- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Tudok ajánlani egy jó kétsimes telefont annak, aki fél a kínaiaktól: Sony Xperia M Dual.
Múlt héten vettem, a jó "öreg" (alig féléves) Jiayu G2S-t nyugdíjazta.Ami a Sony előnye:
Jó GPS, gyakorlatilag működik, pár méteres pontossággal, a G2S elég rapszódikus volt, de leginkább nem működött.
Jobb anyaghasználat és összeszerelési minőség.
Jobb és stabilabb térerő, tartja a hívást, jól értenek és én is jól értem a hívó felet. Jiayu gyakran eldobálta a hívást gyenge térerő miatt és buherálni kellett, mert halk volt a mikrofon, mikor megvettem.
Szubjektív, de szerintem a Sony mind külsőleg, mind az UI szempontjából tetszetősebb.Ami a Jiayu előnye:
Kedvezőbb ár, fele annyiba kerül, mint a Sony. Én még 200 dodóért vettem a G2-t, a Xperia 70k volt.
Gyárlag rootolt, így a telepíthető appok mennyiségének csak az sd kapacitása szab határt. Sonynál 4 gb a belső tárhely, amiből 1.3 elérhető, és nem lehet az sd-re telepíteni, ami szerintem nagy hiba. (Root-ot se találtam még hozzá, ami normálisan működne.)
Jobb wifi antenna.Ami mindkettőnél csalódás, az a gyenge kamera, ez mindkét telefonnál pocsék.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
A Jiayu G2S telefonom tegnap olyat produklt, hogy feltöltött a netre valahová -fogalmamsincs hogy hová és mit- 400 mega adatot, gyakorlatilag az 500 megás havi keretem a hónapra el is úszott.
Hogy lehet kideríteni, hogy mit és hová töltött fel? Én semmi feltöltést nem indítottam el az tuti. -
petymeg
addikt
válasz
FalconKnight #31497 üzenetére
-
petymeg
addikt
Sony Xperia M [link]
Itt a nekem való dualsimes telefon. A felbontás lehetne qvga és akkor hibátlan lenne!
-
petymeg
addikt
Jiayu G4 kapható már vagy etetés, hogy több shopban is kaphatónak van feltüntetve?
-
petymeg
addikt
-
petymeg
addikt
Üdv,
Jiayu G2S hez hol tudnék szilikon tokot rendelni, ahol pay pallal lehet fizetni? Aliexpressen csak olyan eladot talaltam, ahol bankkártyával lehet direkt, úgy meg nem akarok. -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Ilyen[link] van vkinek? Kicsit fura h qd-t írnak az egyik helyen, hd-t a másikon, meg az 531 Ultra gpu se hiszem hogy igaz. Ehhez a quad procihoz nem 544 van?
-
petymeg
addikt
Minden kínai telefonnak olyan szar a gps-e mint a g2s-nek, vagy ez csak a soc miatt van. Az újabb négymagosak jobb gps-sel vannakk szerelve?
Nem nagyon vágom a témát, de mintha azt olvastam volna hogy a g2s nem glonas (azt se t'om mi az) ezért nem pontos... -
petymeg
addikt
Sziasztok!
A G2S GPS vevőjét lehet valahogy feljavítani? pl. valami külső GPS antennával? Mert maga a telefon egész jó viszont a GPS az elég rapszódikus... Erdélyből simán hazahozott, tegnap viszont BP-en meg után az M0 M3 pályákon is eltévedt.
-
petymeg
addikt
Üdv.
A G2S nagyon sok energiát fogyaszt, ha be van kapcsolva a wifi. 12 ora alatt 80%-ot. Ez szerintem nem normális, egyik korábbi telefonom se fogyasztott ennyit. Lehet ezt valahogy csökkenteni? -
petymeg
addikt
Jelly Bean-re flashplayer helyett van vmi, ami megnyitja a flasplayeres oldalakat?
-
petymeg
addikt
Hogy zuhannak ezek a telefonárak! G2S 156 dodó, én még 190-ért vettem egy hónapja.
-
petymeg
addikt
G2S tulajok,
mennyire vagytok elégedettek az akkuidővel. Én többre számítottam egy 2200 mAh-s akksitól.
A legnagyobb fogyasztást a Cell standby és a Phone idle pontok adják, ezeket lehet valahogy csökkenteni? -
petymeg
addikt
Sziasztok!
A Jiayu G2S-hez kapott 500 mA-s töltő nagyon lassan tölt, meg van egy BT füleshez kapott 550 mA-s, az se sokkal gyorsabb. Ha rákötném a tablet 1500 mA-s töltőjét az ártana az akksinak, vagy a telefonnak?
-
petymeg
addikt
Sziasztok! A G2S karcálló kijelzője nem annyira karcálló. 2 hete használom, vigyázok rá mégis összejött egy kis karcolás...
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Postafióknál mit kell beállítani gmail-nál, hogy el is küldje a leveleket?
Megkapok mindent de egyet se küld el és hibaüzit se ad, hogy most mi a hiba.Üdv.
-
petymeg
addikt
Senki nem tud megoldást a mikrofon hangerő növelésre? Mobile uncle tools nem tud ilyet?
-
petymeg
addikt
Üdv, sokan panaszkodnak, hogy nem hallanak rendesen mióta a g2s-t használok. Lehet vhogy javítani a mikrofon hangerejét?
-
petymeg
addikt
ZTE v967s-ről vélemények?
Wifi mennyire pontos, kijelző minőség, akku meddig bírja? És nem túl termetes? Nem kényelmetlen használni?
-
petymeg
addikt
Jiayu G2S-re lesz 4.2 vagy el kell felejteni?
-
petymeg
addikt
Udv,
mtk 6577 soc telefonnal jatszik vki real racing 3-at? Vmi iszonyu bena a hang... van ere vmi javitas? -
petymeg
addikt
mtk6577t soc-hoz melyik video player a legjobb? amelyikkel nem szaggat egy hd video?
-
petymeg
addikt
Kedves G2S tulajok, nektek nem panaszkodnak a beszélgetőpartnerek, hogy halkan hallanak? Nekem igen.
Valamint melyik Callar ID appot érdemes felrakni, amelyik rendesen működik? Próbáltam vagy ötöt, de mindnek volt valami defektje, talán a BIG lenne a legjobb, de fizetős, a trial meg valamiért nem működik. (még mindig az a kínom, hogy az alap droid apró betűvel-számmal írja ki a hívó fél adatait...)paolinho
"de a Primo-nak nincs hangja"
Igen ez nálam is probléma, remélem tud rá vki megoldást!
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
A bejovo hivasoknal iszonyat pici a hivo neve es szama. Ezt hol lehetne megvaltoztatni, vagy milyen app van erre?
Tovabba ezen a telefonon (g2s) mar jelly bean van es szerintem ezert nem beszel az igo. Erre megoldas? -
petymeg
addikt
G2S tulajok,
kinek hogy bírja az akksi? Enyém botrányosan gyorsan merül. 2 óra alatt 15 %-ot, ebben 4 perc dumálás meg 20 perc kijelzőhasználat van. A cellakészenlét fogyasztja a legtöbbet. -
petymeg
addikt
Az miért van, hogy az időjárásos óra widgetek -pl. transparent widget clock- nem frissítik csak késve az időt meg az akku töltöttség szintjét?
Az Xperia mindig azonnal frissíti a G2S meg van hogy lemarad negyed órát is akkuban 10 %-t. -
petymeg
addikt
Üdv!
Jiayu G2S nem akarja szinkronizálni a kontaktokat a facebook-kal. Erre mi a megoldás?
Vlamint magyarítás is érdekelne erre a telefonra. -
petymeg
addikt
Sziasztok! Az 1. hsz-ben leirt agps kalibraciot eleg egyszer megcsinalni, vagy kell ismetelgetni? Sajnos az altalam hasznalt es megszokott navigacios szoftver (a harombetus) nem beszel hozzam valami miatt , talan a jellybean az oka, ebben tud vki segiteni?
-
petymeg
addikt
Üdv!
Mixeshop-ról vélemény? Rendelt mostanában vki tőlük? -
petymeg
addikt
Üdv!
Vissza kellett küldenem egy G2S-t a tmallboxhoz. 23-án feladtam, a nyomkövető azt írja, hogy 29-én célországba ért.
Múlt hét második felében folyamatosan kerestem Justint, a kontaktszemélyt az új skype cimen, elérhetetlen volt, így nem to'm megérkezett e.
A paypal-os 45 nap csak 19-én jár le, ha addig nem reagálnak, akkor szerintetek érdemes felfüggeszteni az utalást? Vagy megbízható cég ez? A telefon csere/szerviz mennyi idő? -
petymeg
addikt
A Jiayu G2 és G2S telefonok hátlapja, akkumulátora, silikon és egyéb védőtokja azonos? Én úgy látom fotókon, hogy csak a home gombnál van fizikai eltérés a különböző verziók közt... Méretek, egyéb kezelőgombok, lukak ugyanott vannak.
-
petymeg
addikt
válasz
Jim Tonic #21231 üzenetére
En kerek egy napig teszteltem a telefont, aztan sikerult elcsesznem, kuldhetem vissza szervizelni.
Jo minosegu, az anyaghasznalat meg az osszeszereles is jo, nem recseg vagy ilyesmi.
Kijelzoje nagyon franko, szep elenk szinei vannak a sony xperia lcd-hez kepest. A zenei kepessegek se rosszak poweramp-pal meg egy bt-s se mw600 fulessel.
Sebesseg: nem akadozik az alap ui se, de en felraktam ra novat, azzal is gyors. Akadozas akkor volt, mikor egy hd videot neztem es mx playeren es beletekertem ideoda huzogatassal, na az kiakasztotta, a sonynak ez meg se kottyan.
Nem tetszett: a hang jatek kozben pl. a real racing 3-nal iszonyat torz. Meg nalam a gps se mukodott primoval, bar az 1 hsz-ben leirt ceremoniat nem csinaltam vegig.Valakinek van szervizes tapasztalata a tmallboxnal? Vissza merjem kuldeni vagy javittasam itthon?
-
petymeg
addikt
A negyedik GSM szerviz bevette, amiben ma jártam, de ők sem mondták tutira. Az a baj, hogy cserelni kell azt az alkatrészt forrást tanúi nem lehet.
Rawulf
Ez vajon megoldható a tmallboxon keresztül? Csak alkatrészt rendeli? Mert a szerelés az nem lenne gond csak az alkatrész. -
petymeg
addikt
Kinába küldött már vissza valaki szervizelni telefont? Mi a menete, mire kell figyelni? Irtam a tmallboxos Justinnak a gondomat, remélem
válaszol... Nemigen hiszem, hogy itthon cserélni tudják a sim slotot, meg ezt forrasztani se egyszerű, mert becsusztatos, nem ajtos... -
petymeg
addikt
válasz
Sanyesz. #21037 üzenetére
Nem. Az egyik SIM em micro és egy eléggé drága SIM adapterrel volt belerakva. Gondolom beleakadt a SIM és az adapter közti hézagba és úgy törhetett el... Eléggé vékonyka az a rézlap. Írok azért a tmallboxnak is, hogy tudnak e segíteni, mibe kerül stb. Gondol majd' annyiba, mint egy új telefon.
Egyébként a GPS sem működik, ma próbáltam kocsiban de egyetlen holdat sem talált...
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Ma reggel ki akartam cserélni a sim1 slotban a kártyát és ahogy kihúztam, letört egy rézláb, így nem működik a 1-es slot...
Itthon meg lehet ezt javíttatni, vagy küldjem vissza Kínába? -
petymeg
addikt
Ennél a G2S-nél hol van a "Fiókok és szinkronizálás" menüpont a beállításokban, ahol pl a facebook-ot lehet beállítani? Meg hogy lehet a telefonkönyvet a fb profillal szinkronizálni?
Közben rájöttem...
-
petymeg
addikt
Valaki tudna abban segíteni hogy tudnám beállítani angolra? mandarinra van állítva sajnos...
-
petymeg
addikt
Üdv!
Megjött ma a tmallboxtól negyedikén rendelt G2S telefonom! Eddig tetszik, bár még csak a kicsomagoláson vagyok túl.
-
petymeg
addikt
Ezt az oldalt ismeri vki? [link]
Arban nem is rossz... -
petymeg
addikt
Én sima postával rendeltem, hétfőn és tegnapelőtt lett "shipped", viszont nem kaptam még tracking numbert. Postához is adnak, vagy csak futárhoz?
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
A tegnapi rendelésemet hogyan tudom visszacsinálni?
Tegnap fizettem is paypallal, csak az egyik fórumtárs negatív tapasztalata a tmallbox.com-mal arra sarkall, hogy visszamondjam a megrendelést... -
petymeg
addikt
Üdv!
Erről vkinek vélemény? [link]
Ez nagyjából olyan tulajdonságokkal bír, ami nekem megfelelő lehet.
-
petymeg
addikt
válasz
sasa311 #19705 üzenetére
Nem értetted meg, engem csak a dual sim+erős hw miatt vonzott a kínai beszerzés... Egyszerűen nem értem meg, hogy nem ismerik fel a gyártók, hogy van igény ds telefonokra és nem csak a low end kategóriában. Pont ma jött ki a teszt az Xperia E dulról itt a MA-n. Vicc az is... Nagyon kompromisszum mentes dualsimes telefont nem kapni itthon. Az Xperia tipo dual, az Alcatel, Samu GS duos Evolve stb. elmehetnek a sunyiba tényleg...
-
petymeg
addikt
válasz
sasa311 #19695 üzenetére
Bocs hogy beleugatok... Tudom persona non grata vagyok itt.
Engem egyvalami miatt gondolkodtatott el egy G2S vásárlása mellett, az pedig a dula sim kezelése, viszonylag erős hw mellett. Amúgy nem vennék kínai telefont, kivéve a Meizu és a Xiaomi gyártmányait, ha kapni lehetne őket az EU-ban vagy MO-n. De aztán elment a kedvem az egésztől a sok "anomália" miatt.
Ha a dualsimet leszámítjuk, akkor szerintem baromira nem éri meg Kínából rendelni telefont. Rizikó a köbön... Remélem, hogy lesz alternatíva dualsimes telefonok terén, magyarán vagy MO-n elkezdik forgalmazni a kínaiak a ds telefonjaikat szervíz, vevőszolgálat támogatás mellett, vagy a már itt lévő brandek letesznek az asztalra használható ds telefont, nem csak low-end kategóriást. Ha nem így lesz, marad a két telefonos szenvedés számomra. -
petymeg
addikt
válasz
sasa311 #19609 üzenetére
A G2S se GG, az etotalkon rákérdeztem, hogy konkrétan az e, azt írta a koma hogy scratch resistant... Pont mint az Xperia P...
OK elfogadom, hogy nem sokkal jobb a P, nagyjából pariban vannak... viszont van itthon szervíze. Szerintem ez is lényeges kérdés.Ezt az ÁFA megúszós dolgot én, mint jogkövető állampolgár nem tudom értelmezni...
-
petymeg
addikt
válasz
tvamos #19601 üzenetére
Annyira azért nem szaré'-húgyé'... Én kiszámoltam, a Jiayu G2S a legolcsóbb helyről is 65.000 Ft-ba kerülne, tokkal vonóval, úgy, hogy bizonytalan a garancia érvényesíthetősége, nincs igazából sw támogatás, meg azér' nem egy ismert márka, legalábbis itthon.
Ennyiért Xperia P-t lehet kapni, egy év garanciával, ráadásul mindenben szarrá alázza a G2s-t, igaz csak single sim-es... Szóval nem is annyira olcsó Kínából telcsit rendelni... -
petymeg
addikt
válasz
PeMi#13 #19580 üzenetére
Szia!
Mennyi idő volt a szállítás, honnan és milyen csomagküldő szolgálattal rendelted?
Most számolgattam: tmallboxból ems-sel, paypallal fizetve 218 dodó, etotalk-tól ugyanez csak a etotalk rom a plusz: 267 dodó.
Ez azért durva különbség. Ja ehhez jön a vám meg a jaffa +30 %.
-
petymeg
addikt
Lehet megrendelek mégis egyet, aztán ha nem bejövős eladom. Bár nem tudom mennyire lenne piaca, még ha új is... Ki tudja mennyit buknék rajta...
Végén marad a jelenlegi felállás, mászkálok két telefonnal. A saját okossal meg a céges butával, mert a gyártók képtelenek normális kétkártyásat prezentálni... -
petymeg
addikt
A gyenge GPS miatt az XDA-n is lebeszélnek a G2S-ről...
-
petymeg
addikt
A G2S tényleg eldobálja a műhold jelet? Az XDA-n többen is panaszkodnak erre. Nekem fontos a megbízható GPS, mert évek hosszú sora óta telefonnal navigálok...
-
petymeg
addikt
Én is azzal nézegettem, amúgy, de ha lenne rá kiforrott megoldás, root-ra, romcserére, akkor megoldanám és vagy 30 dollárral olcsóbban lehetne megvenni (etotalk az egyik legdrágább)
Az előző telefonomat (htc dhd) állandóan mókoltam mindenféle főzött rommal, igaz annak elég nagy rajongótábora van az xda-n, így segítség is van meg hetente új romok.
Ennek a G2S-nek nincs, nem találtam semmilyen használható infót.Cappa 72
És root után ha sikerült, akkor cwm recoveryvel lehet ugyanúgy feltenni az új romot mint pl a dhd-nál? -
petymeg
addikt
Igen, számomra is a méret a riasztó... Már a 4,3-as Xperia S is kínosan nagy egyes szituációkban.
Amúgy tesztelte a MA ezt a G600-at.: [link] és nem is húzták le...A G2S a nyerő nálam, egyre nyilvánvalóbb, csak a root-ra, főzött rom telepítésre nem találok szájbarágós leírást.
Tehát aki tud segítsen már ebben! -
petymeg
addikt
Ez se egy rossz darab: [link]
Minőségre -anyaghasználat, összeszerelés- melyik a jobb: Jiayu vagy Huawei?
Kamera minden kínai telefonnál egyformán rossz, vagy vannak azért jobbak?
-
petymeg
addikt
válasz
Ace Ventura #19398 üzenetére
Én etotalk-on nézegetem a G2S-t, mert ott lehet root-tal meg modolt rommal kérni, ami magyarított. Igaz ott 30 dodóval drágább...
sasa331
És a G2S-t is egyszerű rootol-ni meg custom romot telepíteni rá? XDA-n se nagyon találtam rá leírást igaz nem is kerestem valami szorgalmasan. ha lenne egy jó leírás megcsinálnám én is ezeket (root+custom rom), mert az előző telefonommal, desire hd-mel is megoldottam.
-
petymeg
addikt
Az etotalk-on böngészve megtaláltam a nekem való telefont: [link]
No ennek minden paramétere megfelel, talán a méretét kellene szokni. Természetesen nem árulják itthon, ennyi pénzt meg kínai belpiacos cuccra nem adok ki. -
petymeg
addikt
válasz
PeMi#13 #19338 üzenetére
Akkor én megvárom a beszámolódat, annyira nem sürgős a rendelés.
upbuvar
A telefonról egy rövid értékelést akár privátben adnál?
Előnyei, hibái néhány gondolatban. Én minden adottságát kihasznál(tam)lom az okostelefonjaimnak: böngészés, navigáció IGO-val, fényképezés, zene hallgatás, játék, és persze telefonálás.
Sajnos tesztet sehol se találtam a G2S-ről csak pár YT bemutatót, de azok se komol tesztek, értékelések... -
petymeg
addikt
Üdv.
Meizu, Xiaomi gyárt dualsimes telefonokat? Ha igen melyek ezek. (keresőben nem találtam egyértelmű választ) -
petymeg
addikt
Olvasgatom az 1. hsz-t és ott elég hosszan van taglalva a gps "kalibrálása"... Ezeknek az MTK-s kínai telefonoknak gond van a gps vevőjével? A G2S mennyire erős navigációban? (én már hosszú évek óta okostelefont használok navigációra, így ez elég fontos)
-
petymeg
addikt
Üdv!
Jiayu G2S-ről valakinek tapsztalata?
Innen érdemes vásárolni? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest