- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tails111
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42090 üzenetére
SZÉT NE SZEDD!!!!
Reméljük nagyobb siker lesz az elődnél.
-
Tails111
aktív tag
válasz
Speed® #42063 üzenetére
A kicsit több mint +10 % az érdemi előrelépésnél lejjebb van. Viszont a -150W annál inkább vonzó.
20K talán még meg is érne. Aprót nézve akad pár eladó de nem tudom mennyit visznek azon az árakon.
Mi az az ár ami reálisan kérhető érte ? GIGABYTE Radeon R9 290 OC 4GB GDDR5 512bit PCIe
Patika állapot doboza minden tartozéka megvan. -
Tails111
aktív tag
Most vettem észre elírtam én is 4870 volt. Viszont a referencia hűtő nem lopta be a szívembe magát. Ezért is választottam a r9 290 nél más hűtőmegoldást. Sógorom gépében még megy egy X1950 pro
kártyám 2006 os. A 4870 es kicsivel több mint öt évig ment de ref hűtője miatt elég forrófejű volt. A végén meg is adta magát. A R9 290 es is lassan 4 év felé közeledik ezért is féltem kicsit. Igaz a hűtése sokkal jobb az elődnél. Normál esetben már ennyi idős kártya értéke sokkal kisebb szokott lenni. Nem csinál belőle túl nagy gondot senki ha megadja magát. Igaz nem is örül neki senki. Ez a bányász mizéria viszont jól elintézte a VGA árakat. Irreális áron nem szeretnék újat venni ami érdemi előrelépés volna. -
Tails111
aktív tag
válasz
Speed® #42057 üzenetére
Akkor még óvatosabb leszek. Volt egy HD4970 es kártyám ref hűtős nagyon sokáig a gépemben volt kiszolgált rendesen. De egyszer csak megsült. Ezért lehet kicsit túlzásba viszem a karbantartást. Halatok rád visszább veszek. Nagyon óvatosan és vigyázva szoktam szétszedni csavarokat sem feszegetem.
-
Tails111
aktív tag
Szép estét!
GIGABYTE R9 290 WindForce 3x OC 4GB GDDR5 512bit
Lassan 4 éves de az elszaladt árak miatt egyenlőre még marad. Full gyári húzni nem szoktam.
Fél évente átpasztázom jól kitakarítom, szerencsére könnyen leszedhető a hűtés.Alapon GPU 41 VRM1 34 VRM2 36
Játékok GPU:68-73 VRM:62-68 VRM:58-62 hőfokot mutat.
Nem tűnik veszélyesnek, rendben vannak ezek az értékek? Hővezető szilikon pad-ot kell cserélni ennyi idő után?
-
Tails111
aktív tag
Giga 290 OC win3 ezen sincs.
-
Tails111
aktív tag
Igen a ref elgondolása nem rossz hogy a házból kiterelje a meleg levegőt. Viszont s ref hűtők egy bizonyos fordulat. felett már nagyon hangosak.
Még annyit hogy ha alapon hagyod a kártya ventilátorát akkor sem tud megfőni mert a védelem visszaveszi a kártya teljesítményét. Viszont gondolom az alkatrészeknek azért nem túl jó hosszú távon a 90-95C működés.
Inkább a ventit nyírjuk mert az még javítható vagy cserélhető lesz de ha a kártya makkan meg gari után már nem túl jó dolog. -
Tails111
aktív tag
válasz
Don't Panic #25076 üzenetére
Be ne linkeld ezt egy NV-s topikba mert élve fognak felkoncolni!
-
Tails111
aktív tag
Gigabite R9 290 es kártyámhoz feltettem a saját OC guru 2 es programját venti profil készítése miatt. Elég egyszerű program de nekem pont ez tetszik benne.. Tuning nem érdekel csak a venti kezelése. Sikerült is elég jó beállítanom. De nem találom hol tudom beállítani hogy winfossal induljon automatikusan. Ismeri ezt a progit valaki esetleg használja Gigagyte kártyatulajok közül.
-
Tails111
aktív tag
Köszönöm!! Holnap kiveszem ránézek van e matrica plomba.
Mi az a hőmérséklet ami még normális terhelés alatt ezen kártyáknak? -
Tails111
aktív tag
Tisztelt r9 290 / X tulajok kérdésem igényelnek ezek a kártyák időnként karbantartást újra pasztázásra gondolok?
Gigabyte R9 290 WF3 OC 4GB GDDR5 ez a kártya lapul a fiam gépébe 1 éves és még garis.
Ha hűtőt leveszem az garancia vesztéssel jár?
Ő nem ért még hozzá én viszont külföldön dolgozom és év közben nagyon kevés időm van bármivel is foglalkozni. Nyári nagy melegben nem szeretném ha megsütné. Most viszont itthon vagyok időm is van holnap gépkarbantartás lesz. Proci pasztázás portalanítás. -
Tails111
aktív tag
Szerintetek kb mi az a hőfok ami hosszútávon is elfogadható
nagy terheléskor egy Gigabyte R9 290 WF3 OC nak. 70-75C?
Hova próbáljam belőni a ventit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Energiaital topic
- Plazma TV topic
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged