- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Nah. Én is tesztelgettem a 7.1-et az MSI X1900XT-mmel.Maga a driver teljesítményre nem jobb/nem rosszabb az elődeinél, gondolom nem a világot váltják majd meg vele ATI-ék, csak a szokásos aprócska finomítások, újabb kártyák és játékok továbbfejlesztett támogatása került bele.Mert ugyebár tudjuk, hogy ATI-nál nem nagy fejlesztésnél változik a verziószám eleje, hanem minden év elején.
Aki eddig ezt nem tudta, az gondolkozzon el, hogy miért pont 12 volt az 5.x-ből és a 6.x-ből, és a 6.1 illetve 7.1 is miért pont év elején jelent meg.
A drivermaradékok kitisztítására én is a Driver Cleaner Pro-t használom, de igen jó kis program.
Az új driver a várakozásoknak megfelelően teljesített: sem sokkal jobb, sem sokkal rosszab nem lett a gép. Ha nem tudom, hogy új driver van fenn, fel sem tűnik.
Megmaradtak viszont a korábbi problémák a 7.1-gyel is, az összes, amit az elődei is mutattak: nem kapcsol át 3D órajelekre automatikusan, hiába kapcsolom be az élsimítást akár sriverből, akár programból, nem simulnak az élek. Call of Duty 2-ben, DX7-en sem. Az FPS érzi, hogy ''itt most csökkennem kéne, mer a driverben be van kapcsolva az élsimítás'' , de ugyanolyan lépcsős minden. 4x AA-n is.
Továbbá, ez tegnap volt: Oblivionozok ezerrel (3D clockok ATI Toollal kikényszerítve.) és kb 1 óra után arra eszméltem, hogy rezsó-szag van. Oblivionból kiléptem, és bizony: a GPU 98°C-os volt! Azt is tudom miért: nem szabályozta a ventilátort semmi, szépen eldöcögött 27%-os sebességen (gyári hűtés). Feltettem 100%-ra, és újabb 1 óra Oblivion: max[T(GPU)]=74°C
Ez azért is furcsa, mert a drivernek a ventillátort is kellene szabályoznia. Úgy látszik, nálam semmit nem csinál a driver, amit amúgy kellene.
Kezdem úgy érezni, hogy megérett már a win reinstall...
HGyu
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Köszönöm az elismerő szavakat!
Igazán jólesett.
Accelero egyenlőre nem jelezte, hogy légszomja lenne, a TV tuner szerencsére csak feles méretű, úgyhogy a hangkari fölött még jut hozzá némi luft+az alatta lévő venti is fúj arra (de főleg a fetekre) valamit elméletileg a ház orra felől.
Riva szerint legalábbis nem lett semmivel melegebb, mióta bekerült a tuner.
Az a bajom a karival, hogy CCC-ben minden maxra van rakva (mindenféle AA+AF lehetőségek bekapcsolva) de az Excel szaggat.(már vagy 3 hete nem játszottam
)
-
éN79
addikt
Jók a 3D eredményeid.
Nálam is van bennt venti, kb. úgy ahogy Pipó-nál is, azaz a feszültségszabályzókra is jut talán elégséges luft, meg az accelero alól is kifújja a házból a levegőt. Sajnos nem túl nagy a házam, a 12-es SilentBlade-et már nem tudom annyira megdönteni, hogy kellő szögben fújja a levegőt a kártyára.Így nálam is maradt egy nagyon halk nyolccentis, az is megteszi egyenlőre.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
A #1438-as hozzászólásban linkelt megoldást kell alkalmaznod, hogy a RivaTuner monitorozni tudja normálisan a kártyádat, de én jópofának tartom a programot, és szeretem tudni mi zajlik hőfokilag a gépem belsejében.
Kiváncsi leszek az eredményekre, de valószínüleg azok sem fognak nagyban eltérni a ''nevezzük normálisnak'' eredményektől, de valószínüleg azért melegebb ott a VPU,
mint amit utólag látsz. -
éN79
addikt
Én már Zalmival vettem itt a ph-n, úgyhogy nem is tudom milyen hangja van a gyárinak, bár túl jó híre nincs. Viszont teljesen meglepődtem, amikor a Zalmannal 80~88 fok is volt Riva szerint a hőmérséklet, ezért vettem anno az Accelerot. Bár azzal se sokkal hűvösebb, de legalább nem is melegebb és a Z-nél szvsz jóval halkabb, ráadásul a memókról is elvezeti a hőt.
Ennek fényében a nálad tapasztalt 65-70 fok pazar, de ha esetleg van lehetőséged, ereszd rá a rivát, mert nem tudom, de lehet hogy csak a game/tesz befejeztét követően látod az asztalon a hőfokot, ami igen rövid idő alatt is le tud esni ilyen értékre, ha 2D feszre vált vissza a kártya. -
AirBooms
addikt
''Próbáltam úgy belőni ATITool-ban a FAN Speed értékeket, hogy ne is hasonlítson a hangja egy 500W-os Bosch ütvefúróéhoz , de még a hőfok is elfogadható értéken maradjon.''
Hát igen, ez a gyári cuccal eléggé nehéz, lényegében kivitelezhetetlen feladat volt a számomra is!
Estelge nem akarsz valami utólagos léghűtést kipróbálni? Az imént is írt valaki ilyenről - képekről, leírásokból szimpatikusabbak, mint a gyári porszívó. -
Nálam 15-20 percet ment a VGA, csak a drivert sikerült feltennem, meg az AVIVO drivert, magyarul 2x rebootoltam és utánna a Total Commandert elővettem és ott lefagyott és No Signallal elszállt. Utánna a gyári venti maxon pörgött és az a bizonyos T_FAULT LED pirosan világít folyamatosan....
-
A gyári hűtése az LOL ez tény és ezt mindenki tudja, hogy annál a zajnál nem igazán jó érzés számítógépezni. Egy gép legyen gyors és maradjon csöndben, ez a kiindulópont. Vannak kifinomultabb hűtések mind VGAra CPUra meg mittomén még mire. A hűtő csere egyáltalán nem befolyásolja a működését a VGAnak, ha jól rögzití az ember a hűtést, amit már egy 10 éves lelkes újonc is képes. Szal itt inkább gyári hibás VGAkról beszélünk.
Aktív témák
Hirdetés
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest