- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
válasz
Konfigos #6666 üzenetére
Fw, OFF.
Én meg már azt hittem egyedűl vagyok ezekkel a rögeszmés dolgaimmal.
Ha lap meg proci kell, szinte már be se nézek az apróra. Elég vicces, hogy 10-12K-t kérnek egy 5000+ prociért, próba garival, amikor ott figyel a boltban 10K + áfáért a a 240-es x2. Vagy 10-15K-kat valami régi nf570-es lapért pl, ami esetleg abit, teheát annyit tesz, hogy semmiféle támogatásra ne is számítsunk már hozzá. Ezzel szemben 11-13K plusz áfáért vannak 770+710 lapok, izmos 4+1 fázisos táp körrel, 140W-os proci támogatással, ACC-vel, amik minden procit esznek. Sok esetben már olcsóbban kapunk jobbat/újat üzletben, mint az aprón.
Már régóta hiányolok egy ilyen panaszkodós, "sírós" topikot, ahova kiöntheti az ember a lelkét ezekkel kapcsolatban.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Konfigos #6650 üzenetére
megpróbálom nem túlfeszelni. de mi a baráti határon belüli állapot ezeknél/ennél?
+0,1V-tól CCMOS-ra kifeküdtek (NB, SB), azt tudomok. most 3,6G-n nézzük.
3,7-3,8(?)-nál/felé kell valamit felfelé piszkálni eme környezetben?
CPU 1,425 az alap ilyenkor sztem. NB is gondolom, csakhát annak mennyi. gondolom ezt kell tapasztalgatni. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Konfigos #6643 üzenetére
adnék szívesen az NB-nek, de mit értesz "kis" fesz alatt?
amúgy azét 1,9V, mert ennyit ír a termékinfónál(a geil honlapján). de akkor emelek rajta 0,1-et.FFt most fut. 1órát ha kibír, sztem jó. mivel blendben ~45perc, és nyekkent.
(betonstabil 60fokos így a proci, max ventinél)
ha itt, AOD-dal összetudnék hozni valami használhatót 3,7-3,8G környékére, akkor azt "kivinném" a BIOS-ba...nameg azért az AOD, mert abban/azzal van szabályozás, tuningnál is
szerk: adtam kakaót a ramoknak. 2,0V.
-
Gabor970
addikt
válasz
Konfigos #6135 üzenetére
igazad lehet maghőfokkal kapcsolatban, azt viszont nem tudom, hogy a hőmérséklet mitől lenne több 1-2 óra és 20 perc közt. Nekem kb az 5. percben beáll egy értékre, ami aztán a következő 20percben nem változik. Egyszer csak elkezdene ismét emelkedni? Nem találom logikusnak, de nem mondhatom, hogy máshogy van, mert nem próbáltam.
-
Gabor970
addikt
-
-
slett27
addikt
válasz
Konfigos #3029 üzenetére
#3020 : szted milyen értékeket nem állíthatok be jól ? Úgy zavar hogy a legtöbb érték auto-n van, nem lehet hogy ez is baj ? CPU VDDA voltage, CPU Tweak foglalmam sincs hogy mikor hogy mit kell ezeken az értékeken állítani. Oliverda nincs itt, Ő tudna igazán segíteni, mert neki pont ilyen lapja van.
-
old gray
addikt
válasz
Konfigos #2668 üzenetére
"élettartam garisak 2.4voltig" -> biztos halál vár rájuk...tapasztalatból mondom, a 2x1GB/1066-os goodram pro ramjaimnak 2,4V volt a max. adható fesz gyárilag, 2,3V-al meghalt rövid időn belül. Ha meg csak a gyártó élettartam gari van, akkor megéri vesződni a külföldi gariztatással? Sztem nem igazán. De legalább már már tudom, hogy tőled se vegyek használt hardvert.
Nem szeretem ezeket a szétfesz.-elt dolgokat.
Nándika: eddig sem bizniszeltünk postán keresztül csak futárral.
MOD: off
-
-
Oliverda
titán
-
antikomcsi
veterán
válasz
Konfigos #2252 üzenetére
1.5V-on 59-60 fok-ig is felmegy, de igazából nem kell egy órát várni mert egy idő után nem megy feljebb. De ennyin azért nem akarom majd hajtani, úgyhogy megpróbálom majd a venti cserét a ninján, mert ez csak ~1020-at forog, és egy ~1600-as ventivel hátha nyernék pár fokot.
Everest kevesebbet ír ki, de annak nem annyira hiszek. 3600MHz-en megy most 1.4V 46 fok üresben.
-
-
bnss
veterán
válasz
Konfigos #2034 üzenetére
Jól értem, hogy a tápáramkör (PWM) csupaszon van? Nincs nagyon melege annak a pár IC-nek?
"Egyébként erős nekem ez a proci maximum februárban eladom és veszek majd az akkor megjelenőkből"Ilyet sem mindennap hallani, hogy erős a processzor. Gondolom majd amire cseréled, az sem ússza meg a tuningot.
bajusz15: [link] - Voltages 0.875-1.5V
-
bnss
veterán
válasz
Konfigos #2030 üzenetére
Igen, Neked címeztem a végét. Valószínűleg nem lesz gondod a sebességgel. A prime stabil eredményhez a CPU-Z validot is csináld meg, és akkor tökéletes lesz.
Konkrétan:
X4 940 | CACVC AC 0850EPAW | 3725 | 1.552 | Víz | Y | Konfigos | Valid #1,#2
És a másik:
X4 940 | CACVC AC 0850EPAW | 4050 | 1.580 | Víz | N | Konfigos | Valid #1
-
bélanéni
őstag
válasz
Konfigos #1987 üzenetére
Nekem a jelenlegi beállítások mellett a procinak és NB-nek is +0,05 v kell. Lehet elmenne alapfeszen is, még nem próbáltam, egyből küldtem neki a cuccost.
Na most egy kis GRID, aztán ráeresztek 1-2 órára egy HOTCPU tesztet. Tudtok ennél komolyabb cpu-terheléses szoftvert ajánlani?
-
DeckardCain
senior tag
válasz
Konfigos #1915 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted. Ez elég biztató
Kíváncsi voltam egy eredményre, mert egy X3 710-et szándékozom majd venni, amit alulfeszelve alapórajelen használnék majd. Tudom ezeket a procikat bűn nem húzni, de nekem az a teljesítmény is elég lesz.Egyéb:
Remélhetőleg a fentebb linkelt fudzillás hírnek lesz valami kis valóság alapja.
Mondjuk szerintem egy 910es X4-nek egy 165-175 dolláros kezdő ár reális, és akkor nem is esélytelen a 150 dollár körüli vagy alatti 8xx és 7xx. Aztán március végéig lesz ideje "jó árasodni".
Remélem így lesz, valamint a forint kicsit észhez térhetne -
antikomcsi
veterán
válasz
Konfigos #1972 üzenetére
Vennék egyet, de elég messze van, postán pedig nem merem ezt intézni. Megnéztem az üzletüket is ott 63K felett van, gondolom ez a verzió meg számla nélkűl lenne, és úgy már nem annyira jó. Iponéknál láttam pesten, de ott meg 80K.
Oli:
Pedig most is be van jelentkezve. Ha válaszolna, megoszthadnád velünk is.
-
slett27
addikt
válasz
Konfigos #1916 üzenetére
Aha, köszi, már össze is hasonlítottam. Az a baj, ugye, hogy nekem 2,4GHz@3GHz eleve húzott a proci. Nem teljesen reális az összehasonlítás. Nagyjából azonosak az értékek, kb +/- 3-5% eltérések vannak. Azt tudom, hogy a procim ezen a frekin kb pariban van egy Q9550-el. Ebből követkzik hogy Phenom II 940 ~ Q9550 talán...
Köszönöm még egyszer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest