Hirdetés
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
válasz fudi2002 #3103 üzenetére
Régiós nagyker (CEE) felsővezetői kapcsolat útján szereztem. Nem a hazai kirendeltségen, hanem a nemzetközi központban közvetlenül: kaptak pár darabot... abból csíptem meg 1-et. Sajnos azt láttam mindenhol (idehaza, CEE, német, osztrák, holland, stb nagykerekben), hogy egyre jobban kitolják a határidőket és nincs 3900X sehol. Ebay, Amazon, Mindfactory, Alternate, stb szintén zenész, sehol sem elérhető.
-
Yany
addikt
Aláírom. Nekem 23-át ígér a német CyberPort, de ha bárki rápillant a kinti "árgépre", vagyis az idealo.de oldalra, látható, hogy sehol nem kapható, csak ígérik. Én folyamatosan követtem és először 07.28 volt a szállítás, majd elseje, 15-e és most 22-23-ára igérik. Ahol meg van... meglepő módon elb**** áron.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Palinko
tag
Lehet ki kéne szerelnem és eladnom 3950 áron
-
veterán
Urak, építő jelleű javaslatokat várok, mert fájdalmamban már az öncumizás gondolata foglalkoztat. ASUS B450-F GAMING + 3600. Amióta megvan ez a szett, random leáll a hűtés, ami tekintve, hogy AIO rendszerem van, elég nagy szívás, mert szinte azonnal felforr a proceszor. Nagyjából negyedszerre rebootol egy hét alatt úgy, hogy CPU Thermal Warning-al ébred a következő körben a rendszer, de nem arról van szó, hogy melegszik, hanem arról, hogy megvan őrülve a ventilátor vezérlés. Néha gondol egyet, és nullára állítja az AIO pumpát, ilyen esetekre mér időzítve van egy AIDA rutin, ami 500 RPM pumpasebesség alatt lelövi a rendszert. Néha az egyik házventilátoromat (random, hogy épp melyiket) elkezdi full gangon hajtani, nagy ívben sz@rva hőfokra, minden egyébre. 2406 és 2501 BIOS-szal is csinálja, újabb az oldalon még nincs fent, ebből ítélve a közkézen forgó még újabb verzió béta lehet, azzal inkább nem kísérletezgetek potenciális RMA előtt. Driverek frissek.
A jelenség nem terhelés függő, mert van, amikor egy laza böngészés alatt következik be, van, amikor terhelés alatt (bár ez a ritkább), miközben órákig megy az AIDA stressz teszt hiba nélkül.
Mi a jó büdös franc ez? Látott már valaki valaha hasonlót? Lehet, hogy tényleg hibás a deszka? Egy ilyen hibát hogy gariztassak le, amikor ennél jóval nyilvánvalóbb problémákat is elhessegetnek, ráadásul ez céges és Alzás vétel volt, semmi tapasztalatom nincs velük.
Windows 10 rendszert előző Ryzen 1600X konfig alól hoztam, ez bekavarhat? Hőmérsékletet már csak AIDA-val nézek, ezt is jellemzően azért, mert ez legalább le tudja lőni a gépet a pumpa megállásakor azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen, de nem az a baj, hogy hangos, vagy nem hűt jól, hanem olyan, mintha eldobná az egész vezérlést, és csak a restart hozza vissza, de az sem mindig, tegnap leállítás után állt vissza a rend (tényleges leállítás, nem gyorsindításos verzió), mert restart után BIOS-ba lépve is üvöltött minden. Azt nem írtam, hogy semmilyen ASUS program nincs már fent, BIOS alól vezérlem. A pumpánál kikapcsoltam a menedzsmentet is, fullon hajtja mindig, de ez sem vált be.
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
Dehogy szar, csak vicceltem eszem ágában nincs eladni, de vicces lenne úgy mint a grafikus kártyáknál régen hogy jóval drágábban el lehetett adni a bányászláz idején azt upgradelhetnék 3950-re 2 hónap múlva, de egyrészt már nyitott doboz és amúgy sincs akkora hype hogy valaki kifizetné ezt a 250$-os árkülönbséget.
-
nagyúr
Ha nem akarod, hogy cseszegesse a pumpát, akkor, lehetőség szerint kösd rá molex-re (amennyiben van lehetőséged ilyen kötésre és persze 12V-os a pumpád), igaz, így mindig max fordulaton fog a pumpa menni, de nem is áll meg.
Milyen AIO-d is van pontosan ?
Ennél a lapnál megoldható a FAN csatik külön, független szabályozása ?
(Z170 OC Formula lapon i5-7600k-n nekem is AIO van, egy CM Nepton 140XL, de szinte bárhogyan be tudom kalibrálni a pumpát, illetve bármelyik ventilátort is, az összes csatlakozót külön-külön is, ahol függhet a fordulat a CPU, külső vagy a "chipset" illetve egyéb alaplapi szenzor hőmérsékletétől is). Mondjuk én az Asrock Formula OC (más néven A-Tuning) szoftveréből állítottam finomra a pumpát és a ventiket, 50 fok CPU hő alatt síri csendben megy minden, illetve megadtam mindennek egy min 20%-os használatot)
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
ENERMAX LIQMAX II 240. Alapvetően minden aljzat függetlenül vezérelhető a lapon, kivéve a CPU_OPT-ot, de azt nem is használom. DC alapon hajtom, mert először autón volt, és mivel három PIN-es a hűtő csatlakozója, így biztosabbnak érzem, hogy nem próbálja meg tévedésből PWM alapon hajtani. Kezdetben profilozva volt az AIO pumpa, de már azt is kikapcsoltam. Hajthatom molexről is, de az már tényleg parasztos (plusz kábelem sincs otthon, de ez a legkisebb gond), viszont a többi ventilátor is eldobja magát időnként, szóval valami itt nem kerek.
Most már a DOCP-t is kikapcsoltam, és minden mást autóra raktam, PBO-t kivettem, hogy lássam, nem-e alulfeszeltség, vagy instabil memória okozza a gondot, és a windows reinstall is tervben van a hétre.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi a választ! Szexi, de hogy-hogy ez csak nálam okoz gondot a jelek szerint? Nem tetszenek neki a hűtőim? Mit tudok tenni egyáltalán?
Baszdki, haladok visszafelé a threadben, jól látom, hogy igazából az AIDA hozza ki a gondokat?! Azt látom, hogy nem okozója, csak elszenvedője a dolognak ez a csapat is, de végső soron mégis ez okoz gondot a user szintjén. Ha leszedem az AIDA-t, akkor megoldódik a probléma? Hogy a f@szba nem okozott gondot az előző deszkámnál, csak mert MSI volt? Ráadásul full legál a szoftver, most vettem meg, eddig trialban használtam...
Szép új világ. Addig volt jó, amíg ezek a programok csak monitoroztak, és nem tudtak szánt szándékkal, vagy épp véletlenül sem belenyúlni a paraméterekbe. Ha jól gondolom, ez is az UEFI miatt van, és mondjuk klasszik BIOS/W7 párosnál már nem lenne így?
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Ne érezd magad kivételezettnek, elég sok Asus tulaj küzd ezzel a problémával. Nem az AIDA64 a hiba okozója, hanem az Asus WMI implementációja nem sikerült valami jól. Nálam (és most lekopogom) a legutolsó BIOS óta nem jelentkezett ilyen gond. Három dolgot tehetsz:
- kipróbálod azt a béta BIOS-t amit Shamino rakott ki az Asus fórumra (Asus alkalmazott egyébként)
- megvárod amíg kitesznek egy nembétát (remélve, hogy javítják ezt a problémát)
- másik alaplapra váltaszDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
veterán
-
edari
őstag
Nekem is volt problémám az AIDA-val, és most jutott eszembe hogy miért:
Nekem random elkezdett maxon járni a cpu ventim. Asus X370 pro volt az akkori lapom. Letöröltem és megoldódott ez a probléma.Most hwinfo-t használok, de a monitorzása néhány játékban micro laggot okoz...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Fantasztikus. Az MSI-t szaroztam korábban, de úgy néz ki, ideje lesz felvenni a listámra az ASUS-t is. Pedig ez egy jó lap, elvileg, csomó tesztet elolvastam, sehol nem említettek még csak haosnlót sem. Mondjuk, ha ez az infó hamarabb megtalál, legalább a vásárlástól elálltam volna, de most már ezt is buktam. Összegezve: ez a lap ilyen, vagy megoldja a BIOS update, vagy nem, ha nem tetszik, cserélhetek. Remek. Már bánom, hogy nem X570-es Gigabyte-ot vagy Asrock-ot vettem.
Köszi a válaszaitokat, annyit legalább látok most már, hogy jó eséllyel nem RMA probléma, és a Windows újratelepítésnek se lenne sok értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
A tesztekben nem jön elő, alig pár órát ha nyúzzák ilyenkor a lapokat és ha mégis tapasztalják akkor betudják a korai BIOS problémájának. Ez a hiba a kezdetektől fogva jelen volt/van és abban Palinkonak is van igazsága, hogy minden lapnak van valami nyűgje, gyártótól függetlenül.
Én a helyedben kipróbálnám azt a béta BIOS-t, veszítenivalód nincs, ha AIDA64-et akarsz használni, akkor ezzel a beállítással minimálisra csökkentheted az esélyét, hogy megkergüljön a monitorozó chip.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
tipuka
addikt
Már félek előre, Crosshair Vii Hero wifi-t vettem, pedig várni szoktam az építést általában, nem pedig parázni előre.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
Én megpróbáltam az épített vízhűtésem pumpáját feszültség alapon, cpu hőmérséklet alapján szabályozni, asus x370 pro lapon. Volt, hogy el sem indult a pumpa, volt, hogy maxon ment indokolatlanul, úgyhogy vettem egy kapcsoló üzemű dc-dc konvertert és fix fordulaton használom, nem tudom, hogy milyen hangos az aio-pumpája, szvsz nem vészes, akkor én a helyedben a radiátor ventilátorait a cpu- ventilátor foglalatáról vezérelném, a pumpa csatlakozóját pedig egy átalakítóval molexre, vagy egy sata tápra kötném fix 12 volton.
Ilyen kábelt bárhol kapni fillérekért.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
tipuka
addikt
Tud valaki linkelni légy szí frissebb biost, ha van a lapomhoz (Crosshair Vii Hero wifi) ? Mert a 2501-es a legutolsó ami fent van a lapom oldalán és az 7.18.-ai. Köszi előre is. Frissíteném egy 2200g-vel, míg nem jön meg a 3600.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi még egyszer Mindenkinek! Szerzek egy ilyen kábelt vész esetére. Elég halk a pumpa, csak azért hajtottam korábban 80 százalékon, mert minek hajtani nyélen alapjáraton.
Béta BIOS-t nem szívesen pakolok fel, ki tudja, mi romlik el benne, és még support sincs hozzá (nem mintha az éleshez lenne érdemleges), szóval első körben megpróbálom a feljebb javasolt beállításokat, ha nem jön be, leszedem az AIDA-t, ha ez se, akkor marad a fixre kötött pumpa. Mondjuk, azt lehet, célszerű lenne megejteni már előre, csak akkor elveszítem a monitorozását is, szóval ettől tartózkodnék.
-
Leon77
őstag
A monitorozását nem veszíted el, megfelelő elosztó kábellel csak a sárga vezetéket (vagy sárga fekete)rádugod valamelyik venti, vagy cpu opt csatira és akkor látod a fordulatot. Nekem is ilyen otthon, a pumpa dc-dc konverterrel megy, de azért monitorozom. Be is van állítva, hogy egy bizonyos fordulat alatt a hw info elindít egy shut down paranccsal ellátott bat filet.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
gaborw
tag
Sziasztok! Holnap, holnapután belépek én is a klubba egy R7 3800X-el. R7 1800X-et fog vàltani. (3.9-en jàratva). ASUS PRIME X370-PRO alaplappal Vega VII tàrsasàgàba. Kivàncsi vagyok màr nagyon. Főleg, X370 lap miatt, lesz-e bàrmi hàtràny. Teszteket elnézve, szinte "semmi". Ha mégis akkor lehrt beruhàzok egy X570-es lapba.
-
imi123
őstag
Sziasztok.
Beléptem a klubba egy 3700X-el.MSI gaming pro X470 mellé ment egy Alpenföhn Brocken 3-al megerősítve.
Eddig tetszik.[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
L4mie
veterán
Üdv. az újaknak jöhetnek az infók hőmérsékletről
Proci, hűtő tip, ház méret.Idle hőm.
terhelési átl. hőm.
max hőm.Valaki hűti X61 es krakennel? Nekem valszin majd az megy rá, vagy cserélem majd X62-re.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Leon77
őstag
Szia. Légyszíves csinálj majd cinebench r15 és 20 teszteket full autón is. Alig vártam, hogy valaki ilyen lappal tesztelje, nekem is ilyen van. Köszi
-
nagyúr
Nagyon baba.
Egy újabb X470-es gyöngyszem, gyűlnek szépen.
Dark Rock Pro 4 nagyon zúzós hűtő, nem csalódtam se a Pro 3-ban (s1366 XEON X5677 3,47@4,6), se a Pro
2-ben (E5-1650v2 3,5@3,9).Hamarosan lesz a szorítóban egy X470 Gigabyte Aorus Gaming 7 és egy Gigabyte X570 Gaming X lap, mindegyik R5 3600 CPU-val, remélem hétvégére összeállnak majd.
Mihelyt meglesznek, lenyomok velük pár tesztet (az X470 saját, az X570 cimbié lesz).
Esetleg, meg lehetne oldani, hogy a fórumtársak méréseit valami egységes táblába bekerüljenek ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pro!Petya
addikt
3600X Default, XFR+PBO, Kraken X62 280mm aio Noctua ventikkel ,Kryonaut paszta, ház Corsair 780T.
LOAD ~10-11min Prime95 small FFT (80C) fél óra után ilyen 83-84 fokon áll be.
BFV alatt 55-61 fok , all core 4,4GHz -nél 61-67. (cpu usage 65-80% között) 2K low/medium mix preset
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Akit érdekel esetleg összedobtam egy kis ryzen 1600X def/oc vs 3600X def/OC mérést. : [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Politika
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Yettel topik
- Szólánc.
- Újra nagy divat Európában az online vásárlás, hála a Temunak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest