- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #25455 üzenetére
Nekem 29es érkezik és filmre és játékra tökéletes.. régebbi gamek nem támogathatják a felbontást, de az újak (főleg az AAA címek) szinte mind és nagyon nagy élmény.. főleg fps és szimulátorban előnyös a hatalmas betekintési szög miatt.
Előnyök a 21:9 29 colosnál : ips, 5ms, kicsi input lagg (lg esetén 29UM55-P)
Hátrányok : magassága kb 23/24 colos monitor magasságával vetekedik, sokak számára nehezen megszokható képarány (mozis képarány, az új filmek többségében teljes képernyős lesz)
60hzhez meg full grafon kell is ám vas... 120hzről meg nem is beszélve..
ennyi
-
Cole86
senior tag
válasz
Televan74 #25208 üzenetére
Vigyázz rá, többet ér mint bármilyen kütyü, az ember legjobb barátja..
A karira meg annyit, 290x bőven elég lesz még 1 jó ideig szvsz, az új széria inkább a magasabb felbontás célozza meg már szerintem. (390/X biztosan legalábbis)
(#25209) Laja333 : ennyi, nem nagy durranás..
-
Cole86
senior tag
Emberek, mi hír az új AMD szériáról? Állítólag április környéke ,de még nincs semmi konkrétum, 390x CM kompakt vízhűtéssel érkezik (csak a gput fogja hűteni, a vramot és a memóriákat venti) és 4000 stream proci lesz benne, meg 300w körüli tdp? Hány gigás lesz? 4 gigás lehet már kicsit karcsú lenne a 8 meg túlzó, a 6 gigás pedig 384bites kéne legyen gondolom..
A teljesítménye nagyon ott lesz, gondolom ahogy az ára is 200k körül fog lebegni, ami egy AMD-nél eléggé horror kategória.
Azt hallottam ,h az NV is kiad valami kontrát csillagászati összegért április körül és hogy valahogy a gta V megjelenéséhez lesznek igazítva (vagy annak a megjelenése lesz elcsúsztatva a gyártók miatt)
Erről vannak infók?
-
Cole86
senior tag
Emberek, emberek...!
Nem értem miért vitatkoztok, kinek a pap, kinek a paplan..
Amúgy a témához csak annyit, h én mindenkinek igazat adok!
A sapphire prémium helyzetét megkérdőjelezőknek , mivel tényleg gagyi a papír doboza ,de ami benne van az azért már más tészta..
(jár hozzá hdmi kábel, egér alátét,stb, ez már nem annyira fapados talán)
A 2 év garancia is érdekes, közülünk kb akik aktívak vagyunk és eléggé gép buzik, szinte mindenki évente vagy max 1,5évete cserél vga-t.. ebben az esetben a 2 év garancia még nem annyira kevés (mennyit ér 2 év múlva egy csúcs kari..), főleg ,ha amúgy a kártya az 1ik létező legjobb hűtéssel van ellátva.. a fröcsentett műanyagról meg annyit ,h kevés hasonló jó minőséget láttam már, akár fém v alu kivitelben is ( az más kérdés ,h általában a memóriák adják meg magukat a 290eseken újabban és és 1400as gyári órajel nem segít ezen a vapor esetén)
Az msi add az olyan dolgokra, amire a sapphire nem, ezért is jóval drágább és magasabb prémium érzést add a lightning, de aktív használatban a vapor verhetetlen a 290es palettában.
Ennyi lett volna a személyes véleményen, mivel nekem vapor 290-es van (hátha valaki pont vacillált), jó gamelést és fórumozást mindenkinek!
Szép estét!
-
Cole86
senior tag
válasz
Rathrol #22868 üzenetére
Azért ez erős túlzás ,de az alkatrészek megfelelő hűtése ajánlott, főleg a hosszú élettartam miatt..
Ha egy kártya hibás akkor az alapon is megadhatja magát előbb vagy utóbb.. tuningal max kicsit meggyorsíthatod a folyamatot..
Megfelelő hűtés és feszültség/órajel értékek mellett biztonságos a tuning egy hozzáértőbb felhasználó esetében mindenképpen..
-
Cole86
senior tag
Uha.. akkor azt hiszem nem kéne nagyon dobálóznom azzal ,h nálam mennyit megy alulfeszelve a drágaszságom..
Azért leírom tájékoztatás képpen : -44mv, gpu : 1100mhz, memo 1200mhz (x4), 38% max ventivel ilyen max 60fokos játék alatt és semmi hangja nincs.. (igaz, vapor -x és kivételes darab)
Power limitet érdemes mindig maxon tartani és a fesszel és az órajelekkel játszani.. mivel egyben már a gpu és a mem fesz, így a memória órajele is befolyásolhatja a stabil működést alulfesznél, esetleg blackscreenes hibáknál..
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #21981 üzenetére
na jó...
Te külön állatfaj vagy barátom...
-
Cole86
senior tag
válasz
lowzor #21966 üzenetére
Hát nem tudom.. mivel kb 50% körül lehet full hdban ultrán a kihasználtsága a kártyának, én nem látom túl racionális döntésnek.. megint más kérdés ,h uhd felbontásban már főleg vga limit van, ott még talán elég lehet mellé,h kipréselje belőle azt a pár fps-t..
Az ilyen fm2öknek vga nélkül van értelme, hiszen eléggé erős a integrált chip bennük, apámnak is ilyen gépet raktam össze ,de mint processor nagyon gyérek, főleg egy ilyen állat dvga mellett..
-
Cole86
senior tag
válasz
zimi1991 #21560 üzenetére
Öhöm.. engem nem hagytál ki a sorból?
mellesleg 290 vapor-x oc alapon 290x erőben van, tuningpotenciál pedig átlag 1100 + felett az összes. Alig van hangja terhelés alatt és 70 fokot nem éri el kemény oc mellett.. A legjobb 290es és azonos órajelen az x-es és non x-es között kb 2-4% különbség van..
-
Cole86
senior tag
válasz
lowzor #20725 üzenetére
Bsnél a memória az elsődleges ludas ,de jelen esetben egy beszámításos kariról beszélünk, ami nálam 3-4 napig (amíg el nem kelt, tökéletesen üzemelt hiba nélkül, ahogy a korábbi tulajnál is), nekem intel platformom van, a kedves kollégának pedig amd és az ismerősénél is ahol tesztelte utána..
Mondtam neki ,h küldje vissza aztán tesztelem minden kétséget kizáróan (de ez is nyilván plusz költség lenne) ,de a dolog szépsége ott van ,h a karira gyártói garancia érvényes, ami aztán nem 1-2perces mutatvány és sajnos plusz költségbe is kerül a posta és az intézése is akár.
Szerintem, ha levesz a memóriából 50-70mhzet és rátol némi feszt és ott sem jó a kari akkor tuti ,h inkompatiblitási hiba lesz sajnos..
Esetleg bios flast megér a dolog, de ha leveszi manuálisan a memória órajelet és add neki feszt akkor kb ugyan azt a hatást éri el, tehát szerintem itt a platform nem tetszik neki.. Ez a driverek miatt jött ki ,ahogy egyre jobban élesedtek be, korábban azért nem volt ilyen szintű hisztéria a fórumokon világszerte..
-
Cole86
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #20653 üzenetére
Ezaaaazz.... Ezért kőőő a vapor-XXXX
-
Cole86
senior tag
A témához kapcsolódóan, mennyire lehúztak a radeont pl a far cry 4nél ,de magasabb gpu órajelen , ultrán csak élsimítás kilőve, simán hozza vagy veri az új gtxeket...
Atik soha nem szerették az élsimítást, ez nem titok!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #19989 üzenetére
Ennyi..
-
Cole86
senior tag
Alá tudom támasztani, a black screenek 60-70%ban memória feszültség ingadozás miatt lépnek fel, általában üresjáratban túl alacsony a feszültség a visszavett memória órajelhez képest vagy esetleg felugrik a memória órajele ,de a feszültség nem követi le, általában minimális feszültség emeléssel orvosolható a hiba (ha driveres a probléma és nem softveres, pl win 8.1 és társai..)
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #19890 üzenetére
50mv offset? Szerintem ott 1150et is könnyenéd vinnie kell..
(vaporok általában mind abszolválják könnyedén alapfeszen az 1100környékét, memóriában viszont 1400on mennek, effektív 5600, abban nem igazán van ami 1500fölött menne)
Amúgy átlagos példányok 1.2v fesz körül 1060-1080körül mennek, jobbak 1100, a felett már kivételes példányok..
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #19881 üzenetére
Neked túl sok haverod van...
-
Cole86
senior tag
válasz
Montesantos #19733 üzenetére
Ez ilyen biznisz, sajnos keményebb terhelés alatt már nem stabil az oc.. amit ott bír a kari, az lesz a tuti..
(komoly kis gamma, vga evő
)
-
Cole86
senior tag
Új vapor-x jövevények érkeztek, szerintem brutálisak.. ez itt a reklám helye, még maradt pár darab, ennyiért ne hagyjátok ki...!!
khm.. Szóval így megy a kicsike, ezt meg is tartom...
38 % fix ventivel ( ahol semmi hangja sincs!!!!) sem ment nagyon 75 fok fölé szénné tuningolva, de alulfeszelve vitte az 1100/1250et és így csak 66 fokos volt maximum.... ez valami elképesztő, a kinézete pedig mint valami űrcirkáló...!
Nagyon baba.. aki eddig nem is szívlelte nagyon a 290es szériát, annak ezt a kártyát kötelező lenne kipróbálnia, annyira más dimenzió mint a többi márka típusai...!
Best buy!
-
Cole86
senior tag
Na igen.. Én valahol mindkettőtöknek igazat adok.. megnézem mit megy a kari alapfeszen maxot, belövöm profilba, aztán megnézem mi a legjobb alulfesz a számára, azt is...
Aztán eldöntöm ,h milyen játékhoz mennyi kraft kell és annak fényében belövöm, esetleg csöndes és hűvösebb órákat szeretnék -e...?
-
Cole86
senior tag
Ez kissé hüleség, nekem is gaming van és alulfeszelve viszi az 1030mhzet 1300as memóriával, 73 fokos 55% ventivel.. full defaulton pedig szintén ekkora ventivel max 78-79 fokig ment fel és hangja szinte alig van.
Asus, gigabyte alatta van tuti, sapphire trix kb egy szint hangban, az talán 1-2fokkal még jobb lehet (de csak 2év gari és nincs rajta hátlap) , a vapor-x lenne a legjobb választás ,de az meg más árfekvésű már.
Asus kerülendő mert 2 hőcső is lelóg a gpu-ról, mivel az nvidiára lett tervezve a dc2es hűtő... rossz lóra tettél..
ennyi a rövid véleményen a 290es karikról, nálam már mindegyikből járt pár, szerintem eléggé konzekvens a
véleményem..1-1 gyengébb chip bármelyik gyártónál és típusnál lehet, ezért kár azonnal véleményt formálni, csak mert valakinél jár egy ilyen is..
Szóval a gaming egy erősen ajánlható márka a 290esekből.
-
Cole86
senior tag
válasz
Gaboo007 #17001 üzenetére
Tolj rá pár keményebb terheléses programot, aztán általában, ha ott elfekszik akkor a karival van valami..
Egyéb esetben lehet a lappal is, esetleg memória hiba (kék képernyőzgetésnél), de újraindulásnál általában nem a karival van a gond.
Én kiszedném a karit és más gépben próbálnám ki vagy igpvel használd 1-2napot, ha ott is újraindul akkor esetleg új winf@s vagy tesztelni kell az alkatrészeket más gépben külön-külön.
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
válasz
bombibmw #15611 üzenetére
Hát tudna menni ,ha akarna.. más kérdés ,h én nem akarom mert ott már zabál és keményen 1,35v+ fesznél nem életbiztosítás 24/7es beállításnál ,de a h110 bírná a hőt, illetve a lap is eléggé fa**ántos..
Más kérdés ,h 2db 290esnél már 4k felbontás dukál és max beállítások , ott pedig megint előtérbe kerülne a vga limites helyzetek száma, mivel azért általában 100-120+ fpsek csak a 3d-s 120/144hzes monitoroknál láthatóak.. amúgy 60 fölötti fps számot a kijelzőink nem tudnak megjeleníteni (60hz).. tiszta szívás..
Ezért is partalanok a viták, normál 60hzes moncsik/tv-k mellé a v-sync dukál (ha csak nem csinál gebaszt amiért ki kéne kapcsolni), mivel fölöslegesen járatják csak a vgakat, így a procit is...
-
Cole86
senior tag
válasz
Szinyák #15609 üzenetére
Na igen.. akkor 2db 290es 1100oc-s karihoz még szép, hogy akkor egy 3770k sem elég még 4500mhzen mantleval se online egy 60as serveren. 5000mhzen már talán ritkább lenne a cpu limit.
1 karihoz véleményem szerint minimum egy 4300-4500mhzes i5-ös ivy proci dukál ,aki az online csatateret preferálja..
-
Cole86
senior tag
válasz
tailor74 #15576 üzenetére
Az szép pedig!
Próbáld ki 3mas átalakító pwmessel csak szimplán.. adapter szar lehet talán..
Tuti jól hűtene.. a bordázat a régi? Szép munka, már csak működésre kell bírni!
szerk : újabban már annyi féle 290est próbáltam a gépbe ,h bezavarodott durván a driver.. alapból 49-50fok körül van, ami már nem tetszik és simán felmegy 84ig is auto ventivel (jó szellőzés, oldallap fenn sincs)..
Sajnos ilyenkor a sok újra húzás után már fenn maradnak dolgok, így max a win reinstal segíthet (catalyt uninstal ut meg nem valami alapos sokszor)..
Ez már csak egy ilyen biznisz emberek..
-
Cole86
senior tag
Nekem volt msi gaming, asus dc2 ill dc2oc is, valamint most gigabyte wf3oc van..
Mindegyik kari más (más a gpu minősége,szivárgása, alapfesz stb,stb..) ergó én azt mondom ,h kb mindegy milyen típust veszel, itt már nem tudsz nagyon félre nyúlni, szerencsétlenség meg bármelyiknél érhet.
-
Cole86
senior tag
Én is a pcs+ ott hoznám ki győztesnek.. itthon még kevés helyen kapni (én tudok már hozni
) ,de eléggé meggyőző a vastagsága és a neve is.
A többi típus között nem tennék nagy különbséget, mind hűtés, mind hang tekintetében, a garancia idő és az áruk a különböző, ennek fényében nyilván a minőség is kicsit jobb vagy gyengébb, de nem számottevően.
-
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #14876 üzenetére
Azta q..... KÉREM VISSZA!
-
Cole86
senior tag
válasz
dergander #14859 üzenetére
Nálam 90% asic-al sem volt valami acélos darab az r9 290es asus dc2-es, alacsony volt a fesze és vitt 1030-1040mhzet azt kész.. (annyira hűvös darab sem volt, nem ájultam el tőle, de tuningban lehet jól ment volna feszelésre, azt már meg sem néztem 80+ hőfokoknál, igaz melegben)
Szvsz az asic quality max jelzés értékű ,de ennyi.
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
válasz
Milka 78 #14777 üzenetére
Na igen..
Ez a másik dolog amiért meg nem éri meg várni..
A témához szólva csak annyit írok ,h nekem eléggé tuningos procijaim voltak és egy i5 ivy és hasswell közt szint 0 a különbség, így biztosan állíthatom ,h egy 4500mhzes i5-ös simán kivisz 1 db 290est tuningolva is full hdban az esetek 98-99%ban magas ill ultra beállításokon!
Nekem a 290 CF-Xem mellé viszont már kevés volt sajnos 4800-4900mhzen is Bf4 alatt (akkor még nem volt mantle), ezért is váltottam egy i7esre ,de őszintén szólva ez max 2 kártyához kell, feleslegesen erős és drága (4500on járatom ezt is) ,de ez már képes 2db 290est kipréselni legalább, ha megint rászánnám magam (majd 4k moncsi esetén 1x..
)
-
Cole86
senior tag
válasz
Chapel #14640 üzenetére
Ez erősen függ a gputól is és egy normális venti profillal szerintem se a giga, se az msi, se az asus nem lépi át nagyon a 80 fokos lélektani határt, ami amúgy nem is para még.. (ref 94hez képest)
Amúgy ez erősem ház szellőzés, szoba hőmérséklet ill órajel/feszültség és program függő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest