- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekeandras
őstag
válasz
kleinguru #4141 üzenetére
Ez igaz, de nekem mint elvakult Intel hívőnek nagyon szimpatikusnak tűnik ez a páros.Főleg a 45w tdp miatt.A mostani E21xx-emben sincs valami sok cache na és ugye ez csak 2mag, szóval az mindenképpen előrelépés lenne.Kérdés, hogy hová fogják belőni az árát... Ha 45k felett lesz akkor számomra felejtős... Új lap új + proci stb...
-
madgie
titán
válasz
kleinguru #4133 üzenetére
Akkor működik a CnQ, ha nem a szorzót, hanem az "FSB"-t piszkálod meg. Nekem most úgy van, hogy 14X gyári szorzón 3150 MHz-t megy az X3 720 (14*225 MHz), és ezt a CnQ sépen downclockolja 900 illetve 1800 MHz-re, ha nem kell az erő.
Külső programnak meg a PhenomMsrTweaker nagyszerűen használható, de ki kell tapasztalni és jól beállítani, ne ugráljon minden véletlenszerű terhelésnél (pl. HD film nézés) idle-ről load értékre...
(ja, a PhenomMsrTweakernél értelemszerűen a szorzókat állítgathatod) -
04ahgy
nagyúr
válasz
kleinguru #3838 üzenetére
A többiekkel összhangban mondanám, hogy az MSI lapokat felejtsd el. Sok a baj velük.
VGA nélkül én ezt, VGA-val pedig emezt javasolnám. Utóbbi egy alap deszka, egy PCIe foglalattal, a CPU-t és a RAM-okat kihasználja teljesen, úgyis azokban a lényeg.
Ha a szorzóhoz nem nyúlsz (marad Auto), akkor tuninggal is megmarad a CNQ, még visszaosztott RAM-mal is.
HGyu
-
bnss
veterán
válasz
kleinguru #3836 üzenetére
Tomboy ajánlott egy alaplapot, ez sem rossz. Hozzáteszem én inkább elgondolkoznék egy Gigabyte GA-MA790X-UD4-en, mivel ennek elég jónak tűnik a PWM áramköre, ill. annak hűtése.
Úgy értettem a visszaosztásos mondatomat, hogy természetesen működni fog, mivel ezért találták ki a módosítható szorzót!
-
bnss
veterán
válasz
kleinguru #3831 üzenetére
Azt az alaplapot felejtsd el, főleg, ha tuningolni is szeretnél. Nagyjából 20k-t szánsz alaplapra?
A második kérdésedben egy hiba van, AMD rendszer esetén nincs FSB, hanem ref. clock-nak hívják. 3,5GHz-hez szvsz már kelleni fog plusz feszültség, de a tuningot nem lehet garantálni. A memória visszaosztást azért találták ki, hogy bírja az iramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bittorrent topik
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest