- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz
Voice24 #12975 üzenetére
Az allegro.pl magyar oldala lenne?
Lengyelektol erdemes vasarolni. -
Jenne
őstag
válasz
Voice24 #11234 üzenetére
Szia!
"...Mi szerencsére a kanizsai Lidl-ben találtunk, volt bőven..."
Hol voltak ezek a kávék? Ott az Olasz ízvilágnak berendezett polcokon? Én mindenütt kerestem az üzletben, két eladótól is rákérdeztem és azt mondták, hogy ott keressem az Olasz ízvilág polcain valahol. De sem ott sem máshol nem találtam.Viszont ott az Olasz ízvilág résznél ott volt néhány üres polc, talán majd oda kiteszik...
Majd holnap megnézem újra, remélem belefér az időmbe. -
Jenne
őstag
-
viktorhu
veterán
válasz
Voice24 #9716 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom, így az esélytelenek nyugalmával néztem rá a dátumra, és jött a meglepetés
Az Aldi meg most már a saját pörkölését árulja, abból is vettem egyet egy hete kipróbálni, még az sincs kibontva, szóval most egy időre le kell zárnom a kísérletezést.
-
FőDudu
veterán
válasz
Voice24 #9716 üzenetére
Jo izu kave amugy?
Valoszinuleg kell menni vasarolni - mert itt pentekig a fu sem no mar, sok egymas utani munkaszuneti nap van a heten - meg amugy is szabin vagyok, delutan a helyi kozosseg Heloween partit tart a gyerkocoknek a sportpalyan, tokfaragassal, palacsinta es egyeb edessegekkel, szoval a nejem ott lesz en meg vasarolok
Masfel het alatt elfogyott kb egy fel kilo szems KV - pedig csak ketten isszuk a nejemmel.
(lehet a Philipsbe fajlagosan tobb kell a kotyogosnal - a 4 szemelyest kb 1-2 alkalommal toltottuk naponta) -
Jenne
őstag
válasz
Voice24 #9430 üzenetére
Szia!
Én is elmentem az itteni euronics-be, gondoltam veszek egy ilyen Arabica kávét. Hát itt is jó régi volt már a csomagolás. 2022.01. Hát így nem vettem mégsem. Mikor már haza jöttem, akkor jutott eszembe itthon, hogy ha már ott jártam, vehettem volna egy másik fajtát, Kimbo Classic Espressot. Vagy legalább is megnézhettem volna annak a lejárati idejét. De elbénáztam és már nincs nyitva az euronics hogy visszamenjek.
Sajnos holnap hétfőn már lejár nem lesz akciósan, csak három napig tartott. -
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Voice24 #9053 üzenetére
Nem, de mivel kifutott terméknek tűnik, én nem is merném megvenni, lehet, hogy túl rég volt már pörkölve és döglött. Amúgy ahogy elnéztem itt senkinek nincs még tapasztalata a professional line-al, fórumtárs nemrég vett Extra Cream-ot, nekem meg jövő héten jön meg a Top Flavour, majd beszámolok. A topikban eddig inkább a Delonghi-Kimboval és az Aroma Gold-al volt tapasztalat, meg én nemrég kipróbáltam az Intenso-t. De ezek "Retail Range" kategóriás Kimbo-k, nem kávézóknak, kocsmáknak szánt professional, "Horeca Range". Nem tudom mi a különbség és egyelőre azt sem tudom a professional kávék itthoni automata gépben finomak-e
.
-
Jenne
őstag
válasz
Voice24 #8673 üzenetére
Szia!
Ez változó, hogy hol melyik az olcsóbb kávé. Csak egy példa erre alább. Nem direkt kerestem rá, de én ittam már ebből a kávéból és rendeltem is már belőle 2x és ezért lett ez példának hozva általam.
drágább----olcsóbb
Én maradok a kávéáruháznál, ott a szállítás is olcsóbb. Van GLS csomagautomata és GLS pontra szállítás is, nekem ez a kényelmesebb mert mindkettő átvételi lehetőség itt van tőlem talán 100 méterre. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Voice24 #6813 üzenetére
Más a koncepció. A "Biflux kávé és teafilter" a gépek és edények maximális védelmét célozza meg a Ca / Mg szinte maradéktalan megkötésével.
Régen a Brita-kancsóhoz is ilyen betét volt csak, noha már akkor is tudni lehetett, sőt írták is, ha jól rémlik, hogy kizárólagos fogyasztásra nem ajánlatos az ilyen víz. Nekem nem is jött be, hosszabb idő után nem igazán éreztem jól magam, attól a víztől.
Később jelentek meg a keménységet csak részlegesen csökkentő betétek, ami állandó fogyasztásra is megfelel.
A kávégépeknél meg az a gond, hogy a profi vagy nem profi ínyencek számára sem szimpatikus a teljesen vízkőmentesített "üres" vízből készült kávé. Ezért bizonyára a piacnak / eladhatóságnak engedve kitalálták, hogy részlegesen lágyító betéteket alkalmaznak, amitől a kávé jobb lesz, legfeljebb időnként savazni is kell a gépet.
Egyébként a vizet rozsdamentes edényben elfőzve is láthatóvá válik a meszes maradvány. Vagy nem, ha jól tisztít a tisztítónk. Csak ne felejtsük az edényt gázon stb., az utolsó cseppeket felügyelet mellett gőzöljük el, mert a felizzított, tönkretett edény soha nem örömforrás.
-
törölt tag
-
P11
csendes tag
válasz
Voice24 #4545 üzenetére
Köszi a választ!
Visszaolvastam itt erről a gépről a butított verziós történetet és nekem így az jön le, hogy ez a "csak magában tejhab" funkció már nem érhető el ezekben.
A leírásban sincs ilyen, de azért adok neki egy esélyt, MM-ben megnézem. Hátha van ott egy régebbi verzió is.Ja, és ezt találtam delonghi oldalán a ECAM23.460 összes szín verziónál:
"A korábbi ECAM 23.460 szériákkal összehasonlításban a készülék nem a rendelkezik a meleg tej funkcióval" -
biker
nagyúr
válasz
Voice24 #4230 üzenetére
majdnem. az mondjuk 10-es skálán 9-es meleg lesz
én beállítottam a standby-t 180 percre mert kb 1-1,5-2 óránként iszik valaki kávét, és minden nap 5x ki-be kapcsolt. De a standby alatt azt vettem észre, engedi lehűlni egy kicsit, és mikor nyomok egy káfét, van is egy kb 10-15mp késés, amíg újramelegíti magát, de nem eléggé lesz meleg, akkor kb 10-es skálán 6-7 a melegség, a második kávéé mindig 10/10 -
törölt tag
válasz
Voice24 #3611 üzenetére
Igaz.
De nem találtam még szimpatikus karost, talán a fekete Sage Bambino plus, szettben ha lenne, de nincs. Mikor volt akkor is 180e környékén. Régi karosra vadászni kell és eléggé üresnek látszik a terep, hiába vadászok.
jambiyya - Akkor érdemes főzés közben ellenőrizni a folyamatot, akár Dr Szilikon módszerével, kipeckelve az ajtónyitás érzékelőt. Erre nem gondoltam volna.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Voice24 #3431 üzenetére
Ezt abból is lehet érzékelni, ha szétszedünk egy már használt darálót és mondjuk összegyűjtjük a benne található őrleményt, hogy az mennyit tesz ki.
Első használatnál kell valamennyi, ami feltölti a daráló réseit, üregeit, de ez a mennyiség már ezeknél az újabb automatáknál nem tesz ki talán egy adagot sem.
A régebbi, rekeszes Saeco rendszernél kicsit többet, de nem a mérőrekesz miatt, hiszen az kiürül, hanem az odavezető csatornában is megáll valamennyi (összesen 1 adag?). De az sem olyan vészes és szerintem a zárt térben nem nagyon veszt aromát, főleg napi használatnál.
A régi rekeszes egyszerűen úgy működik, hogy a daráló tolja bele a cuccot oldalról és amikor telítődik, a szemközti oldalát alkotó lap kibillen, mikrokapcsolót átállítja, daráló leáll. A rekesz mérete mechanikusan állítható / eltolható.
Az újaknál nincs ilyen, hanem az őrlő fordulatait számolja (mágnes + hall szenzor).
Üresen felpörög a fordulatszám, ebből tudja a processzor, hogy nincs bab. Beszorul a motor, azt is nyilván érzi.
Normál fordulaton leszámol valamennyit, betölt, utána figyeli a főzőegység hajtómotorjának áramfelvételét, hogy mennyire kell erőlködnie az összenyomáskor. Ebben szerepe van a dugattyú alatt lévő erős rugónak is, mivel az ellen dolgozik. Rendellenes ütközésről nem is beszélve (túltöltés).
Ebből levon egy infót, hogy legközelebb pár (vagy sok) fordulattal többet vagy kevesebbet kell bedarálni, amit befolyásol a felhasználói beállítás is (erős / közepes / gyenge).
Tehát itt van egy öntanulási folyamat, amire elmehet 3-4 ciklus is. De csak az őrlési fokozat változása miatti "átöblítődés" ennyit azért nem igényelne.
Ebből is levonható viszont, ha a főzőegységnek más okból szorulása lenne (pl. kenés hiánya), az megzavarja a processzor "gondolkodását" is, amiből gondok lehetnek.
-
jambiyya
őstag
válasz
Voice24 #3274 üzenetére
Azt már most látom, hogy kilós kávét nem fogok venni, illetve ha lenne a közelben kávémániás, akkor lehetne kilósat rendelni, felezni, próbálgatni.
Annak a weboldalnak nem túl bizalomgerjesztő a neve, persze ettől lehet jó a kávéjuk.dethroner: most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok.
-
mvkly
senior tag
válasz
Voice24 #3185 üzenetére
Köszi! Ahhoz képest, milyen sok a panasz a vízhasználatra, ez tényleg alig valami. Már azt hittem, vagy fél litert kinyom kávé előtt/után a véleményeket olvasva. Konkrétan volt olyan barista teszter, akinek ez volt a fő érve a DeLonghi ellen (pedig szerinte is finomabb kávét főzött, mint az akkor vele szembe állított Philips).
Valószínű, hogy egy 21.117-es lesz a végén. Kancsó+betét is kiválasztva, vízkőoldót a DM-ben veszek majd. Tömítőgyűrűt ezer helyről be lehet rendelni, már csak a megfelelő szilikonzsírt keresgélem.szerk.: Aztán lehet, hogy a 250.31SB is befigyel mégis. Az a Doppio nem hangzik rosszul és az ezüst szín is bejövős.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Voice24 #3055 üzenetére
így van, de mind 22 feletti volt. töröltem inkább, mert találtam jó áron itthon. :)
Mondjuk előző hozzászóló 45-öt írt, egyik tuti felette volt (3 csomag volt). Annyiból jobb, hogy hamarabb megjön itthon. Ugyan annyit fogok fizetni, mint alin, egy 4es pakkal kevesebb bögréért, ami 13 eu volt Alin, és talán jobban is tetszenek az itthoniak egy picit. -
this_is_why
csendes tag
válasz
Voice24 #2559 üzenetére
Összevissza árazzák ezeket. Most pl. 260k emagon az amit én 120k-ért vettem..
Azt nem tudod véletlen milyen hőmérsékleten főznek ezek a Delonghik? 4 fokozat van és én most a legalacsonyabbra vettem - sötétebb pörikhez. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy 88 és 94 fok között vannak. Ez tényleg így van? -
this_is_why
csendes tag
válasz
Voice24 #2510 üzenetére
Nem értem én sem miért jó ez nekik, de biztos...
Közben nem maradhattam gép nélkül, ezért tegnap beruháztam egy ECAM350.55.B gépre.
Pár kezdeti észrevétel a ECAM23.460.SB-hez képest:
1. Olaszországban gyártották ezt (nem Romániában)
2. Ki lehet húzni hátul a tápkábelt a gépből és van főkapcsoló is hátul
3. az őrlője sokkal érzékenyebbre van hangolva: a régit 1-esen használtam, itt már 3-ason is majdnem befullad
4. Nincs annyira műanyag szaga már pár kávé lefőzése után sem (ez a réginél sokáig megmaradt)
5. valamivel tényleg halkabb ez az új
6. Kezelése bonyolultabb, szerintem a réginek intuitívabb volt a kezelőfelülete
7. Kávét ugyanolyan finomat főzMajd még írok tapasztalatokat, egyelőre ennnyi.
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Voice24 #2504 üzenetére
Ma vittem be márkaszervizbe és kaptam érte egy csere utalványt, amit el kell küldeni az emagnak (postán!!
) és ők meg vissza adják a gép árát. Sajnos nem lehetett utólag a funkciót aktiválni, mert hiányzik valami elektronika hozzá a gépből..
A márkaképviselettől kapok 4db delonghis espresso csészét ilyen fájdalomdíjnak -
this_is_why
csendes tag
válasz
Voice24 #2410 üzenetére
Számomra is teljesen érthetetlen. Holnap írni fogok Delonghi-nak is mindenképp. Abban reménykedem még, hogy talán valami szervíz menüt valahogy elő lehetne hozni a gépen és ott bekapcsolni. Nem hiszem, hogy hardveres limitáció lenne a gépemben, ott a LatteCrema rendszer benne.. Igen, ha az emagnak vissza is tudom küldeni, akkor sem kapok semmi hasonlót most ennyi pénzért - viszont ha tudtam volna BF idején, hogy ezt nem tudja a gép, akkor meg hasonló áron találtam volna olyat ami tudja, pl. Euronics-ban volt 135-ért fehérben (persze lehet az is butított volt)
@konzumpro: igen ez egy olyan filléres dolog, és nem tudom milyen régiókra osztják a piacukat, és mi melyikbe esünk, de ezt kiiktatni egy működő rendszerből, ez indokolatlan. Olyannyira unszimpatikus, hogy ha nem sikerül megoldani, de mondjuk a pénzem visszakapom, akkor lehet más gyártó terméke felé indulok.. -
this_is_why
csendes tag
válasz
Voice24 #2397 üzenetére
NA ezt az enyém nem csinálja, ha 2x megnyomom a Cappuccino gombot. Nem történik ilyenkor semmi, úgy veszi, mintha megszakítottam volna az egészet. Ha megnyomom 1x és várok, akkor elkezdi őrölni a kávét, utána tolja a tejet - persze ott leállíthatom, csak akkor már feleslegesen leőrölt egy adag kávét.. Írtam emag-nak, várok egyelőre mit reagálnak (gondolom küldenek majd a gyártóhoz, és vissza..) Ez van konkrétan a nyomtatott manualban amit adtak a géphez:
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Voice24 #2392 üzenetére
Nekem ez nem működik. A géphez adott használatiban a “Tejes italok készítése” fejezetnél van egy hivatkozás, hogy melyik bekezdésben írja le a “Tejhab készítése kávé nélkül” részt. Azonban ki van hagyva az a rész! Mielőtt megvettem a gépet direkt megnéztem a Delonghi oldalán a manual-t, hogy tudja a külön tejhab készítést, és ami ott fent van, abban le van írva - tehát utánajártam mielőtt vásároltam, hogy tudja ezt a számomra fontos funkciót. Ehhez képest egy butított gépet kaptam. A pontos típus nekem ECAM23.460.SB, ahol a SB a színre utal gondolom, mert ezüst az eleje meg a teteje, az oldala meg fekete. Ez nem utalhat funkcióra. Írok az emagnak..
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Voice24 #2341 üzenetére
Lehet úgy tejhabot készíteni, hogy nem őrli le az elején rögtön a kávét? Most ugye ha megnyomom a Cappuccino gombot akkor rögtön őröl, utána adja a tejhabot - szóval ha nem akarok kávét is (mert mondjuk kakaóhoz kell csak tejhab) és megszakítom, akkor is már leőrölt egy adagot kvázi feleslegesen... Használatiban nem találtam infót.
-
oszy
veterán
válasz
Voice24 #2131 üzenetére
A Pellini n82 Vivace kávéban csalódtam. Így többet ezt a márkát nem veszek.
Az sem mindegy, hogy feketén iszod vagy kapucsínónak. A tej miatt megváltozik az íze. Személy szerint azt javaslom, hogy vegyél egy általad kinézett kávét aztán meglátod.
Mi otthon legtöbbször kapucsínót iszunk, Tchibo Milano Style kávéból. 100% Arabica! De pl az Omnia Barista Editionból szinte mind tetszett.
-
törölt tag
válasz
Voice24 #1997 üzenetére
Esélyes a kavics, nálam elpattintotta a kerámia kést, ami ennek ellenére továbbra is működőképes maradt. De azért kicseréltem. Nem lett különbség, szóval ha nincs változás akkor megúsztad.
#1998 ToBeY Bár nekem manuális tejhabosítós van, úgy vettem észre minél hamarabb tisztítom a gépet használat után, annál jobb az eredmény legközelebb.
Off (vagyis on): visszakerült a Philipsembe az SBS nyomásfokozó, a gyári rugós cucc fölé, javult a lefolyás, eltűnt egy fanyarság, ráadásul mostanában jól előmelegítve ugyan, ámde alacsony hőfokon főzök kávét. Ez a gép is mintha túllőné a hőfokot ha bemelegszik.
-
törölt tag
válasz
Voice24 #1647 üzenetére
Ez jó, én szimpla szűrőbe a karosnál 10.1-10-5g-ot rakok és abból lesz 30ml körüli adag, ami két latte arányú cappuccinot eredményez, ami nekünk jó, szóval kb. ugyanaz a költség és a végeredmény is. Az a baj a Sage-nél, hogy nem nagyon lehet egy adagos cappuccinot főzni vele mert a szimpla szűrőbe 9g megy, de valójában 10-11, ami már nem egy szimpla de még nem dupla, szóval vagy kétdecis lattéhoz jó vagy két cortadohoz, vagy rövidebbre veszem és ristrettoból lesz cappuccino, ami viszont jó, tehát nem baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Netatmo Weather Station
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged