- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Ma vettem használtan egy MSI 270x Hawk kártyát.
Szemmel látható sérülést nem láttam rajta, fólia még a venti burkolaton, kék ledek világítanak.
Ezek az állapotjelző ledek mit is jeleznek pontosan?Feltettem a 16.5.2.1 drivert, játszottam 20-30 percet mialatt jónak tűnt.
Most hogy olvasom a topikot, főként a vrm hőmérsékleteket.
Játék után gpu-z szenzor fül képmentésem.Sok a 78 fok, mivel kellene tesztelnem, érdemes felenni az Afterburner-t?
-
zodo
nagyúr
válasz
hackeeeee #49642 üzenetére
Elvileg fentről a második van a kártyámon 015.041.000.000.002887 (113-C6310100-X15) így egy újabb létezik, igaz ebből nekem csak az eltérő verziószám jön át és semmi egyéb ami bármilyen segítséget nyújtana hogy mi változott az előzőhöz képest.
Bios frissítéshez hol találni egy szájbarágós írást ?
Sosem cseréltem még kártyán csak alaplapon.Képfelcserélés vagy a csak egy monitor használatakor jelentkező 640x480 felbontáskor nincs mód sem Win alatt sem CCC-ben állítgatni. Olyan mintha nem töltene be drivert mert pl csak generált pnp monitorként és max 640x480 felbontás üzemmódjai léteznek. Ez a felcserélős hiba, random jelentkezik.
Igen az sl, singlelink akart lenni de ezzel sosem volt gond.
-
zodo
nagyúr
válasz
hackeeeee #49304 üzenetére
Megkapta az új rendszert igaz maradt az ssd-n ahogy eddig is.
Alaplapi biost frissítettem talán ráfért mert még a legelső kiadás volt rajta amivel megjelent a piacon.
24" monitor displayport kábelen csatlakoztatva, kalibrált színprofil beállítása után a 14.4 -el ugráló görgetés, hibernálásból (amit elvileg élből tiltok) visszatérve kék halál.
13.12 driver , steam -es vagy rfactor offline játék hibamentesen fut ott.Tegnap ismét 640x480 kép felbontással fogadott.
DVI-D (sl) kábelen bekötöttem a második monitort amit szépen felismert, natív 1680x1050 felbontással.
Viszont ebben a felállásban visszaköszön a régi probléma, azaz bekapcsoláskor felcseréli a két monitort.
Fő képernyő lesz a kiterjesztett és fordítva és csak a restart segít.Már-már a kártya, bios frissítésén gondolkozom.
Mondjuk az MSI progija nem talál újabbat a jelenleginél. -
zodo
nagyúr
Korábban olvastam az MSI R9 270X Gaming 2Gb kártyámmal kapcsolatban hogy vannak újabb Bios frissítések és most hogy ránéztem a S/N számra ami nálam is 602 - V303 - 03SB kezdetű, tehát cserélnem kell.
Gyártó honlapján van az MSI Live Update 6 nevű progi, ez elvileg megfelel a célnak ?
-
zodo
nagyúr
Nekem az nincs fent nem is volt de már minden nyavalyát kipróbáltam amit ismerek, jelenleg a gyártó honlapján lévő 13.6 van fent de semmi változás és biztosan máshol kellene keresnem a probléma forrását ahogy a többiek is javasolták.
Reg turkálásban nem vagyok jártas így majd jobb híján, holnap újrateszem a rendszert. -
zodo
nagyúr
válasz
hackeeeee #49292 üzenetére
Őszinte leszek, nem emlékszem de nem szoktam babrálni a beállításokkal.
ha alapból be van pipálva akkor úgy volt, ha nem alapértelmezett a pipa akkor az úgy maradt mert nem is tudom hol van az említett opció.
Montírozás céljából tettem fel hogy játék közben lássam az értékeket így csak azokat állítgattam az On-Screen Display fülön.Törltem az Aida64-et, pucoltam, restart de semmi változás.
Játékot indítva eseménynaplóban rögtön ott az üzenet sor.Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért.
Helyzet : Az Asztalablak-kezelő válaszsebessége csökkentvagy
Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért.
Ok : A grafikus alrendszer erőforrásai túlterheltek.
Diagnózis : A Asztalablak-kezelő válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhető meg.(#49293) sephi
Na ezt ki is felejtettem az előbb. Fent van a Fraps is.
Megnézem majd enélkül is mit produkál.(#49294) katt777
Elvileg semmi nyoma nem maradt a telepített mappában.
Máshol kell keressem?Automatikus programok közt sincs semmi extra, mindig figyelem mit pakol oda.
AVG, Realtek Sound manager, Logitech kormányom Profiler-e és a CCC van benne ill. két kiterjesztés Opera böngészőhöz. -
zodo
nagyúr
válasz
csucsbicep #49285 üzenetére
Igen.
Elsőként nem tudom melyik driver volt ami még 300/150 -el kezelte a terheletlen órajeleket.
Később felkerült a 13.12 aztán a 14.4 (gondolván hogy jobb lesz) és nemrég tettem vissza a 13.12 -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
MSI R9 270X Gaming 2Gb kártyám végett, kezdek megörülni.
Windows eseménynaplóban folyamatos figyelmeztetések hogy a videó memóriáért megy a harc és olykor össze is omlik az ablak kezelő.
GPU-Z és CCc szerint is folyamatosan még terheletlenül is 1400Mhz ketyeg a kártya memóriája.
Korábban ha jól emlékszem 300 / 150 volt nyugalmi helyzetben.
Játék alatt a GPU core szenzor értékek 450, 1030, 1080 Mhz közt váltakoznak.Korábban nem vettem észre semmilyen problémát a kártyával míg egyszer csak fekete képernyőket kaptam 1-1mp-re aztán minden a régi kerékvágásba ment tovább.
Azóta friss rendszer új 14.4 driver vagy a jelenlegi 13.12 -el is problémás a játék vagy az ismert kép ugrálós esetekkel szembesülők a weboldalak görgetése közben.
Elvileg telepítéskor mindent ugyanúgy csináltam ahogy szoktam, egyik hardver sincs húzva, nem melegszenek.
Alaplap és Vga Bios-ok a gyáriak. Igaz ma átkapcsoltam a kártyán lévő kapcsolót a hybrid bios-ra de semmi változás.Mit nézzek meg, merre keressem a hiba okát?
-
zodo
nagyúr
válasz
hackeeeee #48892 üzenetére
Használat közben pl Steam / Race07 autó szimulátor használata közben de nem fagy le a játék eközben csak egy pillanatra fekete kép és minden megy tovább mintha nem is történt volna semmi.
Ami érdekes hogy ha felvételt készítek a Open Broadcaster Software segítségével, visszanézve nincs nyoma a rögzített videón.
Akár egy-két oldalas böngészéskor is jelentkezik ami azért nem zavar annyira mint előbbi esetbenEddig is használtam kiterjesztett második monitort ugyan HD 6850 kártyával ill. az Lg mellett egy szintén Lg L194WT-SF -el de ilyen felcserélődést soha nem tapasztaltam.
Igen 640x480 volt a főképernyő felbontása amit nem is tudtam állítani ill. a kiterjesztett monitorra került a tálca mintha az lenne a főképernyő. Szerk: Ez a probléma megoldódott a kábel csere óta.
-
zodo
nagyúr
Üdv!
Nem tudom hol kezdjem a probléma okának keresését ezért első körben itt kérdeznék.
Jelenség:
Napi szinten 1 vagy rosszabb esetben 2 alkalommal (8-10 óra alatt), random módon, cirka 1mp-re fekete képernyőt kapok.Konfigom:
FSP Aurum 400,
ASUS F2A85-V PRO,
AMD A10-5800K,
Alpenföhn Matterhorn Pure,
MSI 270X Gaming 2GB,
G.Skill F3-17000CL11D-8GBXL,
Samsung 840 Evo,
2x Samsung HD642JJ,
1x Western Digital (WD1003FZEX) Black
Dell P2414H,
LG W2271TC
Win7 Ultimate 64bitUtóbbi időben csak a Dell monitor érkezett ill. a WD Hdd (ezt követően friss op. rendszer telepítés) és előtte az Lg monitorral párosítva a konfigot, nem tapasztaltam ilyen jelenséget.
Jelenleg kiterjesztve használom a kisebb Lg monitort.
Amd drivert sem cseréltem monitor váltás óta és jelenleg is a 13.12 van a gépen.Hozzátartózik hogy a Dell érkezésekor a dobozában található Displayport kábellel összekötve is voltak gondok. Pl.: felcserélődtek az asztalok ill. 640x480 felbontással fogadott a Dell képernyője.
Ezt kiküszöböltem azzal hogy visszatértem a DVI kábelre.Tipp, ötlet, javaslat?
-
zodo
nagyúr
válasz
Lacika87 #44894 üzenetére
Nem minden a W érték.
FSP Aurum Gold 400W hajtom a konfigomat.
Melyik tápegységet vegyem topikban kaphatsz segítséget. -
zodo
nagyúr
válasz
Dany007 #44532 üzenetére
Egyáltalán nem a terheltsége(ik) miatt kérdem pláne nem a vga esetében csak hát ha tudna pl a proci feljebb is szaladgálni (önerőből) ill. a vga is akkor nem értem miért nem azokat az értékeket látom viszont.
270x kapcsán ok hogy alapértelmezett az 1080Mhz de ne már hogy csak az Gaming App segítségével lehet szabályozni.Szerk:
Nyilván feljebb húzhatnám ccc-ben is de úgy gondolom ha tudja alapból ezeket a feltüntetett értékeket akkor ezeket terheltség függvényében (önállóan) változtatja.
Ha viszont húzni szeretném, na majd akkor kell csak noszogatnom a csúszkákat de lehet rosszul gondolom. -
zodo
nagyúr
válasz
tailor74 #44514 üzenetére
Ok. Nem tudom de majd csak kiderül.
Más:
Msi 270x esetében mit kell vagy nem kell és hol beállítani hogy ne csak 1080 Mhz tekerjen játékok alatt.
Ha már itt tartunk akkor a 5800k procim sem megy 4,2 Ghz-en (Turbo frequency) csak az alap 3,8 Ghz-en.Valami energiagazdálkodás beállításnak van ehhez köze vagy ?
Szerk:
(#44517) gF
Nekem nem mindegy az tuti. Nyilván sokaknak a kártya mérete a legfőbb szempont, nekem speciel a hűtés milyensége. Eddig zafir kártyáim voltak de csak a low kategóriából (azaz egy táp csatis) így elegendő volt az egy de nagy lapátos kiadások közül választanom. Később volt hogy MSI 5770 Hawk-ban láttam meg a remek hűtést, most visszatértem ehhez a gyártóhoz.
Máskülönben a piros-fehér-fekete a kedvenc színösszeállításom és innen nézve már már maga a megtestesül álom a jelenlegi kártyám.
Viccet félre téve, nekem tényleg nem mindegy hogy néz ki de persze nem a színe ami végett vásárlásra adom a fejem.(#44522) jeni
Dany007 ötletelt majd megmondja mi a díj.
-
zodo
nagyúr
válasz
Algotis #44024 üzenetére
Szerintem csak maga a tudat.
Speciel én is megválogatom a kártyáimat, igaz csak külső alapján, szín csak másodlagos.
Viszont az is lehet hogy a ház belső színharmónia a döntő (fekete-fehér, fekete-kék stb házventi, átharisnyázott tápkábelek, stb) mivel haxiboy ház típusából létezik plexi oldallapos kivitel is de majd ő megmondja a tutit. -
-
zodo
nagyúr
Érdekes értékeket mutat ez az új beta afterburner, legalábbis BF4 alatt.
Soha semmi nem megy 100%-on talán fej fej mellett terhelődnek, hol a proci hol vga van csúcs közelében de igen tág skálát bejárva.Hozzáteszem nem szoktam tesztelni, sőt lövöldözős játékokkal sem szoktam játszani pláne nem húzom a hardvereket. Jelenleg is alapórajelen 3,8 Ghz megy a proci és a kártya sem OC módban fut.
Erről a játékról olvastam mint ami hűde eszi a vasat és csak merő kíváncsiságból néztem rá hogy a lesajnált procim végül is mire elég a 270x mellett. Szerencsére nem azokra hallgattam akik 7700-et ajánlottak (hd 6850 utódjaként) mert úgy látom hogy a játék adta alap "auto" High beállításokkal is kacagva fut a játék és ez nekem több mint sok. -
zodo
nagyúr
Szeretném látni az MSI Afterburner 2.3.1 segítségével a játék közben montírozott értékeket de valamiért nem jön össze.
Settings => Monitoring => In OSD -re (Show in On Screen Display) állítottam minden lehetőséget elindul a 4.5.0 szerver de ott bármire is állítom valahogy nem jelenít meg az értékeket pl. BF4 alatt.
Miként kellene beállítanom hogy kijelezze az értékeket ?
Szerk:
Lord Vader és miresz!
Köszönöm az infót.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gabrikovics #43545 üzenetére
-
zodo
nagyúr
Megrendeltem és elvileg szerda délelőtt érkezik az MSI 270x Gaming kártyám.
Sosem volt még 2x6 pin tápcsatlakozós kártyám.Ami a csomagban lesz (remélem) 2 molex => 6 pin átalakító is kelleni fog, tehát a kártya mindkét 6-os aljzatát be kell kössem?
Gyártó honlapján lévő AMD_13101_78 driver (win7 64bit) jó lesz hozzá vagy az legújabb 13.12 whql szedjem le az Amd oldaláról?
Bios kapcsoló mi cél szolgál és kell ezt babrálnom?
Kimondottan csak Gaming app segítségével lehet szabályozni a teljesítményét vagy önállóan is szabályozza ha azt ha kell egy kis plusz?
Afterburner alkalmazást érdemes leszedni ha nem szeretném piszkálni (ha egyáltalán lehet) a beállításait? -
zodo
nagyúr
MSI 270X Gaming 2GB kártyát vadászok ha találok. Ez a kártya még mindig az ajánlottak közt szerepel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Üzleti vita és megbeszélés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest