- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
mcmike
őstag
válasz
Vigneau #3945 üzenetére
Na lecseréltem a 6.12-t 7.1-re, de a weboldalon lévő útmutatót követve is akadtak problémáim: amikor a CCC-t távolítottam volna el, a gép ''kék halált'' dobott (akár Normal, akár Safe Mode-ban voltam)
Driver Cleaner Pro-val lepucoltam a maradékot, aztán fel a 7.1. A jelenség megszűnt BF2-ben, köszönöm a segítséget... -
mcmike
őstag
Hi all!
Szerintetek egy Sapphire X1900XT 512MB (+Accelero X2) VGA-hoz melyik a legstabilabb driver? A régi rendszeremen a 6.6 volt fent, semmi bajom nem volt vele, egyet sem hibázott. Mostanában újraraktam az XP-t, és már a 6.12-t pakoltam fel, de pl. Battlefield2-ben az elején textúrahibázások fordulnak elő, aztán egy idő után elhagyja a dolgot...mintha be kellene ''melegednie''...
Tegyem vissza a 6.6-ot? Tapasztalatok?
UI:csak gyárit rakok fel, Omega meg hasonlók nem játszanak, előre is köszi... -
mcmike
őstag
válasz
Firestormhun #1526 üzenetére
Nálam egy jó darabig (no persze csak feledékenységből
) bekapcsolt állapotban volt, és ilyen jellegű problémám nem volt. Ugyanilyen kártyám van... de aztán lehet hogy a nála telepített ''szoftverkörnyezet'' (bár ''szűz'' WIN-ről beszélunk) indokolttá teszi a kikapcsolását.
-
mcmike
őstag
Hali!
Hát akkor valszeg tényleg kifoghattál egy hibás pédányt.Mivel azt írtad, hogy a terhelés után közvetlen 2-3 mp-el jelentkezett a fagyás ''előírás szerűen'', első körben nem elégséges tápra gondoltam. De később írtad hogy FSP 500-asod van, meg kipróbáltad a ''régi'' 480-assal is, így az biztosan nem lehet probléma. Sőt nálam gond nélkül vitte a konfigot egy UltraPower 420W-os táp is. Azt nem mondom hogy hideg levegő jött belőle, de minden 3DMark-om lement rendesen, 1 fagyásom sem volt játékok és Win alatt sem (Azóta már Enermax Liberty 500-asom van biztonság képpen, meg a zaj miatt). Szerintem gariztasd le, mert hibás lehet. Hőfokot néztél? Ill. állítottál a FAN sebességen? Amíg én manuálisan be nem állítottam a FAN Control-t ATITool-ban, volt hogy felment 85-90 fokig a GPU, ami azért valljuk be nem túl ''egészséges''. Bár fagyásom ennek ellenére sem volt 1 darab sem. Talán még annyit kipróbálhatnál biztonság képpen, hogy a FAN speed-et mondjuk fix 80%-ra rakod (tudom jó hangos lesz de) ha ezután is fagy, akkor bibi van, mert ilyen fordulatnál nekem huzamosabb terhelésnél is megmarad 70-75 fok körül max, azt még bírnia kellene...
-
-
-
mcmike
őstag
válasz
deicide #1500 üzenetére
Hát ez kemény dolog...sőt sajnálatos. Őszinte részvétem a kártyát illetően.
Egyébként sikerült beszerelnem a 8cm-es Chieftec ventit 5V-on járatva a kártya mögé.
Gyakorlati haszna: shemmi...(azaz kb. 1-2 fokkal tudtam lejjebb tornázni a hőfokot), de így talán a passzív borda alatti IC-k nagyobb biztonságban vannak...
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
válasz
Kraptor #1494 üzenetére
Szerintem a 7900GTX nem olcsóbb egy X1900XT-nél, talán csak az XTX-nél. Egy plusz Feature az ATI-nál amit említettél: HDR + FSAA. Egyébként ''sima'' FSAA használatakor is az NVidia kártyák teljesítménye jobban esik szemben az ATI-kkal. Én pl. már egy játékot sem játszok FSAA nélkül. Legalább 2X-et de inkább 4X-et használok, és ha a játék nem támogatja (pl: BIA, BIAEIB) akkor beállítom driver alatt -> voilá...
Jelenleg tényleg nem sok játék van ami támogatja a HDR-t, de szerintem hamarosan mindegyikben benne lesz, ugyanis nem túl bonyolult már megoldani a programozóknak. A játék elég ha csak a HDR-t tudja, én az Oblivion-nál külön a driverben (CCC) állítottam be az FSAA-t és nagyon szépen megy. Sőt! Így még gyorsabb lettmint Bloom-mal (HDR-nél gyengébb megvilágítási mód az Oblivion-ban)
Sum: Mivel nekem fontos az FSAA, ezért ATI-m van... -
mcmike
őstag
A Diamond-on ''szexibb'' a csaj
...
Nekem ez a ''fémcsaj'' viszont jobban bejön ami az enyémen van...
Az hogy NVidia vagy ATI? Hát ez leginkább attól függ, milyen vásárló vagy. Ha csak a teljesítmény érdekel és ár/érték mutatóra is jobban adsz, akkor valszeg Nvidia-d lesz. Ha pedig további szempontok is szerepet játszanak mint pl. a kép minősége, az hogy nem akarsz ''tömegkártyát'' venni, vagy csak egyszerűen (mint pl. én is) ATI fan vagy, akkor ATI-t fogsz venni.
szerintem... -
mcmike
őstag
Na akkor megnyugodtam, legaláb a 3DMark eredményeim jók...
Asszem ma sem lesz időm ventit szerelni (még melóhelyen vagyok), pedig már tényleg nem ártana neki. Egyre melegebb lesz az idő is, nem nagyon halogathatom a dolgot. Szerintem az is közrejátszik a megnövekedett hőmérséklet eredményeimben, hogy a lakás 1-2 fokkal melegebb már mint volt 1-2 hétel ezelőtt. Mi lesz majd nyáron? Lehet tényleg el kell gondolkoznom a vízhűtésen... -
mcmike
őstag
Na most terhelési tesztnek vetettem alá kártyát: 2 X 3DMark06 v1.0.2.
AtiTool szerint a max GPU: 80.4 volt, ami igazolja éN79 feltevését, valóban feljebb megy mint 70-72
Azt hiszem nekem is be kell szerelnem egy plusz ventillátort, úgy ahogy Pipó tette, úgyis van elfekvőben pont van egy vadi új bontatlan 8cm-es Chieftec ventim amit anno még a régi gépembe vettem (Azért néha hasznos is tud lenni a lustaság...).
Először megpróbálom majd csak 5V-on járatni, hátha elég lesz és akkor zajt sem kelt nagyot. De most már nem állok neki, este szigorúan csak Oblivion
Az alábbi 3DMark06 eredmények egyébként jók egy X1900XT-nél tök alapon? (konfig adataimnál):
SM2.0: 2188
HDR/SM3.0: 2418 -
mcmike
őstag
Jogos a feltevésed, tényleg csak a játék befejezése után nézem meg, hogy min áll a GPU hőfok. 70-72-nél magasabb eddig nem volt egyszer sem, pedig direkt ezt figyelem az ATITool-on amint kilépek a játékból. Riva=Rivatuner?
Bocs ezt nem ismerem még, de kipróbálnám és közölném az eredményeket.
-
mcmike
őstag
Én is erősen gondolkodtam egy Arctic Cooling-on, de egyelőre marad a gyárija (egyébként sincs nagy kedvem megbontani, olyan szép az az ''ezüst csaj'' a hűtőn + garancia is
). Most nem akarok többet áldozni a dologra, no meg ha már ennyi pénzt kiadtam, akkor dolgozzon is meg érte! Szerintem a 65-70 fok még nem veszélyezteti az épségét, a ''porszívó effektust'' meg még egyelőre elviselem (hangosítok a fejhallgatón
)
-
mcmike
őstag
válasz
AirBooms #1460 üzenetére
Mindíg ez a víz dolog...
Jó akkor ezek szerint teljességgel rendben van így a dolog, sokkal többet nem várhatok el a gyári léghűtéstől. Próbáltam úgy belőni ATITool-ban a FAN Speed értékeket, hogy ne is hasonlítson a hangja egy 500W-os Bosch ütvefúróéhoz, de még a hőfok is elfogadható értéken maradjon.
-
mcmike
őstag
Maradt még valaki egyáltalán aki levegővel hűti a dolgait? (GPU, CPU, Chips-et!)
Vagy teljesen egyedül maradtam ezzel a ''hagyományos módszerrel''?
Mennyi a normális hőfok egy X1900XT-nél? Nekem Oblivion alatt 65-70-ig is felkúszik... -
mcmike
őstag
válasz
Vikthor #1371 üzenetére
Ja HRP-s, ahogyan mondtad (Véső utca). Ne aggódj, nekem eddig tökéletesen bejött ez a kari, bár ez sima XT nem XTX és csak egy hete megy. Egyébként meg szerintem nincs porszívó hangja a gyári hűtőnek, inkább ütvefúrót mondanék...
Egyébként én nem fogom lecserélni a gyárit, igaz hogy egy kicsit hangos, de a legnagyobb pozitívuma, hogy a házam légáramlási rendszeréhez igazodik. Azaz mint ahogy a Gigabyte 3D Aurora-nál van, első venti befele, hátsók kifele fújják a házból a levegőt. Tökéletesen passzol. -
mcmike
őstag
Apropó!
Csinál valakinek olyat a CCC, hogy nem indul, csak kerreg a winyó kb 3mp-et aztán annyi... Semmi hibaüzenet, dotnet, driver, driver cleanerrel újrarakva, de semmi. Egyszerűen nem indul, még a systray-en sem jelenik meg. Ötlet?
csak ne kelljen újraraknom a Windows-t -
mcmike
őstag
válasz
Vikthor #1346 üzenetére
Ja igen, nagyjából sikerült nyomon követnem a ''kínszenvedésedet'', azt is írtad hogy az ATI nem iagzán tudott rajtad segíteni... Na ez is furcsa egy kicsit tőlük
Legalább tegyék közzé ha valami gyártási hibás széria került ki. Én most virtuálisan lekopogom, egy hete megy problema nélkül. Ez nem jelent semmit ugye? Cask XTX volt ilyen vagy sima XT is? Mert akkor kezdhetek aggódni...
-
mcmike
őstag
Hoppá-Hoppá!
Nekem 420W-as Ultra Power van, és vígan megy vele a Gianni-tól vásárolt Sapphire X1900XT-m. Terhelés alatt is természetesen (3 óra Oblivionozás szerintem annak számít), plusz húzott 3200+ Venice. Azt nem mondom hogy hideg levegő jön a tápból, de: semmi fagyás, semmi újraindulás, minden előírás szerint megy, 3DMark-ok lemennek, stb...
no comment, kérem kapcsolja ki... -
mcmike
őstag
Na, hosszas vívódás után elhatároztam magam egy Sapphire X1900XT befektetésére, most már boldog X1900 tulajnak mondhatom magam.
Ha majd túlhúzásra adnám a fejem mivel tegyem? ATITool egyszerre állítja a 2D/3D-t. Az nem baj?Az 1800XL után egy kicsit szokatlan elsőre, de annyi baj legyen...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Steam topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- CASIO órák kedvelők topicja!
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest