Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz
Gerisz #24969 üzenetére
De ez az alaplapok nyűgje hogy 4 modullal nem mennek , nézd meg 2 modullal mind az összes jó lesz , de ha már 4 van benne akkor vacakol a alaplap , sajna ez a amd alaplapok egyik nyűgje , már sok ilyet olvastam itt hogy ramok egyenként tesztelve jók de ha már mind a 4 bent van akkor az alaplap vagy nem látja vagy hibázik
-
Redneck
nagyúr
válasz
Gerisz #23323 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy 55 fok körül teljesen ok terhelve. Nyílván jobb ha 50 a max, de nem kell ezt túldimenzionálni. 60 fölött ne legyen tartósan. Külföldi tesztekben elég lazán kezelik az 50 feletti hőmérsékletet OC esetén. Azért nem mindegy hogy game vagy stress test!
-
seederking
őstag
válasz
Gerisz #23282 üzenetére
Asrock-nál ha manual-ra veszed a venti vezérlést beállítható,hogy x hőfok-nál kapcsoljon magasabb fordulatra a venti.
Pl nekem úgy van,hogy 4-es fokozaton teker (a 10-ből) folyamatosan.Ha eléri a proci az általam beállított 48 fokot akkor pedig elkezd fokozatosan magasabb fordulatszámon tekerni.így arányosan nő a venti fordulatszáma a hőfokkal.
Great Uefi Bios -
.LnB
titán
válasz
Gerisz #23165 üzenetére
Mellékelem az Aida képet, így a biztos, akkor légyszíves véleményezzétek!
Proci adatok -
.LnB
titán
válasz
Gerisz #23161 üzenetére
Amd driver-ben van egy tuning opció. (CPU,VGA is)
Úgy működik, hogy elkezdi az alap órajeltől emelgetni 100Mhz-enként az órajelet, minden órajelet pár percig tesztel, aztán emel tovább addig amíg stabil. Majd ha már nem stabil akkor felajánlja azokat az órajeleket amiknél minden jó volt. Ezek melett a hőmérsékletet figyelem Aida-val. Plusz a procin van egy ilyen hűtőm. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Gerisz #19257 üzenetére
Pont ezt írtam nemrég, hogy valami nem kóser.
A K10stat programmal tudom a win alól bekapcsolni az "igazi" C'n'Q-et, olyan módon, hogy az egyes szintekhez 1V-tól kezdődően állítottam a feszültségeket, a vége 1.325V ill. ha a turbo be van kapcsolva, akkor 1.425V/4GHz.
Csak macerás ezt eljátszani, jobb lenne ha a lap rendesen szabályozná. -
lacam71
tag
válasz
Gerisz #18902 üzenetére
1280x960 felbontást használok. 4/3 Crt miatt ill. tapasztalatból itt még nem csökken a kártya teljesítménye. Online hozza a 230-250 fps-t. A RAM-ja is csak 512MB.
Szóval amikor megvettem a 955-öt azt hittem hogy a CPU halálra unja magát mivel a 7850-es 2 magos is csak 70%-ban ment. Erre kapok CPU limitre hasonló grafikont. Tudom hogy csak 1 magot használ de csak arra tudok gondolni hogy esetleg a 64-bites W7 kavar be. -
OverKiller
tag
válasz
Gerisz #18774 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Hát akkor nem csodálkozok, hogy ezzel a kártyával szenved..
Amúgy ez a 975-ös már nagyjából ki tudná használni a videókártya teljesítményét? Mert néztem youtube videókat, és még a kisebb, X4 940-es is ilyen 50-60 FPS-t produkált BC2-ben multizás közben a 460OC kártyával. -
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Gerisz #16391 üzenetére
nincs kép effektust kaptam.
nem volt rendszer pitty
szerk.
jah, jogos.
' Ha marad a ref clock 233-on akkor
1 - 15 (3495Mhz)
2 - 10
3 - továbbra sem tudom
5 - 233
6 - 100
7 - Auto "
ugyanis nálam a HT Link freq. vagyis a 7-es, MHz, ill GHz-ben adható meg. a 10-est nem tudtam hova sorolni a létrán -
norbi0604
aktív tag
válasz
Gerisz #16385 üzenetére
Akkor esetleg nekem is tudnál segíteni?
Nekem UEFI-m van, és ugyanilyen szájbarágósan kellene elmagyarázni, mert a linkelt cikkből én se sokat értek.
Tehát, a képek:
UEFI1
UEFI2
UEFI3
UEFI4
UEFI5
UEFI6
UEFI7
UEFI8
UEFI9
UEFI10
UEFI11Ezek alapján kellene nekem egy részletesenbben elmondani, hogy miket állítsak a magonkénti ~3.8Ghz-es sebesség eléréséhez
-
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Gerisz #16317 üzenetére
Sorry, én nem fogalmaztam tisztán.
Úgy értettem, hogy ha emelném pl. 3.7Ghz-ig, akkor alap felhasználásnál (net, office, pár program...) nem érződne a különbség, mivel eddig is 800Mhz-n futott alapon. Valami ilyesmire gondoltam, illetve, hogy a szorzó emelés abban fog megmutatkozni, ha pl komolyabb játékot inditok el, s így nem csak 3.2-ig fog menni hanem mondjuk 3.7-ig.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Gerisz #16160 üzenetére
Ha megnézed a sit7 4.0GHz és 2.0-ás NB órajelen futtatott Vantage eredményét és az enyém 3.6 ill 2.4-es NB, láthatod, hogy 1000 pont körüli vga score különbség van a 2.4-en járatott NB előnyére. Ez a játékokban is komoly fps-ekben nyílvánul meg.
Gyufaaa: igen, ez így van. Vga-ba is jó 5-6 átlag fps-el többet tol a proci, az NB emelés hatására.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Gerisz #15770 üzenetére
volt mugenem is h50em is, saját tapasztalatból mondom, hogy a h50 nekem jobban bejött, azóta meg már egy olcsóbb vizezést is összehoztam és ég és föld a kettő azt kell, hogy mondjam
furcsa látni hogy ha elindítok egy lynxet a hőfokok pillanat alatt nem ugranak 50 fokot, ahogy a h50nél sem.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Gerisz #15318 üzenetére
Megmondjam mit
Nem rendelnek belőle csak akkor ha nagy kereslet van rá.
De ugye ez a rendelősdi nem sokáig megy már mert nem fogják sokáig gyártani már, vagy csak kevesebbet , és általában ha valamiből kisebb a kínálat lásd pl a 775 procik felmegy az áruk . A boltok meg nem fognak rendelni előre töménytelen mennyiséget csak mert , "hogy legyen" ez nem így működik.
-
válasz
Gerisz #15039 üzenetére
13k eladom holnap a lapom... azt tudom.. szerintem megrendelem a az 990 lapot megveszem a 212 hutt es caspatom neki 3,9 es akkor el leszek ezzel nem?
csak ha az sb szintet hozna a bull akkor mar oclsobban meglesz a valtas. viszont felek kesobb mar cask nagyon huyer szaert tudnam eladni a procit lapot ezert nem akarok varni megjobban.
-
-
válasz
Gerisz #15034 üzenetére
hat talan volt reset lapon de visszalittam mindet de amugy resettel is mutatta regen a hofokot szoval nem ertem mitol szallt el.. vissza raktem gyari hutot es azzal se mutatja... viszont assu eladom es kov heten veszem cm 212 kiv vagyok mennyivel lesz jobb.. 1 k-t mar nyerek igy az uzleten
-
válasz
Gerisz #15034 üzenetére
igen, oks csak 1 kerdes mar vannak magosok amik 4 magosithatok es meg talan jobban is huzhatok az itt latottak alapjan...
es olcsobban kijovok ha olyat veszek es eladom az enyemet
de ez csak 1 kusza kerdes volt, az a baj annyira nemtudom mit tudhat majd az uj bulldozer hogy ha lapot cserelek annak a ktg radobok 1 picit kb 4k es tudnek venni i 7 870-t... holnap megveszik a lapomat mert midnkeppen valtani akartam... viszont ha a lapomat elviszik akkor elkene donteni uj lap vagy valtas mert nem kerulne sokkal tobbe az intel viszont lehet az uj bulldozerrel sokkal jobban janrke vagy meg roszabbul...
-
válasz
Gerisz #15002 üzenetére
silnet knight2 xar? lattal mar rola teszteket? mert ne az art nezd az nem bizonyitek semmire de azert a tesztek mar csak megyoznek teged is... bar amd eseten annyira megsem tuti... viszont haverom 15k nocutaja felhuzta az i 750 3.6 ra es 70 fok folott van prime alatt igy mar megnyugtatobb hogy nalam is ennyi... viszont akkor semertem masnak hogy lehet hogy ilyen jol lehuti a procit...
-
válasz
Gerisz #14991 üzenetére
965be van de 62 c van irva viszont ilyen melgben foleg ha huz is rajta az embere es nem 4 gigara csak 3.7 re mar kezdi surolni a 70 fokot... 67... szoval nemvagyok elragadtatva akkor ha a 70 fok tenyleg ennyire gazos lenne mar... oks 3.4 jaratom de azert nagyon szeretnem 4 gigan is hajtani de igy nem merem
-
Borokafa
őstag
válasz
Gerisz #14753 üzenetére
Szerintem ahol fontos a sávszél, illetve a gyorsabb memória ebből csak profitálhat.
Ha ez kis különbség lenne valószínűleg nem lenne különösebb jelentősége. De azért itt lényeges különbségek mutatkoznak.
Amúgy meg én int. vga-val használom, a HT-t és NB-t is magasan tartom, így sokat gyorsul. -
nanus
senior tag
-
sith7
félisten
válasz
Gerisz #14273 üzenetére
A service configuration - nél nem nyomtam be, hogy update, és így nem konfigolta be magának az értékeket /fesz, mhz/
Egyébként induláskor már aktív , de nem tudom, hogyan csinálja, mert a program maga nem fut ... mégis a beállítások szerint kezeli.
Alapon 0.8 Ghz, 0,896 v, terhelésnél 3,6 Ghz 1,424 v ... volt még 2 köztes érték, ami már gyárilag benne volt a programban, azt úgy hagytam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest