-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Én ilyen mennyiségnél hanyagolnám a tejtartályt. Azt állandóan töltögetni kell. Olyat nem néztél, ami a tejesdobozból dolgozik közvetlenül? A Saeco készülékei ilyenek. Nem kell töltögetni, gőzzel átöblíti a pálcát és a csövet, előbbit elég eltörölni a használat után. És tud egyszerre két tejes italt klszíteni. Van itt néhány fórumtársnak, talán ideálisabb ebből a szempontból egy irodában, mint egy lattego.
-
FőDudu
veterán
En Philipset hasznalok napi szinten.
Lattego 2240/31.
Ez egy olcso (en 300 Euro korul vettem) verzio - es a Philipseknel nincs kulonbseg a kulonbozo verziok altal fozott kaveban. Ugyanaz a kozponti egyseguk - max a vezerles mas igy tobb fele kavet keszitenek vagy tovabb aztatnak es a nagyobb modellekben van tobb szemely reszere betarolhato beallitas meg esetleg mar van LCD kijelzoje. Nekem nem kellett - ugyis max Cappuccino/Latte Macchiato amit iszunk. (en azt is hideg tejet bele boritva, szoval nem a habos funkciot hasznalom).3 fo hasznalja - en iszok 2-3 lattet (reggel normal, este decaf), nejem szinten, fiam meg a teahoz/kakaohoz is azon csinalja a forro vizet (tul kemeny a vizunk, a szurojevel megszureti). Legalabb napi 1x toltjuk a viz tartalyat. Ugyanigy kb napi urites kell, mert 8 adagos a zacctartoja.
A Philipsre szamolj havi 1 szurovel - az gyariban kb 20 Euro, Wessper pedig 4 Euro korul van. Kell meg kave olaj oldo tabletta - abbol a gyari az 1 euro per tabletta (havonta kell, vagy 500 adagonkent) - itt 150db 12 Euro. Ezen felul kell a vizkotlenites - azt a DM-ben kaphato sarga Denk Mit kavegephez valo vizkooldoval csinalom. Egyszerre 2 is kellhet vagy meg tobb. Darabja 1 Euro korul van nalunk - nalatok az extraprofitado jol lathatoan emeli az arat. En mar havonta csinalom a vizkotlenitest is. Elso par honapban nem csinaltam - elvileg keri a gep amikor esedekes, de nalam a tej habositasnal a nyomas lecsokkent es nem habositott jol.
Nalunk elfogy havonta minimum 1 kilo szemes kave - es melle meg legalabb egy 250 grammos decaf kavepor. Nalatok szamolj ennek a sokszorosaval (4-5x). Ha este is meloznak, akkor meg tobbel.
Az Eletta Explore gepet csak csaladnal probaltam, az mar mas kategoria mint egy Lattego. Azert is kerul ketszer/haromszor annyiba. Hideg italok keszitese, hideg hab, stb.
Philipset ki lehet fogni nagyon leakciozva - a topik tarsak szoktak vasarolni valamilyen szulinapi regisztracioval (nem tudom az cegre mukodik-e). Valaki majd leirja neked a menetet.
-
FőDudu
veterán
Nem arrol van szo, hogy nem birja ki - nyilvan kibir napi 10-20 kavet a Lattego is rohogve - de 8 kave utan ki kell uriteni a zacctartalyat, kimosni a talcajat. Nem ilyen volumenre terveztek. Majdnem 2 perc amig elkeszit egy legnagyobb lattet - idobe is telik.
Napi 20 kave mar kb. heti 1 KG kave lesz, melle x liter tej, stb.
Ezt vagy takaritono takaritja ki naponta, vagy elore lathatolag problema lesz ki tisztitsa/toltse a gepet rendszeresen. Szoval surlodast szulhet. Gondold at elore mi lehet.Hidd el, nem olyan egyszeru, hogy beteszel egy gepet az irodaba es kesz.
Nyilvan a cafeteriabol akarod csinalni (kulfoldrol csak tippelem, nem ismerem a szabalyokat) - inkabb kerdezd meg oket elore, akarnak-e egyaltalan kavefozot. Lehet, hogy nem is lenyeges es mondjuk (jobb/ujabb) klimat szeretnenek.
-
FőDudu
veterán
Technikailag beteheted, de tul kicsi, hogy ezzel szorakozzon barki.
2 adag tej fer bele, szerintem az keves ahhoz, hogy egy kollektivatol el lehessen varni, hogy kivegye, megtoltse, ha tul sok van benne akkor elrakja.
En ugy forditanam, hogy vagy veszel egy rendes gepet, vagy ne szorakozz haztartasi kavefozokkel. Ahogy mar mondtak: rendes, tobb eves garit nem kapsz a media marktban cegre - egyszerubb venni egy jo felujitott Jura vagy hasonlo kaliberu gepet garanciaval.
Pl: Használt Jura kávégépek – Jura kávégép
(semmi kozom a ceghez - kulfoldon elek)
-
FőDudu
veterán
A nagyobb (es hutoben tarolhato) tejtartaly miatt a Delonghi lehet a jobb valasztas ha ilyen sok emberre kell.
Nekem Lattego van, de ott max 2 tejes italnyi tej fer a tejtartoba - mig a Delonghi tartalya szerintem joval nagyobb.
En ezt a tipust nem ismerem, de az altalam ismert Eletta Explore tartalya az joval nagyobb. Es ott van hideg italok keszitese is kulon tartalybol. Ez kb a becelzott arszinted (260+fa).
-
Kbali
nagyúr
A helyetekben inkább bérelnék, ahol a karbantartás is benne van a bérleti díjban. Ez már "ipari" felhasználás, ezek a gépek nem erre készültek, rengeteg lenne a szűrőcsere, vízkőmentesítés (ha nincs "gazdája", pikk-pakk tönkre fog menni, ráadásul céges vásárlásra általában kevesebb garancia jár).
-
z123456z
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest