- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
Olajka02 #27950 üzenetére
Pont erről beszéltem. Azért látod jobbnak Mantle-el, mert a béka segge alatt van a DX11-re való optimalizálása AMD alatt.
Egy ugyanilyen képességű NV-nél ugyanazzal a procival ugyanannyi (ha nem több) FPS van DX11 alatt, mint AMD-vel. Ha ott megtudják csinálni, hogy így fussanak a dolgok DX11-el, akkor felveti a kérdést, hogy milyen pluszt hoz jelenleg a Mantle. Ha AMD-d van, akkor persze hoz, ez nem kérdés.
Ugyanígy igaz ez az összes többi játékra, ahol hoz a Mantle, hogy NV alatt vagy ugyanúgy fut DX-el, vagy még jobban. -
Speed®
titán
válasz
Olajka02 #27330 üzenetére
PS és egyéb színhűséget megkövetelő tevékenységre TNt ne ajánlgassunk már..ahogy tartalomfogyasztáshoz se 30Hz panelt. Legalja 4Knak nincs értelme szvsz.
Mirman
Programozáshoz 1440p jól jöhet (több sor), grafikai melóra/játékra/filmre jobb szerintem a 21:9. Én pl. hatékonyabban bannolok, mióta 2 egymás melletti ablakban tolom a PHt
Legyen ezzel vége az offnak pls.
-
Mirman
őstag
válasz
Olajka02 #27328 üzenetére
és Speed(R) , ThodEE. Eléggé tanácstalan vagyok és ez a tanácsok számával csak egyre nő.
Nagyon tetszenek ezek a 32-34"-os 4K vagy akörüli felbontású monitorok de úgy érzem hogy nekem ez felesleges lenne. Egyrészt hobby szinten csinálok bármilyen photoshoppot vagy bármi ilyesmit , másrészt fiatal vagyok ahhoz hogy ennyire profi cuccaim legyenek amik ennyire drágák szerintem. ( Reményeim szerint októberben kezdem a fősulit. )
Ha lemegyünk a WQHD és a 21:9-es monitorok szintjére akkor programozáshoz, photoshopphoz , játékhoz melyik lenne megfelelőbb , egy 27"-os WQHD vagy egy 34"os 2560*1080p-es monitor ? Vagy teljesen egyéni preferencia ? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Olajka02 #27093 üzenetére
ETS2 (kiegészítőkkel),GTA5,Dragon Age3,Ryse (mondjuk ez pont elmegy 40 fps körül,de a határon tud lavírozni,sok embernél kiüti a biztit),Assetto Corsa.
Ha elkezdem a szűrőket rtolni ki tudom fektetni őket.Persze minimális kompromisszumokkal simán jó...csak maximalista vagyok és 27-es fhd monitort használok ahova kell az extra szűrő/simítás (alacsony pixelsűrűség). -
Xmister
senior tag
válasz
Olajka02 #26732 üzenetére
Ott van az idézetedben, hogy a táp specifikációja a leadottra vonatkozik.
A vargáné kategóriás tápokon kívül mindegyik a leadottat tünteti fel.Nálad tényleg az ágankénti 18A limitálhatott, nekem is ennyi van, és meg kell gondolni, hova kötöm a 290x-et, pedig 750W-ból gazdálkodom.
-
HSM
félisten
válasz
Olajka02 #26734 üzenetére
Nem állt szándékomban meggyőzni.
De ha igényt tartasz rá, ám legyen. Itt az FSP Aurum 500W 80plus bizonyítványa: [link]
Full load, Input Watts: 563W, Output Watts: 506W, és a kettőből származó, 90% környéki hatásfok.
De a tápokra se véletlenül "Output Load" meg hasonlók vannak írva, pl a régi tápom adatlapja: [link] -
HSM
félisten
válasz
Olajka02 #26732 üzenetére
Passzolom a forrásaid, nem pazarolnám rá az időmet, 100% úgy van, ahogy írtam.
Az Aurum tápod azért kapcsolhatott ki, mivel 2db 18A-es ága van, és marha könnyen lelövi a védelem, ha nem a megfelelő kábeleket kötöd be. (Pl. ha egy ágra kerül a VGA, már kapcsol is le, 18A durván 200W) Sajnos ez egy ismert baja a modellnek, sokan megszívták vele. Amúgy ott az adatlapján, hogy 438W-ot tud maximum 12V-on, ami nem túl acélos.
Nálam a húzott i5 4690K (4,4Ghz), a 4*4GB 2133MHz-es ramom, az SSD-m, a 2db 18cm-es venti, és 3db 12-es, és még egy X-fi hangkari is vígan elvolt a 12V-on 456W-ot tudó, 460W-os Seasonic Fanless 460W tápomról. BF4 Mantle alatt max 350W-ot mértem vele így konnektorból. Persze, Furmark+prime mókák már sanszosan kifogtak volna a tápon, de normális üzemben bőven nem járt mégcsak határon sem a táp. -
HSM
félisten
válasz
Olajka02 #26729 üzenetére
Ez teljes tévedés.
A hatásfok más. A táp 850W-ot tud leadni, nem véletlen kimeneti teljesítménynek is van matricázva rájuk.
Ugyanakkor, ha 92%-os hatásfokú "Platina" táp, akkor 923W-ot vesz fel, ha 850W-ot ad le, míg ha csak mondjuk 82%-os "Bronz", akkor 1036W-ot kell felvenni a 850W leadásához. Természetesen utóbbi könnyen hangosabb is lesz, mivel az a +100W hő formájában megjelenik a tápban, amit le kell hűteni...A fórumtárs tápja adatlap szerint 840W_ot tud leadni 12V-on, ami igencsakkorrekt érték, és igen jó esélllyel elég egy 290(X) CF-re, ha a VGA-k nincsenek agyig tuningolva.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Olajka02 #26313 üzenetére
Ha több kraft kellene a kártyának, mint ami gyárilag be van állítva, akkor visszaveszi az órajeleket, hogy a megadott értéken belül maradjon. Catalystban vagy külön OC programokban ki tudod tolni a limitet, és akkor nagy eséllyel nem fogja dobálni az órajeleket. Nagyon egyszerűen ennyi a tdp limit.
(#26319) TTomax:
-
Joshi
titán
válasz
Olajka02 #26313 üzenetére
Nálam a Furmark még nem csinált olyat hogy dobálta volna a GPU órajelet, nekem a hőmérséklet jóval alacsonyabb de a te 80 C°-od se tűnik magasnak. Szerintem ott valami más probléma volt. A héten cseréltem le a Furmark 1.12-es verziót 1.15-re de egyiknél se tapasztaltam ilyet. Mondjuk soha nem használok Béta drivert.
-
Xmister
senior tag
válasz
Olajka02 #26278 üzenetére
Hali!
Alulfeszelés szerintem pont, hogy nem oldaná meg, inkább fordítva.
A helyedben kipróbálnám úgy, hogy adok neki +25mV-ot.
Telepítsd fel az MSI Afterburner-t, Settings/General-ban Unlock Voltage Control, Unlock Voltage Monitoring, és reference design. User Interface -nél válaszd ki a traditional-t.Ha ezek után újra indítod a progit, látnod kell a Core Voltage csúszkát, és azt állítsd +25mV-ra, majd Apply.
Ha megoldja a problémát, akkor mentsd el egy profilba (Save majd kattints az 1-es gombra), és jelöld be az Apply Overclocking at System Startup-ot, és akkor nem kell vele foglalkoznod többet.Egyébként ha ez megoldja, akkor én a helyedben gariztatnám, mert nem stabil a gyári beállításokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged