- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
osztraksajt
őstag
válasz
Novicsok #23601 üzenetére
Még nagyon húzós. 230 usd körüli áron már jó lehet majd pár hét/hónap mulva. Lehet elkapkodtam a lenovo 820 megrendelését? Na mindegy, az 5" amúgy sem az én világom még. Már a 4,3-as htc-met is egy kicsit nagynak éreztem, de nem vészesen. Viszont igazán jó telót meg nem találtam a 4-4,3 kategóriában.
-
b0bcat
addikt
válasz
Novicsok #9741 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Tiszta sor, hogy azért írtál 27%-ot, mert az áfára gondoltál.
Te már a második vagy, aki azt írja, hogy a PandaWill-ről rendelt, és minden rendben volt. (Amivel ugyebár nem cáfoljuk a fórumtárs panaszát, aki pórul járt velük...) Én először kínai tablet-es körökben hallottam erről az oldalról, és ott nem olvastam panaszt róluk, de ez persze semmire nem biztosíték.
Így viszont egyre jobban hajlok a B930 felé a PW-ről rendelve...
(Közben a guglin kutakodva azt találtam, hogy az MTK6515 erősebb cucc, mint az, ami az Y200-amat hajtja, tehát ezzel sem lehet gond. Elvileg.)
szerk.: Az hogy lehet, hogy ez a B930 csak a PW-n van 4-es Androiddal, míg máshol 2.3-assal kínálják? Lehet, hogy a PW verzión ICS-re skin-ezett GB van valójában?
És mennyire lehet elhinni vajon, hogy beszél a készülék magyarul?
-
b0bcat
addikt
válasz
Novicsok #9715 üzenetére
"Miért lenne más, mint bármire: 27 %."
Nem kevered véletlenül az áfával? Én vámot kérdeztem. 150 ajró fölött azt is kell ugyebár fizetni - a 22 ajrótól fizetendő 27% áfán felül -, de nem mindegy, hogy 3,2%-ot vagy 25-öt. Bár most kapcsolok, hogy én biztos 150 ajró alatti értékben rendelnék (szállítással együtt), tehát mindegy is...
"...rögtön egy tucat webshop linket kapsz"
Ez így van, de még csak az 1400. hsz. környékén tartok a visszaolvasásban, és érdekelne, hogy ki melyik webshop-ot tartja megbízhatónak. Eddig a tmallbox és az ahappydeal merült fel megbízható boltként, de keresek továbbiakat is.
szerk.: És természetesen köszönöm a választ!
-
siryeti
tag
válasz
Novicsok #9141 üzenetére
Teljesen egyetértek, nem kívánható senkitől hogy 5000 hozzászólást elolvasson néhány probléma miatt, mégha ott is a kereső, ami ilyenkor elég problémás út.
Megpróbáltam ezt a megoldást is, amit nagyon köszönök, de nem megy ez sem.
Ha feltolom e telt kikapcsolva az eszközkezelőben megjelenik egy pillanatra a portok között egy preloader kezdetű valami, és eltűnik.
Flashtoolban rányomok a download gombra és csatlakoztatom akksi nélkül, akkor elindul a piros csík, végigmegy aztán kiírja hogy csatlakoztassam az usb-t.
Zopo oldalon még írják hogy ilyenkor rakjuk vissza esetleg az akkumulátort, de ez sem segített eddig.
Marad a ráolvasás.
Tényleg jó lenne mint az említett fórumon egy megoldások, segítség rész ahol az ismert problémák megoldása volna kivonatolva. -
berigazek
őstag
válasz
Novicsok #9141 üzenetére
Tőlem csak azt kérdezted kedves társam,hogy
Ausztria térképe müxik-e és válaszoltam,hogy igen,másról nem tudok,de javítsál ki,ha tévedek és,ha valamiben segíthetek csak szólj és,ha tudok válaszolok is,hogy tudom a választ vagy nem :-)
Mivel mostanában nagyon elfoglalt vagyok,ritkán vagyok net közelben írhatsz e-mailt is és válaszolok szívesen!
Miben segíthetek? -
Novicsok
tag
válasz
Novicsok #9141 üzenetére
Ezt a levelet küldtem egy fórumtársnak nem túl régen.
Téma: ZP100 ROM csere 4.0.4 multilanguage-re, ami HTC utánérzés és van rajta magyar nyelv:A ROM:
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?p=745650#p745650
#3467, első link a szövegben
Ez egy a vietnamiak által HTC-től átvett ROM. Utána az oroszok igazították (boot csere). Flash Tool-t kell indítani rendszergazdaként, megfelelő driverek ott legyenek mellette, utána File/Open/ az előkészített, kicsomagolt ROM-ot választani, a megjelenő scatter fájlból én az elsőt vettem, F9/Download (ha már 4.0 van a ZOPO-n, ha 2.3.6, akkor upgrade, vigyázat IMEI vesztés) ezután én Expo gombot nyomva bedugom az USB kábelt, ezt néha többször kell próbálgatni, mire elindul. Ha kész, elindítani, Settings / Nyelv átállítása magyarra, hagyni kicsit (Dalvik cache felépítés folyik). Az sdcard-ra tesz mindent, a belső memória egyben 2,5 GB marad a programok részére. Sajnos itt elkezd állandóan újraindulni (reboot). Ezért kell a következő:
Egy újraindulás után azonnal USB Storage módban kábelről bemásolni a következő fájlt zip formában az sdcard-ra.http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?p=746580#p746580
#3489, első link
Ezután azonnal átmenni Recovery módba (a bekapcsoló gomb hosszan nyomásával), és ott install zip from sdcard, majd wipe data, wipe cache, reboot és kész.Jó és stabil ROM.
A ZP100 igen jó telefon, minden érzékelő kiváló, képernyő világos, kamera kiváló, stb. Csak a divat az divat. A fórumon a hozzászólók össze-vissza írogatnak, nem baj.
-
xhege
veterán
válasz
Novicsok #9141 üzenetére
Van igazság abban amit írsz. Egy strukturáltabb fórum hasznosabb lenne. Én is még csak a vámnál járok, de ha itt lesz a telefon, akkor biztos sok "szakmai" kérdésem lesz, illetve segítségre lesz szükségem.
Az talán lehet egy megoldás, mint amit mikrofon fórumtárs csinált, hogy nyitott egy lenovos fórumot a telójának. -
siryeti
tag
válasz
Novicsok #9095 üzenetére
Megtaláltam, mostmár csak értelmezni kell a google fordító teremtményét:
"Kosárba naplók, amelyek a fejlécben, de semmit sem dolgozott, fleshtul látott mobil. A fórum egy jó ember, azt javasolta, hogy mennek, hogy orvosolják a fa zope 100.
Elmentem a menedzser és megölte az összes COM-portokat, amelyeket kiemelve halvány színű. Bal csak COM1.
Tegye fát, hogy megy a 300 zopo "6577driver_install_3_steps". Jelölje be a mobiltelefonokon fel a HP és nem a multimédia területén.
zopo Kosárba fát től 100 igénylő fleshtul. "4 DA gépjárművezető, aki megtalálja FlashTool az első firmware."
ki van kapcsolva a mobil, húzta a batt, préseljük letöltésben fleshtule, préselt + és ON és beragadt csipke Mobil.
Went villogó folyamat. Cheers "Mostmár világos.
-
Siendor
csendes tag
válasz
Novicsok #8461 üzenetére
Igen, ezt írtam le a végén. ("- Ha átparticionált a telefonod, akkor menj vissza az "install zip from sdcard", majd a "choose zip from sdcard" menüpontba, ezúttal válaszd a "V970_disable_internal_sdcard.zip" fájlt. Ha lefutott a telepítés, menj vissza a főmenübe. ")
Egyébként a flashtool nekem így is ment, az elejétől rajta volt a telefon.
Az eredeti leírás szerint csak akkor kell bedugni, ha a lila csík végigért. Ha nem megy tovább érdemes kihúzni/bedugni DE CSAK MIELŐTT A SÁRGA megjelenik! -
berigazek
őstag
válasz
Novicsok #8211 üzenetére
Érdekesek ezek a dolgok,mert én is ROOT-olni akartam az S3 klón egyikét,i9300+ és A Zopo ZP 200-at,mivel MTK procisok azt tudtam ROOt-olni,hogy a V9 ROOT ZIP fájlt a készülék memóriájába teszem és bootolás-nál,arról indítottam a telót és VOILÁ kész volt a Szuper userem,de ennél nem tudtam,mert nem fogadta el az SD memóriából.Ezek szerint a V9 ROOT ZIP fájlt csak a ZOPO ZP200 -nak találták ki?
Mondjátok el,hogy,ha megjön sikeresen a THL W3+ hogyan ROO-tolhatnám ki annélkül,hogy USB kábelezzek és szoftverezzek? -
osztraksajt
őstag
-
Siendor
csendes tag
válasz
Novicsok #7530 üzenetére
2.2 magyarításhoz: ha az 1.1 HUN és 1.1 eredeti zipet kicsomagolod, és összehasonlítod a tartalmát, (a fájlokat is egymással!) akkor már meg is lesznek azok a fájlok, amiket felmásolva a romra (pl. egy saját update.zip készítéssel cmw-ből) már magyar is lesz a 2.2. Én is így csináltam, és eddig minden ok
(Persze lehet h az eredeti fájlok is változtak, akkor azt buktam. Eddig együtt tudok vele élni)
Az USB mount / sd csatolásra pedig átpartícionált telefonon mindenképp kell az említett file futtatása! Nem átpartícionáltra meg tilos! (Aki nem tudná, annak írom, neked már nem kell az infó
Amúgy nem lehet hogy átállítottad egyszer az USB módot MTP vagy kamera módra? Mert ugye ezeket is támogatja. Az MTP előnye hogy nem csatolja el a telefontól az SD kártyát, hátránya, hogy a windows furán másol rá és nem látod a kiterjesztéseket a fájloknak amíg a kártyán vannak.
A GPS meg iszonyat lassan talál magára... Jó 10-15 perc még EPO-val is. A Blade-nek ez kb. fél-2 perc volt... Hát, az a jó kis A-GPS...Én már a CM10-et (vagy akár a CM9-et, esetleg AOKP-t) várnám rá, remélem valaki összerakja egyszer
-
xhege
veterán
-
Novicsok
tag
válasz
Novicsok #7469 üzenetére
hungobungo,
Mint már említettem, nem értek hozzá, csak csinálom, ami le van írva.
Csak user data restore-t kellett volna elkövetni, én meg teljes restore-t csináltam, tehát visszaállítottam a V1.1MOD_hun ROM-ot-
Ez a ROM nem hibátlan az átpartícionált telefonnal, nincs USB storage.
A V2.2MOD ROM-mal van USB storage.
Csak jelzem.
Reggel visszamegyek a V2.2MOD ROM-ra,, és adat restore-al fejezem be. Angol lesz.
Gyerekjáték Recoveryből, a zip fájl és a Backup ugyis bent van a telefonban. -
emill
tag
válasz
Novicsok #6950 üzenetére
Köszi! Én rögtön használatba vettem, mert az előző telefonom bosszantóan lassú volt. Jól megy rajta az iGO is (kicsit majd csiszolni kell rajta, mert kicsik az IGOban a betűk), ebyen vettem gb-os samsung class 10es kártyát, az remélem elég lesz. A Tmallbox már rootolva a brunoval küldte, egyelőre nem magyarítom, nem akarok variálni a rom-mal amíg jó.
-
Sanyesz.
őstag
-
válasz
Novicsok #6585 üzenetére
Na igen. Ezért tartok ott, hogy most, mikor rendeltem egy 32gb-os micro sd-t, akkor nem a 8GBP változatot rendeétem meg, hanem a Sandisk ultra-t 18GBP-ért ismert forrásból. Kétszeres ár, de ha egy olcsó behal egy hét után, akkor már jobban jártam, az ultra sebességkülönbségéről nem beszélve
-
-
GIJoe
addikt
válasz
Novicsok #6234 üzenetére
Ehhez annyit tették hozzá hogy kaptam én is paypalon pénz, és csak abban az esetben kaptam pénzt, ha regisztrált (Verified) státuszú lettem. Amit csak úgy fogadott el ha a dombornyomott mindenhol használható mastercard v visa kártyával tettem meg.
(amit azonnal tud terhelni) hiába próbáltam webkártya, OTP electron, maestro egyiket sem fogadta el... -
Sir Csimbók
tag
válasz
Novicsok #6220 üzenetére
Mikor szept. 16-án először néztem, a statisztika szerint nem egész 2 napos volt az oldal. Gyakorlatilag még normál légipostás csomagot nem igen kaphatott senki. Akkor még nem lehetett Paypal-lal sem fizetni, azt csak pár nappal később jelezte és én már azzal is fizettem.
-
berigazek
őstag
válasz
Novicsok #6156 üzenetére
Igen sajnos,mindenütt vannak csalók :-(
Németeknél különösen sokan vannak.
A PayPal megvéd,nekem is 2-er volt bajom eladóval,de az ügyem (és másoknak okozott kár miatt!) nem sokáig maradt ,,Eladó" az illető!Sir Csimbók!
Honnan is rendelted?
hungobungo!
Szerintem is elírás a telefonkönyv,ez is memória függvénye,régebben tényleg korlátozva volt,de,ha jól tudom az Androidnál nem.
Apropó...a 2.kérdésemre nem válaszoltak (hootablet),amiben megkérdeztem,hogy komoly Cég-e,mert sok szélhámos cég van a világon és állják-e a szavukat.
Kiváncsi vagyok,hogy erre mit lépnek és mikor,most reggel megírtam a 3. kérdésemet is... -
Jazz
veterán
válasz
Novicsok #5607 üzenetére
Köszi a tippet, folyamatosan gyűjtöm az info-kat a szükséges alkalmazásokhoz, ez is köztük lesz.
Biztos lesz olyan szitu amikor jó lenne egy jobb minőségű képet lőni, de nincs nálam a gépem, ilyenkor jól jön a RAW és utólag én majd feldolgozom PC-n.
A RAW egyébként egy nyers formátum, ami nem hogy veszteségmentesen, hanem egyáltalán nincs tömörítve, emellett ugye eredeti állapoában, feldoldgozás nélkül tartalmazza a szenzor által összeállított képet.
Hát, pedig a kvantumfizika miatt lesznek használhatatlanok a képek.
PS zajszűrésre egyébként katasztrófális. Helyette pro célszoftver a javasolt, pl. Noise Ninja.Erre nem tudsz véletlenül valamilyen megoldást? 5578
-
Jazz
veterán
válasz
Novicsok #5599 üzenetére
Sajátos a jó képminőség fogalma számodra.
Amúgy melyik részével nem értesz egyet?Ha fotózol, akkor gondolom a CCD felépítésével, technikai működésével is tisztában vagy.
Nem ismerem a ZP100-asat, így arról nem nyilatkozom.
De itt az az 5Mp-es fotó amiről én beszéltem: 5564
Ami, tegyük hozzá, egy borzasztóan idealizált helyzetből, és időpontban lett lőve.Nézd meg 100%-ban (feleltess meg 1pixelt a monitorod 1pixelének). Mit látunk? Akvarellt. Ami a minek a következménye? Az erős zajszűrésé, eltűntek a részletek (nem is voltak). Miért? Mert egy olcsó, CMOS érzékelő 1mm^2-es felületére zsúfolt 5MP diódára becsapódó, 2mm-es objektíven áthaladó fotonok keltették a képet. A zajszintért és a képdimanikáért főleg az érzékelő 1 pixelre jutó felületének a nagysága a felelős. Ennek növelésére pedig a fotonzaj miatt van szükség, ami meg már kvantum fizika. Hogy az érzékelt fotonok száma megegyezzen a valósan belépett fotonok számával, minél nagyobb, egy pixelre jutó felület szükséges. Ezért zajosabbak az éjszakai fotók, mert kevesebb az 1 pixelre jutó fotonok száma, amik eleve "zajosak", így a gép nem tud pontos átlagot számolni.
A zajt zajszűréssel kompenzálják, ami viszont elmossa a részleteket (főleg ha nem egy professzionális célszoftverrel dolgoznak, amihez meg még a PhotoShop zajszűrése sincs köszönő viszonyba....és hát nyilván nem). Az elmosott részletek akvarell-szerű festményre elmékeztetnek. Ezt élesítéssel kompenzálják, hogy ne legyen olyna mosott. Aztán persze egy sor más retusáláson is átmegy, de a végeredmény az a fent linkelt kép lesz. Ami egy csoda, hogy kihozták ebből az érzékelőből és egy ilyen lencséből.
(még csak az kéne hogy raw-ba jöjjenek ki ezek a képek. Élvezhetetlen lenne.)Sajnos a gátlástalan piaci világban erkölcstelenül kihasználják a vásárlókat. Ennek következménye a Megapixel háború. Tény, hogy fejlődik a képfeldolgozó sofware-ek, a képérzékelők minősége, de nem olyan ütemben hogy egy 2mm^2-es érzékelőre 16millió diódát feszítenek, mikor ilyen mennyiséget 300mm^2-re illik tenni....ez már nyílt átverés.
A miniatürizált telefon világban a nagy képérzékelő nyilván kizáró ok.
Nem hogy közelében lenne, de köszönő viszonyban sincs egy értelmes 5Mp-es compact gép minőségével. De ez így normális.
Hisz ez egy átlag compact 5Mp-es gép amiről te beszéltél. Látunk e valami különbséget a telefon kamerája és e között?[link]
Én pont azt mondom, hogy le a kalappal ezen mikro kamerák előtt hogy már-már (igaz kis méretben) de nyomtatásra is alkalmas képeket is lehet készíteni (igaz szódával fogyasztva). -
barobag
csendes tag
válasz
Novicsok #5314 üzenetére
Szia Novicsok!
Még mindig ZP100 és még mindig cepexa 2.3.6-al nyomod?
Most már 2. hete megy a Hk rom-mal a telcsim, de elmondhatom, hogy azon kívül, hogy magyarul beszél (mindent!!) light-es használattal 3 nap az akksi idő.
A telefonkönyveben van néhány szám amit az istenért sem akar kijelezni (mármint azt írja ismeretlen - főleg földi számok) kitöröltem újra írtam de az istenért sem akarta.
A másik a gyenge led, de erre egy német fórumozó azt írta le kell tölteni a lámpa linket és a beállítások menüben a 2. pontot, és csodák csodájára kiveri a szemed (igaz néha be-be villan és néha kattog, de műxik. Na ezt kéne kedves vietnami fejlesztő barátainknak beintegrálnia valahogy a rom-ba. Amit még mindig hiányolok a telefon teljes hangerőn kiadott hangereje, illetve a mikrofon hangereje, ha ezen lehetne egy kicsit feljebb tekerni, akkor király lenne, de egyébiránt összességében tényleg jó. Ja és még egy a gyári contact kezelő olyan sötét, hogy kellett egy másikat letöltenem, mert a szerkesztésnél (új partner felvételekor ki akart folyni a szemem, de ez azért viszonylag könnyen kezelhető. WIFI, GPS zsír.
Ha valakinek van más rossz (vagy jó) tapasztalata szívesen megoszthatná velem (is)!! -
barobag
csendes tag
válasz
Novicsok #5016 üzenetére
Szia "ÚJONC"
Mindig nagy kedvvel olvasom a hozzászólásaidat, tudod olyan jó velősek.Én szintén mérnökember révén nem rendelkezem ezekkel a jó tulajdonságokkal =(gének?, iskola? valami más?). Eddig én is cepexa párti voltam (a te jóvoltadból) de ezaz SGS 3 tényleg jó, na OK a ledet leszámítva!
Ezzel együtt tudok élni, de azért mégis próbálkozok, hátha valaki volt olyan elvetemült mondjuk mint miklosandras.Ha kínába mész, jó utat, jó válogatást és jó választékot kívánok neked, de nekem akkor is "csak" ZP 100 marad, amely szerintem lassan korszakos darabnak tekinthető.
Ennek a fórumnak sztem legalább a 15 %-a kifejezetten ezzel foglalkozik, ami szép számnak nevezhető.
Tehát ha új telcsit veszel, akkor egyrészt irigy leszek rád, másrészt sajnálom, hogy elvesztünk egy kiváló ZP 100-as gurut és cepexa szakértőt és vele együtt sok-sok orosz információt.
Még egyszer jó utat és kösz az eddigi munkásságod (ez a minuimum amit tehettem érted)
-
barobag
csendes tag
válasz
Novicsok #4647 üzenetére
sziasztok!
Néhány gondolat az SGS 3 -ról (ZP100-on).
Az első élmény után, mármint, hogy 3 hónap után sikerült rom-ot cserélnem (cepexa+savyol2) ez a rom 4.04. teljesen meglepő módon gördülékenyen fut, és végre-valahára magyarul beszél vissza (bár vagy 1 órát gyököltem, mire átállítottam a nyelvet, de ez csak azért lehet, mert az ICS-ben máshogy vannak a beállítások mint a 2.3.6-ban).
Minden rendben, bár a led kicsit gyengusz (szerintetek cepexa patch-el lehet javítani lehet? hogy baromság amit kérdezek?).
A többi dolog rendben fut, kamerát igazából nem teszteltem, csak úgy hogy működik vagy nem (jelentem működik, minőség nincs tesztelve).
Az akksi idő úgy hogy egész nap lógtam a wifin, meg mentek a beállítgatások stb, estére 30 % (kijelzés szerint 5ó 30p hátralévő idő) . kiváncsi vagyok hogy holnap normális (csak telefon) használat mellett mikor konyul le az akksi, de ha jól emlékszem valaki írta hogy 2 nap az teljesen renden van.
Eddig szerjózsi párti voltam, de ez a magyar rom nekem nagyon bejön, arról nem is beszélve hogy a skype, (frontoldali kamerával) videóbeszélgetést is lehetővé tud tenni, ami nekem jelenleg elég fontos.
Egyenlőre ennyi, ha valaki nem ért velem egyet akkor szívesem látnám a véleményét, ha meg egyetért akkor is, szóval többre-többre tesztszaktársak! -
barobag
csendes tag
válasz
Novicsok #4641 üzenetére
Besz.....rok!
Az 1000 éves ASUS laptopomon simán lefutott, szépen bekéregetett mindent, és 5 perc alatt végigcsinálta!. Na mindegy most megyek kipróbálom az SGS-t. Ha nem tetszik legfeljebb visszateszem a régit, most már megy!!!
Kösz a segítséget és a lökdösődést mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest