- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tailor74 #32629 üzenetére
egyebkent ez realis, anno egy q6600al szinten lattam szignifikans kulonbseget fogyasztasban annak fuggvenyeben, hogy mennyire volt huvosen tartva.
viszont tudni kell, hogy a matrix az egyoras furprime utan volt 63fokos, a gyari hutovel meg 94fokon throttlingolt, kemenyen.
-
-
odorgg
addikt
válasz
tailor74 #32597 üzenetére
290-el kicsit mást méreget a hardver info.
alap alulfesszel Power limit max. :
Szinte termeli az áramot, mint egy 970!
Alapon, alapfesszel,(+0,05mV) detto ugyan azt méri mint fent, 1-2W +- szóval wtf? töbször is lemértem, restart is volt..
No de +100mv 1150/1500 Power limit max:
Kevesebbet eszik mint az alpfeszes 390
Sajnos ugyan olyan fesz, órajel beállításokat nem tudok produkálni.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
tailor74 #32584 üzenetére
Jó kérdés. Ha szeretnél mindent kialnázni és van anyagi ráfordításod, akkor Skylake vagy X99!
hackeeeee: én egy jó 25-30%-ban vagy minimum FPS hátrány terén, de igazából rá kéne költs rendesen egy combos i5-i7-re. Viszont kellene a clean W10 és úgy a tesztek, aztán lehetne valós következtetéseket levonni.
-
-
Omli85
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tailor74 #32423 üzenetére
Kíváncsi vagyok. Ha minden jól megy, péntek este lesz alkalmam kipróbálni.
Addigra érkezik meg, előreláthatólag.
Én a merevítés miatt agyaltam rajta, de a többség azt javasolta, hogy maradjak a simánál. Főként ennél a kártyánál. Hallgattam rájuk.
Driverek terén, hogy állunk? Érdemes bétázni? 270x CF-es időkben használtam a béta drivereket.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tailor74 #32416 üzenetére
Köszönöm!
Agyaltam, hogy mitévő legyen.. kb ~20k-t kellene rádobni a 390X-re.
A Backplate-es Nitro-ra úgy 5k-t kellene rádobni. Ezzel pedig jelenleg még nyerek is.
A backplate-es változatról szinte mindenhol lebeszéltek ennél a modellnél, vagyis jobb az, ha szellőzik a kártya hátulja, így nyert a "sima" Nitro.
Ahogy elnéztem, ez is előrelépés a 970-hez képest, vagyis nagyjából a GTX980 szintjét hozza.
WQHD-ban fogom használni.
-
R3plica70
aktív tag
válasz
tailor74 #32329 üzenetére
Bocsi hogy bele vau...de nekem pl sajna alapfeszen csak 1080-at megy, és fesz emeléssel sem jutottam sokkal tovább, kb 1120-nál valleyban már jelentek meg pixelhibák. Az első Nitróm se volt sokkal jobb, az alapfeszen 1100-ig jutott.
Elnézve a fórumot, más gyártókat is figyelembe véve, talán a leggyengébb 390-est sikerült kifognom.
Bár úgyis csak gyári értékeken használom, mert mindenre elég nekem -
#Morcosmedve
veterán
válasz
tailor74 #32336 üzenetére
Hanem Jet engine
Egyebkent teljesen jó. 980@1400-1450 szintjén lehetek (teszteim alapjan) az MSI 390-el... OC-s eredmenyek. Jobban fut, de aligha hangosabb az nV-nél, eleg meglepo. Sot, battlefrontban is ott van, ahogy elneztem a teszteket. 970-el szemben nagyon nehez eldonteni, szerintem jobb, de azert melegebb, picit hangosabb is.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
tailor74 #32331 üzenetére
Elégedett is vagyok, nagyon is! De a monitorváltás már szinte biztos, és WQHD-ban akármelyik tesztet is nézem vagy gyorsabb, vagy ugyanannyit hoz a 390 mint a 970. Azon a felbontáson már elveszik az nvidia fullHD-ben jelen lévő előnye.
Meg design béli váltás is az oka.
-
janos666
nagyúr
válasz
tailor74 #32282 üzenetére
Nyilván van értéke a garanciának, de csak viszonylagos. Ő azt írta, hogy gyakran, szinte folyamatosan cserélgeti a gépe alkatrészeit, így gondolom, hogy 2018-ban neki ez a kártya már csak emlék lesz, szóval már néhány hónap garancia is elég lehet. Minél kevesebbet van nálad, annál kisebb a valószínűsége, hogy nálad döglik meg. Ugyan ilyen kockázat a hardware-ek hirtelen értékzuhanása is, ha pl. egy látványosan sokkal gyorsabb új generáció jön ki meglepetésszerűen, agresszív árazással, ami leveri a régebbi termékek árát, elsőként a használt piacon (a boltokban lesznek bent ragadt készletek, amikkel próbálkoznak a régi árakon), ha pedig eleve 2/3~1/2 áron vetted, akkor ennyivel kisebbet buksz ezen is. 1/3 felárnál többet pedig szerintem csak egy élettartam garancia ér, nem 1-2(-3) év, 1/2 felárat az is csak olyanon, ami tartós eszköz, nem avul el kvázi teljesen 3-4 év után.
Illetve van olyan, amit ha akarsz sem tudsz használtan megvenni (na jó, lehetni lehet turkálóból öltözködni, de előbb mondanék le kompletten a PC játékról), legalább is olcsón (ha valaki gyakorlatilag nagykeres új áron akar eladni használt cuccot, azon csak mérgelődni tudok), így szerintem érdemes spórolni azon, amin lehet. -
Speed®
titán
válasz
tailor74 #32107 üzenetére
375GB/s szerinted kevés neki?
GPU a lényeg, azt üssed
odorgg
Sajnos igen, rányomja a bélyeget a karira a dolog..most, ameddig figyelnek rá, hogy ne fusson túl a használt mennyiség, nem gond még..de később..? Én sem vettem inkább..pedig az volt a terv. Megvárom, míg beesnek a 980ak 100 aláRECSKA
Ha nem G1 lenne (ami 970ben nyerő), szerintem zack rámenne ;p -
odorgg
addikt
válasz
tailor74 #32102 üzenetére
Jól megy, 1200 sem lesz probléma ezek szerint.
(#32104) Speed(R)
Gonosz.
Engem hatalmas csalódás ért mikor kiderült a memória mizéria, mert akkor tájt tervben volt egy 970. Most a 65-k-s Ref 290-est sem cserélném el rá 1-1-be. (na jó, lehet menne a csere, hogy eladjam, és vegyek egy 390-et
)
A 8GB-os 390 ellenében végképp nem tartom opciónak azt a 3,5GB-os torzszülöttet, hiába eszik keveset. Max ha jóval olcsóbban sikerül hozzá jutni.
OC-val úgy vagyok, hogy hiába van átlag +100Mhz-el több a 970-ben, ahol az 1100-1200-es 290/390-es elvérzik, ott az 1500-1600-os 970 sem váltja meg a világot. -
dannyl
addikt
válasz
tailor74 #32033 üzenetére
Nem mondtam, hogy azért nem eladható, mert sapphire. Annyit mondtam, hogy 2 év múlva az egyiken lesz 1 év gari, a másikon meg nem, így könnyebben/drágábban eladható lesz, valamint számomra jelent azért valamit, hogy a Sapphire csak 2 évet vállal rá
De értem amit mondasz, lehet azzal a 10k-val tudja csak drágábban eladni az 1 év garis kártyát. Na mindegy, akinek elég a 2 év és -10k, az nyilván a nitro-t veszi. Ahány ember, annyi vélemény szerintem.
Én most "kényszerülök" kb. 1 évre VGA-t cserélni, mert most veszek monitort, és arra a felbontásra már kevés lesz a 280x (2560x1080). Úgyhogy egy 390 lesz kb. 3 héten belül. Már csak azt kell eldöntenem, hogy váltsak-e skylake-re
-
dannyl
addikt
válasz
tailor74 #31871 üzenetére
Ja, jó, hogy szólsz. Az adatlapomon lévő táp már nem él. Egy XFX XTR 550 van már helyette (javítom). Fogyasztást lesz@rom. Nem nagyon szoktam VGA-t tuningolni, általában alapból emelt órajeleset szoktam venni, ha nem veszettül drága az árrés. Pl most egy giga 280x-em van gyári 1100-on megy. Nekem nem kell több tuning, inkább veszek erősebb kártyát. Akkor jól sejtettem összességében, hogy jobb a 390, ha nem is sokkal, de ugye ahogy mondod, legalább van 8GB RAM (lehet csak 4-5 kell max majd később, de akkor se 3,5, mint a 970-nél)
-
korcsi
veterán
-
-
Avicularia
veterán
válasz
tailor74 #29711 üzenetére
Köszi a tanácsot. Fixen nem akarom, mert netezés közben csendesnek kell lennie a gépnek, mivelhogy utálom ha zajong mellettem. Játék közben nem számít, de amit a ref hűtő csinált, hogy nem lehetett megülni a gép mellett, és 1 óra játék után zúgott a fejem a zajtól, az nevetséges. Megrendelem a kábelt, nem egy nagy összeg, aztán meglátom. Max. marad ez a kézzel kapcsolgatós megoldás.
-
Speed®
titán
válasz
tailor74 #27101 üzenetére
Nem belevau, ötlet, de nem jó szvsz. <65°C GPU, <80°C VRM, ez nem sok..
Feldobtam a TRIXet, 900/2000-50mV, DM11 hiba nélkül le is futott így elsőre.
Mennyi ezeknek a szokásos feszültsége? 1.1V a max VDDC érték jelenleg..
Megnézem mennyire ugrik fel, ha visszateszem alapra. Lehet, hogy a táp
Enyhén furának tartanám, sok mindent olvastam a HX620ról, de erős darab.. -
helkis
veterán
válasz
tailor74 #26920 üzenetére
alaplapi vezérlőkre vannak rádugva, msi mpower lap-ban, ventik kézzel levéve 50%-ra, így teljesen használható+jóval halkabb is, nem tudom mennyi feszt kapnak így, de ezek voltak itthon, nem néma pc-t akartam sosem építeni, hanem gyorsat, ezek tuning-ventik, vízhűtéshez szokták venni a népek, mert ha kell csendes, ha kell erős..
-
Milka 78
nagyúr
válasz
tailor74 #26917 üzenetére
Ne is mond...a 700 dolláros tippemnél azt hittem betalálok,de majd 900?
Ennyiért minden játékban ott kell lennie a TitanX környékén vagy egy szinten és nem érdekel az NV logós/DX11-es duma sem.900 dodoba bele kell férnie ennyinek...mert úgy fest a 980ti (Titan X -6gb ram) is e körül lesz 6gb rammal és emelt Titan X órajelekkel (pletyi szerint).
-
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #24541 üzenetére
Pár hét/hónap után szokott ez előjönni, szóval még csinálhatja
Kis tákolással amúgy valószínűleg meglehet csinálni.
Az egész abból indult ki, hogy valaki megkérdezte, hogy lehet-e bármilyen gond a Sapphire-al, én meg beírtam ezt, te meg felháborodtál. Pedig simán megvan a valószínűsége, hogy ez előjön. Mióta előállt a Sapphire a többventis hűtéseivel, ez tipikus hiba a belépőszintű moddeljeinél. Inkább te fogd fel, hogy a tiéd az 1 példány és mázlid van, hogy (eddig) nem csinálja. Ha valaki vesz egy másik példányt megvan a nem is annyira kicsi valószínűsége, hogy nála nekikezd. -
HSM
félisten
válasz
tailor74 #24457 üzenetére
Úgy érti, melegben, magas fordulaton járatott siklócsapágyas ventik hajlamosak kiszáradni, és kenés nélkül ráznak.
Mondjuk a Sapphire siklócsapágyasait nem nagy kunszt újrakenni: [link].
Normális körülmények közt semmi bajom nem volt még a ventijeikkel, sőt, határozottan jóféléknek tartom őket, bár egy hangyányival tehettek volna sűrűbb zsírt bele gyárilag, akkor jobban tolerálná talán a meleget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged