júli másodikán üzemeltem be, napok óta 10 százalékot ír, szerintem a héten lesz csere. Szóval 3 hónapokat bírnak, az évente 4 szűrő, 8-10 ezer különbség, kevesebb, mint egy ezres havonta.
-
Dr. Szilikát
őstag
A Krups maga is forgalmaz közönséges kristályos citromsav tasakot a gépeihez (F054 azonosítóval), ami az előírt adagolásban tömegre vetítve 9 %-os oldatot képez.
Alumínium bojlerekhez szoktak 5 %-ot javasolni (szintén gyári utasításban láttam, más típusnál), de a mai automaták már saválló acélcsöves bojlerek, itt mehet a 10 % is, kerekítve.
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_10673-10673.html
-
Dr. Szilikát
őstag
-
FőDudu
veterán
En havonta cserelem a Wessper szurot, de kb 6 honap utan a lattego reszen nem volt eleg nyomas es nem jol habositott.
Vizkotlenites megoldotta a gondot - pedig a gep nem kerte meg.
A vizunk durvan kemeny.Velemenyem szerint akar 3 havonta is le lehet nyomni egy vizkotlenitest.
A DM-es DenkMit sarga tisztito folyadek kb 1,5 Euro. Annyi nem sok. -
z123456z
őstag
Nem tudom már, hogy ki írta, de nem igazán gondolom, hogy hamisítvány lenne. Évekkel ezelőtt találkoztam egy vietnámi csokoládé kereskedővel, ő mondta, hogy egy időben maguk hozták be a csokit nyugatról, de már van rá szakosodott csapat, akik jóval nagyobb tételben hozzák azokról a piacokról, ahol a legolcsóbb. És ugye nem beszélt a különböző adóelkerülési trükkökről. Úgyhogy a csokik egészen biztos, hogy nem hamisítványok, és nem feltételezem a kávéról sem. Borotvapengékről és fogkefe fejekről simán, de ezekről nem. Bár attól még lehet.
8
Köszi, de betáraztam olcsó kávékból. Majd ha kimerül a készlet.
-
törölt tag
Jó lenne egy plusz szelep ami ilyenkor beereszti a levegőt az üres dugattyúba, de az is egy plusz meghibásodási forrás lehetne, gondolom ezért nem foglalkoznak vele. Ha leszedjük a nyomásfokozót vagy már nem elég tiszta, vissza tud ereszteni annyi levegőt, hogy ne kattanjon. Vagy ha nincs kenése a hengerfejen a nagy szilikon O-gyűrűnek. Ez ilyen, annak is a jele hogy tud fordított irányban nagy kompressziót, ami kell a sok (mű)cremához is.
Ami annyira nem is mű, mert nem porlasztás miatt keletkezik, hanem nyomás alatt jön létre, nagyobb nyomásnál jobban kiválnak azok az olajok amik keveredve fenntartják azt a finom buborékos habot amit cremának tekintünk. Ha nyomásfokozó nélküli karos gépen megfelelő tömörítéssel főzünk, maga a kávé hoz létre egy nyomást, persze az az igazi mert mindenhonnan egyenletesen oldja ki a kávé olajait és szárazanyagait, de hát automatán ritka a nyomásfokozó nélkül elért egyenletes kivonatolás, kioldás.
-
FőDudu
veterán
Persze. Ugyanazt az utat hasznalja, mint amikor orolt kavet toltesz be felulrol.
Csak itt az orlotol egy oldal jaraton megy be.En a fozo egyseg kivetele utan fel szoktam nyulni a fozo egyseg folotti lukon, mert eleg sok kavepor megul ott. (igy elmeletileg az is megeshet, hogy decaf kave fozesekor az elozoleg ott megult orlemeny belehullik a fozo terbe es nem lesz decaf az eredmeny.
A videodon latszik, milyen kave olajos es dzsuvas az egesz.
(felul is nagyon konnyen megul a betolotott orolt kave - en oda a mero kanal nyelevel szoktam benyulni es letuszkolni a feltapadt orolt kavet. Gondolom az a baj, hogy ott mindig jon ki a goz es ezert meg tud tapadni az orlemeny a nedves feluleten.
Szoval tisztitas soran szerintem nem art felnyulni a fozo resz folotti lukon es kivakarni ami ott meg van tapadva... artani biztosan nem art.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ez az őrlési mennyiség stabilizálódására vonatkozik. Például finomabbra vesszük a szemcsézetet, vékonyabb pogácsa lesz, mert az őrölt fordulatok száma még azonos az előzővel (jeladó van építve a fordulatok számlására).
Ekkor azonban a mechanika hajtómotorának áramát figyelő processzor detektálja, hogy csökkent az áram, mert könnyebben betekerte a főzőegységet a felső végállásba (préselés, amit az előbbi képen látható dugattyú nyakánál lévő rugó ereje korlátoz).
Ezért a következő főzésnél több fordulatot őröl be, míg stabilizálódik az áram a kívánt értéken. Fordítva, túl nagy áramnál visszavesz. Az algoritmus igényli néhány ciklus lejátszását az új gép beüzemelésekor is.
-
FőDudu
veterán
Majd megkerdezem anyagbeszerzot, milyen aron tud Lavazza kavet. Mi is tonna szamra vasarolunk, talan kicsit ralisabb kepet kapok es rajovok, hogy tevedek.
Dallmayr eseten nincs kb 20% Afa kulonbozet a nemet s magyar arban - olasz forras eseten viszon kellene, hogy legyen. Ma veszek valami kavet, majd megnezem milyen afa kodon megy. Ha jol emlekszem akkor 4% az afaja, ugy meg a magyar minimum 23% afaval tobbe kerulne. Szoval ugyanannyiert ez kb 25% kedvezmeny az olasz arhoz kepest. Az pedig eleg sok.
Persze letezik az a taktika, hogy sok kicsi sokra megy....
-
Dr. Szilikát
őstag
Van egy kattanása a főzőegységnek, ami érzékelhető, illetve oka is látható, ha kivesszük és kézzel áttekerjük oda-vissza. De az minden főzés után van, amikor visszateker alaphelyzetbe.
Amellett típustól függően lehet a gépben 1-2 mágnesszelep is, ami kattanó / csattanó hangot ad.
-
FőDudu
veterán
Nem az a gond, hogy mennyit hasznal, hanem az, hogy ha 2-3 kavet keszitesz, akkor is tele lesz a csepptalca estere.
Kontextusba helyezve:
- reggel kipucolom, kiontom, bekapcsolom. Mosogat.
- iszok egy lattet
- nejem iszik 2 kavet (ketszer 1 kave, 10 percen belul)
- letelik a 3 ora, elmosogatja magat, kikapcsol.
- delutan meg egy kavet iszik a nejem, bekapcsol, mosogat, foz
- hazaerek 5 korul es tele a csepptalca. Nem tudok kavet inni, mert reklamalAzaz 4 kave es 2 bekapcs/kikapcs televagja. Vagy tul kicsi a csepptalca - szerintem nem, mert kb 1 liter amit kiontok - vagy tenyleg sokat mosogat.
-
FőDudu
veterán
Konyha elrendezestol fugg. Konyhapulton nyilvan szar, konyha sziget kozepen (ahol meg tudja kerulni) mar valoszinuleg kevesbe zavaro.
Nekem is idealis az oldalso tartaly, sot en ki se veszem, hanem egy tejmelegitovel toltom tele.
-
Dr. Szilikát
őstag
Megszokható éppen, olyan a megoldása, hogy könnyen helyretalál a víztartály. De megmértem az érdekesség kedvéért, a munkalaptól számítva kb. 70 cm magas tér szükséges a beemeléshez. Ez elegendő arra is, ha mondjuk Brita (féle) kancsóval szeretné töltögetni valaki. Nekem mondjuk felette szabad a tér. Baloldalt nem árt kb. 15 cm a zaccfiók oldalra történő kivételéhez.
Egyébként a kancsós megoldás annyiból is jobb, hogy nem lesz vízköves a tartály sem, bár annak savazása nem olyan nehéz. Meg kancsóba a betét is gazdaságosabb és annak vize más célra is használható.
#9815 Lala6
Múltkor volt olyan panasz, hogy valakinek nem kapta fel a vizet, ilyenkor levegősen zakatol a vízpumpa. Időközben rájöttem, ha a víztartályt kiemeljük és visszaejtjük, légbuborékok szállnak fel a vízben. Víztisztító betét ekkor még ne legyen a tartályban, az ráér később is. Meg igazából az sem árt, ha a tartály becsúszó része megvan kenve egy kis alkalmas zsírral, hogy a tömítést kíméljük.
Ha ezt többször megismétlem (5-10?) bár valamennyi levegő még mindig száll fel, viszont a gép elindul még akkor is, ha előtte szét volt szedve a vízpumpa, tehát biztosan levegős (volt) még a bemenet és környéke is.
-
FőDudu
veterán
Nem akartam beszolni, hogy erre mit mondana az elemiszer ipari mernok es ISO auditor vegzettsegu nejem, aki HACCP es egyeb dolgokkal is foglalkozik....
A paraszt vakitas netovabbja lenne, ha valamilyen gyarto azt allitana, hogy a tejjel kapcsolatba kerulo, (esetleg) hot is kozvetito reszeket nem kell elmosni, mert a gep megcsinalja magatol egy kis lagyitott viz segitsegevel.....
A videon a belseje kisertetiesen hasonlit a mi Philipsunkben levo fozo egysegre.
-
FőDudu
veterán
En is neztem, a Delonghi az minimum 6 darabos cucc, nem olyan egyszeru mint a Philips 2 darabos tejhabositoja.
Philipsnel maximum a szurke tomites ami tonkre mehet (a tejhabositoban ahol a goz belemegy) - az meg kaphato kb 5k aron.
Tejtartot elmosni fel perc, lustak mosogato gepbe is tehetik.
A hab minosegere pedig nem nagyon lehet panasz.(max ha valaki tenyleg kave fetisiszta - de akkor az gozolje maganak a habot es allitsa ossze az italat ahogyan neki tetszik).
A te verziodon a hab mennysege is kulon allithato - az egyszerubb verzion csak erosseg es meret allithato.
-
FőDudu
veterán
Igen, ez ami er benne valamit. A tobbi az ugyanaz. Ha valaki ki tudja hasznalni a nagyobb tudasu gep elonyeit, akkor hajra.
Mi harman vagyunk, gyerek meg csak 12 eves igy nem kavezik.
Forro vizet meg tejhabot kesziteni - netan inni egy decaf italt orolt kavebol meg ugyanugy megy neki is ezen a gepen is.Raadasul olyan pofatlanul olcson jott a Philips ezen verzioja (husegpontok plusz akcio, 100K huf alatt volt vegeredmenyben), hogy eszembe sem jutott a dragabbat venni mert azok minimum a duplajaba kerultek volna. Annyival meg nem tudnak tobbet, ez kiderult a tesztekbol is.
Ha valaki kave imado, akkor sokat er a testre szabhatosag (foleg ha nincs turelme folyton allitgatni) es a profilok tarolasi lehetosege.
Nalunk ez csak egy kotyogost helyettesit - vagy epp a kotyogos melletti Nespresso gepet, hogy kevesebb szemetet termeljunk.Az idei evunk erre ment ra. Eloszor kihagytuk az uditoket - lett Soda Stream es jofajta szorpok. Rengeteg muanyag palackot megsporoltunk igy. Aztan a hutest oldottuk meg ugy, hogy vettem jeggepet, az csinal orankent masfel kilo jeget. Innentol a 2db 500 liter koruli hutoben nem az italok foglaltak el a helyet - az egyikben ugyan van viz adagolo, de mar nem kellett uditoket huteni, eleg volt a jeggepet hasznalni. Mondanom sem kell, a jeg hasznalata az italokban joval nagyobb elmeny.
Aztan a kave kapszulakat melloztuk - mert a komposztalhato verziok nem voltak tul jo izuek a Nespresso es Lavazza kapszulakbol fozott kavekhoz kepest. Nem sok a komposztalhato jelenleg.
Ezzel a geppel nyugdijazhattuk a Nespresso gepet - es nem kell reggelente kezimunkazni a manualis daraloval
A kornyezetnek jot tettunk a kevesebb szemet hasznalataval - meg kenyelmesebb is az automata kavefozo hasznalata. Izre kb. hozza a Bialetti kotyogos teljesitmenyet - bar azt ha nagyon megtomtem akkor olyan kavet fozott, hogy abban a kanal is megall
-
FőDudu
veterán
Akkor az elsot felbe kell vagni, aztan megnezni hogyan van benne a cucc.
Utana tolteni szennel es gyantaval ugyanugy.Gyanitom, hogy nem keverve van, hanem retegezve.
Aktiv szen is kaphato - bar igazabol arra ugye nalunk nincs szukseg, hiszen jo a vizunk.Ha eljon az ido, akkor majd kiprobalom.
-
FőDudu
veterán
Jo otlet. Tagnap lattam tesztet a Brita valamelyik szurojevel (+ vegu), ott azt mertek, hogy kb harmadaval csokkentette a kemenyseget, de 1 het utan ez is visszaesett erosen).
Forralas nalunk nem opcio - nejem es a fiam nem fog ezzel vacakolni. Raadasul ugye a gep erosen pazarlo - az 1,8 l vizbol szerintem 1L elmegy a takaritgatasra. Napi 1x minimum uriteni kell a drip-tray-t, es rohadt sok viz szokott benne osszegyulni. Nyilvan ez az uzem szeru allapot es orulok is, hogy mosogatja magat rendesen.
Igazabol lehetne azt csinalni, hogy veszek egy garnitura Wessper szurot, aztan azokat ujratoltom valami rendes szuro anyaggal.
A kationos gyantat hol lehet megvasarolni?
-
törölt tag
Ez nagyon jó. Én csak nem akartam pultot fúrni meg vizet szerelni, elég volt a mosogatógép plusz kiállását megoldani, nem akarnék még egy állandó nyomás alatt lévő elemet, így lett csapra szerelhető, már egészen megszoktuk, nem zavaró.
-
törölt tag
Nekünk ivóvízhez nemrég lett pult feletti, csapra szerelhető egy darabos szettünk, szészűrőt vettem bele ezüsttel, ezzel fél évig használható és megmaradnak az ásványi anyagok, inni tökéletes és nem büdösödik meg a flakonba öntött víz több nap után sem, mint sima csapvíz esetében.
Kávégépbe pedig (mivel én bohóckodok) még mindig Wessper szűrővel használok egy Brita kancsót, immáron az előszűrt vízzel töltve.
Van még AquaOptima szűrőm is, ami szintén Brita kompatibilis, ha az elfogy, veszek bele kationos gyantát, literre árulják, amit pálinkafőzők használnak. Egyik előző kávégépem szűrőpatronjában olyan volt.
RO vízzel is jó a kávézás, vannak a komoly topicban vízreceptek hozzá. De érdemes megcsapolni még az RO szűrő előtt ha ivóvizet akarsz, szerintem jobb mint visszasózni.
-
FőDudu
veterán
Amiket en az ismeroseim tapasztalata alapjan osszegyujtottem:
- jo dolog a viztisztito, de ha ozmozisos rendszeru akkor az kb mindent kiszed a vizbol, igy egy ihatatlan, iztelen folyadek lesz az eredmeny. (mint a desztillalt viz) Ezert az ozmozisos melle mindenkeppen kell a sopotlas ami visszarakja a vizbe az ihatosaghoz szukseges izt ado anyagokat.
- A Brita kancso es hasonlo cusccok leginkabb bohockodni jok.
- a csapra szerelheto cuccok is elegge kerdeses eredmenyt hoznak, vagy tul gyakran kell cserelni a bennuk levo szurot.
Amit te keresel az valoszinuleg egy tartalyos, ozmozisos szuro lesz, so visszapotlassal.
Ennel az atfolyasi sebesseg nem letezik - lassan szur - ezert kell a tartaly.
A sopotlas koltseget erdemes megnezni. Az ilyennek altalaban kulon kifolyo csapot szerelnek fel, nem az atlag konyhai csapban vegzodik.Vizlagyitora mar 1-2 ismerosom ajanlott nincsvizko.hu es hasonlo elven mukodo vizlagyitot. A csore tekeros (elektromos) (flodravin.hu) verziora azt mondta egy ismerosom, hogy meg a bojlerbol is kihozta a lerakodott vizkovet, igy 1-2 hetig csunya volt a meleg vizuk amig ki nem pucolodott.
En eddig egyiket sem probaltam, szoval olvass utana rendesen.
-
FőDudu
veterán
En nem igazan kavezom, csak lattenak ittam. Ma reggel csinaltam egy cappuccinot, aztan bele meg egy tejhabot - utana gyengenek talaltam es nyomtam bele egy eszpresszot
Nagy ugy mar adag is volt meg eros is volt.Fogjuk hasznalni, jo rendszer.
A tartossagat nem tudom, majd meglatjuk. Max a vizko lehet a gond, de van benne az Aquaclean, meg majd veszunk hozza azt a tisztito folyadekot is. Aztan ha kiirja, akkor mehet a takaritas. A lotty valami 9 euro ha jol remlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netatmo Weather Station
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged