- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sur1G
aktív tag
válasz
artiny #53312 üzenetére
Én a tápcserével kvázi kaptam egy új gépet. FC4, Battlefield 4, Middle Earth Shadow of Mordor, Metro Last Night játékok amiket próbálgattam és mind hibátlanul megy azóta, semmi akadás és a kártya teljesítménye is ég és föld lett. Konkrétan szerintem 1 éve visszafogott teljesítményen használtam a gépet a táp miatt, pedig mikor újítottam a gépet figyelmeztettek, hogy baj lehet belőle, de úgy voltam vele, hogy max ha nem indul el akkor veszek tápot. Csak ugye elindult és eszembe nem jutott volna, hogy ilyen dolgokra képes. Far Cry 4-ben érdemes egy pár beállítást elvégezni, mert a játékot nem sikerült túl jól optimalizálniuk, de utána ultra high beállítás mellett (Full hd) 45-60 FPS megvan és teljesen folyamatos.
A másik ami meglepő számomra, hogy a WIN 7 alatt már jól megszokott lagok is eltűntek azóta.Persze ettől függetlenül lehet nálad más a probléma.
Ui: Gigabyte SuperB 460W cseréltem FSP Raider 550-re.
-
Sur1G
aktív tag
Volt szó az előző napokban a játékok szaggatásáról. Megjött az új táp (FSP Raider) és azóta vaj simán megy az FC4. Soha nem jutott volna eszembe, hogy ez lehet a baja, köszönöm a tippet.
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Steve198310 #53224 üzenetére
Alapból terhelés nélkül:
12.096 V
100% terhelésen (Furmark)
11,493 V (HW Info - GPU VRM Voltage In (VIN/+12V)
Remélem jó értékeket néztem -
Sur1G
aktív tag
válasz
Steve198310 #53221 üzenetére
A tápom az semmiképpen nem jó már, mindenképpen cserélnem kell.
A kártya bekötése
1 db direkt PCI-e
1 db PCI-e - 2 db 4 pines molex átalakítóval.A 2 db 4 pines molex része a táp külön-külön ágáról van levéve, mert amúgy el se indul el a gép, ha egy ágra teszem rá. Erre a két ágra nincs már más kötve.
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
A következő problémám van egy Asus R9 270X kártya társaságában. Két játékkal próbáltam játszani (far cry 4 és metro last night) de mind a kettő szaggat. Az FPS talán még meglenne (attól se vagyok elájulva), de olyan, mintha a HDD-ről töltené folyamatosan a játékot és akad. Teljesen mindegy mire állítom a grafikát (720p Low, 1080p ultra high) ugyan azt műveli. Próbáltam drivert cserélni, olvasgattam a játékok fórumain, de nem találtam választ a problémámra. Szerintetek ennek lehet köze a kártyához? Esetleg tipp, hogy mit tudnék megpróbálni?
Köszi -
-
Sur1G
aktív tag
Amíg el nem felejtem, mikor a VGA-t néztem találtam egy rövid tesztet, amiben benne van pár típus összehasonlítása. Hátha valakinek jól jön. Bocs, ha már volt.
[link] -
Sur1G
aktív tag
Az Asus GPU Tweak alkalmazásban a POWER TARGET csúszka mit takar?
Köszi -
Sur1G
aktív tag
válasz
szasanyi #45538 üzenetére
Far Cry 3-nak bőven elég a 2 GB ram max beállítás mellett is Full HD-ben. Szépen viszi a kártya. Az élsimítást annyira nem szereti, de 2x simítással 30-60 FPS van végig (vsync ON).
Sőt tegnap megnéztem a CoD: Ghost játékot, és minden fullon 60 FPS-en áll a mutató (ultra beállítás, FXAA).
-
Sur1G
aktív tag
Én most 1190/1490 MHz használom a kártyát (270x DC2T), fesz emelés nélkül. Érdekes módon két napot végigjátszottam 1200/1500 mhz és semmi baja nem volt, aztán tegnap kétszer is kifagyott. Visszavettem 10\10 Mhz aztán most úgy tűnik, hogy jó. Semmibe nem kerül felhúzni, venti nem pörög jobban, így nem érzem okát, hogy miért fosszam meg magam a 3-4-5 Fps többlettől.
-
Sur1G
aktív tag
Volt szó a napokban a tuningról és a hatásairól. Csináltam egy kis összehasonlítást, hátha valakinek jól jön.
Kártya: Asus R9 270X DC2T
Beállítások: alap beállítás (1920x1080, Preset: Custom, Quality: High, Tessallation: disabled, 0xAA)Most kíváncsiságból kipróbálom, hogy bírja-e játékok alatt, aztán visszaveszem alapra.
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Nuada herceg #45116 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem számít a proci a táp teljesítményénél, hanem, hogy ne csak egy "ágra" tegye rá az átalakítót, hanem kettő különbözőre. Lehet, hogy a tápnak az az ága nem bírja el az adott teljesítményt, viszont, ha kettő külön ágra teszi a 2x4-es csatlakozót, akkor jó lesz. Azok a csatlakozók merevlemezeknek, cd lejátszóknak stb... lettek kitalálva, amik ugye csak a töredékét fogyasztják egy VGA-nak. Szerintem elbeszéltünk egymás mellett. Természetesen a processzor is egy jelentős fogyasztó a gép esetében.
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Nuada herceg #45113 üzenetére
Procinak semmi köze ehhez. Annak nem is kell külön tápcsatlakozás, csak amit az alaplapra ráteszel. Biztos, hogy elég lenne neki, de valamiért még se működik úgy. Gondolom elindulásnál megpróbálja felvenni a max teljesítményt (180 W ha jól emlékszek), ami viszont így nincs meg és ezért kikapcsol, aztán újra bekapcsolna, de nem elég és így tovább... (nem értek hozzá, de nálam ezt csinálta, ebből következtetnék erre az álláspontomra). Nekem is 460W tápom van (5-6 éves), lehet egy újabbal már menne egy csatlakozóval is.
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Prince1 #45106 üzenetére
Ugyan ez a bajom volt nekem is, hogy felpörgött a venti és utána semmi. Nekem az oldotta meg a problémámat, hogy a 2. tápcsatlakozó, amit az átalakítóval csatoltam rá (2x4-es fehér az egyik vége 1x6 a másik (bocs nem vágom a neveket)), úgy kötöttem be, hogy a két vége (2x4 csatlakozó) ne ugyan azon a táp "ágon" legyenek. Azóta jó. (bocs a leírás konyhaiságáért)
-
Sur1G
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget. Illetve, bocs az off-ért is. Sniper Elite V2, Far Cry 3 kipróbálom, mind2 tetszik videók alapján.
-
Sur1G
aktív tag
Kicsit off, de hátha. Tudtok ajánlani jó FPS játékot, ami single playerben is élvezetes? Crysis 3 nem tetszik, mert sablonos, Borderlands 2 személyes kedvencem volt, csak már meguntam (habár, ha nem lesz jobb újrakezdem). Hallom, hogy a BF4 single playerben nem túl izgalmas. COD Ghosts? Esténként játszanék 1-2 órát.
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Dany007 #45066 üzenetére
Én is próbáltam húzni a kártyát 1200/1500 MHZ a benchmarkok lefutottak, de a játék már kifagyott. Azt néztem benchmarkok alapján, hogy kb ~6-7% teljesítmény növekedést lehet elérni. Crysis alatt (ameddig nem fagyott ki), kb 2-4 FPS többletem lett. Én visszatettem alap órajelre és inkább visszavettem egy kicsit a grafikát, nekem így is megfelel. Néztem még GTX760 eredményeket, de az sem erősebb annyival, hogy pl. egyel jobb beállítással lehessen játszani.
-
Sur1G
aktív tag
Próbáltam a 14.1 beta drivert és kb. 3% teljesítménynövekedést hoz (amiket eddig láttam legalábbis). Amit viszont kérdeznék: vsync beállítás játékoknál, látom azt csinálja, hogy 30 vagy 60 fps tartja a játékot, viszont, ha kikapcsolom mozgásnál furán tolódnak a textúrák a játékokban. Olyan mint ha kettégvágná néhol a falakat stb... Játékoknál. Ez természetes? Csak mert jó régen, mikor még aktívan játszottam sose használtam és nem volt ilyen bajom.
És mindezt azért kérdezném, mert elég zavaró, hogy néhol 30-60 fps között uggrál. Ha kikapcsolom a vsyncet, akkor 50-60 között uggrál, viszont fura az, hogy végigmegy egy "hullám" a képernyőn forgásnál (pl AC4, crysis 3)
-
Sur1G
aktív tag
Próbálkozott itt már valaki Asus R9270X-DC2T kártya húzásával? Olvasgatok teszteket és elvileg egész jól bírja (1250/1500 mhz). A tesztek alapján egész szép teljesítménynövekedés érhető el. Valakinek tapasztalat?
Egyelőre örülök, hogy ezt a márkát választottam, a hűtése szinte hangtalan, még terhelés alatt is.
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Dark KillerX #44860 üzenetére
Élsimítást levettem FXAA-ra, very high most jó (30-50 Fps)
-
Sur1G
aktív tag
Kipróbáltam a Crysis 3-at, szerintem ennek jobb VGA kell, mint ami nekem van. Minden beállítás high, 2x élsimítás, 1920x1080 felbontás és 20-30 Fps van átlagban (néha felmegy 60-ra, de jellemző a 20-30).
I5-4570 + R9 270X DC2T gyári órajeleken (1120/1400 mhz). Megpróbáltam mindent maxra tenni, de akkor 10 Fps van, játszhatatlan, tehát határeset. Majd még kipróbálok más játékot is, de egyenlőre úgy érzem, hogy full hd-ban ez a minimum konfig, amivel játszani lehet, de azt is kisebb kompromisszumokkal. -
-
Sur1G
aktív tag
Tudtok olyan programot ajánlani, ami a VGA kártya tulajdonságait (hőmérséklet, GPU kihasználtság...), illetve a processzor hasonló tulajdonságait kiírja folyamatosan a windows asztalon? Próbáltam az ASUS GPU tweak-et, de nekem annyira nem tetszik, jó lenne egy egyszerűbb valami. Játékok alatt hol látom, hogy melyik hardvert mennyire használja az adott játék?
Köszi
@kaszas19
Köszi
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Hogy tudom megcsinálni, hogy 3 kijelző esetén a középső legyen az elsődleges képernyő és a másik kettő pedig + asztal kiterjesztés legyen? 2 monitorral működik, de a hármat nem tudom hogy lehet beállítani, ha egyáltalán lehetséges.
-
Sur1G
aktív tag
Érdemes feltenni a 14.1 beta drivert, amennyiben egyenlőre nem kell a mantle, vagy stabilabb a 13.12 és inkább azt tegyem?
Köszi
-
Sur1G
aktív tag
válasz
ALONSO11 #44679 üzenetére
Ahogy olvasom, van hozzá bios frissítés gondolom az megoldja. A gyárilag túlhúzást meg lehet szüntetni/letiltani a kártya beállításainál nem?
Illetve maga a Top és úgymond sima R9 270X között van bármi különbség? Én úgy gondolnám, hogy ugyan az a két kártya, csak az egyikben szoftveresen engedik a gyári túlhúzást.
Ui.: most délután veszem majd át a kártyát, de kérdezném, hogy ehhez a kártyához jár a BF4?
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Két kártya között vacilálok:
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Vapor-X 11217-00-20G 54 k 2 év gari
ASUS R9270X-DC2T-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE 53k ( egyik boltban 2, másikban 3 év garit írnak)elnézést
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Goddess of Victory: Nikke
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest