- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
Na látom most hirtelen ketten is váltottatok 970-röl 390-re. Ne tartsátok magatokban az összehasonlító teszteket
-
dannyl
addikt
válasz
Televan74 #32294 üzenetére
Azt hiszem értelek
Csak na, akkor mit mondjak? "Itt azt mondom, hogy vegyél 390x-et, de gyere át a VGA-s topicba is ezzel a kérdéssel, mert ott mást is tudok ajánlani"? Valahogy meg kell említeni (Nem bírom magamban tartani az info-t
). Amúgy örülök, hogy értelmesen, "megbeszélve" reagálsz.
-
dannyl
addikt
válasz
Televan74 #32284 üzenetére
Lehet csak én vagyok ilyen szabadelvű, hogy nem érdekel a gyártó egyáltalán. Amelyik jobb a pénzemért, azt veszem. Szerintem rosszabb, ha elhallgatod, hogy annyiért van jobb/más lehetőség is. Értem én, hogy ez melyik fórum, de azért szerintem nem kell átmenni "voldemort"-ozásba
De ha megsértettelek vele, akkor ne haragudj. Én sose hordtam egyik cég szemüvegét se.
-
dannyl
addikt
Most ha jól vettem ki egy pár hsz-ből: Ha dVGA-ra a monitor, az IGP-re meg a TV van kötve, akkor nézhetek filmet IGP-vel és játszhatok a géppel egy időben? Vagy az sok a CPU-nak? Milyen előnye van ennek?
-
dannyl
addikt
válasz
janos666 #32138 üzenetére
Nem tudom javítva lett-e már, de a cikk, ami alá írunk, ezt irja:
"Ambient occlusion: A képkocka szintjén számolt ambient occlusion effekt minősége határozható meg. A program aktuális állapotában csak a teljesítményt csökkenti, de valójában nem jelenik meg a képkockán. Erre állítólag lesz egy javítás."
-
dannyl
addikt
válasz
trufa12 #32136 üzenetére
Még egyet megnéznél a GTA-ban, ha megkérhetlek? Bocs, hogy zargatlak, de számolok nagyon, hogy vegyek-e 2560x1080-as monitort, ami kb. az FPS-ek 77%-át fogja hozni a FHD-val szemben. Tehát 60 FPS az 46 lesz csak. A 40-ből csak 30(!!!). Az első még oké, de a 30 FPS nem pálya, akkor inkább marad a FHD. Csak úgy megtetszett a 34"-os UW kijelző (de azért gtx 980-at nem fogok miatta venni, max egy R9 390-et)...
Szóval GTA:
Reflection quality: csak HIGH
Reflection MSAA: kikapcsolva
Ambient occlusion: kikapcsolva
Tessellation: csak HIGHEnnyi lenne, és így egy min-maxot had kérjek úgy, ahogy az előbb. Köszi, és ez az utolsó
-
dannyl
addikt
válasz
trufa12 #32125 üzenetére
Fhd monitorod van? Witcher 3 megvan? Kíváncsi lennék nagyon egy véleményre max grafon (hairworks off), hogy egy erdöben vagy városban mi a min/max/avg. Jó iránymutatás lenne, mert ez mégis csak életszagúbb info, mint a sok youtube-os. Illetve egyéb játék is jó, ha nincs W3. Persze csak, ha van kedved
-
dannyl
addikt
válasz
trufa12 #32087 üzenetére
A felejtsük el a zöldeket dolgot nem igazán értem. Nem tudod kizárni teljesen, mert valahogy össze kell hasonlítani. Lehet kéne egy AMD/nVidia összehasonlító topic. Én sose pártolom egyiket se. Amelyik jobban megéri abban az árban ami nekem kell, azt veszem. Mindegy ki gyártja.
-
dannyl
addikt
válasz
GeneraL_XTX #32074 üzenetére
Akkor vissza ON-ba: ez a microlag mennyire valós jelenség?
-
dannyl
addikt
90k lenne a sima A.C 2.0. Azt nyilván lehet egy darabig rángatni, bár sose voltam egy extrém tuningos. Inkább amit alap fesszel elmegy, azt max kihúzom belőle. Base Clock: 1050 MHZBoost Clock: 1178. Ezt írja ennél a verziónál, ez 90k + EVGA gari. Az olyan 98k összesen. Csak az EVGA jöhet szóba, mert ennek van normális garija, amit ha hazaviszek az USA-ból, akkor ott is lehet érvényesíteni. Írtam a giga, MSI és ASUS supportnak is 3 hete. Az óta semmi válasz. Otthon meg (2 hét múlva) meg tudnám venni az MSI 390-et 114k-ért. Na ezen megy a dilemma még mindig nálam. De 2 napon belül meg kéne rendelnem, mert utazok haza záros határidőn belül.
Szóval ez egy kicsit ON téma is azért, mert még mindig a két gyártó közt kell dönteni, és én is a microlag-tól félek leginkább, nem az 5% teljesítmény különbségektől ide vagy oda. -
dannyl
addikt
Last minute-be érkeztem VGA vásárlással. Voltam már itt 2x, mindkétszer inkább a 390-et ajánlotta mindenki, most meg olvasom, hogy lehet a 970 érné meg. Egy EVGA 970 FTW+-t tudnék venni, ami szerintem veri a G1-et (gyári 1367-es core clock) 110ért, vagy sima FTW-t kb. 98k-ért. +EVGA gari 4-5k. 2560x1080-ra kéne a kari, amig az új nV-k meg nem jönnek. Na akkor most?
-
dannyl
addikt
válasz
tailor74 #32033 üzenetére
Nem mondtam, hogy azért nem eladható, mert sapphire. Annyit mondtam, hogy 2 év múlva az egyiken lesz 1 év gari, a másikon meg nem, így könnyebben/drágábban eladható lesz, valamint számomra jelent azért valamit, hogy a Sapphire csak 2 évet vállal rá
De értem amit mondasz, lehet azzal a 10k-val tudja csak drágábban eladni az 1 év garis kártyát. Na mindegy, akinek elég a 2 év és -10k, az nyilván a nitro-t veszi. Ahány ember, annyi vélemény szerintem.
Én most "kényszerülök" kb. 1 évre VGA-t cserélni, mert most veszek monitort, és arra a felbontásra már kevés lesz a 280x (2560x1080). Úgyhogy egy 390 lesz kb. 3 héten belül. Már csak azt kell eldöntenem, hogy váltsak-e skylake-re
-
dannyl
addikt
Csak, hogy én is belevau: Szerintem nincs kérdés MSI vs Sapphire témában. Nemrég még volt 114k-ért MSI 390 PCX-en, ami azt jelenti, hogy még valószínűleg lesz is. Árban max +10k az MSI, és +1 év gari. Két év múlva ha cserélnéd a karit, 1 év garival simán eladod jó áron. Gari nélkül nehéz eladni egy két éves kártyát már.
-
dannyl
addikt
válasz
Televan74 #31906 üzenetére
Nem tudom miért a sokkal drágább ipont nézitek a PCX helyett. Itt már egy ideje ENNYI az MSI 390
-
dannyl
addikt
válasz
watador600 #31887 üzenetére
GTA 5-re nem elég egy alap órajeles 390? Vagy milyen speciális igényeid vannak fps terén?
-
dannyl
addikt
válasz
tailor74 #31871 üzenetére
Ja, jó, hogy szólsz. Az adatlapomon lévő táp már nem él. Egy XFX XTR 550 van már helyette (javítom). Fogyasztást lesz@rom. Nem nagyon szoktam VGA-t tuningolni, általában alapból emelt órajeleset szoktam venni, ha nem veszettül drága az árrés. Pl most egy giga 280x-em van gyári 1100-on megy. Nekem nem kell több tuning, inkább veszek erősebb kártyát. Akkor jól sejtettem összességében, hogy jobb a 390, ha nem is sokkal, de ugye ahogy mondod, legalább van 8GB RAM (lehet csak 4-5 kell max majd később, de akkor se 3,5, mint a 970-nél)
-
dannyl
addikt
válasz
janos666 #31869 üzenetére
Végső megerősítésért jöttem. Gondolom unjátok már, de visszatekergetve nem találtam meg ezt a kérdést. R9 390 vs gtx 970. Melyiket vegyem, illetve ha r9 390, akkor melyik márka? Van vagy 20k különbség köztük. Pl. Giga tök jó áron van, az MSI meg annyira nem... Felbontás 2560x1080.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Motoros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest