- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
4tom4nti
tag
válasz
katt777 #8249 üzenetére
Jah... csak nem mellékesen hozzáfűzöm, hogy 38X esetleg 48X chipkészlet mellett szerintem a 680i vagy a 780i szart sem ér (fog érni)... nem akarlak elkeseríteni, mind nagyon szép, amiket irogatsz, de az alá egy jól kihasználható chipkészlet is kellene, márpedig NVIDIA sokat kell még erősítsen, hogy közel azt a szintet hozza, mint az Intel és akkor még csak nem is egyenlőek... csak közel...
Én emiatt választom 3870CF-et... Jah és nem mellesleg az ára miatt is...
Mondjuk 88GT jó esetben az ajánlott árán: 55-60k-n érhető el, míg a 3870 45-50k környékén, nem beszélve arról, hogyha írnak alá egy f@sza drivert, akkor egyáltalán nem vagyok biztos a 88GT előnyében...
üdv. -
rollins
őstag
válasz
katt777 #8249 üzenetére
Amit linkeltem, ott nem látok alázást. 3 db vga nekem már abszurdum. Csak azért hoztam elő dolgot, mert olcsón hozzájutni x idő után +egy 3850-hez és előre láthatólag legyen meg Ati részéről a ne túl korán véget érő támogatás, csak így lenne értelme. Amúgy abban lehet valami, előbb "avulnak" el ezek a vga-k, mint gondolnánk. Amúgy Ati vga-knál remélhetőleg egyre fontosabb lesz a több gpu-s rendsz, más módjuk most nincs is, egy R600 -on alapuló (most ugye RV670) hasonló gpu töbszörözése, előszőr egy lapkán 2 gpu, később ki tudja mi. Trónfosztók nem lettek, hát többszörözik. Csak legyen ki- ill. felhasználva ez a lehetőség.
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #8244 üzenetére
3850 CF-nek jövője nincs, 3870CF-nek, főleg quad-ban inkább
Hát ez érdekes gondolat. :>
Ha ilyen lenne mindenhol, nem lenne rossz. Több mindentől függ (nagyobb táp, új lap, ajaj), érdemes -e CF -n gondolkozni. A vége majdnem az, hogy nem. Csak ugye ha félév múlva jó olcsón lehetne hozzájutni pl még egy 3850 -hez és lenne is értelme, nem is lenne hülyeség. Megjósolni telán nem is lehet, ahogy Templomegere is kb így jegyezte meg a dolgot. -
Thrawn
félisten
válasz
katt777 #8244 üzenetére
Hybrid CF ahogyan a gyártó elképzelte egyelőre csak papíron létezik (illetve ma olvastam egy szűkebb körű bemutatóról ahol működés közben volt látható). A lényege, hogy az IGP és egy különálló videókártya együtt tud dolgozni (azaz nem különböző különálló videókártyák).
Phenom 9700-ról van teszt a neten -
pisti
őstag
válasz
katt777 #8060 üzenetére
Igen ezt értettem macera alatt.
Mondjuk nem is sokat tököltem én a CCC-vel. Viszont én úgy emlékszem, hogy a HKP-t az Ati Tray Tools kikapcsolta nekem, illetve megkérdezte, hogy kikapcsolja-e mikor indult. Viszont ezt nem igazán értem, hogy a 3D gyorsítás, hogy függ össze a gyorsbillentyű kezelő modul működésével. De majd elmondod. -
leviske
veterán
válasz
katt777 #8041 üzenetére
"Mellesleg azért a 88GT-t is lehet tuningolni"
A 70-est is lehet"szintén nem mellesleg már 55k-tól is lehet rendelni"
és talán megérkezik jövőre, mikor máshol már utánad dobják."CF/SLI összehasonlításban meg hol az egyik jobb, hol a másik, szóval játék függő"
Ez igaz, de szerintem kicsit kellemetlen, hogy ahol veri, csak annyira veri, amennyire... hiszen lassan már az összes játék elején megjelenik egy zöld logó.Megjegyzem SLI-s lapot csak akkor vennék (vagy gondolnám át, hogy vegyek-e), ha lenne oly kegyes az nV és engedné az X48-ba beépíteni.
-
keszegduda
őstag
válasz
katt777 #6818 üzenetére
Az lehet, sok frissítést fel, legújabb driver fel és minden új játék szaggatott.
Ami XP-n ment kisebb röccenésekkel. Lehet hogy most már jók a driverek, de én nem honorálom a Vistát, mert úgy ahogy van egy kalap... Körbe kell csak nézni hogy aki felrakta, rajta is hagyat-e vagy sem...az arány igencsak eltérőt mutat. Na de nem megyek bele, tudom hogy egy ratyi és kész.
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #6207 üzenetére
a gyakorlat nem ezt igazolja
egyáltalán nem gyorsabb a GPU-ja , attól még mert több megahertz attól még nem gyorsabb és ezt a tesztek is bizonyítják
nagyobb sávszél? nem ugyanaz? 256bit
jó rápakoltak jobb ramokat kiváncsi vagyok mi lesz ha a 88GT-re is hasonlókat raknak
jó nem fikázni jöttem, de sztem előbb olvasss tesztet egyáltalán nem ezen a 3 tényezőn múlik a dolog (nagyobb sávszél, gyorsabb GPu és RAM) ha csak ezeken múlna a 3870 lenne a gyorsabb
persze én ilyen karit tervezek venni mert olcsó, szal jó de nem gyorsabb -
Joshi
titán
válasz
katt777 #6091 üzenetére
Különösebben nem érdekel egyik vga új ára sem, mert én többet újonan nem veszek főleg addig amíg használtan 1-1,5 év garral árulják őket.
Új kártyákból CF v SLI összerakása a legtöbb embernek álom marad, mert örül ha egyet meg tud venni.
Azt aláírom, hogy a CF erősebb megoldás, de mint mondtam már többször is pénzkidobás.
-
Speed®
titán
-
McCartman
őstag
válasz
katt777 #5801 üzenetére
köszönöm a gyors válaszokat.
először én is 8800gt-t akartam venni (végülis még most is bizonytalankodom..) de hosszu időre szeretnék összedobni egy pc-t és a 3870 cf időtállóbnak tűnik.
Az alaplapot illetően: P5KC -'2xPCI-Express 16X (Crossfire)' - há' akkor csak 16X mind a kettő..) + a lapon is ezek a számok szerepelnek.
hogy értitek a procilimitet? egy E6750-es (ezt már megvettem) esetén is fennáll a proclimit..?(és mondjuk egy q6600-nál?)
'CF-et támogató játékok'?!nemár.. biz. játékok nem támogatják és csak az egyik kártya fut game közben?
és mi ujság ez ügyben a jővőben kiadásra kerülő játékprogramoknál?
driver problémákról , elmaradásokról olvasni ezek után külön öröm..az biztos , hogy ha bele is vágnék egy crossfire-be , a második 3870et csak kb fél év mulva tudnám megvenni , mikor már kicsit lejjebb menne az ára. (szerintetek mennyivel?)
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #5233 üzenetére
Dehogy melegek..csak a gyári hűtő hulladék szokás szerint.
Pontosabban úgy van belőve, hogy halk legyen és 90'C alatt maradjon.
Javaslom áttanulmányozásra a teszt vége felé található DuOrbos grafikonokat
Az AccX2 simán elbír ezzel a GPUval, kérdés még, hogy a VRM részen a borda mennyire hatékony ill. mennyire hajlandó egyáltalán melegedni.Amúgy azon agyalok, megéri-e 3870ről beszélni, mikor a Powercolor féle 512es 3850PCS TRZero tuninghűtővel szerelt kari átlag 10 rugóval olcsóbb..
Gyárilag 720/1800on jár és 2-3 teszt alapján 750/2000 benne van átlagban.
Márpedig azért a pénzért amennyiért ezt adják szerintem bőven best-buy!Alvin_Ti4200, Gaboman
Idézném az egyik 7950GTs arcot, hogy nála mit jelent a "szépen megy":
"Most néztem fraps-al, vettem fel néhány videót is vele igaz rövidek, de a lényeg látszik. Szóval nagy akciók közepette 10fps körül alá ritkán megy, esetleg valami nagy robbantásnál. Egyébként 10-től fölfele 18-20-ig megy az fps. ha jól skubiztam játék közbe." -
nbl2
senior tag
válasz
katt777 #5215 üzenetére
Az ATI is elkurta eza 3850 3870-es kártyakiadást. Nov. 15.-én bejelentette és persze azóta sem lehet kapni, csak pár szerncsésnek van. Ma nov. 29. azaz pontosan két hét telt el a bejeentés óta, és az ATI úgyan abba a hibába esett mint az NVIDIA kártya bejelent, kártya sehol, csak a várakozás. Aztán ha kijön az új 8800GTS és lemegy a 8800GT-k ára, akkor az ATI meg csak néz mert mindenki 8800GT-t fog venni, mert az gyorsabb mint a 3870 és talán olcsobb is lesz, vagy legalább ugyan annyi.
Miért nem lehetett legyártatni fél millió kártyát és széotszórni egy héten belül? Elbaszott nagyon elbaszott egy stratégi ez, mert így nagyon sok hasznot veszítettek el. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #4515 üzenetére
A 8800GT-nél nem a kereskedőkkel van probléma. Tényleg nincs árú. Ami nagyobb probléma, hogy a tuningolt példányok többsége fagy, tehát nem eladható. Én is egy EVGA SSC példánnyal dolgozok jelenleg, de vissza kell venni az órajelét referenciára, hogy jól működjön.
Jövőhéten elvileg biztos lesz HD3870, így arra lecserélem.
A leleményesebb kereskedő meg azt jelenti, hogy jóba van a nagykerrel. Ha nem vagy span akkor nem kapsz. -
Rolcsi20
senior tag
válasz
katt777 #4511 üzenetére
érdekes....nem 1 pc boltot láttam már bezárni felénk is meg pesten is...a haszonkulcsról meg annyit hogy amíg jó és menő a termék addíg kell rátenni, mert lásd gts ha eladhatatlan lesz akkor még vételi árba kilehet szórni....ha 40ért kaptak gtst és 70ért árulták, most kinek adnék el 50ért? sztem senkinek....
-
radírfej
senior tag
válasz
katt777 #4511 üzenetére
azért azt se felejtsük el, hogy itt most a papirtigrisek küzdelméről van szó... azaz erős vga-k,csak papiron, de küzdenek. merthogy a piacon nem nagyon lehet beszerezni őket. ez tény. a 2-3db 8800GT, meg ugyanennyi 38x0 az nem téma.
szóval lehet, hogy kivételesen nem a kereskedők haszonéhsége van a háttérben, sőt. ha lenne, adnák ők, de nincs...
már csak az a kérdés, hogy karácsony elött változik e a helyzet...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #4453 üzenetére
Nem sok újdonságot tartalmaz a D3D10.1:
Cube map tömbök - ezek hasznosak a gyors Global Illumination eljárások készítésére. Ez nem fog elterjedni hamar, mert értelmes sebeséggel HD2600, 2900 és 38x0 alatt nem fog menni. A fent felsorolt karikon kívül a többiek alig képesek 5FPS-re.
Megnövelt Vertex Shader regiszterkészlet - kihasználásukkal talán hangyafasznyit lehet gyorsítani a vertex programokon.
Gather4 - Ez egy hasznos dolog lesz. Az AMD fetch4 megoldásának szabványos változata. Nagyon könnyen implementálható, és sokat gyorsít pár szűrési eljáráson (Percentage Closer Filtering).
LOD szintek egyéni definiálása - Ez érdekes dolog, jó lehet saját fejlesztésű szűrések alkalmazására.
Programozható AA minták - Deferred Shading alkalmazásakor fellépő AA problémák kiküszöbölésére. Ezzel olyan programokban is lehet AA, mint az UT3 és a többi Unreal Engine 3 játék. -
R3plica70
aktív tag
válasz
katt777 #4332 üzenetére
2900GT-t miért írjátok le (nem csak neked címezve) ? Én símán ajánlom...bár drágább 35k-nál...
Sztem elég jól teljesít, bár igaz drágább is, de símán elverte 8600GTS-t saját tesztjeimre hivatkozva és nem a netes grafikonokat bújva...vagy másnak más tapasztalata volt velük ? -
R3plica70
aktív tag
válasz
katt777 #4319 üzenetére
Lehet...de mi akikkel kapcsolatban vagyunk (nagyon jó kapcsolatban) és engedték, hogy kicsit belelássunk a dolgaikba, ott ezt tapasztaltuk...semi sem fehér, vagy vekete és főleg nem a számítástechnikában
... a nagykerekre az tudod, hogy a fogyasztóvédelemnek nem terjed ki joga, hogy vizsgálodjon...ott a kisker és a köztük létrejött viszonteladói szerződés a mérvadó...a vásárló pedig a kiskerrel áll jogviszonyban miután megvette a terméket, tehát csak a kiskereket lehet max megrángatni a fogyvédők által.
Magyar kereskedő-kicsi árrés, ez olyan, mint az értelmes nő.
ááááá, ez csúnya volt
-
R3plica70
aktív tag
válasz
katt777 #4308 üzenetére
Akár elhiszitek, akár nem , a hivatalos disztribútoroknál nem úgy működik a dolog, hogy extra árréssel nyomják...sokan meglepődnének, hogy náluk milyen kicsi árrésel mozognak a dolgok...és a normális kiskerek sem tehetik meg , hogy lehúzzák a vásárlóikat extra árréssel, mert nyilván azt szeretnék, hogy ismét oda térjenek be vásárolni.
-
m4rc!
őstag
válasz
katt777 #4279 üzenetére
És akkor mi van, ha felhasználják, úgysem tehetsz ellene semmit, amit akarnak úgyis elveszik..Úgyse tudhatod mi folyik irányított életed körül a nagyvilágban, sztem fölösleges a jogállamiság és szbadság illúziójában ringatóznod (értsd.: személyiségi jog). Úgyhogy sztem ne aggódj a Steam vagy a többi kistílű hülyeség miatt
Na mind1 én is befejeztem, sry -
m4rc!
őstag
válasz
katt777 #4277 üzenetére
Kissé paranoiás vagy szerintem...nemhinném, hogy bárki is foglalkozna veled a CIA-nál vagy akárhol, max a gépedről gyűjtenek némi infót...az meg kit zavar, persze, ha készülsz vmire nemárt megszakítani a kapcsolatokat (sztem ez már ilyen iWiW-szindróma).
Amúgymeg jó, hogy a Steam-hez nem kell cd/dvd.. -
slayer006
addikt
-
fLeSs
nagyúr
válasz
katt777 #4188 üzenetére
az origi bios-szal az ati tuningere kiakadt 862 mhz-nél.
felraktam az új bios-t, ezzel 875 mhz-ig ment, de ez a progi sz@rt se ér, mert a 3850-nél és a 3870-nél is egy csomót vissza kellett vennem az órajelből, hogy stabil legyen a kártya. memóriánál 150 mhz-et kellett visszavennem...ennyit erről a beépített progiról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest