-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Televan74 #30169 üzenetére
Basszus nálam ez lesz az első kari ami eléri a 3 évet
Isten igazából most jobban meg vagyok elégedve a karimmal mint 1 évvel ezelőtt.Érzésem szerint driver szinten és,hogy feltaláltuk a fix feszes/órajeles oc-t,egész tisztességes kari lett belőle...csak bírja a nyúzást nálam
Amúgy meg ne agyalj,mert úgy sem bírod ki!Mennyi karid volt a fent említett időintervallum szerint?6-7? -
Speed®
titán
válasz
Televan74 #30008 üzenetére
Sokat agyaltam rajta, elhiheted..de a -150W jobban csábít, mint a Hawaii leendő előnyei. Úgysem marad meg sokáig az sem, magamat ismerve
Gazsi00
25-30% tempót eldobsz vele, meg 2GB vRAMot..680/770ből csak 4GBos kiszerelést vennék a helyedben..ha meg fontos a hőtermelés is, 960/4G..már 65ért hozzádvágják boltban is. Persze más kategória tempóra a 290hez képest. Hangszigetelt/meleg környezetben kompakttal szerelve még lehet használni ezeket is amúgy..csak ugye ott az ár/érték száll el és képbe kerül a 970..nálam is ez volt a fő ok, kevésnek ítéltem a setup árához képest kapott eredményt. Ezt remélem helyrerakni a konkurenssel.. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Televan74 #29703 üzenetére
Hát sajnálom.
Szerintem semmi gond nincs ezzel, a 390 Nitro tök új kártya, alig van róla felhasználói tapasztalat, ez az early adopterek átka, de pont ezért jó, hogy van az elállás joga. Ha nem vagy 100%-osan elégedett, igenis éljen vele az ember, párszor én se tettem, jó pár 10 ezrem bánta már.
Sapphire-ban én is csalódtam, nem hiszem hogy többet ezt a márkát választom. Egyszerűen ezek az "olcsóbb" megoldásaik első ránézésre jók, viszont a felhasznált anyagok kritikán aluliak, egy ilyen árú terméknél nem lenne megengedett, hogy pl mint nálad, hogy a hűtőről leolvad a matrica
A Tri-X-emmel is az a baj, hogy berezeg a gagyi műanyag borítás, és nem tudom 43% fölé engedni a ventit.Alap beállításokon még jó, de a tuning nálam így teljesen kiesett, mert ahhoz már a 43% max foprdulat kevés, felette meg hallgathatom a rezonálást....Most komolyan és filléres plusz költségről beszélünk, mennyiből tartott volna ha az a nyomorult műanyag borítás pár mm-el vastagabb lett volna..
és mindezek tetejében még ott a csak 2 év garancia
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Televan74 #29696 üzenetére
92 fok a vrm2nel teljesen normalis ertek.
ha melegebb lenne a szobaban meg rarakna a venti.
a ref 290x vizen is 70-80 magassagaban voltak emlekeim szerint, 70 alatti VRMet a fullcover blokkos overclocker kartyak tudnak (matrix, lightning, vaporX).
namost, a VaporX lehet legen is jobb, nade annak digis VRMje van.
-
lowzor
veterán
válasz
Televan74 #29696 üzenetére
92 fokot én tartom soknak, 33 foknyira van a throttling-tól, meg ugye a 390 fogyasztása sem kevés. Az eredményeidet elnézve számomra nem tűnik rossznak annak a kártyának a hűtése (a Furmarkot nem veszem figyelembe). Viszont megértem azt is, hogy egy Vapor-X után nem annyira jó.
-
Speed®
titán
válasz
Televan74 #29698 üzenetére
Nem arról van szó, hogy jogodban áll-e..amíg a másik oldalról nem nyeled be 1x a szívást, amit ezzel okozol, nem is tudod értékelni a dolgot reálisan. Szerintem semmi baja a terméknek, az más kérdés, hogy nem hozza, amit vártál tőle..de ha továbbértékesíted most frissen, úgy sincs nagy bukó rajta. Igaz, a semminél több.
daveoff
Szerintem rég rossz, ha az internet korában meglepetés érte ilyen téren. Kismillió teszt van róla, ráadásul nem laikus, volt már Hawai karija..tudnia kellett volna, mit fog tapasztalni, ennek ismeretében pedig meg sem rendelni, hanem kivárni egy HAs 980at. No offense, de élni vagy visszaélni a törvénnyel nem ugyanaz szvsz. -
válasz
Televan74 #29644 üzenetére
Gratula a kártyához. Nekem bejön, hogy nem annyira minden színű, kicsit komolyabbnak néz így ki számomra...
Más..
Minden tesztben jónak tűnnek a hőfokok, de az a furmark 122C°-os VRM 1 az veszélyes..Nincs ott valami bug a hőmérséklet vissza jelzésben, mert a gpu, és a vrm2 is tök normális hőfokon megy, ez meg kiugróan sok?!
-
válasz
Televan74 #29529 üzenetére
Ma reggel küldte el cimborám a következő képet
a konfig: MSI z97 sli krait edition lap, i5 4690, 2x4 giga ram, közepesen szellőző aerocool atx ház.
Kérdéseimre azt felelte, hogy a 82 C° 5 kör valley után állt be. Elmondása szerint 60C°-nál kapcsolnak be a ventilátorok, és 79%-os venti fordulatnál szélzaj hallatszik csak. Egész pontosan a g1 gaming 970 hangjához hasonlította terhelés alatt, azzal kb. megegyező (olyan is volt neki.)
Sokkal többet nem fogunk megtudni , ugyanis ő sajna ( vagy nem sajna, nézőpont kérdése
), nem egy tesztelgetős tipus, sokkal inkább játszik.. Na meg tegnap este érkezett meg hozzá a kártya, ezek csak az első gyors tapasztalatai.
Tehát messze menő következtetéseket nem vonhatunk le, de ez is több mint a semmi. -
nubreed
veterán
válasz
Televan74 #29233 üzenetére
Én tegnap már elő sem vettem a Witcher 3-at, mert olyan iszonyú meleg van már így is a szobában, de tegnap előtt nekem kb 73 fokig melegedett a gpu (290 vapor-x). De tegnap előtt még csak 30 fok körül volt, a szoba, tegnap már 31. Nem akartam szana szét terhelni a gép hűtési rendszereit, így is 100 -on pörögnek játék alatt.
-
Gabisan
tag
válasz
Televan74 #28116 üzenetére
Akkor normalis jelenseg? Masnal is ilyen ?Led villogas 2D ben.
-
Habugi
addikt
válasz
Televan74 #27800 üzenetére
Csinál egy ilyen videot, gép speckók feltüntetve de nincs FPS overlay?
Persze alá odaírta, hogy 40-50fps, ühüm, szemre van az 20-25 is..
Megjegyzem, ezzel még mindig nem lenne gond..GW foshulladék, láttunk pár példát megjelenés után hogy futnak az ilyen játékok, FC4, Unity, Dyling Light csak hogy párat említsek a közelmúltból.
Ez még relatíve jónak mondható mert legalább NV megy normálisan az első pillanattól..Na de minek "kummantani" az FPS-el, 290X-el..?
-
HSM
félisten
válasz
Televan74 #25923 üzenetére
Mindent annyiért lehet eladni, amennyiért MEGVESZIK. A Maxwell körül hatalmas hype van (okokat most inkább hagyjuk, mert sok felesleges hsz-t szülne), míg a 290-es Radeonok és az AMD körül hatalmas negatív felhő, szvsz teljesen megalapozatlanul. Ezzel nem tudnak mit csinálni, kénytelenek az árral versenyképesen tartani a terméket.
-
ffodi
veterán
válasz
Televan74 #25771 üzenetére
Igen.
A másik oldalról pedig ugyan ez a dolog elmondható továbbra is a teljesítmény/fogyasztás arányokról.
-
GRaul
őstag
válasz
Televan74 #25684 üzenetére
Persze, ez igaz. egyik se tokeltes, csak a legtobb Nvidia tulaj olyan mint a szemellenzős ló. Tisztelet a kivételnek.
En ezekkel a cserelgetesekkel 25eft-ot "sporoltam" meg.
A 3xx szeriara pedig mar felre van rakva a penzem. remelem netto 150 korul lesz a kezdőára max. Bár erről, ahogy olvasgattam meg nincs pontos infoA 980 nem győzött meg és igazából 4K-hoz kellene a kartya, természetesen medium, high beallitassal megelegszem
-
Cole86
senior tag
válasz
Televan74 #25208 üzenetére
Vigyázz rá, többet ér mint bármilyen kütyü, az ember legjobb barátja..
A karira meg annyit, 290x bőven elég lesz még 1 jó ideig szvsz, az új széria inkább a magasabb felbontás célozza meg már szerintem. (390/X biztosan legalábbis)
(#25209) Laja333 : ennyi, nem nagy durranás..
-
válasz
Televan74 #25156 üzenetére
Szvsz a jelenlegi TOP kártyákkal jól fog menni a GTAV. Igazából nincs mire fogniuk, hogy miért ne fusson jól.
(#25158) Pc-man34: Én elégedett vagyok a kártyával. Hűtés gondok alatt mire gondolsz? A ref. hűtősök melegednek, de azokkal is megy a kártya szépen. A custom hűtésekkel sokkal jobb a helyzet, de ott is van többféle lehetőség. Milyen házba szeretnéd tenni a kártyát? Mert az tény, hogy érdemes jó szellőző házba tenni a kártyát, bár én egy kevésbé melegedős típust is jól szellőző házba tenném.
Az új omega driverekkel semmilyen probléma, hiba nem tapasztalható.
I7 4770K procival tudok neked 3DMarkozni kicsit később, mert most nincs rá idő.
Viszont hozzátenném, hogy nem fogsz nagy változásokat tapasztalni gtx780 -ról való váltással, hacsak valamelyik játékban/játékokban nem szerepel jól, esetleg bugokat tapasztalsz vele. Max. r9 290x érdemes váltanod, abból is Vapor-x, Lightning-ra. Miért akarod lecserélni? Milyen játékokkal játszol?(#25159) ÁdiBá "3DMarkra vagy kíváncsi vagy a játékban nyújtott teljesítményére?" Egyetértek, 3DMark szerintem sem mérvadó.
-
válasz
Televan74 #25136 üzenetére
Én is így látom, csere előtt állok, ill. azt tervezek, de tisztában vagyok vele, hogy a nyáron esedékes új szériás cserénél bukta lesz...
Illetve a bukta az biztos, de majd csak akkor, ha kicsit elmúlik az újdonság varázsa, lesz pár mértékadó teszt eredmény, és valamennyire normalizálódott árak.. -
Daniford
tag
válasz
Televan74 #24618 üzenetére
Természetesen Google Chrome használok.
A kártyát kicserélték mert leszedtem róla a fóliat illetve pár helyen sikerült a szép kék fényezését megkarcolni beszerelés közben.
Ez viszont fóliás volt és makulátlan!Most teljes Win8 újra rakás megvolt, elsőként a 14.9 drivert akartam telepíteni de ismét fekete képernyő.
Most már úgy gondolom, hogy lehet valami gond az alaplap PCI foglalatával ami okozhat ilyen hibát. Vagy teljes mértékben a kártya a rossz. Valahonnan szerezni fogok egy másik kártyát ,hogy tesztelni tudjam.
Úgy gondolom, hogy szégyen, hogy egy ilyen árfekvésű kártya hibásként érkezik a vásárlóhoz... nevetséges, hogy itt tartanak a gyártók -
-
eastone1
senior tag
válasz
Televan74 #22540 üzenetére
Nem pontokat akarok vadászni. Engem az érdekel hogy játék alatt mit bír az apu.
Tom's hardware on azt ajánlották, hogy a speed fan 4.49 et használjam monitorozáshoz.
4100Mhz en alap feszkón 1óra Valley benchmark után max 70 C ra ment föl a proci hőmérséklete, kihasználtsága 41-55% között ingázik. Ugyan ez a helyzet a windows erőforrás figyelőben is.
A HWINFO szerint 82% a max, átlag 42%a cpu0 package t továbbra sem értem miért ír 121C fokot HWINFO alatt, de ha az nem is fontos akkor nem is érdekel.
-
válasz
Televan74 #21753 üzenetére
Belinkelnéd azt a videót? Remélem nem lesz nagy gépigénye, jó lenne már tudni, mert attól függ, hogy veszek-e még egy r9 290 et vagy új monitort.
(#21754) Mirman: Ha a gépház hátsó részén lévő venti a vga fölött van, akkor szvsz, nem. Max. a proci hűtő bordája kap egy kis hűvöset.
(#21756) szokika66: Mekkora fordulaton ment? Szvsz az garis lesz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest