- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nanus
senior tag
válasz
Steve198310 #34760 üzenetére
más aki megteheti szintén megcsinálhatná....ezzel zárni is lehetne a vitát......mi is megtudnánk kinél van a bibi
-
Trebron09
őstag
válasz
Steve198310 #34751 üzenetére
Én nem állítgatom most a kártyám, mert alapon is elég amennyit játszom mostanában.., de amikor néztem akkor az alulfesszel tudtam feljebb tuningolni is az órajeleket..
Még szép, hogy a Tahitis 7870 gyorsabb az enyémtől.. lehet csak nekem logikus ez. Egyébként nem a vga kártya teszi az embert..
De nem "vitázok" tovább, mert még tényleg zserbox aláírása fog érvényesülni.
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #34754 üzenetére
én nem veszekszem veled
a legveszélyesebb amikor valaki azt hiszi hogy tud valamit, de egyáltalán nincs tisztában az adott dolog működésével
nanus: ne viccelődj ilyennel mert komolyan elhiszi
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34747 üzenetére
Ez valami mérési hiba, nem azonosak voltak a beállítások. Elképzelhetetlennek tartom ebben az esetben ezt az eredményt, mivel a HDMI elektronikailag ugyanúgy működik, mint a DVI.
Idézet a wikipédiáról: "Because HDMI is electrically compatible with the CEA-861 signals used by digital visual interface (DVI), no signal conversion is necessary, nor is there a loss of video quality when a DVI-to-HDMI adapter is used."
Ha gondolod, mérek egyet neked analóg/DVI, mi történik, ott más forrás hajtja meg a képet. De szvsz tök felesleges, mert 99%, hogy ugyanaz lesz az eredmény. Ha másfélszer gyorsabb lenne HDMI-n, szerinted a gyártók nem írnák rá, hogy javasolt csatlakozó: HDMI?
-
zserbox
őstag
válasz
ez még áprilisi tréfának is erős. ha komolyan gondoltad akkor ultra fail
az autóra is ha másik dísztárcsát raksz gyorsabban fog menni mi?
szerk.: innentől az aláírásom lép életbe
-
nanus
senior tag
válasz
Steve198310 #34748 üzenetére
Nem melegszik az ...ha a venti be van állitva ....de vtx black 86°C-nál nyomja 50% fölé a venti fordulatot ....és onnantól indul a porsssszívó effektus
Trebron09:"alulfeszelés nem egyenlő a downclock-al" ezzel teljesen egyetértek
Az 1.256 amit nálam alapból(boost) kap az lazán elég a 975Mhz-helyett az 1100Mhz-hez is ......feljebb még nem toltam ..procim igy is kevés -
V.Dave
senior tag
válasz
Steve198310 #34748 üzenetére
fail
-
Trebron09
őstag
válasz
Ez mi?
Nehogy kitaláld már, hogy a monitor csatlakozásától is függ, hogy mennyire fut egy játék?
Ez a 2 fps simán lehet mérési hiba is... attól, hogy D-Sub vagy HDMI-t használsz még ugyanannyi képkockát fog a videokártya tolni az már más kérdés, hogy esetleg ezt nem látod..(#34748) Steve198310: az alulfeszelés nem egyenlő a downclock-al, olvasgass picit, mielőtt ilyen butaságokat írsz.
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34713 üzenetére
ezt hogy érted? most ezt használom csak a másikat eladtam...
-
bandika0626
senior tag
válasz
Steve198310 #34716 üzenetére
Ok köszi.
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34702 üzenetére
pontosan ilyen..
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Steve198310 #34699 üzenetére
Lehet, hogy papíron "gyenge", csak épp nem fogod észrevenni a különbséget.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34699 üzenetére
Jó... Volt nekem 5ms-es Samsung TN, tény, gyorsabb, de állatira nem nagy a difi. Nem lassabb ez, csak ha nagyon erőlteted, mondjuk Eizo monitor tesszttel ráengeded a 400pixel/sec-es kockát fekete alapon fehéren, hogy haha, a Dell-en 2mm-el hosszabb csóvát húz. Az 1ms-es Samsung se sokkal gyorsabb az 5-ösnél, csak jobban túlvezérli az overdrive. Megjegyzem, az input lag sokkal többet számít, egyes monitorokon akár 20ms is! Enyémnek kevesebb, mint 1...
Konkrétan FPS-eket játszom vele főleg, multiban, a CF extra input lagját nem bírtam elviselni, amit általában sokan észre se vesznek, szóval ha ezt kiszúrom, nem lehet olyan lassú ez a monitor.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34686 üzenetére
Hát pedig a HDMI/DVI/DSUB port az generációk óta ugyanúgy működik a VGA-kban, nemcsak a 7970-en és a 7850-en.
Azt nem egészen értem, miért lenne lassabb a DSUB a DVI-nél? Tanultam analóg és digitális jelátvitelt, és nem ezen múlik.
Persze, lehet, egyes monitorokon késik a DVI-hoz képest a lassú elektronika miatt, de még ezt sehol sem tapasztaltam. Azon kár vitát nyitni, hogy képminőségre jobb a digitális átvitel, azaz DVI, HDMI vagy DP, ez tény, de nem erről beszélgettünk most.
A monitorom kár szidnod, Dell U2312HM, nem egy gagyi darab, kifejezetten gyors elektronikájú monitor, alacsony késleltetéssel.
Viszont amikor benn volt a gépben a 7950-em is a 7970 mellett valahogy be kellett kössem a két kártyát, és ezért nem volt kedvem DP kábelt venni többezerért, DVI bemenet pedig csak egy van a monitoron.
Megjegyzem, kitűnő képminősége volt a DSUB-nak is, persze, normális kábelt használtam hozzá, nem a mai cérna vékonyságú árnyékolásilag értékelhetetlen vackot.
Az FPS pedig a 7970-en is FPS, és a 7850-en is. Mindkettőn a mérés állapítja meg, lassult-e a sebesség, avagy sem. Azt ne írd, hogy a csatoló sebsségéről beszéltél, nem a VGA-ról, mert azt írtad, csak pár FPS-t vesztettél analógon....
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34688 üzenetére
Kösz, ment pm.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34658 üzenetére
Ez butaság... Nekem a 7970-el semmi különbség a képben, FPS-ben a monitoromon, akár DVI-DSUB átalakítóval, akár natív DVI-on kötöm be. Teljesen mindegy a VGA sebessége szempontjából, hogy van rákötve a monitor. Ott valami nálad nem klappolt a tesztben.
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34658 üzenetére
hdmi-n tompa a kép. nem tudom miért de már két kábelt is próbáltam.. most újra telepítettem a vga drivert és úgy tűnik jó lett..Ám mi lehet a hdmi baja?
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34656 üzenetére
DVI+DSUB átalakító, eddig is így volt a réginél..
-
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #34600 üzenetére
melyik driverrel megy? nekem is ezt csinálja és 13.8 beta van
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
Steve198310 #34557 üzenetére
Ez így elég rosszul hangzik.
Viszont amit gyuszaa ír az meg még belefér.Szóval teszek egy próbát legfeljebb eladom és nézek valami nevesebb márkát.Köszönöm a gyors válaszaitokat.
-
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #34553 üzenetére
most 1125/1250-en ment és 1210mV
így szépen lefutott a 3dmark 11,heaven meg valley benchmark meg pár perc sleeping dogs
3dmark -
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #34551 üzenetére
Leszedtema trixx-et a fesz alaból 1210
-
Trailblazer
veterán
válasz
Steve198310 #34544 üzenetére
Nem cinikusnak szántam a hozzászólást, félreértés ne essék.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Steve198310 #34535 üzenetére
Ezen behaltok, drága Steve198310 kolléga felajánlotta, hogy elcseréli velem a HD7850-es kártyáját, és még rá sem kell fizetnem, és majd ő elintézi a garanciáztatást. Hát nem önzetlen?
-
nanus
senior tag
válasz
Steve198310 #34447 üzenetére
Jelentem a Gigabyte SB 460 kevés a 7870 tahitinek.(+ rendszeremnek)..max terhelésen lekapcs
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
Steve198310 #34350 üzenetére
Nekem a tahitis VTX verzió van nem bántam meg de én ajánlom hogy a hűtéssel csinálj majd valamit ugyanis ha játszol vele szeret hangosan menni a venti rajta...... én most maszekül megoldottam a fekete hűtőkeretet levetettem a ventivel és 2db 8-as artic ventit fogok rámókolni.... 2000ft-ból megvan és hatásos halk lesz hétfőn kapom meg.....
-
necrobin
tag
válasz
Steve198310 #34348 üzenetére
Szuper, csak mert Tahiti LE-es változatot találtam 42k-ért garanciával. Szóval megéri megvenni, mert gondolkoztam OC-n is meg a simán is. Sima 7870-et találtam (3 ventis) 2 év garival 35k-ért, ami elég hihetetlen ár. Hogy ilyen olcsó, így is a Tahiti Le-t vegyem?
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34321 üzenetére
Egyelőre nem fogja tudni kezelni a progi, mert nem ismeri fel azt a VRM-et. Oké én a képen látom, hogy az egy NCP5395T, de az a proginak nem segít.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34289 üzenetére
Igen, az a korábbi verzió csak megjelenítette az adatokat, de például még nem ismerte fel a VRM-et, ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a feszültséget szabályozni lehessen. A későbbi verziók már felismerik a VRM-et, és a vezérlő típusa alapján dől el, hogy hogyan kell piszkálni a feszültséget. Illetve van az az eset, amikor azon a helyen nincs info a VRM-ről a BIOS-ban ahol lennie kellene, ilyenkor ismeretlennek jelzi a program. Sajnos ilyen a te kártyád is.
-
KYZRR
őstag
válasz
Steve198310 #34282 üzenetére
-
sb
veterán
válasz
Steve198310 #34222 üzenetére
Látom téma volt a Zero Core és black screen.
Engem is érdekelne kinél hogy jön elő, mert lassan agybajt kapok tőle. Anno volt vele gondom, aztán hónapokig semmi. Újra előjött, utána megint semmi. Most kb. 3 hónapja nem jött elő egyszer sem, 1 hét szabadság után visszatérve tegnap óta, kb. 1.5 nap alatt összesen 8-9 alkalommal sikerült belefutnom. Gyakorlatilag amikor lement ZC-ba talán 1, max 2 esetben ébredt fel, az összes többi esetben beszart.
Nyilván 1 hét gép nem használat alatt semmi nem változott, nemhogy a driver...
WTF?!?!?!?!?!?!?!
Egyébként Sapphire 7850 1GB-ról van szó.
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #34282 üzenetére
Ha lemented a BIOS-t GPU-Z-vel és betöltöd a progiba akkor kiderül tudsz-e feszültséget állítani rajta.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #34247 üzenetére
Ezekkel csak az a baj hogy mindig alacsonyabb beállítások vannak mint bárki is használna.
Itt pl 7970 és medium quality......... ki az a nemnormális aki erre állítaná?
Max beállításokon egyből összébb húzná a mezőnyt.
Tudom hogy jobban kijön a cpu-k közötti különbség kisebb részletesség mellet csak a hétköznapokban senki sem használja azokat a beállításokat. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #34154 üzenetére
Viszont a tesztek mutatják meg, nem lassítja-e be valami a gépet, tehát mégsem akkor marhaság futtatni őket, mint ezúttal is kiderült. Mindenképpen célszerű játszani is háttérben futó alkalmazások nélkül, főleg, mert kiderülhet, hogy számos, drivernek tulajdonított hibát nem is az okoz. Azért persze az AMD-t sem kell félteni, gőzerővel préselik bele a bugokat.
Dark KillerX: Az érdekes az, hogy ennek a gyakorlatban semmi jelentősége. Mit változtat a játékélményen +1 v. -1 FPS? Az ég adta világon semmit.
Akkor már VGA-tuning, vagy ha a Hyperformance működik, az sem rossz, mondjuk +40%-ot dob a teljesítményen... Ezeknek már van jelentőségük.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Steve198310 #34152 üzenetére
De nem tudom figyelted-e,de sokszor több pont mellett,kevesebb min és avg FPS-t érsz el!
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #34154 üzenetére
De nem rosszindulatból írom(tam).
Engem egyedül játék alatt érdekel mert játszani vettem a kártyát nem méregetni. Méregesse a csattogós villám. A házba beférígy is úgy is
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #34152 üzenetére
Csak nem ugyanaz megy a háttérben.
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #34039 üzenetére
Én már több mint egy hónapja boost mentesen használom 1000/1600 Mhz -en. 1069mV alap fesszel.
Nekem ez a teljesítmény jelenleg tökéletesen megfelel. Fogyasztása és a melegedés sincs elszállva így.
1100/1700 -ra akartam volna eredetileg rakni biosban, de úgy döntöttem inkább kevesebb legyen az alap és akkor később még tudom tuningolni immár úgy, mint egy átlagos kártyát a boost nélkül.
Mellé belőttem a 3570k -t 4200Mhz@1,06V szóval a proci se kap sok feszt. Azt hiszem nem nyúlok egy jó darabig most már ehhez a géphez. És a cpu és a vga ban is van még tartalék tuning terén. -
profisher.
tag
válasz
Steve198310 #34014 üzenetére
És szerinted érdemes lenne ezt a 38k-s Sapphire beújítani? Mert ugye boltban 10k-val drágábban kapnám meg... Csakhát ott új, 2 év gari, BlackScreen mentes.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #33879 üzenetére
Hát marha érdekes, mert jópár felsőkategóriás videókártyát kaptam már szét, és EGYETLEN EGYBEN SEM találtam ezüstös pasztát, mindegyikben ez a szürke puha cucc volt, mint az AC MX2 csak sokkal sűrűbb, olyasmi, mint a Noctua NT-H1 pasztája. Notebookokat is szedtem már darabokra az utóbbi években, és egyetlen egyben sem volt egy deka ezüstpaszta sem. Ezek a modernebb paszták sem száradnak ki, évekig fenn lehet hagyni őket és jól működnek. A szilikonos persze, hogy szar, de az ezüstös is. Ezek a sűrűbb szürke paszták a legtartósabbak, és a jobbak kitűnő hővezetők is. Az se véletlen, hogy a legtöbb felsőkategóriás drága paszta is ilyen, nem ezüstös.
Egyszer próbálj ki egy AC MX2-t, meglátod, jóféle.Én is tapasztalatból írom. És ezzel nem kell rettegni, hogy rossz helyre megy egy csepp és kijön a mágikus füst...
Szerk.: Azt amúgy nem vitatom, hogy az ezüst kitűnő vezető, jobb is, mint ezek a szürkék anyagukban. A probléma azokkal a pasztákkal, hogy az ezüstöt nem tudják olyan finomra "megmunkálni" mint ezeket a szürke paszták alkotóelemét, és így megfelelő mennyiségben felkenve ez hatékonyabban tölti ki a pici réseket a felületek közt az ezüstösnél, jobb hőátadást garantálva.
-
válasz
Steve198310 #33876 üzenetére
A legjobb a 40% ezüst tartalmúból egy (üvegfejű)
gombostű fejnyi.Minden fémtartalmú paszta messze kerülendő. Csak úgy szólok, hogy ilyet ne igen ajnálgass senkinek se....
HSM már megelőzött
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #33876 üzenetére
Általában régi, gagyi paszták szoktak ezüstöt tartalmazni. Modern pasztákban már egész más anyagok vannak, nem vezetik az áramot, így használatuk sokkal biztonságosabb, ezenkívül a hőt is jobban vezetik.
(Amúgy ha garis, akkor inkább az, mint a házibarkács...) -
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #33859 üzenetére
mindenki tudja hogy az 1.21 V a legmagasabb gyári fesz, irónikusan írta csak hogy nyugodt legyen a lelked van 1.075 V alapfeszű is.
-
fox64
tag
válasz
Steve198310 #33843 üzenetére
Nincs húzva,meg most már szűz win7 64es,alig vannak csak az alap dolgok fenn és igyse megy
-
dark_hmz
tag
válasz
Steve198310 #33797 üzenetére
Szépen halad, ha minden igaz hamarosan használható lesz. Pontosan nem tudom megmondani mikor lesz kész, kb 1-2 hét még.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #33595 üzenetére
Gigabyte HD6850 BIOS-át kellett flash programmal átírnom a ventilátor túlpörgése miatt (75%-on sűvített). A Gigabyte gyári programot és rom fájlt adott, hogy a megvásárlás után még én szöszöljek vele... Frissítettem már VGA-t, alaplapot és DVD írót, asztali Pioneer DVD lejátszót és telefont (SE P1i - UIQ3), DE amig nem muszáj nem élek ezzel a lehetőséggel, ami veszélynek teszi ki az eszközöm és az idegi épségem.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #33591 üzenetére
lol
-
válasz
Steve198310 #33579 üzenetére
Igen, de csak ha nem nyúlsz a feszültséghez (nem állítasz rajta). Különben marad fix és be is kell ixelni a force constant voltage-et, különben nem csinál semmit (Tahiti LE). Hacsak nincs valami új verzió pár hónap óta, amiről lemaradtam. De amenyiben igen, akkor is marad a szutyok kézi venti profil, mellyel nem szeretnék többet vacakolni.
(#33580) Zsébernardo@ nekem se töltötte be a profilt, valami hiányzó konfig fájlt keresett folyton, amelyre nem találtam magyarázatot.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #33577 üzenetére
Windows újrainditás után nem töltötte be a profilomat, amit manuálisan kellett kijelőlnöm. Ezek után a feszültségek nem váltottak vissza az alap 0.825V-ra, maradtak 1.138V-os értéken. Sapphire Trixx 4.6.0.
-
válasz
Steve198310 #33577 üzenetére
trixx fix feszültséget állít és hulladék a ventilátor szabályzó része. AB ugyan szintén fix (volt eddig legalább is), viszont tudsz 2D-3D profilt készíteni, amellyel gyakorlatilag ugyanott vagy mint az idle-load feszültség auto beállításával, 1-2W eltéréssel.
(#33574) katt777@ valamiért úgy rémlik ezeknél már nem tudsz így belepiszkálni a driverbe, csak ha komplett Bios cserével szórakoztatod magad. De majd egy nagyobb tudású megmongya a tutit
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #33484 üzenetére
Kicsit kellene csak viszaolvasni...
Lehet a hiba ki van küszöbölve, de attól még raktáron tuti van belőle. Én a Sapphiret kerülném 7850/70 szériából.
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #33160 üzenetére
a refen ez van: CHiL CHL8225G
Nem tudom, hogy a Sapphire is ezt tette-e rá.
-
Destroyer91
tag
válasz
Steve198310 #32542 üzenetére
thanks
-
Destroyer91
tag
válasz
Steve198310 #32502 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy csak az előző VGA-m BIOS-a volt frissítve,az se általam
Úgyhogy lenne szíves elmagyarázni valaki, vagy esetleg valami leírást küldeni arról, hogyan kell BIOS-t frissíteni? Elvileg ez a legújabb, használható BIOS a VGA-hoz, ha jól látom : VTX3D Hd 7850 1 GB
Előre is köszi a segítséget! -
Destroyer91
tag
válasz
Steve198310 #32502 üzenetére
Egyébként teljesen jó kis kártya, nem melegszik túlságosan és nem zavaróan hangos,szóval eddig meg voltam vele teljesen elégedve
Ez a fesz a max, csak Trixx és AB engedi az állítást,de 1,21 a max, amin alapból is működik. BIOS frissítés meg volt, gépet pedig kb 2 hete húztam újra (SSD érkezése miatt).asdxv : ez sajnos teljesen jogos
amikor megjelent a kártya,akkor jóval a piaci ár alatt tudtam hozzájutni,a hátránya pedig a gari idő lett...
Zigi :köszi a tippet, megpróbálom, hátha
-
tibee77
őstag
válasz
Steve198310 #32408 üzenetére
Maga a játék nekem se jön be, inkább csak azért tettem fel, hogy megnézzem mit is tud az új gép.Az előző e7400+4870 kombóhoz képest reméltem hogy sokkal többet.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #32402 üzenetére
Halkan jegyzem meg, a fórumtársnak az adatlapja alapján 1GB-os 7850-e van, és legjobb tudomásom szerint a FC3 szereti zabálni a VRAM-ot feltekerve. Ez könnyen lehet a probléma forrása.
Ezenkívül a 4GB rendszermemória is nekem elég gyenge pontnak tűnik, nem tudom, az mennyire elég FC3-hoz, mivel nekem nincs meg a játék. -
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #32401 üzenetére
Fel tettem ultrán 2x élsimitás mellet 55-65 fps
Talán a Patch-ek megoldják neki a diavetitő módot -
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #32398 üzenetére
Az igen! Gyönyörű hozzászólás és segítőkész is egyben. Ilyen kellene több a fórumra!
-
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #32384 üzenetére
Ennyi.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #32299 üzenetére
Én a 7850 TFIII-ról tudok nyilatkozni. Gyári hibás volt (venti csati kontakthiba), kicserélték azon kívül semmi baja. Hűs, nagyon masszív kártya. Talán annyi, hogy ebben a melegben már olyan 40-43%-on megy a venti több óra játék után, akkor már sajnos hallani... Egyébként 37%-tól jön meg a hangja, addig nem is hallom, hogy be van kapcsolva a gépem, pedig az asztalon van fent mellettem. Asus vga-m sosem volt. Sapphire-ral eddig nem volt gondom, abból volt több. Egyszer volt Gigabyte vga-m, többet soha. Jah és Gainwardom is volt egy, azzal sem volt gondom (igaz az miután elhalálozott, jobban szemügyre véve ltászott, hogy egy szarrá rewolkolt darab...a nyákon több helyen látszott, utólagos forrasztás, pasztázás nyom)
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #32317 üzenetére
fejtsd ki mit találtál rajta silányabbnak a ventiken kívül...tudod mit, ne fejtsd ki, nem érdekel nincs kedvem olyannal vitázni aki szerint a műanyagborítás jobb a bordákra mert a fém csak felmelegszik és fűti
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #32315 üzenetére
de így hogy ekkora marhaságokat beszélsz a hűtés terén így nem túl nagy hitele van a mondókád többi részének.
+ valami konkrétum nem ártana hogy miért érzed minőséginek?
jobb a tápellátás, jobb memóriák vagy mi?
személyeskedni meg nem kell nem vgyok kisgyerek, amíg nincs alapja az állításodnak addig sok értelme nincs.
a venti burkolatos okfejtésed meg alapjába véve hibás.
és egyedül a 7870-en rossz a venti vezérlés ha figyeltél volna, valamint nem villogok semmivel.és képzeld el leírom még egyszer mert biztos átsiklottál felette de volt 7850-ből sapphire és msi kártyám is.
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #32312 üzenetére
figyelj nem probléma de ha nem értsez hozzá akkor inkább ne égesd magad.
ha szerinted a fém burkolat melegíti a kártyát a műanyag nem akkor miért fém hőcsöveket használnak és nem műanyag pálcikákat? -
marcusa
addikt
válasz
Steve198310 #32312 üzenetére
Nem ismerem egyik hűtését sem, csak arra reagáltam, hogy rosszabb a fém, mert felmelegszik, erre írtam, hogy az vezeti a hőt, a műanyag meg szigetel, ettől még lehet a sapphire a hatékonyabb.
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #32303 üzenetére
uh ezt meg se hallottam inkább, gondold át mégegyszer
-
marcusa
addikt
válasz
Steve198310 #32303 üzenetére
Ez nem így van, a fém vezeti a hőt, a műanyag szigetel...
-
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #32299 üzenetére
na azért az msi-t nem szidnám ezt a venti vezérlést leszámítva igen is minőségi kis cucc.
pl. nem műanyag a borítása sem...nekem volt sapphireom és most msi-m is(7850) és minőségérzetre sokkal jobb az msi -
Bálint85
senior tag
válasz
Steve198310 #32247 üzenetére
okés
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #31985 üzenetére
neki 7850 van és nem 7870
-
juve600
nagyúr
válasz
Steve198310 #31957 üzenetére
mondjuk ez
ASUS HD7850 1GB GDDR5 DirectCU (HD7850-DC-1GD5) 39.990Ft
nem akarok feleslegesen költeni többet rá csak szeretnék ultra felbontás mellett játszani
van itthon a gyerek gépében egy hd 6850-es giga és azt megeszi az én hd 7770 vapor-x-em
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #31857 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #31861 üzenetére
Akkor nem láttad még munka közben a passzív hűtős Gigabyte HD 4850-et
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #31841 üzenetére
Igen, "az a leghűvösebb"
-
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31791 üzenetére
Nálam is 50%-nál szólal meg, de az a bajom még mindig, hogy hiába 50%, tuninggal még mindig eléri a 68 fokot, az meg nekem már picit sok, mert féltem a kártyámat.
(#31793) DEV_NULL Szőrősfánk alatt
-
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31782 üzenetére
Jaa, hát akkor hagyhatom én, hogy felmenjen 50%-ra, ott is csak 2200rpm, de ott már hangosabb, szóval arra csak játék közben nyomom akkor
-
juve600
nagyúr
válasz
Steve198310 #31709 üzenetére
üdv
és a VTX3D tipus mennyire megbizható ??thx
-
Bali27
addikt
válasz
Steve198310 #31707 üzenetére
Nekem a Gigával nincs semmi bajom.. lehet kifogtam, de egy álom
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #31707 üzenetére
A Sapphire-on, meg a gigán szokott zörögni a burkolat főleg. Ettől függetlenül 100-szor korrektebb a hűtésük, mint ennek a HIS-nek.
kovsol:
De ne feledd a mottód:
"majd amint elfogy az 1,5GB ram nem lesz ilyen szép a vége"
-
juve600
nagyúr
válasz
Steve198310 #31704 üzenetére
http://www.hisdigital.com/un/product2-698.shtml
-
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #31508 üzenetére
Mióta van meg?
Teljesen jó? -
Milgram1
aktív tag
válasz
Steve198310 #31503 üzenetére
persze
-
Fecniii
tag
válasz
Steve198310 #31318 üzenetére
Köszi, akkor este felrakom.
-
Fecniii
tag
válasz
Steve198310 #31303 üzenetére
Mindegy már, a srác visszavette a kártyát én meg már vettem is egy újat, amit ugyan még nem volt időm letesztelni teljesen, na de majd holnap. Remélem nem lesz vele semmi gond. a 13.5-ös drivert ki sem ajánlja az amd oldala a 13.6 ból meg csak beta van.
-
Fecniii
tag
válasz
Steve198310 #31298 üzenetére
11200-07-20G
Bioshock Infinite és nem volt húzva, 13.4-es drivert ajánlotta mint utolsó hivatalost az amd oldala. -
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #31208 üzenetére
Ez mekkora órajelen? 7850?
-
válasz
Steve198310 #31052 üzenetére
Köszi
Na ez a veszély nem fenyeget, hogy BIOS-t flashelgetnék rajta(#31055) N_A_S: Köszönöm a választ Neked is
. Ez elég okos találmány
-
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31006 üzenetére
De amúgy nem olyan meleg, nem tudom, mit izélsz.
3-4 fokkal melegebb, mint az előző háznál, ahol full nyitott volt, de az még belefér, így is csak 63 max hőmérsékletről beszélünk. -
Algotis
addikt
válasz
Steve198310 #31003 üzenetére
Dehogynem. 36cm-ig befér, csak ki kell benni a hdd tartót, és alulra fektetni be a winyót.
Én is így csináltam. -
Zigi
senior tag
válasz
Steve198310 #30877 üzenetére
Akkor a felső 4.? Ghz. Az alsó meg 3.4?
A min fps nem emelkedett meg drasztikusan de a max komoly lett.Tényleg! Sas szemed van
-
Zigi
senior tag
válasz
Steve198310 #30869 üzenetére
Nekem mind1 csak szeretném látni mennyit gyorsul a proci órajel emelkedésével a vga. Mondjuk metro LL az legalább már megjelent ellentétben a grid 2 vel
FHD full full
Ja és köszi szépen
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #30869 üzenetére
Az legalább megizzasztja a hardvert rendesen.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Steve198310 #30867 üzenetére
bf3 multi
-
válasz
Steve198310 #30531 üzenetére
Félreértettél; az új generációk sokkal erősebbek, mint a 775-ös. Én is ezt mondom - csak single player játék alatt nem jön ki (najó, esetleg a C3-tól eltekintve
)
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #30531 üzenetére
Generációnként kb +8-10% növekedés. Bizonyos esetekben akár több is lehet. Akkor számold ki mennyivel erősebb egy ivy i5 azonos órajelen. És persze ezeket rommá lehet tuningolni. Nem mellesleg erre az architektúrára és az újabb utasításkészletekre optimalizálnak már.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #30266 üzenetére
Ha azonos vagy nagyobb órajelű 70-re vert rá az 50-esed azonos körülmények között, akkor ott valami nem volt okés a méréssel vagy a 70-es karival.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #30253 üzenetére
Ha kisebb órajelen jobban megy, akkor már nem bírja az órajelet, vélhetőleg a ddr5, és mivel nem stabil a link, a hibajavítás tartja életben, de a sok újraküldés miatt lassabb lesz, mint tuning előtt....
-
tasakos
tag
válasz
Steve198310 #30157 üzenetére
Tehat: win7 sp1el. kb egy eves. vidkari csere volt csak alatta. 7870rol masik 7870re. most 13.5 beta 2 van rajta. elotte 12.11 beta 11 volt, azzal is csinalta foleg Arma2 alatt. procinak plusz feszt is adtam . Semmi valtozas. gep tiszta, rendszersen takaritva. tapegyseget is csereltem kb fel eve.
a gep:
Amd ph2. 3,7en.
8gb ddr3 tuning nuku
600w sharkoon - vadi uj fel eves kb
2 vinyo
1 oddA homersekletek monitorozva, cpu max 56 fok, vga gpu max 66 fok.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Steve198310 #29993 üzenetére
Örülnék ha minden patch ekkora teljesítmény ugrást okozna minden játéknál! A metrónál + 40-50%-ot jelentett nálam.
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #29952 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged