-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
brumi1024 #21336 üzenetére
Nekem amiket eddig vezettem kisköbcentis turbósok annyira nem jöttek be, pláne városi forgalomban.
Viszont a 4-5 hengeres, esetleg 6-os 2000ccm és fölötti benzines gépek nekem eddig nem okoztak csalódást.
Pedig tényleg, papíron több lehet a nyomatékuk is a kicsi feltöltősöknek, bevallom, meg is lepődtem.(#21339) daveoff: A userek nagyrésze nem Gamer monitorral tolja, akár itt, akár az Nv oldalon.
TTomax-nak pedig tudtommal már Nv-val volt a 144hz-es monitora. Viszont neki megvan még a 290X, ha jól tudom, ő meg tudná ezeket mérni, pláne, ha véletlen lenne egy 120FPS-es kamerája a teszt idejére.
-
HSM
félisten
válasz
brumi1024 #21197 üzenetére
Igazából az Nv-nek most ez az irány jött. Nekik a fókusz most a Tegra, áthozták onnan a jó fogyasztásos fejlesztéseket. Ugyanakkor PC fronton nem látom a koncepciójukat. Azaz látom, próbálnak túlélni, de már nem ők diktálnak.
A Maxwell-ben az a zseniális, hogy pont annyi mindent zsúfoltak bele mindenből, amire ma szükség van, se többet, se kevesebbet, frankó magas órajelekre kigyúrták, és a kevés tranzisztor miatt így is gyors lett. Ezzel most üzletileg hatalmasat kaszáltak szvsz.
Szerintem úgy vannak vele, ha majd kevés lesz fél év-év múlva, piacra dobnak valami újat, amit aztán vehetsz meg újra...Addig meg gyártják ezt olcsón, és adják el drágán, tényleg zseniális üzleti taktika, ezt csodálom azért bennük.
(#21198) mazacar: Azok jó hőfokok teljesen. Nem tudom sajnos, miért akadozik, nincs meg a játék, nem ismerem.
Nem fut valami aháttérben, ami eszi az erőforrást, pl. böngésző, vagy valami?
(#21200) brumi1024: +1.
Minőségre szerintem amúgy a legtutibb a Vapor-X, abba mindent beletettek, a ventije is dupla golyóscsapágyas, ami jóval tartósabb a sima csúszóknál.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
brumi1024 #21197 üzenetére
kb, 970 refkartya nekem elegge olcson eloallithatonak tunik, 140W ala meg nem kell bivaly elektronika.
---
290xbol melyik kartyak ajanlottak, kozepesen jol szellozo hazba (CM Cosmos valamennyire kordaban tartott ventikkel, CM690 szintnel azert erezhetoen jobb, de nem egy Fortress02), Eyefinity 5760x1080 ala, tehat valszeg TDPig lesz a kartya terhelve.
CF lehetseges. vizhutesem van, de lehetoleg nem akarom kiegesziteni, hogy birjon meg 600Wot.
970 joval jobb fogyasztasra, de ugy nez ki frame pacing tekinteteben extrem felbontasokban hocp alapjan a 290x cf erezhetoen jobb.
zavar a zaj.
-
válasz
brumi1024 #20063 üzenetére
ez egy ismert (és egyre népszerűbb) marketing-kommunikációs technika. először írok valami ökörséget, aztán később elírásra hivatkozom, és javítom - de addigra a közönség 60%-ában már leült az ökörség, és arra fog emlékezni. nem lehet teljes bizonyossággal állítani, hogy most is erről van szó, de legalábbis gyanús.
-
HSM
félisten
válasz
brumi1024 #14644 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy nem minden kari van 94 fokra specifikálva.
A Giga WF3 csendes BIOS-a például max 85-re kalibrálható, és úgy tudom, nem ez az egyetlen ilyen. A refi bírja, azt így találták ki. Mondjuk a GPU-nál engem sem zavar, ha 80-85 körül üzemel, mert a maga a kari ilyenkor nem olyan vészesen meleg, a GPU szeret meleg lenni, gondolom, a magasabb tranzisztorsűrűség miatt az előző generációhoz képest. Ugyanakkor 85-90 környékére már én sem szívesen engedném a sajátom.
-
Chapel
addikt
válasz
brumi1024 #14637 üzenetére
"A driverekre vonatkozó kérdést nem értem, ugyanaz jár hozzá, mint az összes többihez."
Ez jó.
Természetesen arra gondoltam, hogy érdemes a bétákkal szórakozni, vagy az aktuális legujabb a tuti, esetleg 1-2-vel régebbi...atim van vagy 10 éve, ismerem a dolgot, ezért kérdezem, lehet félreérthető voltam.
(Mert hogy nálam most valami 5-6 verzióval ez előtti van fent)82 fok???Én azt hittem ennek jó a hűtése...ez valami horror
Lehet meggondolom magam mégis, ez brutál és leglalább halkan sűl meg a gpu vagy még vonyít is mellé?
-
HSM
félisten
válasz
brumi1024 #14274 üzenetére
Hát igen, az ár jó, kétségkívül. Bár itt én simán rászánnám azt a 10-15K-t és vennék egy jófélét. Ami még opció ha hangos, levenni az órajelet 700-850Mhz-re, és akkor tuti halkabban elvinné.
Ami pedig az elviselhetőséget illeti, csak azért nem használok refi 7970-et, aminek az építési minősége igen magas, és amúgy nagyon szimpatikus kártya, mert nekem még 34-36%-os ventivel is túl hangos, amin alulfeszelve üzemelne.
Ugye 39%-on van a 290X csendes módjának megfelelő fordulaton, ami még igencsak halk a sima 290-es az enyémen 46%-nál lévő 2660rpm-es fordulatszáához képest.
Szóval hiába olcsó, ha nekem pl. elviselhetetlenül hangos lenne.
-
Enclave
aktív tag
válasz
brumi1024 #13859 üzenetére
Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
A plusz ventikkel a vrm hőfokok valamelyest hasonlóak a tiédhez, a gpu sajnos nem.
Most már csak azt kéne kiderítenem, hogy a ház szellőzés nem megfelelő, vagy a vga-val van valami (hűtő meglazult, stb.)
A hétvégén majd megpróbálom óvatosan a szabad, nem lematricázott csavarokat meghúzni, hátha csak meglazult a hűtő és nem fekszik fel olyan mértékben a gpu-ra, mint kellene. -
Sotyks94
aktív tag
válasz
brumi1024 #13620 üzenetére
Ha a textúra high akkor nekem is "csak" 20 és 30 közé esik be az fps (este, esőben, kocsival stabilan 20-30), viszont ultra textúrákkal már 20 alá is beesik az fps. Elvileg kéne vinnie ultrán ennek a konfignak, és néztem gameplayeket, van akinek alapfeszes r9 290-essel este autóban sem esik be 30 alá, ezért gondoltam itt rákérdek (bár neki i7-ese volt, de elvileg a WD jól van optimalizálva FX-re, az is az ajánlott hozzá, és a cpu stabilan 60% alatt van perma.
toltam egy rövid tesztet. Ulta textúra, high beállítások:
Frames: 17891 - Time: 313063ms - Avg: 57.148 - Min: 21 - Max: 326
Az a 326 a menüben volt, és az a 10 mp jól fel is húzta az átlagot, de lehet látni hogy nappal is lemegy 21 fps-re, úgy hogy nem is autóztam, hanem mellékküldit nyomtam. Este eutóval, esőben játszhatatlan ultrán, de még highon is... azért nehéz 20 fps-el kocsit vezetni 200 városban...
-
HSM
félisten
válasz
brumi1024 #13620 üzenetére
"Jelentősen melegebb volt viszont a kari, úgyhogy visszaraktam a 14.4-et, azzal 35 körülre esik az fps, de az is olyankor, amikor semmi nem indokolná."
Persze, hogy melegebb, ha jobban meg van hajva. Mikor a beesések vannak, leesik a használat, tud pihenni, hűlni.
Nálam más játéknál olyan 80% körüli memóriafoglaásnál jöttek ezek az üzik szintén 8GB-al. Meguntam, azóta 16GB van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged