- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #14765 üzenetére
De azt nem szimpla szűrőként kell elképzelni, hanem a már régóta létező (saját konyhámban is létező) reverz ozmózis membrános technika anyagának egy másik fajtája. Ezt régóta olyan polimer, féligáteresztő fóliával oldják meg, amit a cikk is említ, ennek lesz a versenytársa gondolom a grafén.
Ilyen reverz ozmózis elven már régóta is működnek, még városi sótalanítók is, csöves membránokkal (spagetti típus), vannak konténeres rendszerek, katonai, katasztrófa stb. célokra. Egy magyar cég ilyeneket telepít például Afrikába, nem új dolog.
A gond egyébként, hogy közönséges módon nem szűrhető át a víz egy ilyen fólián, mert eldugulnának a pórusok, ezt oldja meg a reverz ozmózis technika, amit már nem is részletezek, le van írva sok helyen.
-
válasz
FőDudu #14763 üzenetére
Nemetorszagban úgy látom az új kávék árai 20+ euro. Lidl és kaufland. A lidlbe van még belarom 10 euróért. Gondolom régebbi szállítmány. Ha elfogy es feltöltik az is kap majd új árat.
2 hete még vonakodtam 17 euróért venni, mert gondoltam van még itthon.
Inkább vettem volna. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #14739 üzenetére
Lényegileg ugyanaz, 1 osztás kell alapesetben fél liter vízhez, ami fokozható 3-ig is. Ha egy flakon 5 osztás, a 6. nem tesz ki egy fél flakont, ha így nézzük. De aki vízlágyító betétet használ, annak már nem lesz olyan vízköves a bojler, elvileg egy osztás is megfelel.
Az előbbi linken is ki lehet nagyítani:
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #14732 üzenetére
Mármint a Denkmit oldat esetében 250 ml egy flakon és így írják:
"Kávéfőző/kávégép: 50 ml (1 beosztás a flakon oldalán) vízkőoldót keverjen el 500 ml vízzel és öntse a készülékbe, majd kapcsolja be a kávéfőzőt és folyassa át. Végezetül öblítse át a készüléket kétszer tiszta vízzel. Erős vízkőlerakódás esetén növelje a vízkőoldó mennyiségét 75-150 ml-re (1,5-3 beosztás a flakon oldalán)."
#14737 Retro
Ha levegőt kap a vízpumpa, azt észreveszed, mert rendellenes hangon kattog, zakatol. A pumpa előtti szakaszon általában rögzítés nélkül szokták feldugni a csöveket, mivel ott nincs különösebb nyomás, ez így jó. Nem véletlen, hogy az átfolyásmérő jeladó is ott van beiktatva, így nincs kitéve nyomásnak. Ha mégis túl erősen szívna befelé a vízpumpa, azokat csöveket nem lelöki, hanem a szívóerőtől pont rászorulnának a csonkra, de nem szokott ilyen gond lenni.
Lehet, hogy a vízkőoldó reagált a vízkővel, ami gázfejlődéssel jár. Vagy a már vízköves bojlerben, ahol a víz érintkezik olyan részekkel is, ahonnan már levált a vízkő, a forró acélcsővel találkozva hirtelen gőz fejlődik, ilyen is lehet.
-
Jenne
őstag
válasz
FőDudu #14731 üzenetére
Szia!
Sokat járok a közeli COOP üzletbe, ott szoktam nézegetni a kávékat, hátha van akcióban leárazva. Ritkán de szokott lenni jó áron Tchibo vagy Eduscho vagy éppen Lavazza is. Az Eduscho kávékból a Caffè Crema Strong, az Espresso Intenso és az Espresso Classic 500 grammos kávék két héttel ezelőtt még 3690 Ft/500 gr áron voltak, megjegyzem ez sem az annyira olcsó kategória, de mai napon már új/emelt áron láttam ezeket , 4999 Ft/500 gr. Ezek 1 kg-os változatai meg 9890 Ft/kg áron vannak már. Kérdeztem is az ismerős eladót, mi történt? Azt mondta, most hétfőn kapták meg az új árlistát és át kellet árazni a kávékat.
-
8
senior tag
válasz
FőDudu #14709 üzenetére
Alzán van többféle mövenpick
https://www.alza.hu/olcso-szemes-kave/18862971.htm#f&cud=0&pg=1&pn=1&prod=24172&sc=420Én ezt a fajtát ismerem, elég jó: Der Himmlische ("a mennyei"), régebben hoztam pár csomaggal Ausztriából.
Én a helyedben erre mennék rá próbából. -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #14342 üzenetére
Alkatresz megerkezett.
A beepiteshez szet kellett szedni az orlot - a felso fogas koszorus reszt kellett levenni (bajonett zaras, ora mutato jarasaval ellentetes iranyban old ki es akkor lejon a teteje), mert csak ugy lehetett a helyere csusztatni az orlo oldalan (felulrol).Vissza szereltem, kozep allasban van a tekerentyu (azaz 6-os pozicioban).
Foztem 2 kavet, a masodiknal mar rendes pogacsa volt - az elsonel kb sar (hiszen az ures orlovel tuti kevesebbet daralt a kelletenel.Egyelore jonak tunik.
Garis lenne oktoberig, de nekem igy egyszerubb volt, mint szervizbe kuldeni.
Valoszinusotem, hogy a multkor valahogy rosszul raktam ossze es azert tort le ez a tolcser. -
konzumpro
lelkes újonc
válasz
FőDudu #14345 üzenetére
Elvileg a középállást jelöli. Én a sajátomat úgy állítottam be, hogy a külső minimum egybeessen az őrlő által ütközésig tekert minimummal, ez kb. mínusz 2-3 fokozatot jelent, azaz annyival finomabbra tud őrölni és jelenleg is a minimumot azaz a legfinomabb őrlést használom. Ha ettől keserű a főzet, mert túl sok a finom szemcse, durvábbra állítom. Egyébként így a leghalkabb nálam az őrlő, legszorosabbra állítva.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #14343 üzenetére
Gyári valamilyen precíz résmérő műszerrel állítják be, pontosan nem tudom. A szükséges résméretet előzőleg kikísérletezik. Van egy laboratóriumi őrlőmű, amin különféle babokat tesztelnek, az őrleményt átszitálják különböző résméretű szűrőkön, az eredményt számítógépesen elemzik.
Házilag annyit lehet tenni (ha valaki nem jelölte meg pontosan szétszedés előtt), hogy összetekerjük teljesen ütközésig (nulla rés), majd egy kicsit visszatágítjuk. De ha jól tudom, a kerámia őrlőt nem is lehet úgy betekerni, hogy összeérjen, a fémet lehet.
Utána következhet a próbák során megállapítani, hogy milyen résméret tetszik az embernek, ízhatás és egyebek szempontjából.
-
Jenne
őstag
válasz
FőDudu #14311 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, nekem is egy hasonló van amit használok és nagyon bevált, szeretem. [link]
18 állítható fokozat. Anno akciósan plusz Tchibo kártyával volt 6795 Ft.#14310 bytesizelife
Miért akkust? Ha nem vagyok itthon 1-2 napig, asszony őröl kávét és nem szereti tekerni...
Ezért gondoltam egy átmeneti megoldásra. Akkust nem kell tekerni. -
ftamas0201
senior tag
válasz
FőDudu #14251 üzenetére
Le lett cserélve a pult két hete újra, előtte is volt az a nagy búgás mikor kapcsol be és mikor főzi a kávét, most egy picit erőteljesebb nyilván az új pulttól de nem újkeleti a gond. De akkor ezek szerint ezek a kávéfőzők ilyen nagy hanggal és búgással járnak és nem kezd döglődni benne valami? Új korában mintha nem lett volna ilyen erőteljes búgó hangja hangja.
-
Gabesz87
veterán
válasz
FőDudu #14141 üzenetére
Óh. Igen, ismerem, használtam már, ill. szoktam használni rendszeresen. Pár hónapja (2-3 kb.) nem használok a víztartályban szűrőt, ugyanis van központi vízlágyítónk, szóval olyan lágy víz jön a csapból, hogy lágyabb már nem is lehetne
De akkor megpróbálom a vízkőtelenítést holnap, talán van is itthon még lötyi. De amúgy miért kell 2-3? 1 nem elég egy vízkőtelenítésre?
-
psg5
veterán
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13982 üzenetére
Hát elég elb.szott egy szerkezet, az biztos. Nem értek hozzá, de tettek volna egy csapágyat ide, egy perselyt oda, nagyobb merevségű házzal és nagyobb lábakkal lehetett volna csendesebb is. Gondolom. De idegesítőbb állandóan a zacctartó alját törölgetni ürítés előtt. Így inkább nem kenem. Spórolok két műveletet.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13911 üzenetére
A karos félautomata kapucsínós gépemnél a tejhabosító és a tartály egyben volt, és lecsatlakoztatva mehetett a hűtőbe. Az is gőzzel és forró vízzel tisztította magát. Ennek ellenére néhány havonta szét kellett szednem, mert a szilikon csövek tele voltak tejzsír lerakódásokkal, amit manuálisan kellett kipiszkálnom. Gondolom egy ilyen drága gépnél alaposabb a gőz tisztítás, de továbbra is kétségeim vannak a hatékonyságát illetően. Ennek ellenére nyugodtam meg merném venni akár a Saeco -t, akár a De'Longhi T, ez biztosan nem tartana vissza.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
FőDudu #13700 üzenetére
Bocsánat hogy csak most válaszolok.
Ez gondolom egy nagyon nagy takarítás amit x havonta csinálsz meg?
Én alapból BWT-s Vízszűrő kancsót használok arra hogy a vizet betöltsem a víztartályba, plusz még abba is van az Aqua Clean szűrő. Tudom hogy ez sem biztosít teljes vízkőmentességet, de hogy alapból szűrt vizet rakok bele már a tartályba már az se tud vízkövesedni.
A garancia miatt ami 3 év, nem tudom hogy merjek-e a gyártó által ajánlott saját termékeiken kívül mást használni a tisztításhoz?#13701 z123456z
Köszi a választ! Elvileg azt olvastam a használatiban hogy amíg kijelzi az Aqua Clean-t %-osan addig akár 8 alkalommal is lehet cserélni szűrőt, és csak utána fogja kérni a vízkőmentesítést. Ez nem tudom mennyire valid.
Ha már nem írja ki hogy az Aqua Clean akár 0%-on van, akkor mindenképp kell vízkőtelenítést csinálni a gépen. 8 Aqua Clean szűrő azért jó sok idő, gondolom addig nem tud elmenni vízkőtelenítés nélkül? -
jozsi252
veterán
válasz
FőDudu #13687 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat! Soha nem volt ilyen gépünk, ez az első így tapasztalatom nincs sajnos hogy mennyire kell komolyan venni a használatit ebből a szempontból.
Pl a hozzá mellékelt karbantartási útmutató azt mondja hogy indítsam el a kávéolaj eltávolító programot, majd kapcsoljam ki a gépet negyed órára, dugjam vissza, öblít egyet, utána vegyem ki a főzőegységet, mossam el alaposan, majd rakjam vissza.
Ennek ellenére egy jó pár netes videót megnéztem és ott összvissz annyi van ennél az 5500-as szériánál hogy elindítom a kávéolaj eltávolító programot, majd miután lefutott használható is a gép. Szóval ez is érdekes számomra..
Ti amúgy ha lefut egy ilyen kávéolaj eltávolító program akkor utána még a főzőegységet át szoktátok mosni, illetve mondjuk az első kv-t nem isszátok meg, nehogy maradjon vissza valami szer a tablettából?Dr. Szilikát
Hétvégén nekiállok jobban kiművelni magam a témából hogy pontosan hogyan működik egy ilyen automata gép, a kávészemből milyen módon lesz kv. Érdekel a dolog mivel számomra tényleg finom kv-t csinál, mármint capuccinot vagy lattet mert mondhatni 100%-ban csak ezeket iszom én.
Amúgy az őrlemény utána lemosódik nem?z123456z
Köszi a tanácsot!Hajszárító eszembe se jutott, pedig van olyan beállítás rajta hogy csak hideg levegő fúj, lehet akkor most már ezzel lefújatom a víz nagy részét aztán ennyi.
Megkérdezhetem hogy te hogy használod ezt a kávéolaj eltávolítót? Elindítod a programot és ennyi? Utána a főzőegységet még el szoktad mosni? -
Nagya21
addikt
válasz
FőDudu #13691 üzenetére
HAli!
Pillanatragasztó+szódabikarbóna....csodákra képes, fúrható, faragható, csiszolható, tartós....
A benzines fünyiró elején a mua burkolat távtartó csavarozható pöckei a kamionról való leesés következtében eltörtek (ez merevíti ráadásul a lemezkasztnit is), mióta így megragasztottam azóta no problem.....
Merem ajánlani mindenkinek.
Üdv Nagya -
-
blueye
veterán
válasz
FőDudu #13670 üzenetére
Én ezzel próbálkozom:
Útmutató: Készítsen rovarcsapdát házilag -
atala
addikt
válasz
FőDudu #13649 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a régi Jura gépemnél úgy volt, hogy bizonyos kávé erősséghez meghatározott ideig ment az őrlő.
Ha durvára volt állítva, akkor több kávé mennyiséget darált le azonos idő alatt, míg ha finomra volt állítva, akkor kevesebb mennyiséget. Erősségben nem sok változás volt, mert a több durva kávé kb ugyan azt hozta, mint a kevesebb finom kávé.
Viszont ízben már volt eltérés.Lehet, hogy ezeknél a modern gépeknél már máshogyan van.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13649 üzenetére
Pedig függ, az tuti. Amikor nyáron beüzemeltem, már akkor feltűnt ( volt összehasonlítási alap ugye, a 3300-as ), és mérgemben visszatekertem 12-re. Ott megjött a vastagság. Aztán szép lassan ismét a 3-on kötöttem ki. Mi kénytelenek vagyunk állítgatni ( az italok beállításit ), legalább 3 profilt használunk. Tegnap ismét 12-ről kezdtem, nagyon szép a vastagság, lefőztem egy csomót, hogy visszaérjek 4-re, és megint vékony. Kezdem únni, hogy nem tudom, miért. De a durva és vastag pogiból is jó italt készít, és a finomabb vékonyból is. Akkor milyen lehet normális vastagságú finom pogiból? Ki a fene érti ezt?
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13643 üzenetére
Még 2.5 év gari van rá, nem akarnám felújítani. Csak 17k nem olyan sok egy központi egységért. Meg idegesít a vékony pogácsa. Tegnap visszatekertem 12-re, és szép kövér pogácsák készültek. Most 4-ig elértem, és megint vékony. Mondjuk az ital kifogástalan, csak nem értem ezeket a vékony pogácsákat. A 3300 még finom fokozatokon is vastagot csinált. Ezzel nem akarom beküldeni gariba, ezért gondoltam rá, hogy veszek egyet. A központi egység tömöríti a kávé őrleményt nem?
-
válasz
FőDudu #13557 üzenetére
kb így csináltam én is csak nem gézzel, hanem papírtörlővel.
anyám nemrég azt mondta, hogy nem kell mindig mindent tökéletesre pucolni és fertőtleníteni, mert kell az edzés az immunrendszernek is. gyerekkorában falun nem voltak ilyen tisztítószerek, meg precizitás mégsem volt semmi bajuk. -
vodrosjozsi
addikt
-
Cry0
őstag
válasz
FőDudu #13396 üzenetére
Igen,sajnos jó olasz gépi pressot nem várok tőle/tőlük.
Jelenleg kapszulás nespressorol valtanék,eleinte jó volt de már nagyon nem az igazi és egyízű mind.
Anyósoméknak Tchibo Esperto Caffè főzőjük ne mondom hogy nagyon finomat főz,de erősnek erős és sokkal ihatóbb forma mint a nespresso. -
válasz
FőDudu #13137 üzenetére
Az 5400-asomban feketék voltak a belső tömítések. Amikor raktam össze akkor raktam tönkre. Nem tudom mit benaztamaz összerakásnál
. Utána fixen nyitva volt, amíg megjött az új megrendelt darab. Ugy hasznaltam tovább. Tudtam kávét főzni, csak gondolom alacsony nyomason főzte. A bekapcsolas után a melegítés közbe nekem is szörcsögő hang jött a gépből. Illetve mivel nem tartotta a 4,4bart a tejhabosítás egyáltalán nem működött.
Egy ideig én is gyanakodtam a 2utas szelepre ami a két burkolat között van, már majdnem szetszedtem teljesen a gépet. Szerencsére nem kellett, mert az új szeleppel megjavult minden. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #13041 üzenetére
A töltet granulált ioncserélő gyantát és aktív szenet tartalmaz, utóbbit általában némi ezüstadalékkal védik a baktériumok szaporodása ellen.
A linken szereplő központi vízlágyító a keménységet képező Ca / Mg ionokat nátriumra cseréli és konyhasós visszamosással regenerálható, elméletben nagyon sokszor. Ilyen visszamosó eljárást alkalmaznak a mosogatógépek is a beépített gyantához, azért kell bele a só, egyes tévhitekkel ellentétben.
Ivóvíz céljára a nátriumos víz azonban aggályos, ezért a kancsós betétekben csak a kezdeti időkben fordult elő (kb. 20 éves távlatokban). Későbbiekben olyan gyantát alkalmaznak, ami H+ ionokra cserél. Ezt sósavval lehetne tökéletesen regenerálni, ami a visszacserét elvégzi, de itt már aktív szénnel kevert a gyanta így "nem az igazi".
Hogy az ioncserék tömege kimutatható-e ilyen szinten, annyira nem vagyok vegyész, de a tömegváltozásnak más oka is lehet, például több vizet szorít ki az aktív szén, ki tudja... Szétszedve a kiszárított granulátum visszanyeri homokszerű állagát, annak mérése talán mértékadóbb lenne, de a szén viselkedése szintén árnyalja a kérdést.
Maga a töltet is lehet akár ugyanazon (főleg kínai) forrásból származó, a különböző gyártók esetében, feltételezésem szerint.
A töltet tömege lehet eltérő, ami meghatározza a tisztítható vízmennyiséget, a kimerülést, illetve aktív szén telítődését. Szén / gyanta arány valószínűleg valami bejáratott érték lehet, amit már kikísérleteztek optimálisra.
-
atala
addikt
válasz
FőDudu #13041 üzenetére
Igen, az aktív gyanta lágyítja a vizet. Gondolom ebből oldódik fel valamennyi, de nehéz így megmérni ahogy te is tetted. Nem tudod teljesen kiszedni a levegőt belőle, és fars lesz a mérés.
Én inkább a vízkeménységet mértem meg a berakáskor, aztán 50%-nál, majd a végén amikor kérte az újat.
A gyári a végén már nem lágyított semmit, a wessper pedig igen. Ez engem meg győzött, és ráadásul olcsóbb is mint a gyári. -
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13041 üzenetére
Ha nincs gondotok a wessperrel, akkor felesleges körök ezek. Péntek reggel írta a cserét, több, mint 3 hónapot ment a gyári első. Négy pöttyös víz, reggeli négy kávé, aztán én, amikor hazaérek 11 körül még egy. Ez a minimum sztenderd. Nyáron még pluszban délutánonként 4 koffeinmentes jeges kávé ha nem is minden nap, de legalább 2 napos átlagban. Ehhez jön még tea ( ritkán, 2.5dl ). Ugyan megnéztem a számlálót, de lusta voltam feljegyezni és számolgatni. A következő cserénél összeírom. Amire kíváncsi leszek, hogy mikor kér először vízkőoldást. De azt lehet, hogy nem várom meg, hanem a következőnél megejtem. Egyelőre nincs semmiféle értelmes indokom a váltásra. És szerintem a 3 év gari alatt nem is lesz.
-
werszomjas
addikt
válasz
FőDudu #13028 üzenetére
A kérdés arra vonatkozott a eredeti hsz-ben, hogy fotók alapján eltérőek ezek a kézzel gőzölős habosítók (kinézetre 4 féle van), és hogy ez jelent-e valamit, miért eltérő, mi a különbség közöttük.
Nem tudom, hogy béna vagyok-e, mivel még nem próbáltam, mert most egy full automata Philips 5500-am van. -
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #12989 üzenetére
Többször is írtad, hogy kb havonta cseréled, amúgy meg a gyári ment 3 hónapot, aztán hat hónap alatt elhasználtad a 6 Wesspert, az nálam is havi 1. És a wessper használata után jöttek az említett anomáliák. Szerintem egyikünket sem vágja földhöz a havi plusz 2-3 ezer kiadás a gyári dolgokra. Én is dühöngtem az elején, már nem veszek mást, nem éri meg. Allegrón 4500 a gyári, minek trükközni és kockáztatni úgy, hogy gyakrabban is cseréled? Persze félreértés ne essék, mindenki azt használ, amit akar.
-
Beni2360
félisten
válasz
FőDudu #12711 üzenetére
Én ma délután kimentem mivel nagyon gyengus kávét kaptam ebéd után és bekapcsoltam a gépet kivettem a belselyét és a kürtő alá tettem egy kis tálat majd fentről egy fogkefével lekotortam egy mk-nyi volt benne. Mire rá néztem a tetejére nem volt egy szem bab sem a tartákyban.
Na mondom kedves párom ezért volt a kávét gyengus.
Gyorsan leföztem egyet magamnak.
UI: kefélni jobban szeretek mint kaparni. -
roti86
őstag
válasz
FőDudu #12673 üzenetére
Persze tudom hogy kell mérni és mit jelentenek a megadott méretek, csak szerettem volna meggyőződni róla, hogy a korábban rendelt ccc jó lesz e a gépemhez. Egyébként 90%, hogy a képeden az ID 6mm-es lesz a nyerő, az piros és 2db kell hozzá. Lemérni már nem tudom az eredetit, mert cserélve lett, ami meg most rajta van nem tökéletes hozzá, így csalóka lenne.
-
roti86
őstag
válasz
FőDudu #12671 üzenetére
Szia!
Ha a tömítések közül meg tudnád írni, hogy melyik zacskón feltűntetett méret passzol a nagynyomású szelep belsejébe azt megköszönném.
-
Gabesz87
veterán
válasz
FőDudu #12654 üzenetére
Mi is kb. múlt héten vettük észre. Egy átlátszó (nagy tejfölös doboz méretű) pohárba gyűjtjük a zaccot, ami aztán a komposztba kerül, és láttuk benne a sok kis kukacot. Én annak tudom be, hogy rohadt meleg van, na meg gyümölcs szezon, nálunk a kajszi van állandóan bent most, amit nap mint nap leszedünk (lehullottakat is), és jönnek rá a muslicák ezerrel. Gondoltam, biztos ezek petéznek le a zaccban.
-
FerNandor
őstag
válasz
FőDudu #12656 üzenetére
Olyan "légmentesen" záródó üvegben nálunk is voltak már kukacok és kifejtett valamilyen molyepkék... Lisztet vagy mit tartottunk benne. Vagy valahogyan belementek vagy már benne voltak.
---
Egyre jobban megszeretem ezt a kávés dolgot, és én nem kávéztam sosem
Nekem az espresso macchiato jött be eddig, 40ml/40ml arányban vagy 50/50-ben. De még nem állapodtam meg..
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #12654 üzenetére
Úgy látszik, kellemes táptalajra leltek:
Kukacok lepték el a kávéfőzőt, mire hazajött a család az utazásból
Múltkor szóba került, hogy a zacctartályba egy kis ecet gátolja a penészedést, elfelejtettem hozzátenni, elvileg citromsavas oldat, esetleg citromlé koncentrátum (saját gyári tartósítószerével együtt) is megfelelhet, a kémhatás savas irányba tolásához, ami a penészgombáknak és rohasztó baktériumoknak nem kedvence.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FőDudu #12629 üzenetére
Ezt vajon hogy csinálják? Nálam a Shakerato néz ki hasonlóan, ha nem jégkockával csinálom, hanem műanyag shakerben barna cukorral lefagyasztok egy hosszú kávét, arra engedek egy presszót és addig rázom, amíg full jéghideg habot kapok. Üveg shakerrel nem merném megcsinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest