- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
-
Dolby
senior tag
válasz
barnam_ #6989 üzenetére
korábban valahol írtam hogy a fogyasztás miatt nem akarok nagy kártyát, játékra meg minimálisan van használva, nba 2k9, farcry (1), sims3, wow. Ezekhez van a gép használva, eddig integrálttal ment szóval bőven elég a 4670 teljesítménye, és mivel megy a gép a nap nagy részében így fontos a fogyasztás :-) De köszi
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #6991 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy amióta meg van a 4850-esem, állandóan ki be kapcsolgatom a gépem. Ha átugrom a boltba, vagy akármi, mondjuk 10-15 percnél tovább tart, akkor kikapcs, vagy készenlét.
Amíg a 4670-esem megvolt addig meg ment egész nap a gép, mert tudtam, hogy 2D-ben lóf@asz amit megeszik.Már filmeket sem ezen a gépen nézek, hanem a P3-ason, de azzal meg az a baj, hogy egy két keményebb kódolású magasabb felbontású filmnél megadja magát.
Így most össze kell hajítanom egy multimédiás kis fogyasztású gépet, a P3-at meg el kell adnom.Sorolhatnám még...
Jah, mivel van hasonlítási alapom. A 4670 1280x1024-ben legalább annyira meg állja ahelyét, mint a 4850 1680x1050-ben. Mivel én monitort váltottam 1280 @ 1680-ra, így egyáltalán nem drasztikus a teljesítmény növekedés. Hogy is mondjam, majdnem hogy ugyanott vagyok.
Jó dolog ez a 4670, nem kicsit. Eltalálták a GDDR3 128bit-et nagyon, a fogyasztás terén meg állatul.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6732 üzenetére
Bevitted? Nem tudsz tőle elszakadni..
Ez a csibész még min. 8°C-ot ráver a Furmarkra! -
Tanker21
tag
válasz
barnam_ #6728 üzenetére
A kari sőt az egész gép nincs 3 hónapos. Nem néztem csak most terhelés alatt mert eddig nem nagyon volt rá időm tesztelgetni ezért nem tudom régebben milyen volt a hőmérséklete. Am lehet a por okoz problémát mert ahogy néztem elég pici maga venti és ha az beporosodik tényleg nem sok levegőt szállít. Majd szétkapom és megnézem. Köszi.
Stirbi: Pont most gondoltam rá én is hogy veszek egyet csak nemtudom hogy mekkora helyet foglal. Elég zsufi a gépem már így is
-
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #6674 üzenetére
na most már vga bios flash-elést is tudok (nagy túlzással)
sikerült beállítani a 3 profilt
1. 165/300 0,9 V
2. 300/500 1,15 V
3. 750/1000 1,25 Va hűtés pedig 55C°-nál kapcsol be, és a többi értéket is módosítottam
(C° / %)
55 / 15
60 / 30
65 / 40
70 / 50
80 / 75
85 / 100
100 / 100ha az 55C° kiindulási alap magas vagy egyéb másik határérték kalibrálásra szorul kérlek szólj(atok)
előre is -
-
-
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #6658 üzenetére
igen a 2D-t akarom beállítani mert a gyári bios-al 300/1000-re megy csak vissza (vagyis csak a gpu-t veszi lentebb) ezért szeretnék egy mondjuk 300/300-at elérni
holnap akkor neki is esek mert ma még informálódok
olyan kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban, hogy rbe-ben a clock settingnél ahol a V-ot is lehet állítani csak egy érték van amit lehet állítani (jelen esetben 1,25V) akkor ez most a Gpu vagy a mem. feszét állítja vagy azonos a két periféria feszültségértéke?
bocsi de kezdő vagyok ilyen téren -
-
kisza25
félisten
válasz
barnam_ #6442 üzenetére
3130Mhz-ig megy 4 maggal-de úgy már nem fut le 3d mark igaz se memot,se ht/nb-t nem állítottam vissza
3 maggal nem próbáltam a tuningot,mert ahhoz igen durván megkéne rángatnom,hogy ezt túlszárnyaljam
lehet megpróbálom 4 mag 3Ghz 830/1100Mhz-et, de most éppen barátnőm filmetnéz
TV-n ami gépről megy -
Speed®
titán
-
Spirit
őstag
válasz
barnam_ #6131 üzenetére
Kivettem a kártyát, rámértem az ellenállásra, és tényleg megnőtt, szal egyértelmű,hogy a grafitozással volt gond. Eröltetném a dolgot, de igaz Crysis teszt alatt "csak" 82 fokos, de mondom, a fánk melegítésénél már a 100-at nyaldossa. Szal marad az, hogy megy, amennyit megy. Persze olyan 900mhz-nél újragrafitozok.
Most 1,5V-al megy elméletileg 970-et stabilan, majd meglátjuk...
-
Spirit
őstag
válasz
barnam_ #6081 üzenetére
A pontszámot tekintve is igen jó, ha kicsit jobban megnézed. Ez egy Socket 939-es X2-es proci alig 2,6ghz-en, és két sima 512-es ddr1 hynix ram. Mit vársz tőle?
Crysis-t teszteltem a beépített gpu benchmarkkkal. 1680*1050, minden medium, egyedül a víz high. Eddig 24fps volt az átlag, most felment 32-re. Szerintem ez brutális növekedés. Egyébként egész éjszaka loop-ban ment a 3dmark06, és nem fagyott ki. Magasabb fesszel próbálkoztam, de nem néztem meg a végét, mert úgy már 85 fokig is melegedett, szal hova kínozzam már.
-
Spirit
őstag
válasz
barnam_ #6073 üzenetére
Végiglestem minden forrasztási pontot, talátam 12v-tól kezdve mindent, de asszem megvan a GPU is. 2d-ben 0,89V-ot mérek rajta, 3d-ben 1,23V-ot. Mivel tudtommal 1,25 a normál, szerintem azért tuningolható pont picit átlagon alul, alig 810-815-öt megy. Egyébként teljesen máshol találtam meg őket.
Mostmár csak az a kérdés, hogy az R650-es ellenállás tuti a gpu feszét állítja? Az ellenállás értékének meg kell egyeznie a logout-os cikkedben mért értékkel?
-
Mercutio_
félisten
válasz
barnam_ #5980 üzenetére
Van valahol - logout pl. - egy jó leírás arról, hogy tudom megnézni mennyi az aktuális fesz-beálítás a kártyámon? (HIS IceQ 4670) illetve olyan leírás ahol szépen lépésenként le van írva a bios editálás menete, a megfelelő program, az ajánlott feszértékek (leginkább alulfeszelni szeretném a minél kisebb fogyaztás miatt) és egyéb tudnivalók?
3850-en már csináltam ilyet
-
nesa
veterán
válasz
barnam_ #5860 üzenetére
Dpi alitas eseten eleg ocsmanyul nez ki no mind1 en ilyen befasult vagyok 1024x768 boven eleg nekem netezni ,jatszani mar egesz mas csak TFT monitornal ugye nem jo dolog a nativ felbontastol elterni.
40" biztos szepen olvashato orakon at is a Full HD na mind1
Amugy nezd meg hany 30-40es ember hasznal ilyen felbontast fater is eladta az ilyen monitort mert nemlatta mi van rajta.Persze 15 eveseknek ez kell.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #5855 üzenetére
Így van, a 3-4 extra gépigényű játékon kívül (crysis, stb...) maximum 1680x1050-ig elég medium/high közeli grafon 2XAA-val. 1280x1024-ben pedig highon 2XAA-val, sőtt sokszor 4XAA sem vágja hanyatt magát.
FULL HD-ra minimum 4870 1Gb, de inkább 4890 kéne. Azokkal kompromisszum nélkül lehet játszani.Most töltök egy F1-es játékot, kiváncsi vagyok hogy megy neki 1680-ban.
Egyébként jöhetnek a kérdések 1680x1050-es kérdésben, mert már két hónapja olyan monitorom van. A játékok 80%-a amit néztem, meg sem kottyan a 4670-nek.
COD5 az nagyon megy neki, de a BIAH, NFS UC, Tomb R UW, MOHA, SPORE, stb... is fullon mennek.Az FC2-re már nem elég sajnos, a Crysist még nem néztem, de nem is akarom.
GTA4 sem menő ebben a felbontásban, mert kegyetlen sok kompromisszumot kell kötni. A látótávolságot le kell venni majdnem teljesen, és csak mediumon folyamatos a játék. highon érződik, hogy nem kedveli, bár úgy is játszható valamelyest.
-
JJános
addikt
válasz
barnam_ #5833 üzenetére
Tudjuk, hogy a 96 gt már lejár. Az új játékok már nem úgy, vagy nem fognak működni rajt.
Mit tudunk a 4670-esekről? A legújabb játékokban szépen teljesített, átnézve a teszteket. Az érdekel, amit itt már valaki feszegetett, hogy a technológiája mennyire jó, és mire.
Egyébként a gddr4-es memória lehet 10%-al gyorsabb mint a gddr3? Mert akkor a 96 gt közelében van a kártya, fele fogyasztással, és kevés hővel.
Köszönöm.
-
-
JJános
addikt
válasz
barnam_ #5721 üzenetére
Köszi, de befejeztem. 3DMarkt-ot kitöröltem a gépből. Türelmem már nincs rá.
Sajna én egy idős emberke vagyok(59), és inkább ilyen örök kezdő vagyok, bár a hardvert értem, és sok gépet szereltem, raktam össze. Sokat javítottam meg is, de ez nekem kínaiul van.Van olyan tesztprogram ami elérhető, és meg tudom vele nézni, hogy a konfig jól műxik?
És még egy kérdés, hol tudom megnézni a vga hőfokát? Köszi! -
nesa
veterán
válasz
barnam_ #5650 üzenetére
Ok koszi.
Majd kell huznom uj wint ehez mert ez a mostani neha else indul marhameg elindul 1 hetig nemkapcsolom ki a gepet
szal sehogy nemjo ez
de most nyomtam tesztet 835/1005 raktam lement a 06 lehet hogy jol huzhato lesz a kartya.
A ccc jobban vigyazz kartyara mint mas a himestojasra eleg gyer tuningot enged no mind1 rivatuner engedi
Azert az elozo giga kartyaimba azvolt a jo hogy win alol lehetett Vmodolni oket 96GT, 3870 is
-
-
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #5310 üzenetére
Hello
Bocsi amiért neked címeztem de máskor is igen segítőkész voltál, szal csak átfutottam a topickot mert látom már szinte mindenki +van elégedve a karival és ....
a kérdésem az lenne, hogy ATT ami kezelné még mindig nincs ?
a másik, hogy ha feltenném CCC-t akkor mit érdemes benne állítani ?
előre is köszönöm és persze mástól is jólesne a válasz ha tudja a kérdéseimre -
Reac^
őstag
válasz
barnam_ #5288 üzenetére
Szasztok! Közben megtaláltam google segítségével az írást, aztán mivel a tesztben nem volt szó a márkáról az csak a toplistákról derült ki.
Közben persze minden létező márkából foglaltam magamnak a nagykernél, de akkor ugynézki hogy MSI-t hozok magamnak.
mod:
Azt írtad a tesztben, hogy gyári kűlerrel is elég jól adható nekik a kakaó. Ez télleg igy van? Mert nem szándékozom extra kűlingre költeni, (épp az összetört autómra költök
)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #5075 üzenetére
Jujj, de kemény a 06 pontod.
Én is csináltam egy Quad-os eredményt. 10514 pont
Ketten már le tudnánk gyűrni Őket.
-
zodo
nagyúr
válasz
barnam_ #5068 üzenetére
,de 960 mhz-en, már bíztos.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #5010 üzenetére
Lassan inkább a 35K-hoz. Sőtt....
nem lesz itt semmi olcsó. A HD4670 is inkább 23-24K-ós kategória, akkor mit várunk ettől. Lesz az kb 31-32K. Majd meglátjátok. Jegyezze meg mindenki ezt a hsz-ást. Mert még kísérteni fog sajnos.
Veszek én ősszel majd egy 4850-et féláron használtan, oszt jó napot. Semmi kompromisszum, semmi butítás. Csak éppen sokat fogyaszt, amit én egyáltalán nem szeretek. Vagy megvárom már a 5670-et, az már úgy is Dx11-es lesz, oszt jöhet a win7, meg az új gammák.
Mind ezt azért mondom, mert lecseréltem nemrég a monitoromat 22" 1680x1050-re, és kezd néha kevésnek bizonyulni a 4670. De mily meglepő, nagyszerűen megbírkózik azért a feladattal, persze mérsékelt beállításokkal.
-
Móci
addikt
válasz
barnam_ #4971 üzenetére
Úgy már más, akkor van kímélő üzemmód is...
Vmodot kihagyom, de azért majd egy tuningot nézek valamelyik nap, izgat, mit tud a kártya.
Bár alapon is elég, szépen megy a csé, meg néha a wow...Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy az audio cuccát a kártyának nem ismerte be a vindóz. Ehhez kell még külön driver, vagy én rontottam el valamit? 9.2 van fent, a rendes ccc-s.
-
Mákosmetélt
tag
válasz
barnam_ #4909 üzenetére
Szia, köszi!
Az nem is tudom hogy kerülte el a figyelmemet.. jó kis karesz ez.
Úgy emlékeztem jóval drágább de most látom hogy 22600 pénz
Akkor ez lesz, ha már asus így felment..
Nem várok tovább, mert 400ft/euro -ról is hallottam már + áfa növelés
szóval nem lesz itt jó világKöszi!
-
válasz
barnam_ #4898 üzenetére
annyiban nem pontos, hogy a jópár ROP-funkcióban (legfőképpen AA melletti fillrate, z-fillrate) dupla tudásúak az RV700-as ROP-ok, viszont nem mindenben - pl. az egyszerű, mezei pixel fillrate-ben nem. erős a gyanúm, hogy a régebbi játékoknál főleg ez mutatkozik meg.
emellett még ott van a 128-bites memóriabusz, amit sokszor kompenzál a memóriavezérlő + az átszervezett cache-hierarchia, de nem mindig.Chaser: persze, minden kompromisszum esetén van az a pénz
gyiku, Cayman: nézzétek ezt meg - nem kizárt, hogy van benne 1-2 zöldség (pl. a 9800GT tuti az)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4860 üzenetére
Hát szerintem ennyi beleszólásunk nekünk is van, hogy ne az előző kártyám kategóriájába kerüljön már bele a 4670-esem. Én nem a Sapphire 2600Xt-émmel akarok szembeszállni.
Nem értem mi van mostanság a ranglistákkal, de már követni sem tudom....
Egyébként a 06-os lista az rendben van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4809 üzenetére
Amúgy az normális hogy a gpu-z és a CCC nem ugyanazt mutatja?
Szerintem nem.
Mondjuk a gpu-z mindig a 3D-és órajelet mutatja, a ccc pedig mindig a az aktuális órajelet.
Amúgy mi nem stimmel?
Jah látom, hát ez gáz, mert ez így nem jó, még egy 3DMark06-ot sem tudsz tolni. Nem tudod mivel bizonyítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elite: Dangerous
- Forrmell.enn
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest