- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
rudeee
senior tag
válasz
B@bL3ve5 #3777 üzenetére
Egyáltalán nem sok a 150k, a 8800GTX is 170K körüli árral robbant be először.
Leghamarabb az NVidia fog kijönni az alsó, középkategóriás kártyáival megközelítőleg február-március környékén.
Az AMD ekkorra csak a csúcskategóriás R600-at fogja kidobni a piacra, ebből adódóan még jóideig várni kell majd az AMD-féle alsó, közép modellekre (remélem nem okoznak akkora csalódást mint az X1600/1650-es sorozat...).
A gyártókat a konkurencia és a profit érdekli, valamint amit a piaci fejesek diktálnak. -
Gorombilla
tag
válasz
B@bL3ve5 #3767 üzenetére
Nem, sajnos ez nem így működik. Bárcsak így lenne. Igazából arra ami eszedbe jutott, arra nagyon nincs jó tanács, szerintem dx10-es kártya ennyiért nem lesz féléven belül, viszont ha jóval több pénzed van, akkor érdemes lehet megvárni az ATI új dx10-es kártyáit, na nem azért, hogy azt vedd, hiszen biztosan aranyárban lesz (saccra 150k), de a GTX ára leeshet 120 körülre március-áprilisra, és annyiért már jó vétel lesz, már ha tényleg nem számít a pénz.
z0ty bazárjában is láttam IceQ-s X1950XT-t, bár ez csak egy véletlenszerű google kereséssel jött ki, lehet, hogy már nincs neki, és ár sem volt, de azért kérdezz rá, hátha jobb áron tudja, mint ahogy fentebb írtam. És a bazárok ma tesznek fel friss listát, gondolom a nagykerektől mára lehet rendelni, tehát nézegesd a bazár topikokat. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
B@bL3ve5 #3763 üzenetére
B@bL3ve5. Ha van annyi pénz a zsebben, a Gorombilla kollega ajánlotta két karit nyugodtan támadhatod
Én is ezt vettem volna, ha nem jön közbe a bba (és ez nagy szó, mert én nem veszek ám minden 2.hónapban, -és akármilyen- vga-t..
)
F@sza kártyák. És még a doboz is fáin.Hajrá.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
válasz
B@bL3ve5 #3761 üzenetére
Kicsit tévedtem, én 73-ért láttam amikor én vettem a Sapphire-t, azóta pedig nem, hogy olcsóbb lett volna, hanem drágult. Mondjuk így is kb. 68.
Most egy rövid kereséssel ezekre jutottam:
Hammon bazárja:
VGA HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 75 788 Ft
[link]
Bandit bazárja:
HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 76 738 Ft 2 év
[link]
Namost közel sem biztos, hogy ezek a legolcsóbb árak, használtat például nem is néztem. Ennyiért nem biztos, hogy a legjobb alternatíva (de a 68k-s pro-nál mindenképpen jobb vétel), de a hűtése legalább már gyárilag jó (so-so), és picivel emeltebb órajelen jár. Te tudod, nézz szét körül Te is. -
Gorombilla
tag
válasz
B@bL3ve5 #3754 üzenetére
Áááá 68-ért x1950pro-t venni! Buta ne legyél már. Megveszed 45-50-ért bárhol boltban. Ha boltban 68 az msi-e változata, akkor meg megveszed a nem msi-t, veszel rá egy normális hűtőt, és a szervízben lecserélteted, hogy a garid is megmaradjion, ha nem értesz hozzá és MAX 60-ból még úgyis kihozod.
Persze, hogy más hűtő van rajta, mart 80nm-en nem melegszik annyira alcsonyabb órajelen, mint az XT.
Mellesleg engem nem zavar a hűtő hangja.
68-ért már kb iceq-s xt-t lehet vásárolni a ph-n.
Viszönt, ha pro-t veszel, akkor az pro topikos dolog, ott nálunk felkészültebbek tudnak válaszolni a kérdéseidre.
És B.Ú.É.K. Mindenkinek!
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
B@bL3ve5 #3747 üzenetére
Ez esetben tényleg marad az ICE Q III . (bár annál se mindíg garantált a ''hangtalan'' működés, mert olvastam valahol ehelyütt, hogy ha normális állásban van a kártya, azaz fejjel lefelé, a venti elkezdhet zörögni, ha a lap az asztalon áll és így a kártya a normálishoz képest 90 dokkal el van fordítva, azaz áll, akkor meg jó...)
-
éN79
addikt
válasz
B@bL3ve5 #3740 üzenetére
Már miért ne vennéd meg, ha ilyet szeretnél?
A hűtést vagy elviseled, ha nem zavar a hangja, vagy lecseréled. Ha nem akarsz a cserével bajlódni (és az esetleges gariztatás is zavar) akkor ICE Q III-at keress, de így szvsz. se jobb se rosszabb a HIS kártyája mint a Sapphire. Bármelyiket megveheted. Csak arra figyelj, hogy a doboz tartalmazza a tápcsatlakozó átalakítót (2 ''molexre'', ha a rendszertápodon nincs gyárilag. -
Vigneau
félisten
válasz
B@bL3ve5 #3202 üzenetére
Hogy miért nem adnak hozzá csatit? Jó kérdés... Itt a fórumon arra jutottunk, hogy milliós tételnél már szépen lehet spórolni, ha ezt-azt kihagy a gyártó a dobozból.
SEMTEX kollégánk tapasztalatai szerint a Media Markt-ban lehet kapni ilyen tápcsatit 0.6k-s áron.
Ami a gyári hűtőt illeti, eléggé hangos és nem valami hatékony. A VF900-Cu azonos körülmények között közel 20'C-ot vert rá minuszban. Ráadásul 3D után is jóval gyorsabban hül le.
A konfigom mellett alapon a következő eredmények születtek eddig:
3DMark05: 10850 pont
3DMark06: 5543 pont
A tuningra eddig még nem futotta.
Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest