- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Teljesen jó az a ház is. Csak ne felejts el belerakni 2db 12cm-es ventit. Elöl fújjon egy be 1200rpm körül, oldalt fújjon be egy 12-es 1200 körül a VGA-ra, és hátul legyen egy 12-es 1200-as kifújó.
Na, házhűtés OFF részemről befejezve.A +20% már nagyobb gáz, hogy nem bírta a szellőzés. Így biztosan megérte a váltás, az alkatrészek élettartama is meg fogja hálálni a jobb szellőzést.
Szerk.: Látom te 4db-ot is bele akarsz rakni...
Az mégjobb. Csak érdemes tesztelgetni, mikor a legjobb a huzat. Néha a kevesebb több, ha jó helyre megy.
-
HSM
félisten
AZ nekem nem jön be.
Fractal Design Core 3000, az tetszik, vagy azután a Xigmatek.
(#29798) Jim74: Ezt neked kell tudni eldönteni, a kártyában lévő utolsó 12% sebesség kiaknázása megér-e neked egy új házat. Én csak ezért tuti nem cserélnék, ha alulfeszelve játék alatt sikerülne normális hőfokokon tartani. De marha egyszerű, játszol picit ablakos módban, és oldalra kiteszed a GPU-Z ablakát a hőfokokkkal, és máris látod, mi a pálya mondjuk félóra játék után/közben.
Az alt+tab azért nem jó, mert mire átvált, 10-15 fokot is eshetnek a hőfokok, vagy mégtöbbet. -
törölt tag
Xigmatek Asgard Pro és Bitnefix Merc Alpha is jó választás lehet hűtés szempontjából,és árkategóriában is kedvező mindkettő,a Merc Alpha kicsit olcsóbb talán. Viszont jóval "gyengébb" anyagminősége van (vékonyabb lemezből készül, és ezért kicsit instabilabb mint a Xigma,és jóval kisebb benne a kábel menedzsment).
Én korábban a Xigmatek Asgard-ot akartam megvenni, de hál istennek előtte megakadt a szemem a Tempest-en
-
HSM
félisten
Van benne szó bőven erről a limitről, szerintem képben leszel az elolvasás után. A jó házhűtés meg nagyon sokat számít, nekem mikor lecseréltem a régi kuckót, ugyanazon játék, ugyanazon beállításán nyertem 5 fokot a gpu-hőfokon, miközben a venti csak 2300-on ment 2600 helyett. A VRM 6 fokot javult. Azért az elég komoly. Hasonlóan 150W GPU-s beállítás volt. Igaz, jobban meg volt húzva, mert nem Kombustor, hanem Tomb Raider alatt mértem.
-
HSM
félisten
Ahogy nézem, a fő baj a házaddal, hogyha megnézed, a légáramlás az eleje és a hátulja között van, amiből eléggé kiesik a VGA. Ezen egy oldalsó venti se nagyon segítene, mert ahogy látom, a VGA fölé fújná a levegőt nálad.
Marad az alulfeszelés. Szerintem játékban 1V körül, gyári órajelen, +20% poweren jó lesz így is nyáron is, és bőven van benne lendület úgy is. -
gyuszaa
őstag
Valami monitorozó programmal kilesheted a fordulatszámot, helyedben ha pwm-es akkor állítanék rajta, hogy jobban tekerjen, fontos dolgot végez, hogy meglegyen a kürtőhatás, és ne a meleg levegő keveregjen bent. Fele olyan hatékony is lehet 12 centiméteres társától egy átlagos kategóriájú ventilátornál, maximum fordulatszámhoz mérten.
Ha ilyen esetleg a mostanid, akkor ez igen jó.
Akkor jól tippeltem.
Ebben az esetben pont pwm-es 4tűs. ( fordulatszám-szabályzásra hivatott, sima verzióhoz képest ami csak állandó maximum fordulatszámon teker, mert állandó feszültséget kap.) -
HSM
félisten
Rosszul szellőzik a házad... Felgyülemlik a meleg a VGA körül, és nem tud távozni. Ebben a tesztben a GPU-Z-n láthatod, csak a GPU 150W-ot melegít... (12,4A*11,84V=147W) Az egész kártya ilyenkor olyan 180W kb. Hatékony házhűtés rendes légszállítással szükséges, ha ezt a hőt el akarod onnan távolítani.
Nekem anno éppenhogy elég volt olyan 150W-ig, mikor oldalról ráfújt egy 14cm-es, elölről egy 12-es és hátul kifújt egy 12-es a Coolermaster 590-es házikómban, mind leszabályozva, hogy azért cseréljék a levegőt de ne túl hangosan.Amúgy gyári órajelen szvsz fogsz még tudni lejjebb menni a fesszel és akkor hűvösebb lesz... Nekem 1,031V volt beállítva, és így teszt közben 0,967V-ot mutatott a GPU-Z, és beton stabil volt.
Persze, a sajátodhoz neked kell kitapasztalni, mennyi kell, lehet több, de lehet, kevesebb.
-
PandaMonium
őstag
Azért nincs (bár értem, hogy viccből kérdezted), mert minden kártyának más a tuning potenciálja, mindenkinek magának kell kitapasztalnia a kártyáját, de nem olyan nagy dolog ám mint amekkora ügyet csinálnak belőle itt néhányan a topikban.
GPU-Zt én max VRM hőfokok kiolvasására használnék, másra ott az MSI AB.
Egyébként ahogy az előző kommentemben írtam mikor az AB-t tárgyaltuk:
Beállításokban "Unlock voltage monitoring", "Unlock voltage control", "Force constant voltage", stb.-t bepipálni, utána core clock csúszka 1100MHz-re, power limit +20%, feszültség mehet le olyan 1130 környékére.
Az enyém speciel nem egy tuning őrült darab, ennek 1145mV kell az 1100/6000 -hez ahhoz, hogy mindenhol stabil legyen, de lehet neked ugyan ilyen órajelekhez elég akár 1090mV. Szerencsétől függ, hogy milyet fogsz ki. -
-
PandaMonium
őstag
Nem kell tőle megijedni, nem olyan bonyolult.
Ha mondod mit nem értesz segítek/segítünk szívesen.(#29719) Algotis: Ha óvatosan csinálod (gondolok itt arra, hogy nem nyomod meg izomból a ventit, stb.) akkor semmi baja nem lesz. Egyébként ha jól értem és azért nem használsz MSI AB-t mert van benne OSD azt nem muszáj ám használni...
-
PandaMonium
őstag
Kitapasztalod. Általában ha Heaven lefut az már elég stabil, de az még nem zárja ki, hogy máshol esetleg kevés legyen a fesz.
Ha lement a Heaven de a játékok alatt néha lefagy akkor rakj rá még pici feszt, nincs értelme különösen sokáig teszt programokkal szöszölni.
Ezt 1-2x eljátszod, aztán megtalálod azt az értéket ami a te kártyádnak kell az adott órajelekhez és utána már jó lesz mindenhol. -
PandaMonium
őstag
Ugyan ilyen kártyám van, jó választás, hidd el.
Az árat pedig jól kifogtad, általában 67k körül szokták árulni.
Egyébként a Trixx szép meg jó, de még mindig vannak vele néha bajok, én személy szerint inkább az MSI AfterBurner -t legújabb béta verzióját tudom javasolni. Azzal lehet feszt állítani, monitorozni, meg egy csomó más dolgot is amit a Trixx -el nem is még stabilabb is.
Itt egy egyszerű leírás hozzá:
1. Elindítod az AfterBurnert, jobb alsó sarokban Settings gomb. Itt a "Start with Windows", "Start Minimized", "Unlock Voltage Control", "Unlock Voltage Monitoring", "Force Constant Voltage" -ot bepipálod ha még nincsenek és OK.
2. A PowerLimit -et húzd fel teljesen (+20%).
3. Core Voltage -nál először bepróbálkoznék kb. 1130mV -al, Core Clock mehet föl 1100MHz -re (ne sajnáld).
4. Jobb alsó sarokban Apply gomb, bal alsó sarokban pedig nyomj rá az "Apply overclocking on system startup" -ra, hogy világítson zölden.Kész is vagy, van egy király kártyád szuper áron.
Ha így stabil akkor te döntsd el, hogy megpróbálod még csökkenteni a feszt vagy a memória órajelet emelni (ennek nincs akkora hatása FPS-ben mint a core clock-nak).
Profilokat lent tudsz menteni a save gombbal és utána rákattintasz egy számra (amelyikre menteni akarod), innentől kezdve ha elállítgatod az órajeleket valamiért vagy véletlenül reseteled őket akkord csak rányomsz a számra, apply gomb és már is vissza vannak állítva a megszokott órajelek.
Lehet kicsit bonyolultnak tűnik elsőre de ha azt mondom, hogy 5 perc akkor túlzok és csak 1x kell megcsinálni (amíg újra nem rakod a rendszert vagy el nem babrálsz valamit, de ez nem jellemző).
Ha segítség kell írj nyugodtan, segítünk ha tudunk.(#29639) djculture: Nem, a post és a kommentek alapján valóban kijött egy patch a játékhoz, a configgal kapcsolatban csak annyit említenek, hogy az új patchel már lehet benne állítani a FOV -ot kedvére az embernek.
-
Semmi. Kifagy a jatek. Ilyenkor picit emelsz rajta. Ha megint kifagy megint emelsz picit. Es egyszer csak meg fogod talalni a full stabil alulfeszelt erteket
Ebbol karosodas nem lehet. Semmilyen teren ne aggodj
Nem kell futnia folyamatosan, de ugye erdemes automatikus inditasra berakni h ne kelljen pocsolni vele kezzel minden inditas utan.
Ja es ha mar le lesz toltve a TRIXX egy kis oc is mehet. 1000 - 1100 korul atom siman tudja alapfeszultseg alatt! Ilyenkor mar majdnem 7950 korul jarsz teljesitmenyben
-
Repsol600
addikt
Az én Gigám pl. 1210/1450-et megy alapfeszen.
A gyári 40%-os alap venti fordulaton kívül nem is tudok semmi rosszat mondani rá, (ezt AB-ben megoldottam hogy alapon 20%-on menjen így hangtalan) Terhelésre megy fel 40%-ra így alulfeszelve alap 1100mhz-n 50 fok körüli a hőfoka. Én terhelés mellett se találom hangosnak.
-
lowzor
veterán
2 kattintással és 10 mp alatt átálítod a catalystban a top órajelére
(#29126) darky@:
Neked ez a fórum a referencia a meghibásodási arányban? Hallod nagyon sokat fizetnek
Direkt megkeresett a többi gyártó, hogy utáljam a gigát. Nem utálom, csak nem ajánlom ennyi, úgy, ahogy az új szériás Sapphire-okat sem. Ha valaki nem imádja azt, amit te az már hülye? Na mindegy, ezért tegnap már szóltak, hogy hagyjuk abba.
-
gyuszaa
őstag
1300-1350 Mhz-ig van érdemi különbség memória tuningnál, ennyit az összes bír.
Megoldható catalystból is, csak korlátozottan és nem állíthatsz feszültséget, ezért msi ab-t vagy asus gpu tweak-et használunk.
Tesztelni : heaven benchmark 4.0, 3dmark 2013, és utána játékkal. pl.: crysis 3, hitman ab stb.. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Itt nyisd le az összefoglalót, ott a válasz mindenre.
-
lowzor
veterán
Az Asust jóval könnyebb eladni is, mint a gigát és drágábban megy el. Ha ezt figyelembe veszed, akkor is megéri a kicsit több pénzt.
(#29115) PandaMonium:
Nagy meghibásodási arány, ultra költséghatékony anyaghasználat, értelmetlenül gagyi ventiprofil, számomra hangos, sok OC-s példány a gyári órajelet sem bírja.
Mondjuk most a Sapphire is leadta hasonlóra a szintet, uh az sem jobb. -
PandaMonium
őstag
Nem Te okoztad a gondokat, itt mindig ez megy. Ha el kell dönteni melyik a jobb kártya x közül akkor senki nem objektívan lát csak addig, hogy "az enyémmel nincs gond, ezt ajánlom", de az, hogy attól esetleg lehet jobb már nem sok embernek fordul meg a fejében. Volt már itt olyan hsz. amin 1-2 oldalon keresztül vitatkoztak az emberek, néhány kártya alaptalanul meg lett bélyegezve sz@rnak, stb.stb. Többségében itt 20 fölöttiek az emberek (legalább is szerintem) de olyan óvoda feeling van minden második héten, hogy rettenet.
(#29105) Bálint85: Ha tuti biztos vagy benne, hogy a Sapphire nem BS -es (pl. használtan veszed ahol már jó ideje hibátlanul üzemel), akkor mindkettő jó választás, de inkább a másik lehetőséget (jelen esetben a Gigát) szoktuk javasolni mert nagyon sok fejfájást tud okozni egy BS -es kártya. Pont a Gigáról ment "tárgyalás" az utóbbi pár tucat kommentben, nézz vissza ha gondolod, bár túl sok konstruktív dolgot nem találsz. Pontosan ilyen kártya volt a kezemben 2 napja, beszerelve sincs vele semmi gond, én tudom ajánlani eddig. Arra figyelj, hogy semmilyen kábelt nem adnak a Giga mellé (úgy értem pl. hdmi, bár elég kevés az a kártya amihez manapság már adnak) úgyhogy az legyen, mert ezeken a kártyákon már nincs DSUB port (átalakítót pedig nem csomagolnak, de persze a molex-6pin csatlakozónak, crossfire hídnak, a baromi felesleges beszerelési útmutatónak és driver cd-nek mindig jut hely
).
-
Bálint85
senior tag
melyik jobb a kettő közül?
olyan tesztet tud valaki ahol a hármat összevetik?
-
-
Algotis
addikt
Hát ha nem vagy tuningos fajta akkor a pictairn pro-s 7870 giga a legjobb, magas OC-je van, (nekem a kis tesó 7850 van) valóban lehet hallani a ventiket, mert alapon mindig 40%-ot mennek, de létrehoztam egy ventiprofilt, és így 40 fok felett áll be 40%-ra, mert akkor már ha felmegy 40 fokra akkor játék közbe vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest