Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
Szia,
Lehet azért olvasni az NB-OCről is: Itt
Szerencsésnek mondhatod magad mert nekem már a 2400mhz-hez 1.300voltra van szükségem, igazából a 2600mhz nagyon jó tovább nem is hiszem h van értelme húzni, különbséget nem nagyon veszel észre, konvertálási időt tudsz vele nyerni, meg persze gyorsulnak a memóriák tőle. Valaki játék alatt 1-2fps gyorsulást mért, ami kb semmi
Meg valami olyasmi is rémlik hogy 2800mhznél (vagy felett) érdekesmód lassult a memória kezelés... szóval próbálgasd, de szerintem 2600mhz tökéletes
-
bélanéni
őstag
Ez szerintem is így van. Emiatt inkább elsősorban a szimpátia dönt. Sokan mondják, hogy a Core2 "jobb" mint az X2. Oké, de adott pénzért kb. ugyanazt a teljesítményt kapod, sőt szerintem az X2 több példánya is jobb ár/érték aránnyal bír mint az Intel megfelelő procijai.
A jelenlegi PhenomII-es procik egy kicsit szerintem is magasról indulnak, de azért nem vészes. Mindenesetre a 4850/4870-es kártyák teljesítményükhöz mért bevezető ára szimpatikusabb volt, azt hittem az AMD a processzor fronton is megtartja ezt a jó árpolitikáját.
Lehet már kapni MO-n PhenomII 920-ast? Már türelmetlen vagyok
-
ctu
csendes tag
Szia O_L_I!
Elnezest kerek Toled, csak egy ovatos eszrevetelt szeretnek tenni, igazan nem szorozeskepp:
"Cache access time ( the third level ) was reduced by 2 times. this will give a small acceleration. /az 3 elérési ideje felére csökkent/"
Szerintem nem a felere csokkent.
Lehet kicsit furcsan fogalmaz jelen esetben english, (nem tudom honnet szarmazik ez a fnti idezet) de:
Sokkal inkapp 2 cycles lesz az, amivel csokkent, nem pdig a felere.Mashol kulonben maskepp is fogalmaznak:
http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTYwNywxLCxoZW50aHVzaWFzdA==2-cycles faster than 65nm Phenom L3
De ez koszon itt is vissza:
http://www.cluboverclocker.com/reviews/cpu/amd/PhenomII940Black/p1.aspezen a linken
http://www.bit-tech.net/hardware/2009/01/08/amd-phenom-ii-x4-940-and-920-review/1
pedig meg lehet nezegetni, hogy mennyit is valtozott a cache latency a Phenom (I) ota es milyen viszonyban is all a core 7i-vel osszehasonlitva.nota bene: az x tengely mertekegysege ott [ns]
kepet lusta vagyok feltolteni.
vagy nem ertek hozza, ennek az eldontese szabadon valasztott.Megjegyzes:
Valamit javult biztos, de azt hitelt erdemloen kimerni.. az anandtech web oldalan talalhato test-ek szerint, valamikor epphogy nott a latency. (Sanda)
Masfelol, ha ~50 cycles volt az az ertek es ezt csokkentettek 2-vel.. akkor az nem tudom, hogy kimutathato teljesitmenyt hozhat-e egyaltalan.
De en kismokus (csupa kisbetuvel) vagyok ezen a szeren es csak ez az en velemenyem.~4% javulas.
Kerem, ez majd' belefer a meresi hiba fogalomkerebe.
De mindenesetre felesleges volt kiirnia az AMD-nek azt, hogy itt (is?) fejlesztesek es fejlodesek voltak.
Mellesleg en is az AMD partjan allok, mielott kovek zaporoznanak ram.vegezetul egy kis okossag az anandtech oldalarol:
AMD asserts that Phenom II’s L3 cache is now 2-cycles faster than Phenom’s L3. At 3x the size but with improved access time, Phenom II’s L3 is closer to where it should have been in the first place. Everest measures Phenom II’s L3 as having a 55-cycle latency, while Core i7 has a 35 cycle L3. Sandra puts Core i7 and the original Phenom at 55 cycles, but Phenom II at 71 cycles. I checked with Intel and AMD, and it appears neither application is reporting the correct L3 access latencies for either processor. Intel confirmed Core i7’s L3 as a 42 cycle L3 and I’m still waiting to hear back from AMD on the time to access its cache, but I suspect it will be around 50 cycles.
Processor L1 Latency L2 Latency L3 Latency
AMD Phenom II X4 920 (2.80GHz) 3 cycles 15 cycles AMD won't tell me
AMD Phenom @ 2.8GHz 3 cycles 15 cycles AMD won't tell me
Athlon X2 5400 (2.80GHz) 3 cycles 20 cycles -
Intel Core 2 Quad QX9770 (3.2GHz) 3 cycles 15 cycles -
Intel Core 2 Quad Q9400 (2.66GHz) 3 cycles 15 cycles -
Intel Core i7-965 (3.2GHz) 4 cycles 11 cycles 42 cycleshttp://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=5
Udv:
Pisti -
Thrawn
félisten
Deneb vs Agena clock for clock
szerk: Megoldották a folyékony hélium kezelését: 6406,72 MHz
-234 fok, coldbug sehol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Renault, Dacia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Revolut
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest