- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #5302 üzenetére
Na jó de mind a két procinál? Ráadásul az X2 5000BE másfél éves, de a 4000+ se lehet több.
Amikor a Giga lapban szoptam a hőfokokkal, átraktam a vízhűtéses gépembe és ott hibátlanul működött. Most nagyon nincs kedvem szórakozni ezzel, de nem tartom valószínűnek hogy a procik a hunyók. Én inkább az alaplapokra gyanakszom, de tökmind1 hogy mire gyanakszom, mert én már mindent kipróbáltam.
Most már csak egy bika hűtő segítene vagy tényleg behaltak a lapok.
-
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #4571 üzenetére
igen de a p3 alcsonyabb órajelet volt csak képes elérni, szal azzal ne gyere, gyengébb volt
-
Márk
senior tag
válasz
TomBoy1986 #4230 üzenetére
Szia!
Szerencsére nem kell alaplapot cserélnem ahhoz hogy működjön a C&Q tuning alatt is.
Igazából sajnáltam is volna lecserélni ezt a fasza nForce-os Asus lapot.
Találtam egy programot (köszönet érte wwenigma fórumtársnak az M2N-E topikból, hogy felhívta rá a figyelmet), a neve PhenomMsrTweaker v1.2, amivel be lehet állítani hogy a proci variálja a szorzóját és a feszültségét letiltott C&Q mellett is. Nálam hibátlanul működik.
Pár szó a tuningról. Nekem egyelőre 3,7GHz-en stabilnak mutatkozik 1,45V magfeszültség mellett. Ez a stabil annyit jelent, hogy a 3DMark06 lefutott egyszer hibátlanul. Azonban az igazi stabilitásteszt majd holnap jön, amikor legalább 2 órát nyüstölöm majd a procit a GTA IV-gyel. Hogyha ott nem vérzik el, akkor kijelenthető hogy ezen az órajelen is maximálisan stabil.
Üdv.: Márk
-
kts88
aktív tag
válasz
Akkor dönsd meg a rekordjaim
Egyébként ha annyira fogyasztás teljesítmény mizéria van akkor ott az overdrive, vagy nv-s lapnál az ntune
-
schumi
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #4242 üzenetére
hát ezt keményen benéztem tényleg
akkor mindenképpen eszközölök egy lapcserét :/ vagy ebbe egy 810est, de abban nagy fantáziát nem látok, mert majdnem annyi mint a 920be, -nemde ?és a 710@4 magról mi a véleményetek ha veszek egy "betesztelt stabil 4 magosat", akkor az vajon stabil lesz elvileg? vagy benne vann nagy %ban a lutri kategória, hogy stabil lesz-e
a geil ulrtakat gondolom érdemes megtartani és ddr2es lapot venni
köszi
-
Márk
senior tag
válasz
TomBoy1986 #4233 üzenetére
Értem.
Eredetileg nem is Asus-t akartam, hanem Asrock-ot, egy K10N780SLIX3-WiFi-t, csak akkor amikor akartam lapot cserélni (idén februárban), nem lehetett kapni sehol. Mondom akkor hogyha nincs Asrock, legyen akkor Asus, mivel a mostani lapom elődjével (M2N-E) is maximálisan meg voltam elégedve. Természetesen egy hónappal később már lehetett kapni olyan Asrock lapot mint amilyet akartam az Asus előtt.
Terveim szerint írok az Asus honlapján a fórumba és megkérdezem, hogy várható-e javítás.
-
Márk
senior tag
válasz
Igazad volt. Meghajlok nagyságod előtt.
Kikapcsoltam a C&Q-t a BIOS-ban és rögtön működött a szorzóemelés, egyelőre vígan fut 3,6GHz-en.
Esetleg egy későbbi BIOS-ban javíthatják ezt a hiányosságot, miszerint bekapcsolt C&Q-t mellett nem megy a szorzóállítás?
-
Márk
senior tag
válasz
Hali!
Egy próbát megér, csak akkor meg az lesz a gáz, hogy pl. internethasználatkor is fullon fog pörögni a proci.
Igazán nem akarok vitatkozni, de szerintem az Asus nem egy nagy....., ugyanis nekem már ez a 7. Asus lapom, és még egyikkel sem volt semmi bajom soha. Ezzel a kis "hibával" meg szerintem együtt lehet élni, hogyha valóban ez a baja neki.
Nos akkor kikapcsolom a C&Q funkciót és megnézzük hogy mit szól hozzá a szorzóállítós manőver.
Köszönöm a tippet.
U.I.: Lehet hogy lámán fog hangzani amit kérdezek de mit jelent ez: "Ha meg akarod tartani mindkettőt, akkor meg EC-vel kezdj neki a tuningnak". Konkrétan az EC jelentésére lennék kíváncsi.
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #3477 üzenetére
810-es engem is eltántorított egy kicsit, lehetséges, hogy először egy 720 BE lesz a dologból, aztán majd egy X4. Fő a fokozatosság.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #3477 üzenetére
720 35K? Nem 710 lesz az egészen véletlenül?
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #3144 üzenetére
regen jarhattal arra, v1.02 ota semmi hir nincs a biosrol. se jo, re rossz, k10 tulajok nem nyilatkoznak.
(nyilvan lenne nyafogas, ha gond lenne)
-
old gray
addikt
válasz
TomBoy1986 #3138 üzenetére
Nem tudom milyen chip-es ramjaim vannak, szal a ram-kompatibilitás eldöntetlen. Int. vga befolyásolja a tuningot? Ha nem akkor int.vga-s megoldást veszek, így vga-csere / biznisz esetén nem maradok gép nélkül. Crossfire nem igazán érdekel, a közeljövőben még kerül egy 1GB-os 4870 a gépbe és fejlesztés letudva egy évre.
Már csak az a kérdés, hogy MSI DKA790GX vagy Gigabyte MA790GP-DS4H vagy van még v.mi értelmes alternatíva -
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #2995 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Ez nagyban függ attól hogy milyen anyagot tömörít az ember. Nem tudom hogy ők milyen fileokat használtak a teszthez.
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #2991 üzenetére
Winrar rossz példa önmagában, de ha egy kvázi teljes képet nézünk a DDR2 vs. DDR3 sebességekről, akkor az átlagos teljesítményben nem igazán jelentkezik a 15%-os Winrar "gyorsulás".
Vagy csak megártott nekem is a péntek 13.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #2982 üzenetére
Senki sem mondta és még csak nem is jósolták azt hogy megváltás lesz. Max. 5% teljesítmény növekedsét említettek.
3DMark Vantage – Prozessor (2%)
SiSoft Sandra – Speicherlatenz (2%)
SiSoft Sandra – Speicher- und Cachezugriff (4%)
PCMark Vantage – Einzeltests [TV & Movie] (2%)
PCMark Vantage – Einzeltests [Gaming]( 2%)
WinRAR (15%)
TMPGenc Xpress 4: DV zu MPEG2 (2%)
iTunes 7: WAV zu AAC (2%)
Assassin's Creed (2% és min. FPSnél 6%)
BioShock (3% és min. FPSnél 6%)
Far Cry 2 (2% és min. FPSnél 4%)
World in Conflict (min. FPSnél 9%)
Tehát többségben egyelőre 2% az előnye. A játékoknál a min. FPS-ek esetében nagyobb ("smoother gameplay").
Én nem mondom senkinek hogy ezért cserélje le a jelenleg jól működő AM2-as alaplapját, de ha netán 939-ről vagy valami más platformról szeretne váltani AMD-re, akkor már szerintem felesleges AM2-be invesztálni mert ezek az eredmények idővel az újabb és jobban optimalizált BIOS verziókkal 1-2%kal még javulni fognak, és a platform támogatottsága sem 1 év múlva fog véget érni. Arról nem is beszélve hogy az AM3+DDR3 jobban skálázódik. Nem véletlenül van kilátásban a 3DMark06 WR megdöntése ilyen platformmal.[link]
Templomegere: Emlékeim szerint nem kellett várni csak pár napot, de lényegtelen. -
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #2983 üzenetére
jó csak ez az ingadozókat befolyásolhatja, elhiszem h szinte soha nem jön elő, de én tökéletes cuccot szeretnék a pénzemért, mondjuk gyorsan fogják javítani
Oliverda: akkor gyakorlatilag/szinte semmivel nem gyorsabb, így már jó? tényleg lepkefingnyi
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #2982 üzenetére
Plusz még, az oké, hogy winrar benchben mit produkál, csak éppen alatta van egy igazi tömörítés eredménye is, ahol 9 perc 10 másodperccel gyorsabb csak a DDR3.
A konklúzió ugyanaz... a memória órajele ilyen magasságban semmit sem jelent.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #2707 üzenetére
Állítom kerestem a logoutodban mert úgy emlékeztem te csináltál már valami hasonló tesztet.Ám most látom csak most töltödted fel.Vagy módosítottad?
ÉS mennyi pénz is? -
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #2683 üzenetére
Hát ezzl már talán érdemes lenne szóba állni. Az eddigiek engem nem nyűgöztek le túlságosan.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #2625 üzenetére
Crossfire esetében biztos többet. Én még Disabled-re sosem raktam de majd kipróbálom úgy is.
egér: Rendben, jöhet.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #2621 üzenetére
-
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #2589 üzenetére
Csak én szívok esténként a PH-val?
Egyszerűen alig tudok egy oldalt lekérdezni, vagy egy postot elküldeni.
Szerk, mert duplán ment el pár perc után.
(#2585) tomika
Szerintem azt a fogyasztást ott megdobja a vga alapjáraton. Az viszont furcsa, ha a proci 125W-os és ugye alpon annyi lenne a max fogyasztása, elvileg, persze lehet az jóval kevesebb akár 96W-is.
Viszont húzva meg maj egy 100-assal többet mérnek?
Akkor ha 125W-os, akkor húzva cirka 220W körűl kajálna? Én azt kötve hiszem, bár 1.55V-on elképzelhető.
-
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #2589 üzenetére
Miért tudom rosszúl?
Én egy alapon járó 9650-ről beszélek 2300MHz-en, ezzel szemben szerintem jobb egy x2 3300-3500MHz-en. Főleg az eddig megjelent játékok többségében.
Lényeg az, hogy nekem egy 3500MHz-en hajtott windsor bőven elvitte a gta4-et.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #2549 üzenetére
értelek....
vhogy nem lehetne ezt hűteni?.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
TomBoy1986 #2547 üzenetére
szia TomBoy
olvastam teszteidet,hatalmas UPköszönöm,megnyugodtam
szerk:"De a tápfesszel itt is csínyán kell bánni annál a lapnál" Ezalatt mit értesz?
-
yodee_
őstag
válasz
TomBoy1986 #2463 üzenetére
semmi különöset nem tettem, csak elkezdtem felnyomni a szorzót. valamit ahogy javasoltad msnen a ramomat 1066on futtatom 1000 helyzett növelt időzítéssel, és így nem kell 250es fsb-t.
-
jones965
Modder
válasz
TomBoy1986 #2427 üzenetére
Rossz helyen
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #2389 üzenetére
Én XP-t használok.
-
g@bo
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #2231 üzenetére
játékokban az, hogy 70 v 93 fps.... én proggi nélkül nem veszem észre.
dvd kódolásnál viszont látok egy meggyőző változást.
-
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #2208 üzenetére
Jó kis írás a linkelt blogod, át is futottam gyorsan. Amit Oli linkelt a múltkor, bár lehet egy másik topikban, azt is olvastam a C1E-vel kapcsolatban. Én ki be kapcsolgattam, és különösebb változást nem láttam, bár cnq mindíg kikapcsolva volt.
X2-nél nem volt ilyen opció, de most, hogy 940-re cseréltem előjött sok új állítási lehetőség, bár ez az első bios ami támogatja, és szerintem még nem a legjobb, sőt.
Viszont a takarékos dolog az működhet. Hálisten nem kell állítgatni, mert több profilt el lehet menteni. Ha játszani akarok, akkor jöhet az izom profil, ha este ott hagyom letölteni, akkor a takarékos.
Be lehet úgy is állítani, hogy 3 magot kikapcsolok, + cnq + c1e, és akkor gondolom elég kellemes érték jönne ki.
Egyébként a csere óta kiderűlt, hogy egy 6400+ proci 3500MHz-en járatva kevés egy 9800GX2 kihajtásához. Ezzel eddig is tisztában voltam, de most van némi szám szerű eredmény. X2-vel 3500MHz-en 13K 3dmark06 pont, x4-el 3750MHz-en 17K pötty. Nem annyira érdekel a dolog, csak kíváncsi voltam.
Megnéztem a krízist, az alap változat nem sokat javult vele, a wárhed, viszont igen. Egy jeges szakaszon néztem frapsal, és dupla fps értékeket láttam.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #2208 üzenetére
Igen, van.
Oké, majd elolvasom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #2105 üzenetére
"lehet slett27-nek akartam postolni
"
Az lehet
, engem már meggyőztetek
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #1942 üzenetére
A magasabb órajelű (pl. a 2.7GHz-es) Shanghai(=Deneb) magos Opteron-ok gyári NB órajele 2200MHz. Tehát ennél legalább durván 10%-kal többet kell tudjon mindenféle fesz. emelés nélkül. Kizártnak tartom hogy lesz olyan 45nm-es L3 cache-vel rendelkező AMD aminek az NB/L3 rséze felmondaná a szolgálatot 2.2GHz fölött.
-
yodee_
őstag
válasz
TomBoy1986 #1933 üzenetére
én csak léghűtést akarok. melyik az a hűtő ami elég neki?!
-
bélanéni
őstag
válasz
TomBoy1986 #1924 üzenetére
Bocs, nem értem.
Az én lapom BIOS-ában ilyenek vannak:
- CPU FSB (200 - 400 MHz 1MHz-enként)
- Hypertransport (200MHz - 1800MHz 200MHz-enként)
- Memory FSB (200 - 533MHz 66MHz-enként)Semmi HT vagy memória szorzó nincs. (asszem)
Jelenleg "abszolút" értelemben 801MHz-en megy a RAM (DDR2-800), 1923MHz-en a HT és 3360MHz-es a proci. DRAM : FSB arány: 10:6 . Ezeket az értékeket Everest 2.6-ban néztem.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #1789 üzenetére
Az hogy most mennyi és az hogy amire ezek megjelennek mennyi lesz az két különböző dolog, de majd térjünk vissza rá ha már itt lesznek. Ezért a 790GX-ért én biztos nem adnék 40K-t a 790FX-ért már inkább. Majd meglátjuk hogy mivel rukkol elő a konkurencia. 790GX-es AM3-as lapot eddig csak az ECS mutatott be rajtuk kívül.
-
Konfigos
őstag
válasz
TomBoy1986 #1771 üzenetére
Én is azt néztem
Nekem bejön az a lap kiváncsi leszek az induló árára az am3-as lapoknak.
-
Konfigos
őstag
válasz
TomBoy1986 #1703 üzenetére
3885mhz még összejött de tovább nem megy sajnos.Elmondom miket probáltam:
Ramnak adtam már 2.4 voltot is.Visszább is osztottam egészen 200mhz-re de semmi.
Chipsetnek adtam feszt 1.2 voltról 1.4-re de semmi.
Procinak adtam 1.650 voltot de semmi.
Ht-t visszább osztottam egészen 800mhz-re de semmi.
Nb frekit leállitottam egészen 1400ig de semmi.
Ht-nak is adtem feszt de semmi.
Probáltam "fsb"vel 3.9 főlé menni de ugyanaz.Biosban gond nélkül jelzi még a 4.1ghzet is de amikor windows boot akkor újra indul.Primal kapcsban pedig: 1.6 volton everest stressel magok 55fokosak a felszin pedig 45fok bő 10 perc után aztán már nem változik.Fagyás nincs.Most 1.520 volton megy 3840mhzen ramok pedig 1140mhzen mennek.
Prime szintén hibázott még az elején a 4. magnál 3600mhz alapfeszen ott meg végképp hűvös volt tehát nem a melegség a baja szerintem.
1 dologban reménykedem az pedig az hogy nem szereti a curcial memókat a lap.Pedig ez a két oldalas micron chipes.Ötlet?Ha nem megy feljebb akkor memóriát fogok cserélni ha pedig akkor sem akkor lapcsere lesz valszeg sajnos...Ha akkor sem akkor meg belenyúltam egy gyengébb darabba sajnos.szerk: Most közben megnéztem a prime-ot 3840mhzen és nem dobja ki az elején a 4.ik magot.Ram volt a ludas remélhetőleg.2 perce már stabil
Addig is 10 perc múlva everest eredményeket irok.Nem rosszak
-
Konfigos
őstag
válasz
TomBoy1986 #1698 üzenetére
És arra ötlet hogy a prime miért megy gond nélkül 3 magon de a negyedik mag rögtön az elején hibázik?Eddig nálam úgy volt hogy ha nem prime stabil akkor nem csak 1 mag hibázott ha hanem pár perc elteltével még legalább 2 mag még hibázott
-
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1634 üzenetére
írok a topikjába...
-
szki
őstag
válasz
TomBoy1986 #1500 üzenetére
Köszi a linket!
Az utolsó mondat tetszik:
"But one thing can be said at least: AMD is back in the game."
Kíváncsian várom a felhasználói tapasztalatokat! -
Konfigos
őstag
válasz
TomBoy1986 #1502 üzenetére
Kérdés hogy csak elírás vagy tényleg így van-e.Mert ha tényleg akkor 4 biztos meglesz stabilan a legtöbbel.
Egyébként ha minden igaz jővőhéten kedd körül már nálam lesz a 940BE és még aznap vagy másnap összedobok belőle egy logoutot kizárólag benchmark eredményekkel és tuning eredményekkel ha valakit érdekelne.Már csak valahogy megkell faragnom az nb blokkot mert nem fér el 2 kiálló bütyök miatt
-
leviske
veterán
válasz
TomBoy1986 #1482 üzenetére
"AMD® AM3 /AM2+ 45nm CPU Motherboard Support List"
Bár nem lehetetlen, hogy félreértettem a mondanivalódat, de ahogy látom, ami a listán nincs rajta, az ugyan úgy nem támogatja a 45nm-es AM2+-os procikat, mint az AM3-asokat.(#1485) slett27: Egyelőre egy hivatalos AM3-as foglalattal szerelt nForce-ról sem hullott le a lepel, tehát erre csak akkor lesz érdemes visszatérni, ha már legalább az MCP82 hivatalosan debütál.
Mivel elég sok nVIDIA/AMD felhasználó van eddigi észrevételeim szerint (a PH!-n), ezért biztos lesz olyan, aki nForce-os lapot fog venni.
-
slett27
addikt
válasz
TomBoy1986 #1486 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ismerősömnek ajánlani kéne valamit és nem vagyok képben NForce-os lapokkal hogy hogy viszonyul ezekhez az új procikhoz. Akkor ami most neked van azt ajánlhatom ?
NVidia volt elég sokáig a vezető chipset gyártó AMD-nél, csak azért kérdezgettem...
Blacki : vettem.
-
válasz
TomBoy1986 #1482 üzenetére
Hát én a régebbi Phenomból szeretnék beújítani eggyet! Most úgy tűnik hogy lessz egy 790-es Giga lapom, mert a mostani és az új között, csak 8 ezer a különbség.
-
Konfigos
őstag
válasz
TomBoy1986 #1455 üzenetére
Ha megnézed az amd oldalán akkor ott van hogy rendesen alul lehet feszelni a procit én is megdöbbentem ma amikor néztem.Feltéve ha jól értelmezem
Phenom agena pedig:1.10/1.15/1.20/1.25V
-
bnss
veterán
válasz
Nekem is ez lenne a fontos, hogy minél kevesebb feszültség mellett tuningolhassak.
Jól bírja a CPU-d, eddig leginkább a BE verziók eredményeiről olvastam csak.
-
gyiku
nagyúr
válasz
az vilagos, de szerintem felesleges, amig nincs deneb. de te tudod
szepigen, alapfeszes tuningra gyurok en is levegovel
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #1447 üzenetére
Egy 925-ös Phenom II-vel kibékülnék majd. Ahogy azt már Oliverda linkelte, az MSI lapnak a 250-es "FSB" sem okoz gondot, ha esetleg ilyen módon szeretnénk majd tuningolni.
Valóban érdekes kérdés a 920-as helyzete az AM3-as testvérei megjelenése után...
gyiku: én is így gondolom, sőt, mindenképp megvárom az AM3-at, addig ráérek félretenni CPU-ra pénzt.
-
Thrawn
félisten
válasz
TomBoy1986 #1449 üzenetére
A CPU-Z valid még nem jelent semmit stabilitás szempontjából, de ha még kb 200 MHz-et le is vonok az eredményekből, még mindig elég jók.
A második helyezett ha jól látom Win 7-et használ:
ATI Radeon HD 3300 Graphics (Engineering Sample - WDDM v1.1)gyiku: Hasonlóan gondolkodunk
-
Thrawn
félisten
válasz
TomBoy1986 #1447 üzenetére
Többek között ezért nem látom értelmét egy 940 BE-nek, elég a 920 is. Kíváncsi leszek ezeknek a prociknak a sorsára, az AM3-as változatok piacra kerülésével szerintem igen gyorsan el fognak tűni.
-
Ottoka
őstag
válasz
TomBoy1986 #1417 üzenetére
Ahogy említve lett itt párszor, Daa Raa pl. nem is azzal van pariban. A q9450 van már 69e-ért, mondjuk az erősebb. Az ellenfele kb a q6600, az meg olcsóbb is, 45e-ért már elérhető. Nem véletlenül rakta be a Tomshardware hírujság az összehasonlító ártáblába a q6600-ost.
Ha meg teljesítményt akartok azt meg kell fizetni.
Egyébként ténylég csak vicc lett volna, szal peace.
Nem vizet zavarni jöttem. -
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1365 üzenetére
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #1365 üzenetére
Ezért mit fogsz kapni néhány Inteles fórumozótol.
Bikerider: első hozzászólásban ott van a táblázat a megjelenésekről: kép (első negyedévben jelenik meg a képen látható két modell).
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #1362 üzenetére
Szégyellem is, hogy ilyen lapom van, ami felső-közép kategóriába tartozik és van rajta IGP.
Ez a forint gyengülés nem tesz jót a magyarországi Phenom II áraknak, a tavaly nyári árfolyam jobb lenne, ~25%-al olcsóbb _lehetne_ gyakorlatilag minden számítástechnikai cikk.
-
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #1324 üzenetére
A végén jutott csak eszembe a biosz...
Szerkesztésbe akartam írni de olyan ki******** lassú nálam a Ph nem volt türelmem kivárni. Csak nálam lassú -
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #1321 üzenetére
TomBoy1986
akkor még is csak bios. -
Calibos
addikt
válasz
TomBoy1986 #1220 üzenetére
Phenom II alatt mekkora az a feszültségemelés amit tartósan is lehet használni?
-
okay
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1218 üzenetére
Igazad van,Nem a saját helyzetemet irtam le ,AM2+ os lapom van.Csak ha valakinek alaplap-proci hiányzik ,csak arra értettem.
Esetleg ha én is mindkettöt eladnám -
barnam_
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #1218 üzenetére
Megtaláltam
Teljesítményben hogy viszonyul majd egy 2 vagy 3 magos PhenomII egy 3.6Ghz-s E6700-hez? -
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #1135 üzenetére
A C'n'Q bug megszüntetése már időszerű volt. A hivatalos buglista szerint pedig nem sok hibát tartalmaz a C2 stepping és ezek közül ráadásul egyik sem vészes. Szerintem szükség lesz újabb steppingre és remélem is hogy még ebben az évben lesz egy újabb (C4?) amivel az alapfesz@4GHz menni fog jónéhány darabbal.
Bon3ss: 925-ből nem lesz BE csak 945-ből, de ahogy eddig láttam (és mutattam is) az MSI-vel elmentek 350-es FSB-ig tehát a tuningnak elvileg ez sem fog gátat szabni.
slett27: [link]
zsolt320i: Logikus.
-
emmm
őstag
válasz
Tényleg profi ez a teszt, mindenre kitér (még nem olvastam végig ugyan), nagyon tetszik, köszi a linket!
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #1145 üzenetére
Nagyon remélem, bár akkor már azzal lenne tele az internet, úgy rémlik már a Phenom bejelentésekor hangoztatták a TLB hibát.
szerk.: én mindenképp kivárom az AM3-at (nem mintha lapot szeretnék cserélni), no meg a jóárasítást.
-
bnss
veterán
válasz
"Nagyon-nagyon remélem, hogy nem lesz szükség újabb steppingre." - az AM3-as CPU-k már C3-as steppinggel fognak forgalomba kerülni (legalábbis ezt rebesgetik), pl. jelenleg a 920-as 125W-os TDP osztályban van, a 925 már a 95W-os osztályban lesz, ez szvsz nagyon jó!
szerk.: miért lenne baj az új stepping?
-
szki
őstag
válasz
Jó ez a német oldal. Tetszik a teljesítményfelvételnél, hogy több más proci is van!
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #1137 üzenetére
1-2k-val több felénk.
-
okay
aktív tag
válasz
Ahogy mondod,ez is drága szvsz,a magyar boltok még tesznek is rá,igy már nem valami versenyképes.Várni kell.... de mennyit
-
antikomcsi
veterán
válasz
Engem meg is lepett, hogy itt ennyi!
Én 60-65-re számítottam a 940-re.
Lehet várok 1-2 hetet, hogy megnézzem mi sül ki a dologból.
-
Konfigos
őstag
válasz
50król akkor nem is álmodok februárban
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #960 üzenetére
Scythe Orichi azt hiszem.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #940 üzenetére
Szófoshatnéka van és ilyenkor minden topikba beönt egy két "témába vágó" szösszenetet.
-
shabbarulez
őstag
válasz
TomBoy1986 #936 üzenetére
Azért a TDP osztályokat nem kellene összekeverni a valós fogyasztással, szóval a kép alatti magyarázkodás megállapításai igen csak téves következtetésekre alapulnak. Az Intelnél minden 2 magos a 65W TDP osztályba van sorolva az 1.6Ghz-es 1MB L2 800Mhz FSB-s Cerkától a 3.33Ghz-es 12MB L3 1333Mhz FSB-s Core2-esig, ugyaígy a 4 magos mainstreamek is egyetlen 95W-os TDP osztályba vannak sorolva. A Q9300 fogyasztása nem túl magas, végülis az két E7200 egymás mellett amik úgy 30W körül esznek a gyakorlatban így a Q9300 sem lehet nagyobb több 60-nál. Az Intel most fog bevezetni két hét múlva 65W TDP osztályt 4 magosoknál. Kérdés hogy azok valóban mondjuk csökkentett feszültségű példányok lesznek vagy csak markegint jellegű az átsorolás és ugyanazok a procik lesznek, hisz eddig sem fogyasztottak sokkal többet. Mondjuk a 2.83Ghz-es 9550s-nél rezeg a léc, ott azért valamit talán mégis tehettek. De beépülő rendszerek alaplapjánál ahol 65W TDP-s használati korlát volt megszabva korábban is láttam olyat hogy a 4 magos Q9300, Q9400-et odaírták külön mint támogatott cpu, annak ellenére hogy az Intel ezeket magasabb TDP osztályba sorolva forgalmazza.
-
Cadal
őstag
válasz
TomBoy1986 #913 üzenetére
és addig jó Nekünk, ameddig az olcsó atomenerigával előállított villamos energiát vehetjük, a drága és bizonytalan gázerőművek által előállítottal szemben.
-
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #910 üzenetére
türelem holnapután okosabbak leszünk
egyébként is van Paks
Oliverda: Möö?! félévente 1X írok ide
-
Thrawn
félisten
válasz
TomBoy1986 #866 üzenetére
Az ACC elég érdekes jószág, szinte semmit nem tudni róla, hogy működik. Vagy hogy hogy nem működik. A procik egy részénél segít a magasabb órajelek elérésében (vagy ugyanolyan órajelek esetén kevesebb fesszel is beéri a proci), míg a másik részénél egyáltalán nem hoz semmi pluszt.
Ha jól szűrtem le azt amit eddig a PhII-ről olvastam, ott nem lesz szükség ACC-re. -
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #866 üzenetére
Nekem BE-vel sem sikerült. 2 lappal és 3 procival próbáltam.
-
g@bo
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #859 üzenetére
pedig a ds4h a legkúltúráltabb kinézetű, ugyanezen az árszinten van a dka790gx ( ronda )
a AAC hiány gondolom nem túl jó pont, a sima ka790gx nél... nem 2 napra veszünk lapot.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #859 üzenetére
Hát az ACC hiánya szerintem nem nagy érvágás. Én még hasznát nem vettem. Kíváncsi leszek hogy a 45nm-es procival használható lesz-e.
Ami még (remélhetőleg) jó választás lesz majd, és arra kíváncsi is vagyok az a GA-MA790X-UD4. 790X+SB750 illetve Ultra Durable 3 hókuszpókusz.
mod: Az ACC-re gondoltam nem az MSI lapra.
-
westlake
félisten
válasz
TomBoy1986 #856 üzenetére
lehet, hogy forditva is igaz, de en nem tartozom kozejuk.. en elismerem, ha pl az amd jobb procit csinal, mint az intel.. mivel en nem vagyok intel (vagy amd) buzi..
-
g@bo
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #851 üzenetére
én a ka790gx et nézegettem, 10 rongyal olcsóbb, mint a giga 790gx.
intel fronton az elmúlt években nem jeleskedett az msi, és azz asus is lejjebb adta, gigg szépen húz, de árakat is produkál...
szal, a sima ka790 is megbizható?
-
westlake
félisten
válasz
TomBoy1986 #820 üzenetére
miert kellene "megvarnom"? kicsit nevetsege, hogy egy csomoan semmi masra nem tudtok hivatkozni, csak az nda-ra.. miert, szerintetek az osszes nem-hivatalos (nda elotti) teszt hazugsag/feligazsag/felrevezetes?? ugyan mar
lehet, hogy kamu, lehet, hogy nem.. annyira tudjatok hangoztatni, hogy ha valami nem fele meg a valosagnak (esetleg csak velemenyetek szerint), de ha megis az ellenkezoje bizonyosodik be, akkor meg surun hallgattok.. mindegy, nekem aztan nem erdekem, hogy az amd uj procijat "sztaroljam", de majd visszanezek ide, ha tenyleg lesznem "hivatalos" eredmenyek is..
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #851 üzenetére
Szerinte ez VGA limit. A tesztelőknek nyilván nem volt lehetőséguk egy komolyabb VGA (pl.: 4870X2) beszerzésére sem.
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #830 üzenetére
Nem teljesen azonos, csak az aranyok ugyanazok. Ami mondjuk nem meglepo (az elso teszt eredmenyeivel egyutt) mert ez tudva volt mar az i7 megjelenese ota. Sot, Oliverdanak ez a benchmark volt a kedvence mert linkelhette a bit-tech teszt idevago oldalat mint bizonyitekot hogy az i7 milyen szar jatekok alatt
[link]
-
Thrawn
félisten
válasz
TomBoy1986 #823 üzenetére
Az első görög teszt linkjének végén 3189 van (és dec 26-án került ki)
Ennek a tesztnek a végén 3253 van és ma került fel.Nem ugyanaz a kettő...
Henkei: Azt az egy postot olvastad csak, vagy a folytatást is? Mert szerintem te ott leragadtál.
-
Thrawn
félisten
válasz
TomBoy1986 #820 üzenetére
Ez a teszt ma került fel, nem ugyanaz ami többször linkelve volt (legalábbis amennyit láttam belőle).
Bluegene: Semmi gond nincs a Vistával, dehát ízlések és...
-
SantaFe
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #752 üzenetére
Jaja, a 64bit teszi.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #748 üzenetére
Köszi! Viszont azt az apróságot nem vettem figyelembe hogy az Opteron-os tesztben 64bites OS-t használtak. Mindenesetre érdekes lenne ha a K10.5 ennyivel jobb lenne 64biten.
Ez alajpán 64biten pariban van a 3.2GHz-es Yorkfield-del, 32biten viszont már nem mondható el ugyanez.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #735 üzenetére
Futtattam én is most egy Cinebench-et XP alatt (mivel Vista-m nincs). 9530 pontot kaptam 3GHz-en 2GHz-es NB és HT beállítások mellett (RAM: 800/CL5). Elvileg a 940-nek is ezek az default értékei. Nos a görög teszt alapján valamivel kevesebb mint 3%-ot gyorsult a Deneb az Agena-hoz képest. Ezzel szemben az első Shanghai tesztek alapján az 1 CPU benchmark ~24% még a multi CPU ~8,5%-ot nőtt a Barcelona-hoz képest (a Barcelona eredményét felszoroztam és úgy kalkuláltam).
Tehát ez alapján elvileg 10300 pont körüli eredményt kellett volna produkálnia a 940-nek.
Azt esetleg meg tudnád nézni hogy a Cinebench eredményeit mennyire befolyásolja a Vista az XP-vel szemben? Már ha egyáltalán befolyásolja.
-
Atocha
senior tag
válasz
TomBoy1986 #745 üzenetére
Igazából a kérdés költöi volt...
-
Atocha
senior tag
válasz
Ha a teszt kamu, akkor szívesen megismerkednék azzal a mazohista egyénnel, aki ennyit melózott a 25 oldallal és a flash grafikonokkal...
egyszerűen hihetetlen, hogy valaki ennyit melózzon egy csalással... meg mégis mit nyer vele?
-
szki
őstag
válasz
Én is azt hangsúlyoztam, hogy ezen teszt alapján...
Nem is értettem az értékelésben miért emelte ki a szerző, hogy 1680x1050-ben milyen jó a Phenom II, és nincs elmaradva az i7-hez képest. Nyilvánvaló, hogy VGA limit van és nem a proci számított. Bár a Far Cry II eredmény tényleg érdekes.
Bár most látom, hogy Vista volt az op rendszer...
-
whitehand
senior tag
válasz
TomBoy1986 #597 üzenetére
azért ez még 5 giga sincs folyékonynitrogénnel ennyit a tuningpotenciálrol...
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #564 üzenetére
A szoras nalam nem volt olyan komoly. A legroszabb speedup amit kaptam a 4 futtatas alatt 3.95 volt 2126->8401 eredmenyel. Persze minden futtatas utan javult egy kicsit, de gondolom ez a vegtelensegig nem mehet
. Tehat se a chipset, se a RAM-ok idozitese nincs kihatassal csak az alaplap. A legjobb bizonyitek hogy Oliverda is ugyanazt a 3.62-t kapta meg XP32bit alatt is mint a tobbiek.
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #559 üzenetére
Megprobaltam meg osszevetni az eredmenyeket hogy van-e valami ami befolyasolja az eredmenyt de nem jot elo semmi szembetuno.
Tester Proc 1CPU XCPU MSPD
-----------------------------------
bit-tech 9750 2707 9516 3.52
bit-tech 9850 2830 10243 3.62
bit-tech 9950 2929 10596 3.62
techreport 9950 2928 10313 3.52
anandtech 9950 2599 10108 3.89
tomboy1986 9550 2289 8757 3.83
raymond 1352 2148 8510 3.96Egy csomo erdekes/kerdeses info van ott. A Techreport tesztjeben ugyanaz a speedup a 2GHz NB-ju CPU-van mint a Bit-Tech-nel egy 1.8GHz-essel. Ez a ket eredmeny messze a leglasabb. Anand-nal nagyobb a speedup de az 1CPU eredmeny a legalacsonyabb egy 9950-tol. Meg a bit-tech 9750-esetol is elmarad.
Mindharom oldal 790FX-es lapot hasznalt, a memoriaknal van kulonbseg. Az Anandtech 4-4-4-12-es RAM-okat hasznalt, a Techreport es a Bit-Tech viszont 5-5-5-15-osoket. Ez meg lehet meg is magyarazna a difit, de nalam meg 6-6-6-18-as registered modulok vannak es megis nalam a legjobb a speedup. Igaz a 64bit-es Vista-n kivul nem is lett telepitve es nem is futott semmi. Egy plusz info van meg a Techreport-nal, es pedig az hogy 2T beallitassal mennek a RAM-ok. A tobbiek ezt nem irjak. Akinel lehet allitani az kiprobalhatna, nalam nem lehet (szerver).
-
Raymond
titán
válasz
Lehet a Windows-os szamologeppel lehetett a gond
, de nezd meg a #556-ban levo ket linket.
-
Oliverda
titán
válasz
Ebben is. Amúgy 3.5x általában a C2Q prociknál szokott lenni az érték.
-
Thrawn
félisten
válasz
TomBoy1986 #525 üzenetére
Az én időmben (
) még nem volt ennyi fázis a lapokon: Link
Egy jól összerakott 5 fázisos megoldás simán lehet olyan jó mint egy 10 fázisos. -
whitehand
senior tag
válasz
TomBoy1986 #443 üzenetére
nem barátom csak az ilyen kamus dolgok hogy az eredeti orajel alatt joval tuningolta procit... na az ilyenket nem ilyen képekkel szokták tálalni vagy te elhiszed hogy ezt én 1.2 volton értem el?
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #284 üzenetére
Ez nem nagy újdonság. Már régóta tudni lehetett hogy az elsé két CPU csak AM2+ lesz. Ez még azoknak lehet jó akiknek Phenom támogatással rendelkező sima AM2-es lapjuk van mert azok jó eséllyel bele tudják majd rakni ezeket is a lapjukba. Elvileg az AM3 már ezekben nem fog menni.
-
Andre1234
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #44 üzenetére
Én azért nem tudtam hova tenni ezt a cikket mert közel 1 évvel ez előtt szintén Biző cikkíró kollega úgy húzta le a barcelonát ahol csak lehett.De abban igazat adok neki, hogy a barcelonának kellett volna ezt a teljesítményt hoznia mint a shanghainak.
Igazából arra célzok hogy mennyit változik az ember véleménye 1 év elteltével.
Dicsézet dezz-nek az alapos fejtágításért
Habár még annyira sok tesztet még nem láttunk a shanghairól. Viszont desktop szinten a deneb mit nyújt majd az még mindig ismeretlen.Oliverda: Akkor mégiscsak mániákus skizofrénia esetével állunk szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest