- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
RVR400 #80545 üzenetére
Ebben az esetben az i, az nem interpolált, hanem interlaced. Vagyis a kép nem progresszív megjelenítésű, hanem sorváltós. Az alsó és felső fieldeket (félkép) külön jeleníti meg. Úgy, mint a katódsugárcsöves TV -ken. A HD korszak első hardverei ezt könnyebben tudták kezelni, mivel egy időben (egyszerre) csak a teljes felbontás felének megfelelő képpontmennyiséget kellett kezelniük.
-
Laza...
addikt
válasz
RVR400 #78937 üzenetére
Tudomásom szerint nem interponált 13MP.
Double 13MP Sony chip cameras for photo output & FHD camcorder capability
Cameras: 13 MP Rear Camera + 13 MP Front-Facing Camera
Cameras: 13 Megapixel Rear Camera + 13 Megapixel Front-Facing Camera
Front:13.0M HD camera;Back:13.0M HD AF color camera (http://en.thl.com.cn/)Igen, ott ahol van 1130MP, ott nem érdekes a többi adat sem
Nálam volt ilyen teló, és fix 13MP, ha jól emlékszem nem is lehetett felbontást állítani sem, de autofokusz is volt
-
klogw
aktív tag
válasz
RVR400 #78637 üzenetére
Gondolkodj már egy kicsit!
"utólagosan a NAV nem foglalkozik vele, mivel ezzel az erővel bármit legalizálhatok itthon"
Egy beérkező áru legalitása két dolgon múlik: 1. legális módon érkezik, 2. legális forrásból.
1. Mivel éppen maga a vám és adó megfizetésén múlik, hogy valami legálisan vagy feketén kerül be az országba, baromságokat beszélsz, mikor úgy állítod be, mintha ezzel valamiféle kiskapus legalizálást intéznél el.
2. Az adó összegének megállapításához nyilván bekérnek egy számlát vagy valamilyen, az értéket ill. az eredetet igazoló dokumentumot.
A fekete kereskedelem mellé megkockáztatsz egy okirathamisítást is? Akkor a kettővel egyszerre fognak meg. (Adott esetben még mellécsapnak akár egy orgazdaságot is.)NEM TUDSZ te itt semmit abban a kiskapus értelemben legalizálni, ahogy te azt gondoltad az idézett mondatodban. (Persze megpróbálhatod, ha jók az idegeid és az ügyvédeid.)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
RVR400 #78637 üzenetére
Ez a VÁM, az ÁFA az ADÓ. Keress rá a szövegemből egy részre.
És nem elmélet hanem törvény, bakker ennyire rohadt nehéz megérteni? Az elmélet a lopott áru legalizalasa, mert az nem letezik...
feltéve, hogy a vagyoni hátrány a százezer forintot nem haladja meg, úgyszintén, aki e cselekmények bármelyikét megkísérli, szabálysértést követ el.
100e felett mar mas kategoria, nyugodtan lapozgasd tovabb a jogtárat.
mod: van egy pénzügyőr haverom, megkérdem mit mond meg lehet beugrunk ide oda vele...
-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
RVR400 #78481 üzenetére
Hogy mit vett át? Vicces vagy. Hidd el nem kenyerem arról véleményt mondani, amit még csak nem is láttam. Az egész a te szánalmas meséd, amit itt terjesztesz és kezd bizonyos határokat feszegetni a személyemet illetően. Rengeteg kínai készülék volt már a kezemben, mert rengeteg barátom és ph-s kollégám ha nem is heti szinten, de megmutat egy-egy újabb szerzeményt. És ezt úgy képzeld el, hogy leülünk valahova és órákig nyomkodom tesztelem a telefont, míg dumál róla a tulaja. Az IPS technológiáról és minden másról úgy alkotok véleményt, hogy hosszú ideje bújom a témát szakmai fronton. Úgy alkotsz rólam véleményt, hogy még csak nem ia ismersz. Konkrétan hazudsz itt össze vissza rólam dolgokat, csak azért mert a véleményünk nem egyezik sokszor. Képzeld emberek vagyunk és egyben egyéniségek is. És ez így jó. Például a Coolpad fotós képei kapcsán is false infókat terjesztesz. Ugyanis ha megnézted volna a Gizchina Coolpad reviewját, akkor észrevetted volna, hogy a tesztképek eredeti formában, zipbe tömörítve letölthető onnan... Szóval megkérlek, ogy a továbbiakban ne állítsál velem kapcsolatban semmit egyik fórumon/topikban sem vagy megkérek egy moderátort, hogy szankcionálja személyedet. Oh és majd elfelejtettem, nagyon kevés embert blokkolok privátban és te már lassan egy éve ezt a titulust kiérdemelted nálam. Elnézve az akkori privátokat, csodálom, hogy egyáltalán még szóba állok veled és egy-két kollegával találkozva hasonlókat hallottam. Szóval nem biztos, hogy csak én vagy mi a kollégákkal vagyunk tökéletlenek.
-
LámaZ
addikt
válasz
RVR400 #78481 üzenetére
„A multitask meg androidnál kicsit vicces, merthogy ugye ami háttérbe kerül, az ott meg is áll, a régi programokat meg automatikusan kilövi, ha már kevés a RAM.”
Ezt a blöfföt beveszi még valaki?
Ugyanis a gyakorlatban az android híres memóriakezelése semmit nem ér.
Ha érne, akkor nem keresné mindenki - aki valszeg pórul járt a fél gigával – a minimum 1 GB RAM-mal rendelkező telefonokat. Én pl. nem vagyok hajlandó olyan androidos telefont venni többé, amelyben nincs min. 2 GB RAM. -
Dominó85
addikt
válasz
RVR400 #78280 üzenetére
Egy biztos, hogy a szüleimtől normális és kulturált nevelést kaptam. Sajnos a stílusunk annyira különböző, hogy én bármit írok, az neked sohasem jó. Kérdés, hogy bennem van-e egyedül a hiba.
CoolPad-nál amikor a kamerát "fikáztam" szerinted, akkor én szakmai oldalról (megemlítve a kromatikus aberrációt, vonalélességet, fénymérést, homogenitást) egy amúgy tök semleges, talán inkább pozitív értékelést adtam. Keversz valakivel. Na meg én is pusztán a saját véleményemet iropm le. Nem kell vele egyetérteni. Viszont te kategorikusan kiforditod a mondataimat és minden xarba belekötsz. VÉLEMÉNYEMET irtam, le azt már csak szabad baxxa meg...
Az IPS kijelzős telefonokat preferálom valamennyi téren (telefon, tablet, monitor). Rengeteget olvasok róla és figyelem, hogyan fejlődik és forr ki egyre jobban ez a technológia. Lásd Eizo ás az első 4ms alatti késleltetéssel rendelkező IPS paneles monitor (3,78ms hivatalosan). Jó pár éve ezek a cikkek érdekelnek. Főleg a kínai telefonoknál éppen ezért gubancos lehet egy olcsóbb LG IPS panel, mert az első és harmadik széria hajlamos volt a "felhősödésre" (beégés) amennyiben automata fényérzékelésen volt sokáig használva az adott készülék. Igy járt a drága Jiayu G3-am is, amelyben 3. generációs LG IPS panelt tettek. A Jiayu G3C, G3T és attól felfele már 4-5. gen IPS panelt kaptak, amiknek a fényereje például jobb a Sharp 5. generációs paneljénél, viszont a válaszideje és a színlefedettsége gyengébb (amit IPS panel esetén normál ember észre sem vesz). A Lenovo is LG paneleket használ az A, S és P szériákban, de a K széria már Sharp panelt kapott. Echo TV-n és a Hír TV-n vannak nagyon jó tech műsorok, azokat szoktam nézni ezerrel.
CineDOG1
Hát ezt nem a legjobb hallani, de viszont még egyszer köszi a to2c.com-os ötletet. Lehet egyszer kipróbálom majd. -
Upo
addikt
válasz
RVR400 #78137 üzenetére
Előszedtem a régi defy-t cm10.2-vel, meg a htc desire-t 2.3.7-el, azokon tökéletes. A htc-n szinte kis érintésre reagál, a defyben kicsit hosszabb ideig kell nyomni. Az A850-en hiába nyomom ameddig nem rezeg, kettőt egymás után nem vesz be, csak az 1 klikk működik. A moto G-n ezzel a hosszabb klikkel már ok.
Érdekes hogy minél régebbi a teló annál kevesebb ideig nyomva érzékel. A htc ahogy hozzáérek rezeg, a Lenovonál vagy 1-1.5 másodperc! -
LantosBerry8
senior tag
válasz
RVR400 #76966 üzenetére
Azért mert megbízható és gyors... Nem ez volt az egyetlen rendelésem onnan, csak az első nagyobb értékű... Eddig minden nagyon gyorsan ideért tőle (a rekord 6 nap volt) úgy, hogy mindig sima postával rendeltem
Nemrég a minidealtol rendeltem, de csak azért, mert az ebayes bevált helyemen nem volt az a termék, amit szerettem volna....
-
kolosanyi
veterán
válasz
RVR400 #76133 üzenetére
Nem magamtól szedtem ezt, hanem a jogi tanszékvezetőtől nálunk. Gondoltam, hogy egy habilitált doktor ért hozzá, de akkor lehet mégsem...
(#76147) aytukabozs
Mondom, bemész a bankba és az átutalásról kérsz egy pecséttel ellátott igazolást, azt bescanneled és csatolod mailben. Nem elég a screenshot bolt visszaigazolásáról meg a PP bizonylatról, hivatalos, pecséttel ellátott banki igazolás kell. -
aytukabozs
addikt
válasz
RVR400 #76133 üzenetére
( #76140 ) virkir
úgy fest még mindig a nyári diákmunkás van szolgálatban mert nem egy az egyben elhajtott, hanem mellékelt egy screenshotot a telo mostani áráról az alábbi szöveggel;Tisztelt aytukabozs
A vámhivatal a csomagot 88,- USD-vel engedi vámolni. 27% a kiszabandó ÁFA. Vámolhatom ezzel az értékkel?
Vagy kérnék egy linket, rendelés visszaigazolást.
Üdvözlettel
H****** Irén
Vámügyintézősokkal beljebb nem vagyok hisz a rendelés visszaigazolást már elsőre is megkapták, élő linkem meg persze nincs (nem is lehet) a termékhez az alacsonyabb áron.
Mindenesetre elküldtem neki a face-n még azóta is kint lévő antelife hírdetést, valamint a vásárláskor készített screenshotot.
Kíváncsian várom melyikőtöknek lesz végül igaza -
-
válasz
RVR400 #76136 üzenetére
Igen, az elején írja ki.
De pont ez az, ami a későbbi flashtool előkészülethez kellene. simg-re átalakítani a mentett system.ext4.img-t, mert azt már lehet flash-elni.
Ezért javaslom a mentés megismétlését.Én még a data-t is menteni soktam, sőt a FAT-et is. Vagy flashtool-lal, vagy dd-vel.
Pl. Lenovo S660 esetén kizárólag dd-vel lehet menteni a data-t, mert majd' 5GB. Ez megy ugye az sd kártya FAT részére nem megy, csak ext fájlrendszerrel. -
kolosanyi
veterán
válasz
RVR400 #76106 üzenetére
Ott van a nevében, általános szabályok. Az alapelvek eléggé általánosak, azt mindenre rá lehet húzni. Ha a konkrét jogszabály kimondja, amúgy is a KET érvényesül másodlagosan, sok ilyen eset van. Gondolj csak az általános határidőkre stb. Itt nem arról van szó, hogy mindent ez a törvény szabályoz, nyilván ez lehetetlen, de az alapelveknek akkor is érvényesülnie kell.
-
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
RVR400 #76087 üzenetére
Az tuti, hogy alszok mivel nem az enyém.
Ez az utolsó lépés ahhoz, hogy visszamenjen gariba. És nem is nagyon bízom benne, hogy ez segíteni fog.
Köszi, megtaláltam az írásokat. Az tuti, hogy most nem vetem bele magam. Root-olni meg biztosan nem fogok max beleegyezéssel. Inkább megírom a kis kínainak, hogy írja le a menetét, nehogy az legyen, hogy én root-oltam meg minden aztán b@sznak rám.
Ajánlottak valami MTK Engineering app-ot és egyik Sim alatt sincs semmilyen frekvenciánál pipa és nem is lehet kiválasztani. Egy ugyanilyen másik telefonnal meg simán ki tudom választani, hogy mit használhat a frekvenciákból. -
Laza...
addikt
válasz
RVR400 #75993 üzenetére
Ennyiért van jobb is. Én ilyet vettem, és baromi jó (és qrva nehéz
)
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
RVR400 #75786 üzenetére
Ez egyén függő!!! Nekem pl nem kell keresgetnem a pendrive-okat.....A munkahelyemen tiltva van az idegen eszközök csatlakoztatása a gépekre de íhy már kinyalhatják.....Úgy hogy nekem ez funkciója bejött és hasznos......
kolgw: ott a wifi hotspot nem kell otg, szerintem erre nem jó!!
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
RVR400 #74202 üzenetére
Szunooo-nak is:
Tmallbox 5 százalék LEárazó kupon:"A szállítás pénzbe kerül, valamint a 4% paypal díjat Te fizeted,"
A tmallboxos linken ott felül van egy kupon (vuser) ajánlat, ha azt használja a lap látogatója
akkor ezeket a lehúzásokat (..)visszanyeri!Tmallbox will have 5.1% discount for all the clients (Discount Code: BIG5.1) from May 23-31 .
-
embe
nagyúr
válasz
RVR400 #73963 üzenetére
"Sajnos ebben is oda jutottunk, hogy féláron akarunk legalább 4-szer olyan jó kamerát, kétszer akkora kijelzőt, sokkal erősebb hardvert, meg legyen hozzá napi frissítés, meg stb."
- Így van. Hisz mi másért vennénk ilyen telót? Bevállalva a vásárlással és az esetleges gariztatással járó procedurát? Vagyis Egy adott szolgáltatást minőséget olcsóbban, vagy adott összegért többet kapjunk.
Szerintem. -
petyametyo
aktív tag
válasz
RVR400 #73279 üzenetére
Azt még elfelejtettem a kritériumok közé be írni hogy magyar nyelvű legyen és ne keljen piszkálni a Google Play meg egyéb alkalmazások miatt
Ezekbe a normál sim kártya kell ?
beg Túl sokat nem akarok áldozni rá mert nem használom ki . Volt S3-S4 is de rájöttem hogy felesleges ,és csak az árukat vesztik (nagyon)
Most egy ZTE librám van
( gyenge )
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #72921 üzenetére
Nekem fekete dobozos jött, zöld-fekete színben. A januári szoft volt rajta. A gyártó oldaláról 0421 jelűt lehet letölteni ami az about-ban 0422. A barna dobozosnak a 0402 szoftveréről van mentésed? Érdekelne. Nekem kicsit félrehord az érintő is, a szóközt úgy tudom nyomni hogy a kép szélét kell tapiznide sokszor megnyomom már a kisház gombot. A szóközön tapizva meg megy a felette levő betűsor. Fölső szélénél is van egy kis félrehúzás de tükrözve, ahova nyomok annál följebb érzékel, de nem annyira mint alul. Mintha megfogták volna az érintőt és kicsit megnyújtották volna függőlegesen.
Árban azért drágállom, pláne hogy amiért berendeltem az hazugság (ütésálló, vízálló), ennyiért vannak hasonlók amiknek nem 320x480-as a kijelzőjük. -
aytukabozs
addikt
válasz
RVR400 #72926 üzenetére
De te mégsem válaszoltál rá igaz?
Ez a kérdő mondat olyasmi volt mint mikor a tanítónéni úgy kérdez valamit hogy abban benne van a válasz is.
Nomeg a következő mondatban kijelentő módban lelőttem a poént.
Nem akarok ebből túl nagy ügyet csinálni, ha az egész topicot bekóstoltam azzal hogy hangot adtam annak hogy nem vagyunk kompatibsiliek a viktorral akkor sorry nem az volt a célom.Most hogy linkelted beugrott hogy már láttam ezt a videót.
Van erre valami tuti módszer hogy kiszűrjük a kisebb 'márkák' mit gyártatnak dzsunkákon és mit elfogadhatóbb gyárakban, vagy csak a tapasztalat...? -
maj-viktor
őstag
válasz
RVR400 #72779 üzenetére
Csak az elmúlt 1hétbe ebből a típusból (Ulephone 9592) 9db-ot adott el...
http://www.vatera.hu/listings/index.php?ap=1&us=meidpe&ob=4&obd=2
Meg most gyorsba összeadtam ez elmúlt 1hét eladásait (tegyük fel minden vásárló kifizette már), egy laza 589.000 Ft-os forgalom jött ki !!!! 1 hét ALATT !!!!
ÉN hülye! Szakmát tévesztettem, robotolok a a kicsit több, mint minimálbérért havi szinten... amikor ilyen csalásból heti szinten 500E Ft-ot lehet "kicsalni" - jaboccs, nekem ehhez nem lenne gyomrom...
(így tényleg nem csodálom, hogy az régi vásárlóit kártéríteni tudja, meg a vatera felé is fizeti a jussát... csak kérdés mikor borul a bili!?
Ennek tényleg csúnya vége lesz azt hiszem...
(Én nemtudom "jelenteni a vaterának", kitiltottak a fórumból! xD) -
maj-viktor
őstag
válasz
RVR400 #72771 üzenetére
Ha az eladó értékeli, hogy létrejött, csak akkor van jutalék, termékfeltöltési díj meg már vagy 1hónapja nincs a vaterán...
És most nézem, még olyan hülye is az eladó, hogy ő azt jelöli be, hogy "létrejött az adásvétel", így jutalékot fizet az olyan után is, amire a vevő írta, hogy nem jött meg. Húúú ez súlyos... Mondjuk ennyi negatív komment, mármint a leírásuk a kommenteknek (sajnos a vásárlók pozitív - semlegest adtak csak neki), után csodálom hogy a vatera még nem zárta ki őt, bár az is így "aljas banda", bőven ad táptalajt a csalóknak és hiába jelenti az ember őket, nem foglalkoznak vele... Rendőrségnek se adnak ki adatot, csak 500E feletti "kár esetén", ahhoz meg vagy 20-50 megkárosított vásárlót kell találni - csoportos feljelentéshez... TRAGÉDIA!
-
maj-viktor
őstag
válasz
RVR400 #72767 üzenetére
LOL!? "Piramisjáték"?
Akkor várhatóan hamarosan borul a bili és az "új befizetők" nem kapják vissza a pénzüket!?
(azért én kíváncsi leszek, mi lesz ezzel 1hónap múlva... van egy tippem, hogy a vatera felé sem fizeti ki a jutalékot, így majd a vatera Inaktíválja, aztán a végén a lenyúlt emberek pénzével "eltűnik")/szerk
Mondjuk kérdeznek tőle és azt írja "a vevő címére érkezik" és nincs semmilyen plusz költség... aham gyakran rendelhet külföldről... azért fifty-fifty arányba megvámolják a kintről jövő műszaki cikkeket... -
citkar
addikt
válasz
RVR400 #72743 üzenetére
Ráadásul szoftveresen orvosolták.
(#72745) beg:
Ez nem MTK hiba, csak mivel ez olcsó SoC, sokan olcsó, ratyi GPS alaktérszéket raknak mellé (és/vagy nincs megfelelő minőség-ellenőrzés) s így összefonódott velük a probléma forrása.
A gyártó adott készülékénél érdeklődj, pl a Hongmiról az imént mutattak egy problémát, amit, mint írtam szoftveresen megoldottak, de más minőségi gyátóknál is megbízható a GPS, az MTK SoC ellenére, utána kell érdeklődni! -
citkar
addikt
válasz
RVR400 #72740 üzenetére
és (#72741) kcsa:
Nem a SoC függvénye a GPS, hanem a telefongyártóké, valakié teljesen megbízható (mindegyik telefonjuk, nem random), másnál meg csupa ratyi, elvétve pár használhatóval.
Az más kérdés, hogy sok olcsó MTK chipes telónál a GPS is olcsó és ennélfogva használhatatlan vagy nagyon rossz (de erről nem tehet az MTK).
Pl. rossz GPS-s Hongmiról még keresve sem hallottam, hiába MTK 6589-es. Ha fontos a GPS utána kell érdeklődni, mennyire megbízható az adott gyártó, illetve annak adott sorozata.(#72743) RVR400 :
Jó, néha minden bizonnyal akad (egy!?), én a haza tagoktól érdeklődtem, de ott mindenkinél működött, amíg utánaolvastam. -
citkar
addikt
válasz
RVR400 #72534 üzenetére
Az más (benéztem, valóban), annak a végső ára miatt nekem is vannak kétségeim, de egy Overmaxnál jobb vétel lehet annak, aki nem akar/mer Kínából rendelni, de valószínűleg nem nekünk gyártották (mármint akik ebbe a fórumba járnak).
Mondhatnám a kissé magasabb (de még elérhető) árát kompenzálja a könnyű elérhetősége (hirtelen kell egy telefon, akkor egy közeli boltban megveheted) és a helyszíni garancia (már, ott ahol hivatalosan is forgalmazzák). De, mint írtam, nem nekünk gyártották, akiknek nem probléma a külföldi rendelés, bár én kipróbálnám, ha olcsóbban is hozzájuthatok.(#72535) fa4hu :
Engem is félrevezetett a sorrend, de jó helyre válaszolt, csak soká -
citkar
addikt
válasz
RVR400 #72532 üzenetére
Szerintem úgy is az.
Máshol is 190 körül mozog, egynek nem rossz és legalább nem 5,5 colos meg hasonló, úgy néz ki rendes akku is van benne, 2GB RAM, 8 mag, nem azt mondom, hogy nincs jobb, de teljesen korrekt.
Persze, ha te sosem adsz ki 40 ezret telefonra, nem neked gyártották, de van aki igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest