- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Problem solved! Találtam 5ezerért egy Heidi-t használtan, a srác az előbb tette fel a hirdetést, lebeszéltem, már megyek is érte, ennyit simán megér!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Gondoltam rá, de ilyen kicsi fejem nincs sajnos, főleg olyan nem, ami a fémet is viszi.
Egyébként az AC Accelero Twin Turbo sem megy rá a kártyára, mert 1-2mm-el hosszabb a borda, mint ami elfér, beleütközik a DVI csatiba.. (bnőm gépében a 4850-esen olyan van, így azt meg tudtam nézni, igaz az még a régi verziós twin turbo)
Tehát maradt az Alpenföhn Heidi, de az meg 11k szállítással együtt, sztem nagyon drága.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Akkor lehet úgy fogom csinálni, hogy szerzek rá egy működő vapor-x hűtést, hirdetem, de használom, ha jön rá vevő eladom, és az árából megveszem az újat.
Tehát akkor jön a kérdés vapor-x tulajok, esetleg valakinél elfekvőben egy leszerelt hűtés, amitől jutányos áron megválna?
De jöhet ötlet arra is, hogy hogyan szedjem ki a beletört csavart, mert ha az sikerülne, akkor az én hűtőm is jó, csavart tudok hozzá szerezni, az a legkevesebb. Pillanatragasztós módszerrel már próbálkoztam.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Megfordult a fejemben, de ha így is járnék el, akkor is kell rá applikálnom valamilyen hűtőt (mondjuk egy jó vapor-x-eset), hűtő nélkül csak nem adhatom el.
Ami a rosszabb, hogy anyagi okokból ez most csak úgy menne, ha előbb túladnék a jelenlegin, fordítva max fizu után. De ha eladás után hozzáteszem a hűtő árát, akkor milyen kártyát javasolnál helyette? (lehetőleg olyan érdekelne, amin se a hőfokok miatt, se a hangja miatt nem kell majd hűtőt cserélnem már.Apropó, a jelenlegi procimmal van értelme erősebb vga-ba fektetni, ki fogja hajtani egyáltalán? FullHD-n szoktam játszani, E8400-am van, ami 3,6-on ketyeg + 4 giga ram, de a következő konfig legalább egy i5 lesz, csak jelenleg nem látom értelmét a cseréjének, költséges (proci+lap+ram), és nem hoz annyi pluszt.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hát ott tartok, hogy most már tisztán látok, tudom miből választhatok, amik biztosan felmennek rá.
AC Accelero Twin Turbo vagy Turbo Pro 8k körül
vagy
Alpenföhn Heidi 11k-értA használt Heidit épp pár órája vitték el előlem, a használt Twin Turbo-t pedig tegnap este, nincs szerencsém..
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem, a képen nem látszik, a GPU-ra alulról felfogatós rugós csavarból tört bele az egyik.. szóval nem opcionális, hogy új hűtőt kell vennem. Hiába szereznék új csavart, a bennmaradt darabot sehogyan sem tudnám onnan kivarázsolni.
OK, látom közben megtaláltad. Pillanatragasztó talán.. de sok esélyt nem fűzök hozzá, ha egy sima becsavarástól beletört úgy, hogy nem is téptem meg...
Egyébként is terveztem rá egy másik hűtő vételét a hőfokok miatt, csak jövő hónapban szerettem volna anyagi okokból, nem most rögtön.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Ez miből derül ki? Kék színű, a VRM-eken Sapphire logo-k és feliratok vannak. Nézegettem képeket, és szerintem is lazán rá kéne mennie gond nélkül, maximum a Vapor-X-es hűtő kisebb bordája nem fér föl alá, ami a tápcsatik felől van, arra kelleni fog valami megoldás. (apropó, azok a picik ott mik? És a hőmérsékletnél a MEMIO az ugye a GPU körül lévő 8db ramra vonatkozik?
)
Pont így néz ki, csak az 1 gigás verzió: link
-
A_ScHuLcZ
addikt
Leszedtem róla, de nincs megkeményedve, simán kenhető még. Ezüst paszta van rajta, nekem csak fehér van, nem tudom így érdemes-e egyáltalán újrakennem.. de a magas hőfok 100%, hogy nem a paszta miatt van, ez már kiderült.
De másrészt nálam a memóriák melegek nagyon, azok pedig nincsenek is lekenve, mivel valami tapadós cucc van közéjük és a borda közé ragasztva, és az tiszta. -
A_ScHuLcZ
addikt
Nem szedtem még le a bordát, csak a védőburkolatot, hogy rendesen ki tudjam fújni. Ez még teljesen gyári állapotú kártya, direkt nem szedtem le róla, nehogy visszadobják, ha esetleg gariztatásra kerül a sor. De véleményem szerint a paszta elhasználódásával nem járhatna együtt ekkora mértékű hőemelkedés, főleg hogy sosem volt bolygatva a hűtőborda.
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Látom másnak is vannak gondjai a hőmérsékletek miatt. Sapphire Vapor-X 1gigás verzióm van, és tegnap játék közben (MW3) arra lettem figyelmes, hogy egyszer csak random piros csíkok és pöttyök jelentek meg, és időnként irtó nagy akadásba kezdett a game. Azonnal fogtam magam és néztem hőmérsékleteket, tátva is maradt a szám, de nem az örömtől. Kiszedtem, kitakarítottam, portalanítottam, visszaraktam, néztem hőmérsékleteket ismét, de csak pár fokos javulást értem el vele. Windowsban 0%-os GPU Loaddal 64-65 fok a mag, 77-78 fok a memória, szerintem nagyon sok.. játék közben tisztítás után a memória majd 100 fokos, tisztítás előtt 101-102 is volt! Mindez automatikus ventiszabályozással, ha kézzel átállítom 100%-ra a fordulatszámot, akkor "csak" 88-89 játékban, miközben olyan, mintha porszívóznának mellettem..
A ház jól szellőzik (CM HAF932), teli van nagy ventilátorral, de a ház oldalát levéve sincs javulás. Tényleg ennyire gyenge ez a Vapor-X-es hűtés, vagy valami baja lehet a kártyámnak? Mert tudom nem egy ász hűtés, ami rajta van, de ennél azért többet vártam, eddig nem tűnt fel. Elképzelhető, hogy ennek köze van ahhoz is, hogy a HD filmjeim lejátszás közben időnként, pár másodpercre akadozni kezdenek, látszik hogy nem folyamatos a kép, majd ahogy jött, úgy el is megy a hiba.
Proci alatta: E8400 3,6GHz-en, 2x2giga Geil BD ram, ez egyébként mennyire hajtja ki ezt a kártyát? Találtam már olyan gamet, ami nem ment full HD-n csak low-medium beállításokkal (Saint Row 3).Legfrissebb driver van fent. Tudtok segíteni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Csak nálam van probléma a felbontással a 10.7-es driver óta? 10.6 a legutolsó release, aminél még jó, 11.7-től felfelé a legújabbig hibásan jelenik meg a kép az egyik monitoromon (Samsung Syncmaster 226BW). A monitor max felbontása 1680x1050, de szemmel láthatóan kicsúszik belőle a kép, nem látszik pl se a start menüm, se a tálca alja, se jobb oldalt az óra. Ha más felbontása állítom, akkor sem lesz jó, mindeközben a másik monitoromon tökéletes a kép (LG Flatron W2253TQ, 1920x1080)
Próbáltam egymonitoros módban is, semmi változás. VGA és DVI kábellel is próbáltam bekötni a monitort, szintén nem jelent semmit.
A kártya pontos típusa: Sapphire 4890 Vapor-X 1GBA frissebb driver jól jönne az új játékok miatt... 64bites win7-em van fent, a hibát már régóta tapasztalom, de 10.8-nál még úgy voltam vele, hogy biztos driverhiba, majd kijavítják, de nem..
Monitor drivert is telepítettem már, szintén nem segített.Mi lehet a hiba, mit tudnék csinálni vele?
-
A_ScHuLcZ
addikt
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
schwartz #1889 üzenetére
4870-esből a sima 44-ért kapható most, a toxic változat pedig 55-ért, megér ennyit, jobb ennyivel? Simának az órajelei 750/900, toxicnak 780/1000 és a hűtés jobb rajta, de ha lehet, én rátenném ezt az Accelero Twin Turbo-t
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
schwartz #1887 üzenetére
Hát nem tudom, nekem pl a crysis wh megfogta elég rendesen win7 alatt (ugyebár dx10) 20-30 fps volt játékos beállításon, sőt volt hogy 20 alá is leesett. Ugyanezekkel a beállításokkal xp alatt 40-50fps-t produkált. Maxra nem mertem felnyomni, élsimítások nem voltak ráküldve természetesen!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Szerintetek Sapphire 4850 512MB-os kariról van értelme erre fejleszteni, megéri, vagy túl drága ahhoz képest, amennyit hoz? Van rajta egy Accelero Twin Turbo hűtés, ami elég jó, elégedett vagyok vele, de ipon szerint 120watt-ig elegendő, szóval az új kártyához cserélni kellene azt is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest