- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
necrobin #34393 üzenetére
Szerintem tök hülyeség. Az a négymagos proci mellé nyugodtan megveheted a Tahiti-t, nem lesz vele gondod, pláne, ha egy év múlva újítassz lapot, procit. Addig meg nem 100%-on fog tekerni a VGA, hanem mondjuk kevésbé ideális esetekben 70%-on. Én ezt nem gondolom tragédiának.
7770 bármilyen felbontáson is csak nagyon kompromisszumképes, ritkán játszó közönségnek való szvsz. Aki kicsit is komolyabban gondolja, egy 2GB 7850 a minimum szvsz....
-
Apollo_21
addikt
válasz
necrobin #34377 üzenetére
Holnap kapok egy ilyen procit, remélem x4 20 ként fog muzsikálni magfeloldás után. Tesztoldalak szerint 3.7-3.9között a jobbak teteje, utóbbi vízzel. Kíváncsi vagyok a sajatomra. Xt sztem nagyfalat lenne neki, de ha pár hónap múlva jó vas kerül mellé hajrá! Csak vga garira figyelni.
-
-
do3om
addikt
válasz
necrobin #34380 üzenetére
Biztos nem a hűtő okozta a kék halált. Ha melegszik felpörgeti mint az álat. Amúgy nem nagy nehézség figyelni a hőfokot de gondolom ez sem ment.
Lehet tuningba nem is kéne gondolkoznod ilyen kevés pénz mellett. Nnincs normális alaplapod, hűtöd, meg úgy néz ki tapasztalatod-tudásod sem ha így akarsz nekivágni. Szokásos szöveg az van ócska lap és cél a 4GHz feletti tuning.
Valamit elrontasz és nem lesz pénzed a cserére. -
MZsoltee
veterán
válasz
necrobin #34381 üzenetére
Fölöslegesen veszel most olyan drága vga-t sokkal többet buksz rajta jövő ilyenkor sokkal olcsóbb lesz. Procit tartsd meg vegyél egy 7770-et és egy lapot sokkal jobban jársz! Új lapban a proci is jobban fog menni, nem kell félni, hogy megáll a lap és tudsz majd bele venni 8magosat is ha lesz keret és igény! A 7870-el 1280*1024re rettentően túl lősz a célon, főleg egy ilyen procival!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Ha ez az állás én vennék egy normális lapot, amibe majd később procit is lehet venni:
ASROCK 970 Extreme3 R2.0
ASUS M5A97 R2.0 akár használtan az apróról és egy 7770-est szintén apróról. Fölös 1280*1024-re ekkora vga ilyen gyenge procival, szundikálni fog. Ha kevés lesz, akkor lehet vgat és procit upgradelni! -
Milka 78
nagyúr
válasz
De jó,hogy kérdeztem...Én már megsütöttem egy ilyen lapot egy 4 magosított X3 450-es Athlon II-essel.Adtam neki 1.43v-t és már durrant is el a FET rajta.A C2-es X3 720be 4 magosítva már túl is van a 95w-s határon amit tud a lap(simán 125w-s ),így én már nagyon nem mernék plusz feszt adni.A 720-asosk nálam az istenért sem mentek 3.8 ghz fölé és simán 1.45v körül kértek.Abban a lapban maradnék 1.400v-alatt(inkább 1.3600v körül),bár így ezt látatlanba nehéz megjósolni.
Egy szó mint száz,csak óvatosan a tuningal,mert a lap táprésze harmat gyenge a proci meg elég feszelős darab(bár van egy két kivétel,de a C2-esekre jellemző a sok fesz és a melegedés).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
necrobin #34368 üzenetére
Mondjuk a 6870-et egy 955Be 3.5ghz körül hajtott ki FHD-ban.A 7870 Black erősebb mint egy 6870CF,amit 4ghz-n nem hajtott ki ugyan ezen proci.Ezekből kiindulva a 2.8ghz baromi kevés lesz ami alacsony min fps-ekbe és mikrolagokba fog megnyilvánulni.Úgy durván 3.8 ghz nem ártana annak a kártyának,hogy valamennyire jól mozogjon.Mondjuk mivel kis felbontáson fogsz játszani az alacsony FPS gond nagyjából ki lesz küszöbölve,de a procidat már látatlanba el is kezdheted húzni addig ami a csövön kifér.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
necrobin #34366 üzenetére
ha tényleg 1x4gb memóriád van, azaz egy 4gigás sticked, akkor lehet azzal kéne kezdeni memóriasávszél miatt. dual channel és single channel között tud lenni elég jelentős különbség. ja igen, vegyél olyan ramot ilyen esetben mellé, amivel tud dualban menni.
"kihajtás"on agyalás helyett kezdj el játszani, aztán ha valahol nagyon anomáliák vannak / nem hozza a Tahiti LE az elvárt gyorsulást / tesztekhez képest sokkal alacsonyabb fpsed van, akkor lehet elkezdeni keresni a rendszeredben a szűk keresztmetszetet. valamennyi procilimited szerintem lesz (q6600@25%ocvel hajtottam 6950 2GBt, Tahiti erősebb) tuning ezen segítene, de ha a nagyon hangos hőcsöves AMD gyári hűtőd van, azt szerintem amúgy is érdemes a hangja miatt cserélni, bármennyire is jól hűt egyébként.
ha meg úgyis cseréled a kártya alatt a lap/proci párost, akkor szvsz felesleges túl sok időt benchelésre fordítani, hacsak valamelyik játék annak ellenére nem megy megfelelően jól, hogy kéne neki. az meg, hogy 2-3 év múlva milesz... nos arra senki nem fog tudni válaszolni
.
-
necrobin
tag
válasz
necrobin #34354 üzenetére
Na mivel vettem egy 7870 Tahiti LE-t, ezért szeretnék kérdezni gyorsba.
Mit vegyek, melyik a fontosabb, hogy ki legyen hajtva a kártya?
Vagy ramot tudok venni, vagy hűtőt.Ezek vannak a gépembe jelenleg:
Phenom II X4 2.8GHz
Kingston HyperX 1600MHz CL9 1x4GBMit vegyek?
Vegyek még 4GB ramot, vagy vegyek hűtőt, és húzzam fel az egekig a CPU-t, hogy jó legyen a Tahiti LE-nek?
-
Repsol600
addikt
válasz
necrobin #34349 üzenetére
Csak a 35k-s ajánlattal vigyázz gondolom nem boltból vennéd ennyiért.
Sajnos engem is át akartak verni hasonló jó ajánlatokkal nem is 1x.
Viszont ha valóban 35k akkor az nagyon jó vétel lenne, 40k felett mennek aprón a 7850-esek is.
Tahitis 7870 kb 10%-al erősebb, viszont többet fogyaszt, VTX/Powercolor többek szerint hangos terhelésnél.... Tahitisből a Sapphire 7870 XT a jobb, csendesebb hűtése miatt. -
Steve198310
őstag
válasz
necrobin #34346 üzenetére
Sima HD7870 Pitcairn maggal készült gyengébb. Az OC is valószínü a gyengébb GPU ból készült orajellel erősített változat.
A HD7870XT a HD7950 GPU-jából készült erősebb HD7870. Sokan ezt a típusu GPU val ellátottat ajánlják mert olcsó és akár egy jófajta HD7950 et is simán befog.
Aztán vannak a spéci HD7870xt karik amelyek Pl a VTX3D 7870 Black. Ezekben több dolog maradt meg mint a sima XT ben.
Röviden talán ennyi de lehet majd valaki kivesézi pontról pontra miből mi hiányzik -
proci985
MODERÁTOR
válasz
necrobin #34346 üzenetére
7870 és 7870 OC között az órajelek térnek el. nézd meg az órajeleiket.
a 7870 Tahiti LE chipre egyezik egy 7950/7970el, 7870nél gyorsabb (OCnál kérdéses az OC mértéke miatt), cserébe általában alapból többet fogyaszt (feszek moddolásával lehet nyerni szerencsés esetben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest