-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Scholes9 #28402 üzenetére
Ezt nem kéne kihagyni, gyorsan jegeltesd, mielőtt valaki lecsap rá
Cole amúgy azt írta nekem, hogy pár héten belül tud 95-98 között újonnan Vapor-X-et hozni...ehhez kell mérni az árat. +15 rugót nem ér meg 8 hó gariPs: amúgy érdemes nézegetni mostanában az aprót, már hetek óta vergődött a piac, semmi jó nem volt... de most beindult nV és AMD oldalon is... Lehet fú a vörös napszél?
Jöhetne egy Fury szupernova csúcskategóriában
-
HSM
félisten
válasz
Scholes9 #28402 üzenetére
Hát igen, a Vapor-X-ek gyakorlatilag a legjobb 290-ek.
Tuning nélkül elégnek kell lennie a tápodnak bőséggel, de tuning mellett nem merek mondani semmit, a régi i7 is durva fogyasztásokat tud produkálni húzva, és a 290 is lényegesen többet eszik tuning mellett.
Az i7 is könnyen bepuszil +100W-ot is akár jobban meghúzva, a 290 is simán. Szóval a tuninggal nagyon ésszel, vagy érdemes lehet beszerezni egy jóféle fogyasztásmérőt, az megmondja a frankót, meddig mehet a móka. -
HSM
félisten
válasz
Scholes9 #28400 üzenetére
Nekem Seasonic Platinum 460W-al ment az i5 4690K (4,4Ghz-re húzva) és 900Mhz-en -20mv-on +50% power limittel a 290. Így BF4 Mantle pl. 300W-ot evett konnektorból. Gyári 950MHz-en volt ugyanez 350W.
Az i7 950 esetén +20W az X58 csip, plusz ha húzod a procit, az is többet kér, alapon hasonló lehet (a régi i7 920-asom tapasztalatai alapján), mint nálam a húzott i5. -
-
BullKoxa
őstag
válasz
Scholes9 #23894 üzenetére
Sziasztok! Kis help kéne, ez már a 3. topik ( Monitor és Windows os ban már voltam ) ahol próbálkozom, ide jöttem mert ez AMD VGA-s rész.
-
-
válasz
Scholes9 #23114 üzenetére
Nekem NOISEBLOCKER Black Silent XL-P van rajta! Nagyon halk 1200.RMP en még semmi hangja de még 1500.is csak halk szélzaj 0.motor hang itt megtudod venni
De ha kicsit többet szánsz rá akkor SCYTHE Grand Flex PWM is nagyon jó vétel!
-
válasz
Scholes9 #22987 üzenetére
A 970 előtt is 290-em volt, csak hajtott a kíváncsiság... Maradjunk annyiban, hogy jó kártyák a 970-ek, nagyon is, de én vissza cseréltem...
(#22988) asdxv:
. Igen, nekem jobban bejön a 290... Olyan sokat nem játszom, hogy a villanyórán nézegessem a fogyasztást, meg nem is érdekel... Meg még mindig hiszek a z AMD "jövőképben"...
-
válasz
Scholes9 #22902 üzenetére
A hybrid2 höz amut adnak ventit a radihoz nem éppen a halkságjáról híres, eléggé motor hangja van!
És ugye még mellé jön a pumpa hagja is a hybridnél!Sz.tem hagban is jobb a morpheus(mivel csak a rátett ventitől függ), és olyan ventit teszel rá amilyet akarsz, vagy amire pénzed van!
Ha olyan ventit veszel aminek nagy légnyomása van már alacsony fordulaton is, akkor szinte hagtalan lesz!És a hőfokok alap órajelen sz.tem 50.fok alatt lesznek! Nekem még tuningal(1150/1600MHz) se igen megy 65.fok fölé!
-
válasz
Scholes9 #22900 üzenetére
Úgytudom azon van matrica valamelyik rögzítő csavarnál, ha letudod úgy szedni hogy ne sérüljön akkor nyert ügyed van!
Viszont az AC Hybtid2.est GYORSAN FELEJTS EL!
Mivel KIZÁRÓLAG A GPU.t HŰTI! Sem a VRM sem a Memória nincs hűtve!
Én is ilyet akartam venni de gyorsan lemondtam róla!
Végül egy Morpheus lett helyette ami sz.tem még jobb is(és árban sem több a +2 minőségi halk ventivel), és mindent hűt!
Keress vissza a h.sz.eimre linkeltem be elég sok (teszt) képet róla! -
HSM
félisten
válasz
Scholes9 #22865 üzenetére
Én mondtam, hogy nem lesz jó az a ház.
Ahol a VGA kifújja a meleget oldalra, és kicsit maga alá, ott mi szellőztet? Semmi! Az első venti nem fúj oda semmit, mert az alsó winyókeret+SSD keret kitakarja a légáramot, a táp mellett meg alulról sem tudsz odatenni ventit, ami a kártya alá fújna friss levegőt. KO. Ráadásul a hangkari is picit nehezíti a légcserét, bár egy szellős kuckóban semmi gond nem lenne vele.
A procinak jégszekrény ez a ház, de a VGA rész hűtése gyenge. Esetleg oldalára tudsz tenni egy kifelé szívó ventit leszívni a meleget, de a gyér levegő-utánpótláson semmit nem fog segíteni.Nálam se véletlen így nézett ki a kuckó belülről: [link]
Pár apróság, ami nem látszik egyből, pl. az SSD-m ott van az első venti alatt, ne legyen útban a légáramnak, a felső venti is befelé fúj, ahogy az első is, és a procihűtőn lévő venti is lefelé fúj a VGA-ra.Mivel akkoriban nem húztam a procit, ez volt a legjobb elrendezés. Később, procituninghoz elforgattam a hűtőt a hagyományos pozícióba, mert úgy már csak melegítette volna a VGA-t, mivel már nem hideg levegő jött a hűtőből terhelés alatt.
Ami szerintem a ma létező legjobb konstrukció, az ez: [link]. Ezzel bármilyen VGA szellőzése kitűnően megoldott bármilyen konfigban. -
válasz
Scholes9 #22865 üzenetére
Hát ilyen elrendezéssel ne is csodálkozz!
Alul a fél vga nem kap levegőt, mivel több mint a fél kártyát letakarod az alatta lévő hangkártyával!
Így csak a hátsó venti ad némileg friss levegőt a vga.nak!A vga felett meg ott a nagy böszme Mugen2 ha jól látom, az meg felűről fűti a vga.t!
Amúgy is nagyon rossz az msi gaming hűtése még akkor is ha se alul, se felül nincs mellette semmi! Nem hogy így megfolytva!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Scholes9 #22858 üzenetére
Milyen hőfokot ér el terhelésen és hány %-on megy a venti?
Rathrol : Az 1150-es alapfeszesre az esély szinte zéró.A gyengébbek 1090-nél beadják a kulcsot,míg az átlagosak 1100-1110 környékén mennek 1120 felet már kifejezetten jónak számít.
Memória terén még nagyobb a szórás.Van akinek 1300-1350-nél óver.1400-1500 közöt egész jó.1500-1600 tuningos és az 1600+-osak páratlanok(Ligtning kategória).
Kezdésként 1090/1300-al kezdenék,majd a gput 10-mhz-s lépésekben húznám.
Heavennel letesztelném úgy 30 percig.Ha nem Artifactel (pixel/képhibák) akkor valami komolyabb játékkal is megnyúznám (Ryse/FC4/BF3).Ha nincs pixelhiba,vagy durvább esetben rester akkor stabil a gpu.
Majd a memóriát húznám mondjuk 20mhz-s lépésekben.Ha túlhúzod akkor általában nem terhelés alatt döglik meg,hanem idle/netezés közben és kapsz egy nagy szép fekete képernyőt.Mondjuk ha nagyon túlrántod akkor egyből BS-ezik.
Általában elmondható,hogy alapfeszen a memória is kevesebbet megy mint feszelve legalább is nálam és még jó párunknak ez jött le.
Jó szórakozást! -
HSM
félisten
válasz
Scholes9 #22826 üzenetére
Most Chrome-ot használok notin, picivel gyorsabb, de cserébe más idegesítő nyűgjei vannak.
Nem tudom, mennyit segítene egy jobb ház (nem ismerem a kártyád, milyen a hűtése, se aq mostani házad), de a HAF 912 szvsz nem tűnik egy nagy durranásnak.A 290-eknek kell viszont a jó szellőzés az ideális működéshez, az biztos, bő 200W-ot kell hatékonyan kiszellőztetni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Scholes9 #22680 üzenetére
Tolj plusz feszt a procinak (mi a BC kód?).Amikor bekerült a 290 egyből instabil lett a procim.Ezt eljátszotta egy 2500k val 7870cf->290 majd egy 3570k val 290->290x váltásakor.
A másik lehetőség sokkal melegebb,mert most látom x58-as deszkád van és itt már volt velük gond,nem nagyon szereti a kártya őket és a régebbi lapkészleteket. -
Joshi
titán
válasz
Scholes9 #22583 üzenetére
A V-Sync lényege hogy fixen a monitor frekijén futtatja a játékot, vagyis ha a monitorod képfrissítési frekije 60Hz akkor 60fps-ed lesz. Persze ha nem tudja tartani a 60fps-t az adott grafikai beállítás mellett akkor kevesebb FPS-ed is lehet. A Crysis elég gépigényes játék Very High-on nem tudja tartani a 60 FPS-t az tuti.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Scholes9 #22463 üzenetére
Ezt olvasd el sok mindent megértesz!
-
csa33ee
aktív tag
válasz
Scholes9 #22461 üzenetére
Én is igazolom a hozzászólásokat.Nekem Vapor-x van, a három venti még nem ment egyszerre 43%-nál jobban, mondjuk BF4 alatt.Nekem nyitott a házam oldala és MSI afterburnerrel felpörgettem a ventiket, de nagyon kellemesen volt "zavaró" a hangjuk.BF3 alatt még kevesebb volt a terhelés, a GPU 65 foknál nem melegedett jobban, persze minden full HD-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fujifilm X
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged