- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
irhejja
tag
válasz
Sotyks94 #28922 üzenetére
Általánosságban véve a legideálisabb ha elől és alul szívnak, felül és hátul kifújnak a ventilátorok. Általában ez alakítja ki a leghatékonyabb levegőáramlást... persze minden ház/konfiguráció más a maga nemében, szóval érdemes próbálgatni, de mindenképp adnék egy esélyt ennek a "standard" kialakítást is
Ha rendben van az angolod, akkor EZT érdemes elolvasni szerintem.
-
lowzor
veterán
válasz
Sotyks94 #28918 üzenetére
A felsőket ajánlos kifele forgatni, meg a hátsót. Mivel a meleg levegő felfelé száll.
(#28920) Speed(R):
Eladás előtt mindenképp csináld meg, nehogy gáz legyen belőle. Amúgy ez garanciális hiba, tehát oda is küldheted majd, de egyszerűbb és gyorsabb, ha te megcsinálod.
-
Gh00st
aktív tag
válasz
Sotyks94 #28916 üzenetére
Power Limitet ajánlatos kitolni +50%-ra.
Nem feltétlen vízhűtés, nekem 750D házam van, elől/hátul 3db 14-es, felül a radi / azon 4db 14-es venti pushpullba.
A vga egy vaporx 290-es, gyári venti profillal nem láttam 75'C felett, játékok alatt saját profillal 65'C alatt stabilan.
oc profilok AB:
1, Core Voltage +50 / Power Limit +50 / 1100/1400MHz
2, Core Voltage +75 / Power Limit +50 / 1150/1400MHz
3, Core Voltage +75 / Power Limit +50 / 1150/1500MHz
4, Core Voltage +85 / Power Limit +50 / 1150/1600MHz
5, Core Voltage +99 / Power Limit +50 / 1240/1625MHzVenti 40%-tól indul lineárisan megy, 85'C-nál 100%
-
lowzor
veterán
válasz
Sotyks94 #28916 üzenetére
Több venti fújjon kifelé, hogy a kártya által termelt hőt kivezessék. Nálam úgy van, hogy elöl befúj egy 14 centis, felül 2 14 centis, meg hátul egy 12 centis szív. Oldalra én nem nagyon raktam, mert ezek a kártyák azt nem nagyon szeretik. Bár ház és venti elrendezés válogatja.
-
lowzor
veterán
válasz
Sotyks94 #28914 üzenetére
A Power Limit menjen +50%-ra.
Ha a hőfok zavar, akkor adj a ventinek egy nagyobb fordulatú ventiprofilt. 94 fokot ne érje el, mert akkor throttlingol. A házszellőzéseden is ajánlatos javítani.(#28907) Speed(R):
Kend újra a ventiket, mert a kenőanyag hiánya miatt rázzák a műanyag burkolatot. Meg tegyél gumit a borda és a műanyag közé.
-
-
irhejja
tag
válasz
Sotyks94 #28898 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, ugyanis én is a napokban jutottam arra, hogy kicsit meghúzom a videokártyám... Igaz nekem egy ASUS féle DCII R9 290X OC-m van és nem is akarok nagyon húzni rajta, megelégednék egy 1100/1375 (alap órajelek: 1050/1350) tuninggal.
ASUS féle GPU Tweak programot néztem, és arra lennék kíváncsi, hogy a Power Target (%) részt mennyire érdemes kitolni? Illetve, hogy mennyi feszt érdemes rádobni és illetve milyen lépésekben? No meg GPU OC-t mivel érdemes tesztelni?
Remélem valamelyik tapasztaltabb R9 290/290X tulaj tud segíteni
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Sotyks94 #28897 üzenetére
Utána olvasgatva elég sokaknál látok 1150/1500-as értékeket mindössze +75mV-al. Ez így mennyire reális?
az a +100mV-ot nem érdemes rádobni? Nem ad teljesítményt, vagy túl forró lesz? Power %-os dolog továbbra sem tiszta hogy mi alapján kéne belőni, de 2 típust látok, aki 20, és aki 50%-on tartja.
Ha hazaérek lehet próbálok egy lightosabb +20% power +75mV-es tesztet, szép lassan kúszva fel 1150/1500-ra. Ha így elmenne én már örülnékEnnek gondolom meg kéne adni legalább +10% kakaót.
-
brumi1024
veterán
válasz
Sotyks94 #13618 üzenetére
Nekem a béta driver nem jött be (szintén Gaming), de sokat nem próbálkoztam vele, így nem tudom voltak-e fps dropok ilyen szinten. Jelentősen melegebb volt viszont a kari, úgyhogy visszaraktam a 14.4-et, azzal 35 körülre esik az fps, de az is olyankor, amikor semmi nem indokolná. Viszont "játszható"* a játék. A beállításaim: 1080p, minden feltekerve, kivéve: msaa x2 (vagy talán 4), a textúrák high és a motion blur kilőve (bugzott).
*lenne, ha véletlenszerű időközönként (van hogy 20 perc, van hogy 1-2 óra) nem dobna egy kevés a memória hibaüzenetet (pedig még 3 giga szabadon van a 8-ból), és nem állítana le mindent a Windows (még az intézőt is). Egy kis memory leak azért látom maradt a kódban
-
m0h0senator
őstag
válasz
Sotyks94 #13613 üzenetére
Melyik driver? Milyen konfig? Mert azért mindenkinek beesik (jól van optimalizálva) de 20 alatti fps számmal itt nem nagyon találkoztam senkinél.
Pacy: nálam gond nélkül működik, és most kivételesen a 14.4-re telepítettem rá... Esetleg egy DDU-val töröld le csökkentett módban majd tedd fel. Milyen gyakran csinálja?
-
-
Enclave
aktív tag
válasz
Sotyks94 #10829 üzenetére
Ha a "GPU Meter" nevű gadget-ről van szó, akkor megpróbálhatod esetleg a "GPU Monitor" nevűt, ez alapból grafikonosan ábrázolja a kiválasztott értékeket.
Ha nem gadget-ről van szó akkor nincs ötleten. Nekem a GPU-Z "Sensors" füle tökéletesen megfelelt arra, hogy néha ránézzek az értékekre, amúgy is a max érdekelt csak, azt pedig könnyen be lehet állítani. (úgy tudom exportálni is tud .csv-be és mondjuk egy ilyen fájlt Excel-be importálva már lehet grafikont és mindent készíteni belőle)Ami a kékhalálokat illeti, Windbg-vel (én legalábbis ezt használom dump-ok elemzéséhez) lehet debug-olni és akkor a hibakódtól kezdve a stack-en át mindent meg tudsz nézni, ami érdekel (hogy mi dobta az exception-t is akár, bár ha gyártóspecifikus kód, mint az 0xA000001, akkor nem lesz hozzá leírás)...
(Persze ha a hozzászólásodban a "bs" alatt a Windows-os "blue screen"-re gondolsz és nem a vram hibából eredő "black screen"-re, amit szintén "bs"-nek rövidítenek sokan...) -
Enclave
aktív tag
válasz
Sotyks94 #10715 üzenetére
Esetleg próbáltad az Afterburner-t teljesen letörölni/eltávolítani/uninstallálni - úgy hogy még a rendszeren sem legyen fent? (Abu valahol írta, hogy attól hogy még nem fut, okozhat gondot és stabilitási problémákat csupán azzal, hogy telepítve van (gondolom beír a registry-be, esetleg valami plusz szolgáltatás fut a háttérben stb-stb))
-
Enclave
aktív tag
válasz
Sotyks94 #10708 üzenetére
Én Blender alatt voltam kíváncsi az opencl-re, valamelyik régebbi verzióban támogatott volt, utána inaktívvá tették azzal a kitétellel, hogy csak akkor fogják újra engedélyezni, ha az AMD engedélyez, kibővít pár dolgot a driver-ében. (állítólag ez a folyamat már elkezdődött csak lassan haladnak vele, legalábbis fórum bejegyzések szerint)
Utána néztél, támogatja hivatalosan a 290-et és az újabb opencl-t (14.3 bétaval GPU-Z szerint 1.2-es opencl érhető el) az adott program? A legújabb verziót használod mindenből?
Lehetséges, hogy valami kompatibilitási dolog áll a háttérben, ami bizonyos driver-hez (esetleg valami "fejlesztői", nem "játékhoz való" kiadáshoz kötött?) vagy a szóban forgó programból újabb verziót igényel...
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Sotyks94 #10702 üzenetére
Nálam nincs vele probléma.
Más:
A két hibás Msi után most egy Asus 290X dc2 oc-ra váltottam. Eddig minden tökéletes, és közben kiderült, hogy a második MSI kártyámnak nem csak az volt a hibája, hogy az első venti nem mindig indult, hanem pl world of tanksban BS probléma is volt vele. Mióta az Asus van nem volt ilyen probléma, és a ventilátorok is hibátlanok, nem fröcskölik össze az alaplapom olajjal. Lekopogom végre minden rendben van.
-
Joshi
titán
válasz
Sotyks94 #10564 üzenetére
Üdvözöllek a klubban. Mióta használod a Wint? Ha régi leharcolt rendszer akkor bizony nem úszod meg a reinstallt.
Egyébként én egy Win újratelepítés után még nem mertem felrakni egyetlen béta drivert sem mert a 13.12-es whql-el szuperul működik minden. A BF4 DX11-el min 50fps-t produkál ami nekem több mint elfogadható Win 8.1-el. -
Sotyks94
aktív tag
válasz
Sotyks94 #10549 üzenetére
Picit továbbtesztelgettem.
BF4 (továbbra is) ugrál 10-120 fps között, és a gpu terhelés is a lentebb belinkelt képen láthatóan 0 és 100% között ungrál.
Thiefe: minden maxon, stabil 90 fps, gpu stabilan 95-100%-on
Star Citizen: Very HIgh 25-45 fps, GPU 90-100%-on
Farcry 3: ultra 10-100 fps, gpu pont úgy ugrál mint BF4 esetében
Arma 3: Közel minden maxon, 6-60 fps GPU pont ugyanúgy ugrál mint bf4 és farcry 3 (bár itt sokkal ritkábbak a laggspike-ok)
(MSI kombustor stabil 100%-on percekig a GPU)
Most így hirtelen ennyit tudtam letesztelni. Sajnos az látszik hogy nem mindenol ilyen vagyis valszeg maga a kártya hardveresen rendben, viszont nem is csak a bf4 alatt ilyen így arra sem lehet fogni hogy az van szarul megírva. (ezek 14.3-as kata alatt, megnézem 14.2-es alatt is, ha az nem jó akkor 13-as alatt)Edit: valaki tudna adni egy megbízható linket cata 14.2-re win7 64 bit alá?
-
Sz.Miki
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Sotyks94 #10391 üzenetére
MSI-n a venti szar, Asus-on a hűtő sem a legjobb, kopaszon állnak hűtetlenül a memórák, és agyonzsúfolt a VRM, ami komolyabb terhelést se nagyon bírja az eddigi tesztek alapján. Az MSI-ből az elején lehet visszahurcolászás, az Asus-ból inkább később. Ilyen szempontból talán jobb az elején ezt bevállalni. XD
-
HSM
félisten
válasz
Sotyks94 #10378 üzenetére
Kb. ezek. Kiegészítve az igényes tervezéssel. Bár sajnos MSI-nél most a frisseknél elég sok ventilátorhibáról olvasni.
Egy-két hete nem volt ennyi, emiatt marad akkor ajánlás részemről a Sapphire. Azon jó a venti, halk siklócsapágyas, ráadásul házilag újrazsírozható, ha az évek során elfogyna belőle a kenés.
Asus nem üti meg azt a minőséget, amit korábban, Gigánál magas a meghibásodási arány, szval marad a Sapphire. Az a 2év garit leszámítva a legjobb szerintem. Topikban keresővel találsz infókat mindegyikről szerintem, Asus-ról szerintem én is írtam, miért nem tetszik.Az MSI-nek azért nézz utána, mitől van most sok ventihibás... Ennyiből talán most átmenetileg jobb az Asus, ott max morgós/zörgős a venti.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Sotyks94 #10378 üzenetére
Ahogy látom tri-x 305 mm hosszú, még a zalman z11-es kuckóm csak 300-ig tölthető, ugyhogy az sajna kiesett :S De akkor ezekszerint egyhangúan az msi gaming ajánlott az asus directcuII-vel szemben.
Ha még valakinek van valami nfója azt szivesen fogadom, de ezek szerint akkor lehet átnyargalok igy 1-2 nappal vásár előtt az msi-reKöszi a helpet
-
andro93
aktív tag
-
thomasvold
őstag
válasz
Sotyks94 #10297 üzenetére
Akkor a csodára vársz, ha a forint erősödése vagy gyengülése miatt nem vetted még meg
Még mindig jobban járnál mint én, megvettem 138 ezerért és egy hét múlva 10 ezret esett az ára. De nem bánom, mert maximálisan meg vagyok elégedve vele és az a lényeg. Rosszabb helyre is eltettem már 10 ezer ft-ot
Szerintem nem érdemes vele várni, csak magadat fogod húzni vele, de ez a te döntésed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged