- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fil
őstag
Nekem sokáig volt Motorola Defy+ -om. Annak 512MB a RAM-ja. Használtam vele a 3 betűs navit és soha, de soha nem volt ilyen hibám, pedig sok egyéb is futkározott mellette. Sőt, ennél kevesebb memóriával is működött (pl. HTC Magic vagy Vodafone Smart II.)
Tehát ilyen egyszerűen nem intézhető el a dolog. -
osztraksajt
őstag
Én meg megkérnélek téged hogy az egyszeri saját tapasztalatod alapján ne vonj le általános következtetéseket és ne oszd az eszet mert te láttál egyszer valamit. Úgyhogy a te tapsztalatod alapján ne általánosítsunk, mert van rá ellenpélda is.
Nekem a Waze a kocsiba félig meddig beépített T-Mobile Pulse készüléken megy mindenféle probléma nélkül, pedig abban brutális 192Mb ram "dühöng", de sosem záródott be a waze és a régebbi 3 betűs navi memóriahiányra hivatkozva. De tovább megyek a nejem 512mb rammal szerelt 6577-es procijú Bedove i5 telefonján sem találkoztam sosem memóriaelfogyás jelenséggel, pedig live wallpaper, e-mail szinkronizáció, viber, skype, árfolyam monitor is fut folyamatosan, és persze sokszor netezem, gmapsos navigáció is előfordul.
-
tutis
őstag
Nem bántásként írom, de ezt a hülyeséget szerintem inkább vond vissza
Nem kell telerakni minden szarral a telót és fog menni a navi tökéletesen. Én telómban is 512 ram van, sose volt memóriahibám, ráadásul nem hiszem ezt még balesetveszélyesnek is
Navim működik rendesen.
-
helltp
aktív tag
+1
Senki sem hal bele ha van egy olyan topik ahol össze van gyűjtve egy adott témáról sok hasznos infó, ebből hátránya senkinek nem lesz, ugyanúgy fel lehet tenni itt is a kérdéseket, úgyhogy szerintem emiatt egymást piszkálni undorító dolog...Más.
Valaki nem sejti hogy a Xiaomi Mi2A-ból 300$ alatt lesz-e valami (240$ ért indul kínában)?
-
fil
őstag
Ez most már tárgytalan. Újranyitották. Tehát itt.
Szerintem ez így van jól.
Egy speciális probléma, ami nem köthető egy adott típushoz és nem feltétlenül OS függő. Abban is lett volna logika, hogy itt maradjon a téma, hisz mégiscsak ezeknél a készülékeknél jelentkezett leginkább. -
tutis
őstag
A kezdeményezésed akkor lenne jó, ha nem többszáz topik lenne már itt.. Szerintem is felesleges minden egyes témának topikot nyitni, van gps-es topik mindenfajta márkából, ott is általában az első hsz-ben ott vannak az okosságok. Minden főbb telefonnak van már topikja vagy gyűjtőtopikja, ott is megvannak az infók.
Ha minden egyes főbb alkatrészől topikot nyitunk, akkor fogunk csak igazán vadászgatni az infók után. Ha a dupla sim-es telóval bármilyen gondom van, ide jövök. Nem fogok keresgetni külön gps topikot, kijelző topikot, kilazult csavar topikot. Ne vedd kioktatásnak, egyéni szubjektív vélemény az enyém, bár ahogy olvasom nem egyedül vagyok vele.. -
LámaZ
addikt
Egyébként nem jókedvemből nyitottam azt a topikot, hanem azért, hogy az ilyen problémákkal küszködő emberek megoldást találjanak, ne kelljen kismillió helyen keresgélni. Rengeteg embernek okozott bosszúságot a nem jól működő GPS. Csak vissza kell itt is olvasni.
Örültem is, hogy egy itt is jelenlévő kolléga érdemi hozzászólásokat írt, de az akadékoskodóknak máris sikerült sokakat elriasztani, és egy hasznos kezdeményezést gáncsolni.
A megoldáshoz sok képet kell majd beilleszteni, ami önmagában „szétnyomta” volna az itteni topikot. -
gipsztigris
addikt
Csak halkan kérdezem, neked miért olyan fontos, hogy a nevedhez köthető legyen egy újabb copy-paste topik?
Ez a GPS vételes dolog sem szólt volna másról, minthogy ismételnéd az XDA-n olvasottakat! Egyébként pedig ha azt gondolod, hogy minden Androidos készüléknek rossz a gps vételkészsége, akkor vagy nagyon szerencsétlen csillagzat alatt születtél, vagy nagyon kevés androidos telefont láttál!....szerintem.
A másik dolog pedig, hogy azért a PH-nak is meg kellene tartani valamiféle színvonalat! Ugyanis ha egy szakmai fórumon valaki az alufóliás gps vevő tuningolásáról ír, azt jobban tenné ha privátban küldené át egy-két erre kapható júzernek! -
LámaZ
addikt
-
hun_gery
aktív tag
az értő olvasás, és az általa nyújtott örömök...
"A WhatsApp Messenger egy üzenetküldő alkalmazás, ami elérhető Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone és Nokia készülékekre. A WhatsApp 3G-t és (ha elérhető) WiFi-t használ az üzenetek küldéséhez/fogadásához. Használd a WhatsApp-ot SMS helyett az első évben teljesen ingyen, küldj és fogadj vele üzeneteket, képeket, hang- és videóüzeneteket."
..."Ha Te és a barátaid letöltöttétek az alkalmazást, annyi üzenetet válthattok, amennyit csak akartok. Küldj akár 1.000.000 üzenetet minden nap, teljesen ingyen! A WhatsApp az internetet használja az üzenetek küldéséhez: 3G/EDGE-t és WiFi-t, ha elérhető."
"...Ahogy nem kerül pénzbe, ha egy másik országba küldenél emailt, ugyanígy nincs költsége a nemzetközi üzenetküldésnek sem a WhatsApp alkalmazással. Használd a WhatsApp-ot SMS helyett, ezzel teljes mértékben megspórolod a nemzetközi SMS-küldési díjakat."
Ebből tudni lehet, hogy NEM sms-t küld, hanem a program a programnak egy szöveget, amit ugyanúgy lehet olvasni, megválaszolni, stb. mint az sms-t.
Sms-nek írja, - hogy az fenti örömökben nem részeslő felhasználók is be tudják tájolni a programot, hogy ez valószínűleg nem az Angry Birds újabb kiegészítője - de nem az.
-
f8enter
aktív tag
Köszönöm a kedves segítséget, jártam már az XDA-n is, de sajnos egy 6 oldalas fóruma van a telefonnak, ami kimerül a "Megéri az árát" ill. "Hú de jó telefon" mélységű kijelentéseknél.
A probléma minden valószínűség szerint szoftveres, mert 3-5m pontosságú fixet produkál, teljesen pontos a sebesség kijelzése, de a távolságot kb. 10-es szorzóval kezeli.
Sajnos ROM még nem jött ki rá.
Az előbb csináltam factory resetet is, de nem segített, így visszatöltöttem a mentést...
-
fil
őstag
"...Azért akad jó is..." Bizonyára, de azért elég esetleges az eredmény.
Aki gyakran (állandóan) úton van annak szerintem egy "célszerszám" kel, de az emberek többségének csak hébe-hóba van rá szüksége, nem kell 5-10 m-es pontosság, tehát felesleges lenne. Elég egy ilyen telefonba épített "kvázi navi". de azért az ma már nem egy nagy elvárás, hogy 2-3 percen belül találjon (fixáljon) műholdat és min. látótávolságon belülre elnavigáljon a célhoz. -
spileraaa
senior tag
Mostmar nem mondom meg pontosan de vagy a tabletes vagy a kulfoldi rendelesek topikbol kuldtek ide igaz nem azzal hogy a tabletet kerdezem hanem hogy melyik webshopot valaszam
vagyis a fo kerdes ez let volna :
mixeshop ingyenes az sg post ?
ha nem akor menyi a tarifa ra ?vagy melyek azok a webshopok amelyek megbizhatoak es sg postal szalitanak ingyen
-
-
osztraksajt
őstag
Aha, és ez egy USA only site ahol kimondottam apple cuccokra specializálódtak. Gondolom rengetegen fogjuk elküldeni a kétkártyás telóinkat oda javítani.
Ilyen alapon nehézhengerművekről is linkelgethetünk cikkeket mert annak is van köze egyes dual simes telefonok fémborításához.
A umi-s linked már viszont valóban érdemi információ.
-
LámaZ
addikt
Azt elfelejtettem, hogy a kijelzőcserére is vannak oktató videók, itt például a Samsung S2-re.
Barkácsra fel!
(Ha már kínai kütyüt vettél.)
-
Xabi78
aktív tag
Lámaz: a névrokonod a barátod: LLama
Én ezt használom, megelégedéssel. Amikor az otthonom közelében vagyok, bekapcsolja a WiFit, amikor elhagyom, kiakpcsolja. Ugyanez a munkahelyemen. Amikor csatlakozik a hálózathoz, lekapcsolja a BT-t. Tanítható, okosítható, jól paraméterezhető. Egyes helyekhez saját profil rendelhető. GSM cella alapú, de akár egyéb lehetőséágek is vannak (pl wifi x percenként bekapcsol és körbenéz).
X.
-
Raqueia
tag
van egy y5 nevü app, az gsm cella meg wifi "emlékei "@alapján ki be kapcsolja a wifit. ha e mellé a mobil adatforgalom enged3lyezve van akkor szerintem pont azt az eredm3nyt adja amit szeretnél. de vannak ennél sokkal összetettebb profilozó appok amik ezer paraméter alaján tudnak ezer dolgot ki be kapcsolni.
-
Landor
tag
Kicsit ellentmondásos az amit írsz. A WiFi ki- és bekapcsolását lehet állítani a programmal. Ha meg már be van kapcsolva a wifi, akkor a telefon automatikusan felcsatlakozik a már régebben használt (és természetesen elérhető) hálózatra. Ekkor a "3G" (mobil adatkapcsolat) kikapcsol.
-
Landor
tag
Hát én nem tudom, de szerintem olyan másfél éve használom úgy az androidos telefonjaimat, hogy ha hazamegyek akkor bekapcsol a wifi és feljelentkezik, ha elmegyek otthonról kikapcsol.
Ha megérkezek a munkahelyemre akkor bekapcsol a wifi, ha elmegyek a melóhelyről, akkor kikapcsol.
Továbbá éjfél és 7 között lenémul a telefon de csak ha otthon vagyok (nem pl máshol buliban).
Nincs ebben semmi ördöngösség, ezt bármelyik android tudja, csak szoftver kérdése.. -
hzx0
aktív tag
[gps.conf] Innen letöltve cwm-böl lehet Flashelni a kívánt ország configját.
-
fil
őstag
Azért valami mégis van. (ki lehet hámozni) A linkelt gps.rar-ban ott van egy minta conf file, amiben igazából csak az ntp szervert kell kicserélni a helyire, és megkapod ugyanazt, amit fentebb te is nagyon korrektül és áttekinthetően beírtál.
A hivatkozott Fastergps app-al ezt a gps.conf (/system/etc/gps.conf) lehet egyszerűen editálni.
De igazad van. Sz@rból nem lehet palacsintát sütni, ha gyenge a hw-akkor jó sosem lesz, bármit bűvészkedhetsz. Azonban egy kicsit javítani esetleg lehet. Sokszor ez is nagy segítség lehet. -
LámaZ
addikt
Ezt a gps.conf fájlt kell betenni a system/etc mappába:
# Innen tudod kimásolni a neked megfelelő időszerver címét: http://www.pool.ntp.org/en/
# A magyarországi időszerver elérhetősége:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
# Vagy ha össze-vissza mászkálsz az öreg kontinensen: NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7275
# WiFi-alapú helymeghatározás engedélyezése. 1=bekapcs., 0=kikapcs.
ENABLE_WIPER=1
# Itt a mobilszolgáltatód webhelyét kellene megadni, de ki tudja ezt?
# SUPL_TLS_HOST=lbs.geo.t-mobile.com
CURRENT_CARRIER=commonEmellett ugye kell az EPO-fájl is. Mindenesetre, ha gagyi GPS-csiped van, vagy gyenge az antenna, ezek a bűvészkedések sem csinálnak nagyon jó GPS-vételt.
-
peter76bp
aktív tag
Sima osztással igen, de a valóságban nem egészen így van megoldva a dolog.
Attention
Some buyers enquire whether tha capacity is real 20000mAh,The answer that according to eletric products,Diffrent electric product ,The charging full capacity is diffrent Capacity.Example as below.Question :My mobilephone capacity is 2000mAh ,Whether can charge for 10 times?
Answer: Don`t been calculated according to this way ,Power bank built-in 18650 electric battery core is3.7voltage,To charge cell phone voltage is 5v,So first to boost ,The conversion for 3.7/5 *20000=14800mAhafter boost.According to the use life to consider,The main board should reserve 20% of the electricity.Normally use that can charging 500 times cycles,If to charge at the empty situation ,The life will reduce by half .The available eletricty for 14800*0.8=11840mAh,Due to charge the cell phone ,That have 20% loss.That final charge the cell phone of 2000 capacity for 11840*0.8/2000=4.7times Special remind: Refuse any negative feedback about product quality after buy ,The product is Completely trustworthy ,The price is the lowest at the marketEzért érdekelt volna, hogy ténylegesen mennyit bírhat.
-
fil
őstag
"...Én amikor elkezdtem boncolgatni ezt a témát, le lettem hurrogva, hogy a GPS kínai okostelóban csak egy plusz, egy luxus, nem is fontos, hogy jól működjön. A kamera sem annyira jó... stb. Akkor mi marad?
Az emberfia épp azért vesz ilyen minden-egyben kütyüket, hogy ne kelljen sok más egyebet hurcolnia magával..."Tökéletesen igazad van... egy kis kiegészítéssel. Mikor valaki egy közel Nexus 4 specifikációjú cuccot vesz harmad áron, akkor azért ő sem gondolhatja komolyan, hogy az nem jár - akár komoly - minőségbeli kompromisszumokkal. Biztos vagyok benne, hogy eljön az idő, amikor minőségben is felveszik a versenyt a nagyokkal, de most azért még nem tartunk ott. Nem a specifikációval van a baj a kínai cuccoknál - nem csak telefonnál - ,hanem a minőség esetlegességével. Ki lehet fogni egy szuper cuccot, de lehet nagyokat szívni is ... szerintem.
Másrészt minden ilyen "egyben kütyü"-nél figyelembe kell venni, hogy egy dedikált eszközhöz képest kompromisszum. Még a legdrágábbak is.Ami a táblázatodat illeti: azt honnan lehet azt tudni, hogy melyik készülékben melyik GPS chip van? A specifikációkban nemigen látom feltüntetve.
-
PNandi
csendes tag
Csupán annyit értek alatta, hogy ha beszélgetést folytatok az egyik kártyán és KÖZBEN bejövő hívás érkezik a másikra, akkor az bekopogjon, az illetőnek kicsörögjön, ne pedig kikapcsolt állapotot jelezzen!
Ha a konferenciahívásra lettem volna kíváncsi, akkor azt kérdezem
Valamint KÉT SZOLGÁLTATÓ kártyájáról van szó, tehát az átirányítósdi nem megfelelő megoldás.
-
petymeg
addikt
A negyedik GSM szerviz bevette, amiben ma jártam, de ők sem mondták tutira. Az a baj, hogy cserelni kell azt az alkatrészt forrást tanúi nem lehet.
Rawulf
Ez vajon megoldható a tmallboxon keresztül? Csak alkatrészt rendeli? Mert a szerelés az nem lenne gond csak az alkatrész. -
Raqueia
tag
Teljesen igazad van. Én szerintem a megoldás, mint sajnos ebben a világban (szinte) mindenre a gazdasági-pénzügyi okokban keresendő. Egyszerűen így egy picit olcsóbb a készülék, és valljuk be, mi is azért (is) "szeretjük" a kínai okostelókat, mert olcsók. De pl az én telefonom így már használható navigálásra, és ez a lényeg. A szoftveres segítséget meg azért ajánlgatjuk, mert "ócsó" és hátha segít...
-
LámaZ
addikt
Egyébként szétszedtem a Star U920+-t, és megbirizgáltam a GPS-antenna érintkezőit.
Összeraktam, tényleg jobban működött a GPS, fél perc alatt megvoltak a műholdak, DE elment a hangszóró, és a mikrofon. Szétszedtem, megint összeraktam, a hangszóró és a mikrofon jó, a GPS kb. olyan mint régen. Most pl. 34 mp alatt talált műholdakat itt az ablakban, a pontosság 20 m 4-5 hóddal, de előtte egy másik próbálkozás során percekig mollyolt. Erre szokták mondani, hogy olyan, mint a kutya vacsorája. :-D -
fotosjani
aktív tag
Kétségtelen a matrica antenna nem a legjobb antenna, átlagos hétköznapi autós használatra elmegy.
A minél kisebb, vékonyabb mobil érdekében sok mindent beáldoznak a fejlesztők, de ez nem csak a Kínai telókra jellemző szerintem.
Én többre használom a telefon GPS részét.
Az erdőben Navitelt futtatom, néha Geocaching-re is használom, itt fokozottan előny minél erősebb és pontosabb jelszint. -
tvamos
nagyúr
Azokat nem latom annyira Androidosnak. De tuti jok valamire. :S
Ennek az N7100-nek az eladojatol elegge felnek, a 26 visszajelzesevel gel ev alatt!Egyre inkabb ugy latom, hogy ebbol L A789 lesz. Az legalabb olcso.
Bar orulnek, ha lenne jobb vetel...
Esetleg hasonlo specifikaciokkal kisebb...(#19169) Sanyesz
En tegnap. De gyere! Majd kocsmazunk! Rondak a nok, de legalabb draga! -
Sanyesz.
őstag
Most, hogy mondod... Utána néztem a repo-ban és ez már így volt a tavaly augusztusi változatban. Nekem meg nem tűnt fel.
Ez a bűnös:
<string name="deactivate_all">Cancel all</string> vagy ha úgy tetszik <string name="deactivate_all">Alles abbrechen</string>
Ezt lehet fordítani "visszavonás"-nak. -
gabor#
tag
Hmm nem is rossz ötlet, lehet, hogy teszek egy próbát
[link]Universal-Stand-Car-Dashboard-Mount-Holder-For-GPS-PDA-Mobile-Phone
[link]Soft-Car-Auto-Skidproof-Pad-Mat-Holder-Stand-Cellphone-Black -
mikrofon
veterán
Most direkt leellenőriztem a GPS-t!
Kb. 1 hete raktam fel egy új ROM-ot. Akkor végigmentem az 1.HSZ-ben lévő Bargain féle GPS javító leíráson, majd a GPS test plus szoftverrel elösször kitöröltem az A-GPS adatait, majd az első pozíció megtalálása után elmentettem az A-GPS adatokat. Emlékeim szerint akkor 1-2 perc közötti idő alatt állt fel elsőre a rendszer, majd későbbi indítások alkalmával 20-40sec alatt talált pozíciót. Azóta nem használtam a GPS-t, a teló többször lett újraindítva is. Most kimentem megnyitottam a GPS Test Plus szoftvert, már amikor megnyílt látott egy műholdat, 5sec-en belül 3-at ez egészen növekedett 9ig. Végül 20-30 sec alatt kapcsolódott és még kb. 10sec telt el amíg a pontosság is beállt egy számomra elfogadható (20-30m-es) értékre. Épületek között voltam Budapesten a BME környékén. Ezek alapján kijelenthetem hogy az én elvárásaimnak tökéletesen megfelelő svájci-bicska ez az okostelefon.szerk: "svájcibicska" szót a helyesírásellenörző javította "csicsíja-babája"-ra
-
-
istnag
addikt
Ne vegyél ilyet.
Ez a magán és szakvéleményem egyben!
Nekem volt,de nem lehet használni,a telefon hátlapja ragacsos lesz tőle és meglátszódnak a minták,amik azon a ragacsos gumipárnán vannak. Konkrétan rácsos lett és ragacsos a telefon hátulja,oké,hogy le lehet törölni,de akkor is.
Kidobtam a kukába. (hozzáteszem én ebayről vettem,de tisztára ugyanez volt) -
-
Bargain
tag
Köszönöm a segítséget, részemről semmi erőlködés, tisztára laza vagyok.
Te már oly sok mindenkinek segítettél itt a fórumon, köszi a nekem szántakat is.
Ezek után már csak egy önként vállalt feladatod maradt, a mostani hozzászólásodhoz használt értelmező szótárban megkeresni a fallosz szó pontos jelentését. -
hun_gery
aktív tag
Ezért a hozzászólásért megint csak kár volt koptatni a billentyűzetet.
(mint ezért is)Javaslom a fórum címét átnevezni az alábbira:
"ember formáját és viselkedését utánozó robot/szintetikus élőlény dupla előfizetői azonosító modul (két előfizetői azonosító modul (EAM)) okostelefonok témája [Olvasd el az #1 hozzászólást!]"
Elmélkedés csak úgy:
Mivé válik az ember, ha kiskorában csúfolják... megkeseredik, az élő fába is beleköt, úgy gondolja, hogy az ő világképe, szóhasználata az origó, melytől minden eltérés csak rossz lehet... -
mikrofon
veterán
sajnos most nincs igazad:
ez a kétfajta igeragozási módból következően:
beiratkozom a valamire - határozott
beiratkozok egy valamire - határozatlanhivatalos forrás: bármelyik magyar nyelvtankönyv igeragozási fejezete, helyesírási szótár...
tehát inkább most neked kell beiratkoznod!!!!
Végre pofára esett a nagy troll! Erre várok mióta olvasom ezt a fórumot! -
peter077
aktív tag
Akkor szerkezd át a wikipédia erre vonatkozó részét!
Magyar hangtan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest